• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı (Sonuç)

Bazı arkadaşlar karşı çıkacak, ama Kungpow bu anketlerde iki kere birinci çıktı, birinde indirim yapmadı diye alınmadı, diğerinde de ellerinde kahve kalmadığı için alınamamış oldu. Kungpow gibi sitenin nasıl bir site olduğu belli, butik bir yer, kendi kavurma makineleri olmayan, alanları da küçük diye okumuştum bir yerde. Bu firma için oy veren arkadaşlar kahve fabrikası alımında olduğu gibi çok uyguna çok kahve alabileceklerini mi düşündü?! Oy veren arkadaşlar firmayı hiç tanıyıp etmeden, bir beklentiye girdi sanırım.

Öyle ya da böyle 1. yerden alamıyoruz, 2. yerden alamıyoruz olayı kötü bir intiba bırakıyor maalesef, olay tamamen Kungpow kaynaklı da olsa.

Bazı arkadaşlar karşı çıkacak, ama Kungpow bu anketlerde iki kere birinci çıktı, birinde indirim yapmadı diye alınmadı, diğerinde de ellerinde kahve kalmadığı için alınamamış oldu. Kungpow gibi sitenin nasıl bir site olduğu belli, butik bir yer, kendi kavurma makineleri olmayan, alanları da küçük diye okumuştum bir yerde. Bu firma için oy veren arkadaşlar kahve fabrikası alımında olduğu gibi çok uyguna çok kahve alabileceklerini mi düşündü?! Oy veren arkadaşlar firmayı hiç tanıyıp etmeden, bir beklentiye girdi sanırım.

Öyle ya da böyle 1. yerden alamıyoruz, 2. yerden alamıyoruz olayı kötü bir intiba bırakıyor maalesef, olay tamamen Kungpow kaynaklı da olsa.

kungpow seçeneklerde varsa oy veren kişilere bir şey söylemeye gerek yok bence. kişisel tasarruflarını istedikleri yönde kullanabilirler.

ben kungpow'un daha önce yine birinci çıktığını bilmiyordum mesela. 2 keredir toplu alım gerçekleştirilemiyorsa bir daha seçeneklere eklememek daha doğru olur sanki. biraz gönülsüzler gibi geldi açıkçası.

ankette 2. çıkan firmadan alınca firma üzerinde kötü bir intiba bırakabilir. firma sahibi olsam hafif bir burukluk olabilirdi. ek olarak ben oyumu Zümrüt Karaca'ya vermiştim.

Bu firma için oy veren arkadaşlar kahve fabrikası alımında olduğu gibi çok uyguna çok kahve alabileceklerini mi düşündü?!

Kungpow'a oy vermedim ancak Kungpow'a oy veren çoğu kişinin uygun fiyata kahve alabilmek için oy verdiğini düşünmüyorum.

Suzi Hanım çok yardımcı olmak istedi. Hatta kahvekulubü gibi bir forum için öylesine bir çekirdekle değil de daha kompleks daha güzel çekirdeklerle alıma dahil olmak istiyoruz diyerek bana göre iyi niyetini ortaya koymuştur. Maalesef bu durum ne forumla ne de Kungpow ile alakalı. içerisinde bulunduğumuz covid 19 salgını yüzünden gerçekleşemeyen ya da geciken gümrük durumlarıyla alakalıdır. Maalesef bu tarz durumları özellikle böyle zor günlerde öngörmek çok zor. Ve eklemek isterim ki kahvekulubü alımlarının birinci önceliği indirim değildir.

Kungpow'a oy vermedim ancak Kungpow'a oy veren çoğu kişinin uygun fiyata kahve alabilmek için oy verdiğini düşünmüyorum.

Önceki aylarda da 1. çıkmıştı, o zaman da da indirim yeterince yapmadı diye vazgeçilmiş gibi bir şey olmuştu, o zaman amaç yeterince indirim alabilmek değilse o Kungpow alımı her türlü niye gerçekleşmedi?

Öncelikle Haziran ayı alımı için uğraşan arkadaşların yazdığı gibi oluşan durum Kungpow'dan bağımsız bir durum. Benzer durumda olan kavurucular da var. Şu aralar gümrüklerden mal çekmek, testlerini yaptırmak, vs öngörülemeyen süreler alabiliyor. Emek veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Olaylara biraz farklı pencerelerden bakarsak, daha mutlu huzurlu ve keyifli kahveler içebiliriz :)

Seçim demokratik yapılıyor. Şu kavurucuyu ekleyelim bunu eklemeyelim deme şansımız maalesef yok. Forumun çoğunluğu bunu seçtiyse, bize sadece konuşup teklif almak kalıyor.

