• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Kahveyi 4 kere farklı sularla demledim fakat verim alamadım. Bu kahve özelinde reçeteniz nedir? Tam da önerdiğiniz günlerdeyim aslında, 1 haziran kavrumu mevcut.
Diğer demleme parametrelerini de paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Öğütüm,, sıcaklık, hangi ekipman, oran vs.

Siz istediniz biz yaptık. @TRAKGS
Bahar seçkisiyle ilk sipariş geçen talihli arkadaşlardanım, degeass falan yok bam bam daldık seçkiye. (Siz yapmayın aman bana gelenler 20mayıs kavrumluydu, 12-13gün olmuştu yani degrass için)Şimdilik 3 kahveyi bir kaç defa demledim. Sitelerindeki demleme rehberi doğrultusunda, origami, cafec abaca PLUS filtre ve evdeki arıtma suyla demlemelerimi yaptım. Gelelim etikettene yazdı, ben ne buldum. İlk başta pakette yazan notalar, altında ben ne hissettim şeklinde yazdım.

Marcala Cabellero Honduras
Akçağaç Şurubu, Bitter Çikolata, Kuru Sarı Üzüm

Akçağa şurubu için daha önce içtiğim cleancupın bir meksika çekirdeğini kıstas aldım, bu bağlamda zayıf bir şekilde var diyebiliriz. Bitter çikolata var işte, çikolatalar sütlü kahve yaparken çok hoşuma gitse de sade içimlerde bende özel bir şey uyandırmıyof. Gelelim kuru üzüme, bu noktada kahve; gel abi bende üzüm var gel ye diyor.Tam da bu sayede şurubumsu ve farkettirmeyen bir lezzette akıyor. Fark ettirmemekten kasıt bir yudum almak için alıyorsun bardağı, lık, sonra bardağı koyuyorsun geri, ama bakmkşsın bardak boş, diyorsun nere gitti bu kahve.

Casa Negra Kolombiya
Mandalina, badem ezmesi, esmer şeker

Bu sefer tüm notalar bardakta vardı, ancak mandalina kokuda tatlı ve temiz bir şekildeyken tadım kısmında-spada etiyopyalardaki turunçgile kıyasla- zayıf kalıyor. Bu ama subjektif, kimisine göre paketin içinde mandalinaları göremiyorum ama sulu sulu tadı geliyor da denilebilir.

Frinsa Manis Endonezya
Ananas, ahududu, gül

Ananası ben sevmem ama özellikle diş sağlığı açısından beğenirim. Dişi çürüyen varsa ağrı kesici olarak ananas kullanılabilir(tıbbi tavsiye değil ama denedim iş yapıyor). Tam da bu nedenle neyse ki bardakta ananası çok algılayamadım. Fakat gül ve ahududu çok net bir şekilde vardı. Neredeyse hacıyağı yoğunluğunda kokular size selam veriyor. Kırmızı meyve notalı kolombiya kahvesi imzasını üzerinde taşıyor. Biraz ağır bir kahve ama modundayken içtiğimde harika gidiyor.

Şimdilik bu üçünü hüpletmekteyim, Luz helena olsun Arcilalar olsun biraz daha bekletmekteyim. Bu üç kahve özelinde paketteki tadım notalarını en az birini rahat ve net bir şekilde almak mutluluk vericiydi. Hiçbirinde benim haz etmediğim asidite ya da baskın gövde durumları olmadı ve çok rahat demlenen kahvelerdi. Bundan ötürü ilk defa denediğim tetra benden ciddi bir + alıyor. Daha bekleyen 4 çeşidim var, bu üçü beni bu kadar mest ettiyse, diğer 4ü ne yapacak bakalım. Gerek kavurum gerek reçeteler için teşekkürler.

Son düzenleme:
@Tetra.n.Roastery seckilerin bir fiyat avantaji oluyor mu? amacı nedir yani?
Merhabalar, espresso ve filtre kahve için önerdiğimiz çekirdekleri seçkilerimizde topladık. Seçkilerimizi "Espresso için hangi çekirdekleri tercih etmeliyim?" ya da "Filtre kahve için hangi çekirdekleri tercih etmeliyim?" gibi soruların cevabı olarak sunuyoruz. Seçki sayfasından isterseniz toplu olarak kolayca sipariş verebilir ya da kendinize farklı sepet oluşturabilirsiniz.
İyi günler dileriz.

Siz istediniz biz yaptık. @TRAKGS
Bahar seçkisiyle ilk sipariş geçen talihli arkadaşlardanım, degeass falan yok bam bam daldık seçkiye. (Siz yapmayın aman bana gelenler 20mayıs kavrumluydu, 12-13gün olmuştu yani degrass için)Şimdilik 3 kahveyi bir kaç defa demledim. Sitelerindeki demleme rehberi doğrultusunda, origami, cafec abaca PLUS filtre ve evdeki arıtma suyla demlemelerimi yaptım. Gelelim etikettene yazdı, ben ne buldum. İlk başta pakette yazan notalar, altında ben ne hissettim şeklinde yazdım.

Marcala Cabellero Honduras
Akçağaç Şurubu, Bitter Çikolata, Kuru Sarı Üzüm

Akçağa şurubu için daha önce içtiğim cleancupın bir meksika çekirdeğini kıstas aldım, bu bağlamda zayıf bir şekilde var diyebiliriz. Bitter çikolata var işte, çikolatalar sütlü kahve yaparken çok hoşuma gitse de sade içimlerde bende özel bir şey uyandırmıyof. Gelelim kuru üzüme, bu noktada kahve; gel abi bende üzüm var gel ye diyor.Tam da bu sayede şurubumsu ve farkettirmeyen bir lezzette akıyor. Fark ettirmemekten kasıt bir yudum almak için alıyorsun bardağı, lık, sonra bardağı koyuyorsun geri, ama bakmkşsın bardak boş, diyorsun nere gitti bu kahve.

