• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hifi sistemleri

Herşeyde böyle değil mi... Biraz ilgi alaka biraz eğitimle belli bir yere geliyorsun. Sonrası artık doğal yeteneğine kalıyor..
Bence bu işlere para harcayacak insan önce kalbur üstü bir ekipman deneycek eğer farkını anlayamıyorsa zaten ilerisi için masrafa gerek yok. Özellikle Spotify falan üzerinden müzik dinliyorsa zaten kaliteye hiç gerek yok.
Doğru.
Önce farkındalık lazım bu da konuyla ilgilenme ile oluyor.
15-16 yıl kadar önce güzel bir kulaklık alayım sevdasıyla ebay den (evet o zamanlar yani Eski Türkiye de gayet güzel, rahatlıkla ebayden çatır çatır alışveriş yapıyorduk, eski, güzel Türkiye de) Audio Technica ATH m50 kafa üstü kulaklık aldım. Uzun süredir takip ettiğim head-fi.org da, giriş seviyesi olarak en popüler kulaklık buydu.
Kulağıma ilk koyduğum anları halen hatırlıyorum, daha önceki kulaklıklarım -en iyisi Sony Walkman kulaklığı olabilir - yanında bu bambaşka bir şeydi. Ardından sürücüleri geliştirmek için Fiio ile başladım. ipod çıkışını fiio ya bağlıyordum hatırladığım kadarıyla. Fiio nun envai çeşit modelini denedim. ATH M50 Kulaklık kabaydı, bulky di ama kim takar bir kere keyfi almıştım.

Ama bir yandan da şu tutku belirdi, bu bile bu kadar iyiyse, acaba daha üst seviyeler nasıldı?

Hfiman HE400 Planar işte bu soru ile geldi :) ABD ye gidip gelen tanıdığım sağolsun bana bunu getirdi. İyi de bunu sürmek apayrı bir konuydu Fiio, ibasso DX50 ile idare ediyordum. Özellike ibasso DX50 çok güzel aletti. (Onu sattığıma pişmanım sırf müzelik bile durabilirdi.)

Ama artık bunun portable la falan alakası kalmamıştı zaten evde dinliyordum ve bir amfi lazımdı. Gözüm Schiit Lyr daydı, o görüntüsü, lambaları, forumlarda övüle övüle bitirilememesi. e tabi bir de DAC.
DAC ı bir Paris seyahatimde müthiş bir hifistore dan aldım, Arcam irDac. Alırken bir hifi store un nasıl olması gerektiğini de gördüm. Özel bir dinleme odası, deneyebileceğiniz envai çeşit kombinasyon, güzel bir koltuk :)

Neyse, DAC işi tamamdı, ama ya amfi. Schiit Lyr alayımm almayım iç çatışmasında forumlarda daha ucuz bir alternatifin, üstelik stereo hoparlörü de destekleyecek şekilde kol gezdiğini gördüm ve ABD den Emotiva A100 getirttim, bunun hoparlör çıkışlarına direkt HE400 ü bağlayıp çok iyi şekilde sürebiliyordunuz. Halen küçük odada kullandığım çok güzel bir amfi.

Bu setle bir süre devam ettim ardından bunun Hifiman HE500 ve beraberinde Schiit Lyr izledi. Evet en sonunda Schiit Lyr ı, Emotiva dan çok da sonra olmayacak şekilde aldım. Schiit Lyr HE500 ikilisi çok iyiydi, dengeli, güçlü. Tabi Schiit Lyr ile yeni oyu alanı türlü türlü lambalar. Yine ebay den, amazondan. Yeni Türkiye nin ilk dönemleri halen bir şeylerden keyif almanıza izin verilen zamanlar. Ve Kablolar, daha iyi kablolar ardından standart kablolar :)

Güzel günlerdi, halen de tüm bu set duruyor. Ama bir noktadan sonra ödenen para ile alınan karşılık korele gitmiyor. Yani o sıradan kulaklıklardan AHT M50 ye geçişim ve ardından HE400 + emotiva A100 e geçişimdeki etkiyi son ekipmanlarda benzer şekilde yaşamadım. Evet çok daha iyiydi ama harcanan paranın karşılığı mıydı? Burada kendimce anlıyorum ki arık çok ufak farklar için çok yüksek bedeller ödemem gerekecekti. Ve burada durdum. Bana yetti. Hatta kablo farkının hikaye olduğunu kendimce anladım. Çok kötü olmadıktan sonra orta kadar bir kablo ile daha iyi bir kablo arasında fark göremedim.
Şu anda kullandığım Cambridge CXA81, Hifiman HE500 ümü çok rahat sürüyor. Schiit Lyr ı artık açmıyorum bile.

