• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

@NoPainNoCoffee hocam selamlar. ben de cms21 gibi düşünüyorum açıkçası.
bir de belki haberiniz yoktur null çok küçük bir kavurma atölyesi. 2 kişi çalışıyor, biri zaten sahibi ve kavurucusu. diğer arkadaş da paketleme vs. yapıyor. benim evim null'a çok yakın, dükkandan teslim alacağım. (hala hazır değil) eğer kavurucuyu deneyimlemek istiyorsanız size istediğiniz kargo ile gönderebilirim.
Günaydın @Lorenzen

Nezaketin için ve güzel düşüncen için çok teşekkür ederim lakin seni böyle bir zahmete sokmayı hiç istemem.Bu hususta destek alabildiğim kavurucular var.

Alınganlık etmediğimi @cms21 kardeşimin postunun üzerinden açıklamaya çalıştım.

Kavurucunun atölyesi ve/veya çalışma düzeni hususunda bilgi sahibi değilim ve açıklaman için teşekkür ederim.Küçük işletmelerin bu konuda daha esnaf olabileceği düşüncesinde olmuşumdur her zaman ve desteklenmeleri gerektiğinide aynı ölçüde düşünürüm.Umarım hem forum için hemde ilgili kavurucu için iyi bir alım süreci olur.

Nezaketin ve güzel düşüncen için tekrar teşekkür ederim.

bence burda firmaya ilişkinde sorun var workaya çok talep olacağı en başından belli..bence null aylık alım çalışmasında hem kendini hem talep edenleri mağdur etmiştir
şu demek istedim..toplu alımlarda yüklüce kahve alınıyor..alınamayan worka nedeniyle firma kazançtan talep eden kişiler kahveden oluyor..ekmek için toplu alım çalışması yapılmamakta...worka burada hemen hemen her kahveseverin talep ettiği henüz denememiş olanların tatmak istediği bir kahve...son tahlil herşey nasip kısmet...

Gönüllü arkadaşların eline emeğine sağlık. Sanırım alımın en sıkıntılı tarafı da her ay patlayan şuna limit gelsin, buna kısıt gelsin tartışmaları. Nedense bir sorunu çözmek için aklımıza gelen ilk fikir bir şeyleri kısıtlamak oluyor.

Neyse üstte bir arkadaş söylemiş, bir kahve gider öteki gelir. Gerçekten çok takılmamak lazım onlarca seçenek varken.

Günaydınlar,

İçerisinde bulunduğumuz ayın anketinden çıkan kavurucu ile kargo hususunda anketten çok çok önce iletişime geçerek kargo hususunda destek ricasında bulunmuştum ve yine aşağıda paylaşacağım cevaba benzer bir dönüş almıştım.Yinede belki toplu alımın hatırına tabiri caiz ise "bir esnaflık/güzellik" yaparlar diye yeniden ricada bulundum lakin yine red etmelerini ve redde dair sunacakları mazereti kabul etmeyede hazırdım.Fakat dönüşleri aşağıda da göreceğiniz üzere "bizde böyle" hatta kaba tabir ile "işinize gelirse" tarzında bir tavır olunca sizlerle de bunu paylaşmak istedim.Maksatım kimseyi galeyana getirmek yada bütün bir anketi çöpe atın demek veyahut görün oy verdiğiniz kavurucuyu demek asla değil.Yalnızca yaşamış olduğum bir olumsuzluğu forumumuzun yada forumların genel bir yazılı olmayan amacına uygun hareket etmek ve yaşadığımız olumlu/olumsuz tüm tecrübeleri paylaşmak anlamında sizlerinde bilgisi olması amacı ile sunuyorum.

Konu kavurucunun adının açıklandığı entry e aşağıda yapmış oldukları hatırlatmanın ardından yeniden baktım ve hangi kargo şirketi ile gönderim yapılacağı hususunda çizilmiş bir çerçeveye rastlayamadım.

"Vural bey merhaba,

Malesef bu konuda yardımcı olamıyoruz. Tek Yurtiçi Kargoya tek alternatifimiz Aras Kargo.

Şartlar forumda net şekilde yayınlandı. Ilginiz için teşekkürler"

Önemli Not:Bu paylaşım ile umarım alım ekibimizde güzel ve kıymetli arkadaşlarımızı üzmediğimi umuyorum çünkü toplu alımlar hususunda emekleri gerçekten çok büyük hemde hiç bir mecburiyetleri olmadığı halde.Eğer sizleri kırdıysam yada üzdüysem çok çok özür dilerim. @mvscoffee @mtgg

Alım ekibinde yer alan diğer arkadaşımızın ismini hatırlayamadığım için ayrıca çok özür dilerim.