Oy veren arkadaşların verme sebebi Kungpow'un kavurucusu Warren in 2019 ve 2020 Türkiye Kahve Kavurma şampiyonu olmuş olması olabilir. Bahsettiğiniz şeyleri (butik, kendi kavurma makinesi yok, vs) diğer arkadaşlar bilmiyor olabilir. herkes sektöre sizin kadar yakın olmayabilir.

bence sadece bizim alım miktarımızı karşılayabilecek firmalar ankette olsa daha uygun olur .

Bizim alım miktarımız çok değişken. Bunu garanti etmemiz mümkün değil. Geçmiş alımlarda bunu görebiliriz. Kahvefabrikası alımı bir istisnaydı.

ben kungpow'un daha önce yine birinci çıktığını bilmiyordum mesela. 2 keredir toplu alım gerçekleştirilemiyorsa bir daha seçeneklere eklememek daha doğru olur sanki. biraz gönülsüzler gibi geldi açıkçası.

ankette 2. çıkan firmadan alınca firma üzerinde kötü bir intiba bırakabilir. firma sahibi olsam hafif bir burukluk olabilirdi. ek olarak ben oyumu Zümrüt Karaca'ya vermiştim.

Ticarette burukluk oluşacağını sanmıyorum :) Zümrüt de çoğunluğun sevdiği, güzel işler yapan bir kavurucu.

Suzi Hanım çok yardımcı olmak istedi. Hatta kahvekulubü gibi bir forum için öylesine bir çekirdekle değil de daha kompleks daha güzel çekirdeklerle alıma dahil olmak istiyoruz diyerek bana göre iyi niyetini ortaya koymuştur. Maalesef bu durum ne forumla ne de Kungpow ile alakalı. içerisinde bulunduğumuz covid 19 salgını yüzünden gerçekleşemeyen ya da geciken gümrük durumlarıyla alakalıdır. Maalesef bu tarz durumları özellikle böyle zor günlerde öngörmek çok zor. Ve eklemek isterim ki kahvekulubü alımlarının birinci önceliği indirim değildir.

Ben zaten indirim olmadığını biliyorum, kendim de bunu savunuyorum zaten, bir site 1. çıkarsa indirim yaptığı zaman bizi tatmin etmiyorsa, sizden almıyoruz, pazarlıkta anlaşamadık diyip vazgeçmek yanlış diye düşünüyorum. Önceki sayfalarda da anketten kim birinci çıkarsa çıksın alım yapılmalı diye yorum yapmıştım.

Burada çözüm şu, tabi biraz meşaketli gelebilir, ama istenmeyen sorunları baştan çözeceği için mantıklı. Sitedeki Türkiye’de kavurucu listelerinin hepsine baştan ulaşılmalı, iş yükünü azaltmak için mesala instaramdan da ulaşılabilir, hazır bir mesaj kopyala yapıştır ile her kavurucu hesabına gönderilir. Baştan site hakkında bilgilendirici mesaj yazılır, forum olarak aylık alım yaptıklarını, bu alım için de ülkedeki her kavurucuyu hesaba dahil ettiklerini belirtir, anket yaptıklarını bu konu için 1. olan yerden de alım yaptıkları eklenir. Bu konu bu firmalara aktarılır, olumsuz dönüş yapan yerler de bu aylık alım için açılan ankete hiç eklenmez. Yine bazı kişiler bu firmalar niye yok diye soracaktır, not olarak bu firmaların neden olmadığı firma ismi verilmeden yazılabilir.

Önceki aylarda da 1. çıkmıştı, o zaman da da indirim yeterince yapmadı diye vazgeçilmiş gibi bir şey olmuştu, o zaman amaç yeterince indirim alabilmek değilse o Kungpow alımı her türlü niye gerçekleşmedi?
Topluluğun ilk alımlarından biriydi diye hatırlıyorum ve toplu alım kriterleri daha tam olarak oturmamıştı haliyle. Bununla birlikte sembolikte olsa bir indirim yapılmamıştı diye hatırlıyorum. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen. Oluşumun o günkü konumuyla bugün bulunduğu konum arasında ciddi farklar var.