Ama tüm bu ekipmanları (DAC hariç) deneyemeden başlakarının deneyimlerini okuya okuya aldım. NE acı aslında, parayı veren sensin hatta forumda yazan dünyadaşlarından daha çok para ödüyorsun ama deneyerek alamıyorsun. Ve hatta ebay, amazon, gümrük falan derken şu an genç olsam bunları yapamazdım. Para olsa da ulaşmak güç, e ulaşsan alsan parabın yarıdan çoğunu hırsızlara vereceksin, şimdi yapmak cidden zor iş. Bir yandan ülkede yaşayan gençler için de üzülüyorum. Vasata mahkumlar.
Neyse, güzel günlerdi, ben de iyi değerlendirdim. Biraz uzun oldu yazdıkça yazasım geldi hem biraz o günlere gitmiş oldum.

Hifi olayı "deneyerek alamama", objektif kanıtlar, veriler üzerine dayanmama nedeniyle biraz sancılı bir alan. E ülkede deneme yanılma imkanı da pek yok. Ve işin en dikkat edilmesi gereken yanı "dengeli" bir sistem kurmak ve bu nedenle bütçeyi iyi kullanmak. DAC, Amfi ve kulaklık (hoparlör) ve hatta kaynak düşünülürek harcama yapılmalı. Yani çok iyi bir planar kulaklık alıp onu kalitesiz bir DAC+ Amfi ile sürmeye ya da onu spotify la kullanmaya kalkarsanız parayı çöpe atmaktan bile kötü bir şey yapmış olursunuz. Hiç olmazsa çöpten biri alıp iyi bir şey için kullanırdı :)

Kulaklık amplifier ve kulaklık olarak RME ADI-2 DAC FS ve Audeze LCD-2 - Audeze MM-500 deneyebilirsiniz.
Bunları İstanbul BL Müzik'te deneyimleyebilirsiniz.

Stream için de eğer denemedi iseniz Qobuz tavsiye ederim. Türkiye'de yok ancak VPN bunun yöntemler ile alabiliyorsunuz.

Sennheiser ie200 kullanan var mı? Deneyiminiz, düşünceleriniz neler? Telefon ile kullanmak için almayı düşünüyorum. Odyofil youtube kanalında incelemesini izledim. İlk bakışta iyi bir tercih gibi görünüyor. Ağırlıklı olarak progresif dinliyorum. Hifilife'da ie200 alana Questyle M15i'de %35 indirim var. İyi bir fırsat mı bilmiyorum ama önerileriniz doğrultusunda onu da alabilirim. Bu ikili mantıklı bir seçim mi? Önerebileceğiniz başka modeller var mı bu fiyat aralığında?

Sennheiser ie200 kullanan var mı? Deneyiminiz, düşünceleriniz neler? Telefon ile kullanmak için almayı düşünüyorum. Odyofil youtube kanalında incelemesini izledim. İlk bakışta iyi bir tercih gibi görünüyor. Ağırlıklı olarak progresif dinliyorum. Hifilife'da ie200 alana Questyle M15i'de %35 indirim var. İyi bir fırsat mı bilmiyorum ama önerileriniz doğrultusunda onu da alabilirim. Bu ikili mantıklı bir seçim mi? Önerebileceğiniz başka modeller var mı bu fiyat aralığında?
Selamlar, konu güncelliğini koruyor. Doğru bir başlangıç yapmak istiyorum.
Bütçe yaklaşık 15 bin. Iphone 15 pro da kullanacağım. Apple music'ten dinleyeceğim. Apple music dışında başka alternatif önerileriniz varsa onları da deneyebilirim.
Hifilife'da Questyle M15i stokta görünmüyor ancak stok geldiğinde kampanya olması muhtemel. ie200 + M15i yaklaşık 15 bine denk geliyordu. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz neler var?