Bu entry'i başından sonuna okumak sureti ile sabır eden herkesede teşekkür ederim.
Merhaba
Alim basinda null coffee ile istisare ederek kosullari yazmistik. Bazi ozel isteklerin karsilanamayacagi yonunde. Ben firmanin yazdigi cevapta herhangi bir “isinize gelirse” tarzinda algilamadim acikcasi. Eger sizin bulundugunuz yere aras kargo gitmiyor ise ozelden benim adresimi yazayim firma bana gondersin. Ben size istediginiz bir kargo ile paketi yonlendireyim

Selamlar @mtgg

Nazik ve güzel düşüncen için teşekkür ederim lakin kimseyi böyle bir zahmete sokmak istemiyorum.Paylaşımı yapmaktaki amacımda bu değil zaten.Lakin eğer bana bir soru sorarsan ve bende sana hiç bir açıklamada bulunmaksızın olumsuz bir yanıt verirsem işine gelirse demiş olurum heleki aramızda bir satıcı alıcı ilişkisi varsa.İnsanların ricalarını geri çevirmenin bin bir türlü yolu vardır ve onlar bu yolu tercih ettiler.Sadece toplu alıma katılamadığım için değil esnaflığın böyle bir şey olmadığını bildiğimden dolayı ilgili firma adına üzüldüm.

Bende hizmet sektöründe çalışan bir vatandaşım ve hizmet sunduğum müşterime olumsuz yanıt vermenin bile bir hoşluğu olduğunu bilirim.İletişim kurmak başlı başına bir zanaat.

Forum için emeklerinizi görmezden gelmek yada inkar etmek sizler için büyük bir haksızlık olur ve paylaşım yapmamdaki maksatım size haksızlık etmek değil.Sizler herhangi bir karşılık beklemeden yapıyorsunuz ve bende paylaşımımı herhangi bir kişiden herhangi bir beklenti ile paylaşmadım.

Yalnış anlaşılmak en korktuğum şeydir hayatım boyunca ve bu yüzden bolca kendimi açıklamaya çalışırım.Umarım sizler içinde açıklayıcı olabilmişimdir.

Karşılıksız emekleriniz için cani yürekten sonsuz teşekkürler...

Mutlaka bu ayda alıma katılacağım. Uğraşan arkadaşlara teşekkürler

@NoPainNoCoffee hocam selamlar. ben de cms21 gibi düşünüyorum açıkçası.
bir de belki haberiniz yoktur null çok küçük bir kavurma atölyesi. 2 kişi çalışıyor, biri zaten sahibi ve kavurucusu. diğer arkadaş da paketleme vs. yapıyor. benim evim null'a çok yakın, dükkandan teslim alacağım. (hala hazır değil) eğer kavurucuyu deneyimlemek istiyorsanız size istediğiniz kargo ile gönderebilirim.
katılıyorum. geçen kavurma atölyelerine uğradığımda cihan bey ve yardımcısının tabiri yerindeyse başlarını kaşıyacak zamanları yoktu. alım yapmak için dahi zile basıp birkaç dakika bekliyorsunuz ancak ilgilenebiliyorlar.

Tüm esnaflar/perakende satıcıları bu süreçte kargo şirketleri ile anlaşmalı oluyorlar, kargolar günün belli saatinde gelip kargoları alıyorlar/varsa iadeleri getiriyorlar. Ve o kargo ile anlaşmalı fiyatları olabiliyor. Süreç genel olarak bu şekilde, bilgilendirmek istedim.

Selamlar @mtgg

Nazik ve güzel düşüncen için teşekkür ederim lakin kimseyi böyle bir zahmete sokmak istemiyorum.Paylaşımı yapmaktaki amacımda bu değil zaten.Lakin eğer bana bir soru sorarsan ve bende sana hiç bir açıklamada bulunmaksızın olumsuz bir yanıt verirsem işine gelirse demiş olurum heleki aramızda bir satıcı alıcı ilişkisi varsa.İnsanların ricalarını geri çevirmenin bin bir türlü yolu vardır ve onlar bu yolu tercih ettiler.Sadece toplu alıma katılamadığım için değil esnaflığın böyle bir şey olmadığını bildiğimden dolayı ilgili firma adına üzüldüm.