Burada çözüm şu, tabi biraz meşaketli gelebilir, ama istenmeyen sorunları baştan çözeceği için mantıklı. Sitedeki Türkiye’de kavurucu listelerinin hepsine baştan ulaşılmalı, iş yükünü azaltmak için mesala instaramdan da ulaşılabilir, hazır bir mesaj kopyala yapıştır ile her kavurucu hesabına gönderilir. Baştan site hakkında bilgilendirici mesaj yazılır, forum olarak aylık alım yaptıklarını, bu alım için de ülkedeki her kavurucuyu hesaba dahil ettiklerini belirtir, anket yaptıklarını bu konu için 1. olan yerden de alım yaptıkları eklenir. Bu konu bu firmalara aktarılır, olumsuz dönüş yapan yerler de bu aylık alım için açılan ankete hiç eklenmez. Yine bazı kişiler bu firmalar niye yok diye soracaktır, not olarak bu firmaların neden olmadığı firma ismi verilmeden yazılabilir.

Mantıklı bir çözüm aslında ama dediğiniz gibi hem iş yükünü çok artırır hem de daha başka sorunlara yol açar. Örneğin: Kungpow toplu alım için hevesli bir oluşum ama bu ay aksilik oldu ve kahveleri bekledikleri sürede gelmedi. Kungpow'a sorulmuş olsaydı varız diyeceklerdei ama ankette seçilince bu aksilikten dolayı geri çekileceklerdi. Bu sefer de "e o zaman neden varız dediler" diyip taşlanabilirlerdi. Benim merak ettiğim neden ankette 1. olan olmayınca 2. olana sormak size daha zor ve zahmetli geliyor?

Mantıklı bir çözüm aslında ama dediğiniz gibi hem iş yükünü çok artırır hem de daha başka sorunlara yol açar. Örneğin: Kungpow toplu alım için hevesli bir oluşum ama bu ay aksilik oldu ve kahveleri bekledikleri sürede gelmedi. Kungpow'a sorulmuş olsaydı varız diyeceklerdei ama ankette seçilince bu aksilikten dolayı geri çekileceklerdi. Bu seferde "e o zaman neden varız dediler" diyip taşlanabilirlerdi. Benim merak ettiğim neden ankette 1. olan olmayınca 2. olana sormak size daha zor ve zahmetli geliyor?

2. olana sormak niye zor ve zahmetli gelsin ki, öyle bir şey yok tabi ki.

Zümrüt Karaca bu forumu takip etmiyor mu, belki şu an çoktan bu konuyu okuyup kendi sitesinin ankette 1. olmadığını, 2. olduğunu öğrendi. Sonuçta birinci olmadan kendisinden alım yapılacağını biliyor.

Şöyle bir şey neden düşünülmüyor, niye bu ay için Kungpow listeden çıkartılıp yeni bir anket yapılmıyor. Bu sefer Kungpow’a oy verenler başka yerlere oy vereceği için belki önceki ankette olan 2. olan 1. olmayacak, çok farklı bir yer 1. olacak.

Zümrüt Karaca bu forumu takip etmiyor mu, belki şu an çoktan bu konuyu okuyup kendi sitesinin ankette 1. olmadığını, 2. olduğunu öğrendi. Sonuçta birinci olmadan kendisinden alım yapılacağını biliyor.

Şöyle bir şey neden düşünülmüyor, niye bu ay için Kungpow listeden çıkartılıp yeni bir anket yapılmıyor. Bu sefer Kungpow’a oy verenler başka yerlere oy vereceği için belki önceki ankette olan 2. olan 1. olmayacak, çok farklı bir yer 1. olacak.

Yeni bir anket yapmak düşünülebilir, doğru diyorsunuz. Daha doğrusu "1. yi seçenlerin oyu boşa mı gitmiş oldu?sorusunu önce bir cevaplamak lazım forum olarak, ona göre yol çizmek lazım. Diğer söylediğinize gelirsek neden bir firmanın 2. seçilmesinin o firmayı üzeceğini düşünüyorsunuz?

Yeni bir anket yapılırsa eğer bu sefer de "Neden yeniden anket yapılıyor?!?" tarzında mesajlar atan kişiler olacaktır. Emek verenler ne yaparsa yapsın, nasıl çözümlerle gelirlerse gelsinler, yine de memnun olmayacak üyeler olur forumda.