Casa Negra Kolombiya
Mandalina, badem ezmesi, esmer şeker

Bu sefer tüm notalar bardakta vardı, ancak mandalina kokuda tatlı ve temiz bir şekildeyken tadım kısmında-spada etiyopyalardaki turunçgile kıyasla- zayıf kalıyor. Bu ama subjektif, kimisine göre paketin içinde mandalinaları göremiyorum ama sulu sulu tadı geliyor da denilebilir.

Frinsa Manis Endonezya
Ananas, ahududu, gül

Ananası ben sevmem ama özellikle diş sağlığı açısından beğenirim. Dişi çürüyen varsa ağrı kesici olarak ananas kullanılabilir(tıbbi tavsiye değil ama denedim iş yapıyor). Tam da bu nedenle neyse ki bardakta ananası çok algılayamadım. Fakat gül ve ahududu çok net bir şekilde vardı. Neredeyse hacıyağı yoğunluğunda kokular size selam veriyor. Kırmızı meyve notalı kolombiya kahvesi imzasını üzerinde taşıyor. Biraz ağır bir kahve ama modundayken içtiğimde harika gidiyor.

Şimdilik bu üçünü hüpletmekteyim, Luz helena olsun Arcilalar olsun biraz daha bekletmekteyim. Bu üç kahve özelinde paketteki tadım notalarını en az birini rahat ve net bir şekilde almak mutluluk vericiydi. Hiçbirinde benim haz etmediğim asidite ya da baskın gövde durumları olmadı ve çok rahat demlenen kahvelerdi. Bundan ötürü ilk defa denediğim tetra benden ciddi bir + alıyor. Daha bekleyen 4 çeşidim var, bu üçü beni bu kadar mest ettiyse, diğer 4ü ne yapacak bakalım. Gerek kavurum gerek reçeteler için teşekkürler.
🙋‍♂️Teşekkürler. 3 Kg Siparişi geçtim.

Mesela ben bunu asla yapamam. Özellikle fermente kahveler gün be gün değişiyor. 3. günden itibaren denemeye başlarım (bazen hemen kavrulduktan sonra bile oluyor, malum kalite kontrol işleri). Jairo Ef2 9-10-11. günlerde zirve yapıyor ayrıca kaçırmayın derim. Sonra da sönüyor diyemem ama bence 1 ay kahveyi başı boş bırakmayın yahu.
10 günlük Jairo EF2 demledim bugün. Güzel tatlı fermente bir kahve. Sitedeki denge reçetesiyle denedim (hario filtre kağıdı + k-max ile inceltiğime rağmen süreyi tutturamadım ama olsun)

Bahar seçkisinden var mı başka daha "erken zirve yapan" ? :)

Mesela ben bunu asla yapamam. Özellikle fermente kahveler gün be gün değişiyor. 3. günden itibaren denemeye başlarım (bazen hemen kavrulduktan sonra bile oluyor, malum kalite kontrol işleri). Jairo Ef2 9-10-11. günlerde zirve yapıyor ayrıca kaçırmayın derim. Sonra da sönüyor diyemem ama bence 1 ay kahveyi başı boş bırakmayın yahu.
Madem öyle jairolar bugün patlayacak. Gerçi bendekiler 20.günde ya, bakalım.

Alıma katıldım ben de. Organizasyonda gönüllü olarak emek veren arkadaşlarımıza ve Tetra N Roastery ailesine çok teşekkür ediyorum. Keyifli bir ay olması dileğiyle.

Ekli dosyalar

• IMG_0637.jpeg
    IMG_0637.jpeg
    80.8 KB · Görüntüleme: 113
10 günlük Jairo EF2 demledim bugün. Güzel tatlı fermente bir kahve. Sitedeki denge reçetesiyle denedim (hario filtre kağıdı + k-max ile inceltiğime rağmen süreyi tutturamadım ama olsun)

Bahar seçkisinden var mı başka daha "erken zirve yapan" ? :)
Endonezya Frinsa Manis diyebilirim.

@Sefer Dağ @fnidaf

Kahve stoğum fazla olması nedeniyle ay sonu bi alım yapacağım fakat, malum havalar sıcak cold brew için kg'lık hesaplı çekirdeklerden hangisi uygun öneriniz var mıdır.

Teşekkürler... Kavurma tarihi 04 Haziran hafta sonu deneyimleyeceğim inşallah @Sefer Dağ 🙏

Ekli dosyalar

• 20240612_185924.jpg
    20240612_185924.jpg
    91.9 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Sevim koşşşş

Arkadaşlar merhaba. Açıkçası kimsenin yorumunu silmekten yana değilim, şu an yapmadık ama bizi zor durumda bırakmayın rica ediyorum. Muhabbetler firmadan çıktı, kahveden de çıktı, artık karşılıklı bireyler arası meselelere dönüştü.

Yarışma seti ile toplu alımda yerimi aldım. Etkin dripper gibi yerli ve güzel bir ürünle buluşmamızı sağlayan @Tetra.n.Roastery ve forum ekibine teşekkür ederim. Öncelikle hızınız muhteşem 27 saatte ürünüm elime ulaştı. Yarışma setinde yer alan Sebastian Gomez kavrum tarihini göremedim. Öğrenme imkanım var mıdır ? Ayrıca kahveyi demleme reçetenizde yer alan listeye göre fermente olarak mı düşüneceğim yoksa natural mi ? @Sefer Dağ @fnidaf bir de reçete önerisi alabilir miyim ? K6 değirmenim. Şimdiden teşekkürler. ☺️

Geri