Bende hizmet sektöründe çalışan bir vatandaşım ve hizmet sunduğum müşterime olumsuz yanıt vermenin bile bir hoşluğu olduğunu bilirim.İletişim kurmak başlı başına bir zanaat.

Forum için emeklerinizi görmezden gelmek yada inkar etmek sizler için büyük bir haksızlık olur ve paylaşım yapmamdaki maksatım size haksızlık etmek değil.Sizler herhangi bir karşılık beklemeden yapıyorsunuz ve bende paylaşımımı herhangi bir kişiden herhangi bir beklenti ile paylaşmadım.

Yalnış anlaşılmak en korktuğum şeydir hayatım boyunca ve bu yüzden bolca kendimi açıklamaya çalışırım.Umarım sizler içinde açıklayıcı olabilmişimdir.

Karşılıksız emekleriniz için cani yürekten sonsuz teşekkürler...
kimseyi böyle bir zahmet sokmak istemem demişsiniz ama kavurucudan böyle bir zahmete girmesini istemişsiniz. diğer kavurucuların bunu kabul etmesi, kabul etmeyen kavurucuları hoşgörüsüz yapmaz.

Lakin eğer bana bir soru sorarsan ve bende sana hiç bir açıklamada bulunmaksızın olumsuz bir yanıt verirsem işine gelirse demiş olurum heleki aramızda bir satıcı alıcı ilişkisi varsa.
Iste aslinda bu bahsettiginiz aciklamayi biz firma adina alim kosullarini belirtirken yapmistik. Yine de teklifimde ciddiyim eger benim adresime yonlendirirseniz size kargolayabilirim

kimseyi böyle bir zahmet sokmak istemem demişsiniz ama kavurucudan böyle bir zahmete girmesini istemişsiniz. diğer kavurucuların bunu kabul etmesi, kabul etmeyen kavurucuları hoşgörüsüz yapmaz.

Selamlar @1healthpoint

Bakış açına saygı duyarım.

Ben hoşgörülü/hoşgörüsüz ayırımı yapmadım.Tarafıma verilen cevabın üslübü ve içeriğini eleştirdim.Bu husustaki ilk entry'imi okursan yaptığım eleştirinin ne olduğu hususunda daha net bilgiye sahip olabilirsin.Bir kez daha ileteyim herhangi bir sebepten dolayı rica mı geri çevirmelerini anlayabilirim lakin böyle bir cevap gerçekten yakışıksız.

Iste aslinda bu bahsettiginiz aciklamayi biz firma adina alim kosullarini belirtirken yapmistik. Yine de teklifimde ciddiyim eger benim adresime yonlendirirseniz size kargolayabilirim

Bu durumu aslında şu son madde'de açıkladık mı demek istiyorsun @mtgg

Bu noktada eğer son maddeye atıfta bulunuyorsan cümle şöyle tertib etmen daha sağlıklı olacaktır.Konu sürecin yoğunluğu hasebiyle ilgili kavurucu ile yapmış olduğumuz görüşmelerde özel olarak talep edilecek hiç bir yardım talebi olumlu olarak karşılanmayacak/yanıtlanmayacağı üzerinde mutabakat sağlanmıştır.

Samimiyetin hususunda hiç bir şüphen yok ve çok çok teşekkür ederim.Lakin böyle bir şeye gerekte ihtiyaçta yok.Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Screenshot_2021-06-03-12-45-00.png

Günaydınlar,

İçerisinde bulunduğumuz ayın anketinden çıkan kavurucu ile kargo hususunda anketten çok çok önce iletişime geçerek kargo hususunda destek ricasında bulunmuştum ve yine aşağıda paylaşacağım cevaba benzer bir dönüş almıştım.Yinede belki toplu alımın hatırına tabiri caiz ise "bir esnaflık/güzellik" yaparlar diye yeniden ricada bulundum lakin yine red etmelerini ve redde dair sunacakları mazereti kabul etmeyede hazırdım.Fakat dönüşleri aşağıda da göreceğiniz üzere "bizde böyle" hatta kaba tabir ile "işinize gelirse" tarzında bir tavır olunca sizlerle de bunu paylaşmak istedim.Maksatım kimseyi galeyana getirmek yada bütün bir anketi çöpe atın demek veyahut görün oy verdiğiniz kavurucuyu demek asla değil.Yalnızca yaşamış olduğum bir olumsuzluğu forumumuzun yada forumların genel bir yazılı olmayan amacına uygun hareket etmek ve yaşadığımız olumlu/olumsuz tüm tecrübeleri paylaşmak anlamında sizlerinde bilgisi olması amacı ile sunuyorum.

