Siz istediniz biz yaptık.
@TRAKGS
Bahar seçkisiyle ilk sipariş geçen talihli arkadaşlardanım, degeass falan yok bam bam daldık seçkiye. (Siz yapmayın aman bana gelenler 20mayıs kavrumluydu, 12-13gün olmuştu yani degrass için)Şimdilik 3 kahveyi bir kaç defa demledim. Sitelerindeki demleme rehberi doğrultusunda, origami, cafec abaca PLUS filtre ve evdeki arıtma suyla demlemelerimi yaptım. Gelelim etikettene yazdı, ben ne buldum. İlk başta pakette yazan notalar, altında ben ne hissettim şeklinde yazdım.
Marcala Cabellero Honduras
Akçağaç Şurubu, Bitter Çikolata, Kuru Sarı Üzüm
Akçağa şurubu için daha önce içtiğim cleancupın bir meksika çekirdeğini kıstas aldım, bu bağlamda zayıf bir şekilde var diyebiliriz. Bitter çikolata var işte, çikolatalar sütlü kahve yaparken çok hoşuma gitse de sade içimlerde bende özel bir şey uyandırmıyof. Gelelim kuru üzüme, bu noktada kahve; gel abi bende üzüm var gel ye diyor.Tam da bu sayede şurubumsu ve farkettirmeyen bir lezzette akıyor. Fark ettirmemekten kasıt bir yudum almak için alıyorsun bardağı, lık, sonra bardağı koyuyorsun geri, ama bakmkşsın bardak boş, diyorsun nere gitti bu kahve.
Casa Negra Kolombiya
Mandalina, badem ezmesi, esmer şeker
Bu sefer tüm notalar bardakta vardı, ancak mandalina kokuda tatlı ve temiz bir şekildeyken tadım kısmında-spada etiyopyalardaki turunçgile kıyasla- zayıf kalıyor. Bu ama subjektif, kimisine göre paketin içinde mandalinaları göremiyorum ama sulu sulu tadı geliyor da denilebilir.
Frinsa Manis Endonezya
Ananas, ahududu, gül
Ananası ben sevmem ama özellikle diş sağlığı açısından beğenirim. Dişi çürüyen varsa ağrı kesici olarak ananas kullanılabilir(tıbbi tavsiye değil ama denedim iş yapıyor). Tam da bu nedenle neyse ki bardakta ananası çok algılayamadım. Fakat gül ve ahududu çok net bir şekilde vardı. Neredeyse hacıyağı yoğunluğunda kokular size selam veriyor. Kırmızı meyve notalı kolombiya kahvesi imzasını üzerinde taşıyor. Biraz ağır bir kahve ama modundayken içtiğimde harika gidiyor.
Şimdilik bu üçünü hüpletmekteyim, Luz helena olsun Arcilalar olsun biraz daha bekletmekteyim. Bu üç kahve özelinde paketteki tadım notalarını en az birini rahat ve net bir şekilde almak mutluluk vericiydi. Hiçbirinde benim haz etmediğim asidite ya da baskın gövde durumları olmadı ve çok rahat demlenen kahvelerdi. Bundan ötürü ilk defa denediğim tetra benden ciddi bir + alıyor. Daha bekleyen 4 çeşidim var, bu üçü beni bu kadar mest ettiyse, diğer 4ü ne yapacak bakalım. Gerek kavurum gerek reçeteler için teşekkürler.