Forumdaki bu tarz yönetim ve anket tartışmalarını ne zaman görsem aklıma Mehmet Ali Birand'ın "Demokrasi dünyanın en narin çiçeğidir" ile başlayan sözü geliyor :)

Yeni bir anket yapılırsa eğer bu sefer de "Neden yeniden anket yapılıyor?!?" tarzında mesajlar atan kişiler olacaktır. Emek verenler ne yaparsa yapsın, nasıl çözümlerle gelirlerse gelsinler, yine de memnun olmayacak üyeler olur forumda.
Forum kalabalıklaştıkça firki sayısı da normal olarak artacaktır. Burada sorun fikirlerin yapıcı bir maksat yerine duygusal olarak belirtilmesi ve özellikle akla gelen ilk şekliyle üstünde fazla düşünülmeden söylenmesi. Bence forum olarak önümüzde iki seçenek var: 1) Ya doğal halinde seyrederek çeşitli çatışmalarla forumun dengeye gelmesi beklenecek (doğada olduğu gibi), 2) Ya da bazı kurallar belirlenecek ve o kurallar çevresinde forumun şekillenmesi ve bir kültürün oluşması sağlanacak (İnsan topluluğunda olduğu gibi). Bence bu bir yerde tartışılmalı artık.

Yönetim Grubunda bu şekilde oylandı ve böyle bir karar alındığı için böyle yapılıyor alınan tüm kararlar oylanarak alınan kararlardır naparsanız yapın her 2 Tarafıda memnun etmek mümkün olmuyor malesef.

Her meseleyi bu kadar dallandırıp budaklandırmaya devam edersek bir süre sonra toplu alım yapmayı bırakacağız, buna eminim. Yani birinci çıkan kavurucu gerekli tedariği sağlayamamış ve ikinci kavurucuya yönelinmiş, bundan daha doğal ne olabilir Allah aşkına? Her meseleyi Arap saçına döndürmeye gerçekten gerek yok.

Kungpow'a oy vermedim. Ama denemeyi, sipariş vermeyi istediğim yerlerden biriydi. Tercihlerimi yaparken hep ilk üç kavurmacıdan biri olarak tercihlerimin arasında yer almıştı. Forum'da kahveleri için özelden de tavsiye mesajı almıştım. Muhtemelen diğer toplu alımlarda , ya da bireysel olarak bir şekilde tercih edecektim. Neden insanların indirimli kahve alma niyeti ile tercih yaptığını veya gerçekten de bu niyetle yaptıysa bile, Kungpow'u bu sebeple tercih yapmış olduğunu için yadırgayıcı yorumlar yapıyorsunuz. Üyeler, İstanbul'da Kungpow' a gitmediyse toplu alımı karşılayabileceğini vs bilemez. İnter sitesinden bakıp izlenim ediyorlar sadece. Kaldı ki gitse bile, işletmenin görünürdeki küçüklüğünden talepleri karşılayıp karşılayamacağını bilemez. Ankara'da çok çok küçük bir yerde ama Türkiye'deki doğrudan ve ithalat yapan bir yer var mesela. Kungpow talebi karşılayamadıysa, toplu alımı organize eden arkadaşların belirttiği gibi muhtemelen, pandemi sürecindeki ithalat sıkıntıları ile ilgilidir.

Yorumlarda da önerildiği gib bence de yeni bir anket açılması daha iyi olur. Çünkü ankette başka bir kavurmacı 1. sırada çıkabilir. Ama toplu alım keyif işi olmalı, toplu alımı organize eden arkadaşlar için bir angarya ya dönüşmemeli.
Şimdi son olarak kimseye cevap olarak söylemiyorum ancak, toplu alımı organizasyonu için eleştiriyi de insanları yormadan yapmak lazım. Toplu alımı gerçekleştiren arkadaşlar bu işi bir karşılığı olmadan, bizlerin de keyfi için yapıyor.
Bu sebeple toplu alımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.🙏

Son düzenleme:
bu ayki alımı yapmak için çok acele etmeye gerek yok bence zaten herkes geçen aydan baya stok yaptı bende dahil o da ay sonunu bulmuştu bu alımda ay sonuna doğru yapılabilir @mtgg @campos ?

Geri