Konu kavurucunun adının açıklandığı entry e aşağıda yapmış oldukları hatırlatmanın ardından yeniden baktım ve hangi kargo şirketi ile gönderim yapılacağı hususunda çizilmiş bir çerçeveye rastlayamadım.

"Vural bey merhaba,

Malesef bu konuda yardımcı olamıyoruz. Tek Yurtiçi Kargoya tek alternatifimiz Aras Kargo.

Şartlar forumda net şekilde yayınlandı. Ilginiz için teşekkürler"

Önemli Not:Bu paylaşım ile umarım alım ekibimizde güzel ve kıymetli arkadaşlarımızı üzmediğimi umuyorum çünkü toplu alımlar hususunda emekleri gerçekten çok büyük hemde hiç bir mecburiyetleri olmadığı halde.Eğer sizleri kırdıysam yada üzdüysem çok çok özür dilerim. @mvscoffee @mtgg

Alım ekibinde yer alan diğer arkadaşımızın ismini hatırlayamadığım için ayrıca çok özür dilerim.

Bu entry'i başından sonuna okumak sureti ile sabır eden herkesede teşekkür ederim.

Arkadaşlar Selamlar,

Konu yazımı yazmamdaki amacım eğer burası bir forum ise iyi/kötü yaşanılan tecrübelerin dillendirilmesidir.Gerektiğinde elbetteki bir birimize destek olacağız @Lorenzen ve @mtgg nazik ve samimi teklifleriniz için yürekten samimi şekilde çok teşekkür ederim sağ olun var olun.Yazdıklarımı eleştiren arkadaşlarda oldu onlarda sağ olup var olsunlar.

Eleştirdiğim nokta yalnızca üslubun hoş olmayışı.Bana göre üslup yanlıştır sizlere göre değildir.

Daha fazla uzatmanında bir manası yok.

Burası bir forum ve olumlu/olumsuz yaşanılan tecrübe edilen her şeyin yazılması gerektiği kanaatindeyim ve bu nedenle bu paylaşımı yaptım.Öteki türlü sadece tek taraflı olarak gel kodunu al kaç git,arkanabile bakma.Günü geldiğinde kodunu al git.

@NoPainNoCoffee Sevgili Vural seni çok iyi anlıyorum ve forumdaşlık duygusu içerisinde bu yaşanmışlığını bizimle paylaştığın İçin kendi adıma teşekkür ederim.
İçerisinde bulunduğumuz ayın anketinden çıkan kavurucu ile kargo hususunda anketten çok çok önce iletişime geçerek kargo hususunda destek ricasında bulunmuştum ve yine aşağıda paylaşacağım cevaba benzer bir dönüş almıştım.Yinede belki toplu alımın hatırına tabiri caiz ise "bir esnaflık/güzellik" yaparlar diye yeniden ricada bulundum
Mayıs alımında çok ilgilenmedim son gün katılım yaptım ama Nisan alımı hepimizde öyle bir iz bıraktı ki , tek tek herkesin istekleri karşılandı , telefonla arandık ya böyle birşey var mı? Açıkçası esnaflık/güzellik seviyesi buralara çıkınca bende seninle aynı duygularla forumda çok sık adı geçen yolumun denk geldiği yerlere uğramaya çalışarak bir merhaba demek ayaküstü tanışmak gayreti içerisindeyim.Bu duygularla geçen ayın son günü uğradım ve aslında anket sonucunu da öğrenmiş olmuştum ,ilk indirimli kahveyide aldığımı yazmıştım forumda . Evet çok küçük sadece kavrum yapan bir atölye birde aylık anketin kazanıldığı yeni belli olmuş ayak üstü de olsa ufak bir sohbet beklentim vardı ama o enerjiyi alamayınca böyle bir adım ötesine geçemezsiniz ya işte öyle birşey. Pandemi de var elbet insanları birbirinden uzaklaştırdı ,oturacak yerin olmaması da cabası. Kimbilir 2. uğrayışımda konuşuruz birşeyler mail bekliyorum çünkü. Sonuç olarak Haziran da çok müsaitim ve evim yürüyüş mesafesinde ayrıca motosikletim de var , etrafımızda birçok kargo firması da mevcut sadece sizin için değil tüm forum üyeleri için Null toplu alımında atölyeden al seçerek bana mesaj yazan herkese istediği kargo dan yollama yapabilirim.

