• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hifi sistemleri

Merhaba iyi forumlar herkese. Elimde İbasso DC 3 pro var. Telefona bağlarken kutusundan çıkan type c kabloyu kullanıyordum ancak son iki üç gündür temassızlık sorunu var. Yeni kablo almak için baktım da çok seçenek yok gibi önerebileceğiniz marka model var mı. Aliexpresste shanling l3 diye bi model buldum ama uyumlu olur mu markadan dolayı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bana anc özellikli bir kulak üstü kulaklık önerebilirmisiniz

Merhaba iyi forumlar herkese. Elimde İbasso DC 3 pro var. Telefona bağlarken kutusundan çıkan type c kabloyu kullanıyordum ancak son iki üç gündür temassızlık sorunu var. Yeni kablo almak için baktım da çok seçenek yok gibi önerebileceğiniz marka model var mı. Aliexpresste shanling l3 diye bi model buldum ama uyumlu olur mu markadan dolayı ?
Olur, fark etmez. Ben ddHiFi kullanıyorum, öneririm. Onun dışında iBasso, Fiio veya Shanling de olur.

Bütçeniz nedir? Ne dinliyorsunuz? Sadece ANC yetiyor mu size, başka özellikler bekliyor musunuz? Ses kalitesine mi öncelik veriyorsunuz, yoksa sesten ödün verip yan özellikler ve malzeme kalitesi artsın diyebilir misiniz?
20 ye kadar giderim. sennheiser momentum 4 alacaktım bazı yazılımsal sorunlar varmış. Ama Sony de karar kıldım gibi onun da malzeme kalitesi çok iyi değil diyorlar. Bilemedim.

20 ye kadar giderim. sennheiser momentum 4 alacaktım bazı yazılımsal sorunlar varmış. Ama Sony de karar kıldım gibi onun da malzeme kalitesi çok iyi değil diyorlar. Bilemedim.
Ses kalitesi olarak en iyisi açık ara farkla Focal Bathys ama diğer özellikler anlamında pek iyi değil. ANC olarak en iyileri Sony ve Bose. Momentum 4'ü ses olarak beğendim ben, tavsiye ederim. Sony eğer HipHop, R&B gibi şeyler dinliyorsanız gider ama diğer türlerde baslar "boomy" gelebilir.

Ses kalitesi olarak en iyisi açık ara farkla Focal Bathys ama diğer özellikler anlamında pek iyi değil. ANC olarak en iyileri Sony ve Bose. Momentum 4'ü ses olarak beğendim ben, tavsiye ederim. Sony eğer HipHop, R&B gibi şeyler dinliyorsanız gider ama diğer türlerde baslar "boomy" gelebilir.
Bende sony xm4 kafaüstü kulaklık var. Yurtdısındayken ucuz denk geldi diye araştırmadan almıştım. Spotify 320kbps ayarda kablolu dinlemekle Bluetooth dinleme arasında fark alamıyorum. Aynı zamanda Apple music satın alıp kayıpsız dinleyerek test ettim onda da kolay anlaşılabilir bir fark yok. Dinlediğim tür progresif rock gibi genelde. Fark alabilmem için taşınabilir bir dac çözümü var mı?

Bende sony xm4 kafaüstü kulaklık var. Yurtdısındayken ucuz denk geldi diye araştırmadan almıştım. Spotify 320kbps ayarda kablolu dinlemekle Bluetooth dinleme arasında fark alamıyorum. Aynı zamanda Apple music satın alıp kayıpsız dinleyerek test ettim onda da kolay anlaşılabilir bir fark yok. Dinlediğim tür progresif rock gibi genelde. Fark alabilmem için taşınabilir bir dac çözümü var mı?
Eğer doğrudan telefona ya da harici ses kartı olmayan bir cihaza taktıysanız çok fark duymamanız normaldir. Kabalık olarak algılamayın, bir opsiyon olarak kulağınız çok iyi de olmayabilir. İnsanların çoğu aradaki farkı ya zor ayırt etmekte ya da hiç anlamamaktadır.