Bütçe yaklaşık 15 bin. Iphone 15 pro da kullanacağım. Apple music'ten dinleyeceğim. Apple music dışında başka alternatif önerileriniz varsa onları da deneyebilirim.
Hifilife'da Questyle M15i stokta görünmüyor ancak stok geldiğinde kampanya olması muhtemel. ie200 + M15i yaklaşık 15 bine denk geliyordu. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz neler var?
Genelde ne dinlersiniz?

Naim dac arıyorum arkadaşlar, V1 modeli değil. önceki model.

Satmak isteyen veya satmak isteyeni bilen arkadaşlar bilgi verebilirse memnun olurum.

ie200 ile dac/amp ihtiyacı duymama ya da aldığınızda gereksiz olmuş deme ihtimaliniz var sanki. m15i güzel alet tabii, fiyat uygun olursa daha sonra alacağınız bir kulaklık ile de uyuşabilir ancak ben olsam kulaklıktan daha pahalı bir dac/amp almazdım.

Apple'ın 3.5mm dongle'ı bir dac'a da sahip yanlış bilmiyorsam, onunla denenebilir ses yüksekliğinin tatmin etmesi açısından.

Geçtiğimiz günlerde ie200'ü ve m15i'yi aldım. Şimdilik bu ikiliyi kullanmayı planlıyorum. Sonrasında başka kulaklıklar da denemek istiyorum ama biraz bilgi edinmem gerekiyor. Hifi ile ilgili aktif forum var mı biraz bakınabileceğim ya da başka bir kaynak var mı önerebileceğiniz?

Geçtiğimiz günlerde ie200'ü ve m15i'yi aldım. Şimdilik bu ikiliyi kullanmayı planlıyorum. Sonrasında başka kulaklıklar da denemek istiyorum ama biraz bilgi edinmem gerekiyor. Hifi ile ilgili aktif forum var mı biraz bakınabileceğim ya da başka bir kaynak var mı önerebileceğiniz?

https://www.head-fi.org/forums/

Özellikle audioscience'da ayrıntılı analizler yer alıyor. Hoparlör ve amfi sürecinde çok faydalandım.

Selamlar,

WiiM Amp alana kadar benim Rega IO'ya stream özelliği kazandırmak için Chromecast almayı düşünüyorum. iPhone kullanıcısıyım.

iPhone ile Chromecast üzerinden Apple Music Lossless dinleyebilir miyim? Araştırdığım kadarıyla Androidde mümkünmüş, iPhone için net bir bilgiye ulaşamadım. Eğer AirPlay üzerinden aktarıyorsa lossless çalamaz çünkü AirPlay protokolü 16-bit/44.1 kHz ile limitli. Ancak başka bir şekilde aktarıyorsa bilemiyorum, bilenlerin yorumunu rica ederim.

Selamlar,

WiiM Amp alana kadar benim Rega IO'ya stream özelliği kazandırmak için Chromecast almayı düşünüyorum. iPhone kullanıcısıyım.

iPhone ile Chromecast üzerinden Apple Music Lossless dinleyebilir miyim? Araştırdığım kadarıyla Androidde mümkünmüş, iPhone için net bir bilgiye ulaşamadım. Eğer AirPlay üzerinden aktarıyorsa lossless çalamaz çünkü AirPlay protokolü 16-bit/44.1 kHz ile limitli. Ancak başka bir şekilde aktarıyorsa bilemiyorum, bilenlerin yorumunu rica ederim.
Selam. Kullandığınız kulaklık ya da hoparlör nedir?

Selamlar,

Wiim amp değil de, wiim pro plus gibi bir şeyi niye tercih etmiyorsunuz? Chromecast hic audio stream odakli bir alet değil bildiğim kadarıyla, eger chromecast audio almiyorsaniz ki o da ikinci elde vs cok bulunan bir urun değil.

@onurzirh @Murat Altıntaş

Sistemi cebimden para çıkmadan nasıl daha iyi ses verecek hale getirebilirim diye düşünüyordum ve son hali şöyle oldu:

Eski sistemde Dali Oberon 5 ve Bluetooth DAC vardı.