@NoPainNoCoffee Sevgili Vural seni çok iyi anlıyorum ve forumdaşlık duygusu içerisinde bu yaşanmışlığını bizimle paylaştığın İçin kendi adıma teşekkür ederim.

Mayıs alımında çok ilgilenmedim son gün katılım yaptım ama Nisan alımı hepimizde öyle bir iz bıraktı ki , tek tek herkesin istekleri karşılandı , telefonla arandık ya böyle birşey var mı? Açıkçası esnaflık/güzellik seviyesi buralara çıkınca bende seninle aynı duygularla forumda çok sık adı geçen yolumun denk geldiği yerlere uğramaya çalışarak bir merhaba demek ayaküstü tanışmak gayreti içerisindeyim.Bu duygularla geçen ayın son günü uğradım ve aslında anket sonucunu da öğrenmiş olmuştum ,ilk indirimli kahveyide aldığımı yazmıştım forumda . Evet çok küçük sadece kavrum yapan bir atölye birde aylık anketin kazanıldığı yeni belli olmuş ayak üstü de olsa ufak bir sohbet beklentim vardı ama o enerjiyi alamayınca böyle bir adım ötesine geçemezsiniz ya işte öyle birşey. Pandemi de var elbet insanları birbirinden uzaklaştırdı ,oturacak yerin olmaması da cabası. Kimbilir 2. uğrayışımda konuşuruz birşeyler mail bekliyorum çünkü. Sonuç olarak Haziran da çok müsaitim ve evim yürüyüş mesafesinde ayrıca motosikletim de var , etrafımızda birçok kargo firması da mevcut sadece sizin için değil tüm forum üyeleri için Null toplu alımında atölyeden al seçerek bana mesaj yazan herkese istediği kargo dan yollama yapabilirim.

Selamlar @ercuozcan

Nazik ve düşünceli teklifin için çok teşekkür ederim.

Beni anlamış olduğuna da ayrıca sevindiğimi belirtmek isterim.

Umarım dileğidiğin iletişimi en kısa sürede sağlayabilirsin.İletişim denen şey çok kıymetli.

1 Haziran 13:00 gibi verdiğim siparişim hala kargolanmadı, benzer dönemde sipariş verip de kargolanan var mı?
Eğer yoğunluktan dolayıysa firmaya mail atıp boşuna meşgul etmenin alemi yok çünkü.
Yoğunluk mu var yoksa siparişim özelinde bir problem mi oldu diye merak ettim

1 Haziran 13:00 gibi verdiğim siparişim hala kargolanmadı, benzer dönemde sipariş verip de kargolanan var mı?
Eğer yoğunluktan dolayıysa firmaya mail atıp boşuna meşgul etmenin alemi yok çünkü.
Yoğunluk mu var yoksa siparişim özelinde bir problem mi oldu diye merak ettim
Öncelike sakin olun. Çok fazla sipariş geliyor doğal olarak yetişmek zor oluyordur. Belki de gaz salınımı için bekletiyorlardır. 1 haziranda verdim ben de siparişi, faturası yeni geldi. Toplu alım için normaldir. Sonuçta yoğunluk oluyor. Kaldı ki sizde de gaz salınımı için bekleyecek.

Siparişiniz yollanıncaya kadar aşağı yukarı 5-10 günlük bir bekleme süresi olabileceğini göz önünde bulundurun. Bu her toplu alım için geçerli. Ki Null'dan normal zamanda alışveriş yaptığımda bile 2-3 günde kargoya veriliyordu. Kavurucuya zaman tanımak lazım.

Açıkçası Null denemek istediğim ama daha önceleri biraz çekindiğim bir kavurucu, yine de herhangi bir önyargı olmadan kahvelerim bitince alımımı yapacağım. Kahvelerini kavurmahaneden direkt alan veya kargosu ulaşanların da kavrum tarihlerinin degassingi bitmiş olanları görünce daha da heyecanlandım. Lütfen yorumlarınızı paylaşın, genel yorumlara göre filtre için alım yapmak istiyorum.

Geri