Bluetooth DAC düşünürseniz iFi Go Blu, Fiio BTR Serisi(özellikle BTR7 yada 17), Qudelix-5K, Muse Hifi vs. Kablolu kullanacağım derseniz daha çok seçenek var Türkiye'de; iBasso, Questyle, Cayin, Fiio vs. Yurtdışı imkânı varsa daha da artar sayı. Bütçenizin ne kadar olduğu da önemli.

Son düzenleme:
Eğer doğrudan telefona ya da harici ses kartı olmayan bir cihaza taktıysanız çok fark duymamanız normaldir. Kabalık olarak algılamayın, bir opsiyon olarak kulağınız çok iyi de olmayabilir. İnsanların çoğu aradaki ya zor ayırt etmekte ya da hiç anlamamaktadır.

Bluetooth DAC düşünürseniz iFi Go Blu, Fiio BTR Serisi(özellikle BTR7 yada 17), Qudelix-5K, Muse Hifi vs. Kablolu kullanacağım derseniz daha çok seçenek var Türkiye'de; iBasso, Questyle, Cayin, Fiio vs. Yurtdışı imkânı varsa daha da artar sayı. Bütçenizin ne kadar olduğu da önemli.
Aradaki farkı almak isteyecek miyim diye görmek için bana bu ekipmanları deneyecek mağaza lazım, Ankarada bildiğim hiç bi yer yok bu anlamda mağaza.

AudioEngine, m-audio gibi markalardan zevk alamazsınız. eğer müzik yapımcısı değilseniz işinize yaramaz. 20 yıldan fazla süre binlerce lira harcayan biri olarak söylüyorum.

ben yaklaşık 2 yıl önce Klipsch The Three II alarak arayışımı sonlandırdım. inanılmaz kompakt ve şık bir alet, içinde anfiside mevcut. bluetooth baglantısı ile sesteki kayıp minimum, eğer bulabilirseniz şiddetle tavsiye ederim.

markayı beğenince daha sonra Klipsch The Seven de aldım ama sonra sattım. dediğim gibi müzik yapımcısı değilseniz stereo sisteme kesinlikle gerek yok.

hediye olarak kz zex pro geldi. 1.5k civarlarında kulaklık arayanlar bakabilir. baya beğendim

Yeri burası değil ama belki bilen vardır elimde elgato wave 3 mikrofon var ama kalitesinden pek memnun değilim kullanıp memnun olan var mı acaba

Bu arada, aradaki farkı anlayamamak bir kaç nedene dayanabilir :
1- gerçekten fiziksel olarak bu ayrımı anlayabilecek bir kulak yoktur? (OK şanslısınız çok para harcamanmasına gerek yok keyfini sürün)
2- kulak eğitimsiz olabilir : herkes en başta böyledir dinleme ile zaten gelişecek
3- en son ama en önemlisi ; gerçekten belirgşn bir fark yoktur, fark olduğunu söyleyen tipler sallıyordur. Bkz. hifi kablo blind testleri. Analog kablo testlerinde çoğu "uzman" blind testlerde farkı anlayamamış hatta ucuz olan kabloyu seçmiştir.

Bu hifi konusu maalesef sayısal ölçümün zor ya da imkansız olması nedeniyle manüpilasyon ya da subjektif değerlendirmeye açık.

1- gerçekten fiziksel olarak bu ayrımı anlayabilecek bir kulak yoktur? (OK şanslısınız çok para harcamanmasına gerek yok keyfini sürün)
2- kulak eğitimsiz olabilir : herkes en başta böyledir dinleme ile zaten gelişecek
3- en son ama en önemlisi ; gerçekten belirgşn bir fark yoktur, fark olduğunu söyleyen tipler sallıyordur. Bkz. hifi kablo blind testleri. Analog kablo testlerinde çoğu "uzman" blind testlerde farkı anlayamamış hatta ucuz olan kabloyu seçmiştir.

Bu hifi konusu maalesef sayısal ölçümün zor ya da imkansız olması nedeniyle manüpilasyon ya da subjektif değerlendirmeye açık.