Yeni sistem
Amfi: Rega IO
Streamer: Wiim Pro
Hoparlör: Dali Zensor 3

Aslında Oberon 5'i verip Wiim Pro + Zensor 3 almış oldum.

Ses kalitesi çok değişti, sesteki o çamursu ve yorucu his gitti. Ancak bundaki büyük pay biliyorum ki Wiim Pro'ya ait. Oberon 5'ler odaya biraz büyük geliyordu, Zensor 3'ler daha ferah hissettiriyor. Wiim Pro + Room Correction ile Oberon 5'lerin nasıl çalacağını çok merak ettim ama geç oldu biraz :)

Zensor 3'ler baya fiyat performans çalıyor. Bir sonraki upgrade'im daha güçlü bir amfiye geçmek olur muhtemelen. Rega Elex R ya da bir Yamaha ile eşleştirmeyi düşünüyorum Dali'leri.

selamlar, audio technica m60x kulaklık sahibi olan var mıdır aramızda? varsa görüşlerini merak etmekteyim.

selamlar, audio technica m60x kulaklık sahibi olan var mıdır aramızda? varsa görüşlerini merak etmekteyim.
Selam. M40x var arkadaşımda güzel bir kulaklık. Müzik dinlerken çok keyif almıştım oldukça detaylı bir kulaklık. Referans kulaklık olarak da güzel diyordu arkadaş ben o açıdan bişey diyemem o işlerle ilgilenmiyorum. Muhtemelen m60x ondan daha iyidir. Kulaklık amfisi veya herhangi bir amfiniz var mı?

Kulaklık amfim yok ama DJ’lik yaparken kullanmak için almak istiyorum, tabi günlük dinlemede de kullanacağım bir kulaklık olacak, m40x ve m50x ler özellikle yaz aylarında beni terletir diye pek ilgilenmedim, m60x daha kompakt bir dizayna sahip, sennheiser hd25 ayarında görsel olarak, ama henüz kullanan kimseye de denk gelmedim, neden kulaklık amfisini sordunuz? ses çıkışının yetersiz olabileceğinden mi?

Kulaklık amfim yok ama DJ’lik yaparken kullanmak için almak istiyorum, tabi günlük dinlemede de kullanacağım bir kulaklık olacak, m40x ve m50x ler özellikle yaz aylarında beni terletir diye pek ilgilenmedim, m60x daha kompakt bir dizayna sahip, sennheiser hd25 ayarında görsel olarak, ama henüz kullanan kimseye de denk gelmedim, neden kulaklık amfisini sordunuz? ses çıkışının yetersiz olabileceğinden mi?
M40x i deneyip beğenen biri olarak m60x diyebilirim. Hd25i denemedim bişey diyemem.
Evet kulaklık amfisi ya da güzel bir ses karti çipseti olan anakart olmadan veya güncel apple pc olmadan tam performans almaniz zor olur.

Dj ekipmanlarini bilmiyorum onlarda da vardır kulaklık amfisi muhtemelen. Veya neyle kullanacaksaniz atin bakalım araştıralım

Açıkçası günlük kullanım daha baskın olacağı için macbook air ile yeterince ses alır mıyım ondan emin olamadım, çok gürültülü olmasına gerek yok ama yinede mix yaparken yeterince ses almak isterim, mümkün olur mu? Ohm değerleri sanırım bu konuda belirleyici oluyor.

Açıkçası günlük kullanım daha baskın olacağı için macbook air ile yeterince ses alır mıyım ondan emin olamadım, çok gürültülü olmasına gerek yok ama yinede mix yaparken yeterince ses almak isterim, mümkün olur mu? Ohm değerleri sanırım bu konuda belirleyici oluyor.
Air den alacağınız sesin üstüne bir kulaklık amfisi almak istiyorsanız misal bende m1 pro macbook var Fiio q3 kulaklık amfisi ve fiio fh3 kulaklık var yüksek ses olmadıktan sonra çok farkini hissedemedim şahsen. Hani kulaklık amfisi alacaksanız q3 un üst modelinde bişeyler bakarsanız çok daha yerinde olur bence.

Geri