Herşeyde böyle değil mi... Biraz ilgi alaka biraz eğitimle belli bir yere geliyorsun. Sonrası artık doğal yeteneğine kalıyor..
Bence bu işlere para harcayacak insan önce kalbur üstü bir ekipman deneycek eğer farkını anlayamıyorsa zaten ilerisi için masrafa gerek yok. Özellikle Spotify falan üzerinden müzik dinliyorsa zaten kaliteye hiç gerek yok.

Ben yukarıda yazdığım versus a redditte de baktım, iyi bir DAC olmadan farkı anlamanın zor olduğunu yazmışlardı. Malesef deneyip satın alacak yer yok Ankarada.

Son düzenleme:

Güzel özetlemişsiniz İhsan Bey, uzmanlığım değil ama müzisyenlik ile de uğraştığım için hifi ile bir benzerlik gördüm. Mesela en iyi elektrogitar tartışması olduğunda şunu göz ardı etmeden yaklaşırız: Soundunu beğendiğimiz ve onları dinleyerek büyüdüğümüz müzisyenlerin kullandığı ekipmanlar ister istemez bir "kalite" yani amaca uygunluk algısı yaratıyordur. Bu aslında "en iyi"yi ararken ibreyi biraz şaşırtıyor. Bir ihtimaldir ki yazdığınız son maddede "farklılık" diye adlandırılan daha iyisi değil birilerinin beğenilen (beklenti ürettiği) sounduna daha yakın olandır belki.

Bu vesileyle hafta sonu seyrettiğim "The Menu" filmini tüm kahveseverlere tavsiye ederim, çok derinlikli olmasa da genellikle pas geçilen bir konuyu irdelemesi iyi olmuş - son zamanların modası olduğu gibi parmak kol kopuyor ama demedi demeyin.

Güzel özetlemişsiniz İhsan Bey, uzmanlığım değil ama müzisyenlik ile de uğraştığım için hifi ile bir benzerlik gördüm. Mesela en iyi elektrogitar tartışması olduğunda şunu göz ardı etmeden yaklaşırız: Soundunu beğendiğimiz ve onları dinleyerek büyüdüğümüz müzisyenlerin kullandığı ekipmanlar ister istemez bir "kalite" yani amaca uygunluk algısı yaratıyordur. Bu aslında "en iyi"yi ararken ibreyi biraz şaşırtıyor. Bir ihtimaldir ki yazdığınız son maddede "farklılık" diye adlandırılan daha iyisi değil birilerinin beğenilen (beklenti ürettiği) sounduna daha yakın olandır belki.

Bu vesileyle hafta sonu seyrettiğim "The Menu" filmini tüm kahveseverlere tavsiye ederim, çok derinlikli olmasa da genellikle pas geçilen bir konuyu irdelemesi iyi olmuş - son zamanların modası olduğu gibi parmak kol kopuyor ama demedi demeyin.
Filmi ben de çok beğenmiştim. Aslında günümüzdeki uç noktaya hep daha marjinale ulaşma isteğini iyi özetlemiş.

konu ses sistemleri iken bende bir soru sormak istiyorum biraz alakasız ama belki bir tavsiye veren çıkar. ben marshall woburn 3 aldım ve sesine bayıldım. sistesinde incelediğimde iki kolonu eşleştirebildiğimi gördüm ve gittim 1 tane daha aldım. sonra asla eşleşmediler zaten kolonlarda wifi yok bluetooh var neyse sonra iyice siteyi araştırdığımda iki kolonu birbiri ile sadece bluetooth üzerinden eşleyebileceğimi ama bu teknolojinin daha çıkmadığını ve yakın zamanda çıkacağını öğrendim. teknoloji ismi bluetooth le audio diye geçiyor ve halihazırda çıkmasını bekliyorum. şimdi sorum şu: internette hdmi üzerinden çalışan wifi ses dağıtıcılar gördüm ama yorumlar hep çelişkili. ben bu kolonları tv ile ikisini aynı anda eşlemeştirmek istiyorum. daha önce bu wifi streamer dongle'lardan kullanan oldu mu ve herhangi bir tavsiyeniz var mı? biraz yorgunum şimdiden cümle düşüklükleri, anlatım hataları ve anlam kaymaları için özür dilerim.

Geri