• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario dripper olarak; Plastik mi yoksa seramik mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan frtsvn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hario Türkiye den biraz önce telefon geldi ve mailime açıklama yaptılar. Çok ilgili ve hızı bir şekilde dönüş yaptılar. Kendilerine teşekkür ederim.
Ürünün malzeme farklılığından dolayı şeffaflarda 90 derece, kırmızı ve beyaz olanlarda 120 derece yazdığı doğru imiş.
Ancak orada 90 ve 120 derece diye belirtilen durum ısıya dayanıklılık sınırı demek değil, 90 ve 120 derecelik ani ısı farklarına kadar dayanıklı oldukları anlamına geliyormuş. Yani ürünün kendi ısısı ile kullanılan sıcaklık arasında önerilen maksimum ısı farkını ifade ediyormuş.
Mesela dripper ın sıcaklığı sıfır derece olduğunda 90 derecelik sıcak su kullanılabilir demek oluyor ki dripperı buzluğa koymadıktan sonra sıfır derece olmaz diye düşünüyorum. :)
Bu önerilen ısı farklılığı durumunda sağlığa zararlı bir durum oluşmuyormuş ancak üründe çatlama/deforme olma gibi durum ortaya çıkabilme ihtimali varmış.
Ayrıca Hario Japonya ile de iletişime geçmişler tam olarak teknik açıklamasını istemişler ki kimsenin aklında bir soru kalmasın.
Umarım anlaşılır açıklayabilmişimdir.
@ytghan @AltayOzger @campos @Kahveciningalaksirehberi @Kdundar

Hario Türkiye den biraz önce telefon geldi ve mailime açıklama yaptılar. Çok ilgili ve hızı bir şekilde dönüş yaptılar. Kendilerine teşekkür ederim.
Ürünün malzeme farklılığından dolayı şeffaflarda 90 derece, kırmızı ve beyaz olanlarda 120 derece yazdığı doğru imiş.
Ancak orada 90 ve 120 derece diye belirtilen durum ısıya dayanıklılık sınırı demek değil, 90 ve 120 derecelik ani ısı farklarına kadar dayanıklı oldukları anlamına geliyormuş. Yani ürünün kendi ısısı ile kullanılan sıcaklık arasında önerilen maksimum ısı farkını ifade ediyormuş.
Mesela dripper ın sıcaklığı sıfır derece olduğunda 90 derecelik sıcak su kullanılabilir demek oluyor ki dripperı buzluğa koymadıktan sonra sıfır derece olmaz diye düşünüyorum. :)
Bu önerilen ısı farklılığı durumunda sağlığa zararlı bir durum oluşmuyormuş ancak üründe çatlama/deforme olma gibi durum ortaya çıkabilme ihtimali varmış.
Ayrıca Hario Japonya ile de iletişime geçmişler tam olarak teknik açıklamasını istemişler ki kimsenin aklında bir soru kalmasın.
Umarım anlaşılır açıklayabilmişimdir.
@ytghan @AltayOzger @campos @Kahveciningalaksirehberi @Kdundar
Takibiniz için teşekkür ederim, aydınlanmış oldum :)

V60 alacaksanız, ve bütçenizi başka ekipmanlara ayırmak isterseniz, en ucuzunu alın derim. Aralarında 100 TL fark var, ve bu fark fincanda bir şey değiştirmiyor.

Plastik ısı tutuş, taşıma, ve dayanıklılık açısından en iyi seçenek. Hatta V60 da en ucuzu en iyisi :)

Sağlık açısından bir çekinceniz varsa, cam alabilirsiniz. Porselen ekipmanlar görünüş olarak hoş ama hem ağırlar hem de ısıtma ve ısı tutuşu plastik&cam kadar iyi değil. Isıtmak için harcanan suya da acıyorum.

Not: 8 sene evde plastik V60 kullandım, son 2 senedir de ağırlıklı olarak evde cam V60 kullanıyorum. Plastiği de hala iş yerinde kullanıyorum. Seramik de V60 muadili ürünüm var. Naçizane az çok tecrübe edindim V60 ile ilgili.
Not 2: Plastik alacaksanız, bulaşık makinesi atmayın. Matlaşıyor :) Cam da sorun olmuyor.

Peki plastiğin temizliği için önerdiğiniz farklı/özel bir şey var mı yoksa su tutup normal bir şekilde mi temizliyorsunuz?

Peki plastiğin temizliği için önerdiğiniz farklı/özel bir şey var mı yoksa su tutup normal bir şekilde mi temizliyorsunuz?
Ben sadece su tutuyorum ve kuruluyorum. Arada bulaşık deterjanı kullandığım oluyor herhangi bir zararı olur mu bilmiyorum ama 🙄

Hario V60 Plastik'te da Aeropress'te de genelde su tutup kurumaya bırakıyorum ancak şunu net söyleyebilirim ki Aeropress'te kahve kokusu kalırken Hario'dan gram koku gelmiyor. Hario'nun plastik kalitesinin daha iyi olduğu görüntüde veya eldeki hissiyatta bile çok net bu arada.

Kütahya porselen alacakken son dakika orjinal bir v60 hario plastik almanın tasarımsal olarak kahveye etkisini düşünerek vazgeçtim. Teşekkür ederim bu kadar arkadaşa gerçekten. Plastik dediğiniz gibiyse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim gerçekten. :)

performansına göre en ucuz kahve ekipmanı plastik v60 olabilir. çok param olsa bile yine plastik alırım

Selamlar herkese, konulara baktım ama bulamadım belki gözümden kaçırmış olabilirim. Dripper almayı düşünüyorum. Geçen seneden alınmış güral porselen var ama hario almak istiyorum. Sizce plastik mi yoksa seramik mi almalıyım. Bardakta fark yaratıyor mu acaba? Şimdiden teşekkürler
Plastik seramik bakır demir. Hiç bi fark yok hocam. Paran neye yetiyorsa onu al. Ben seramik hario v60 kullanıyorum.
Hario olmasına dikkat et. Diğer firmalardaki akış kanalları hariodaki gibi değil farklı. O yüzden hario ( benzerleriyle kıyaslandığında) almakta fayda var. Önünde sonunda hario alma ihtiyacı duyacaksın.
Birde şöyle bir örnek vereyim sana. Coffee shop sahibi bi arkadaşım var. O bana ısrarla plastik alamamı söyledi.
Sebebi ise işletmeci olarak düşünerek söylüyor tabi. Seramik ve cam olanlar düştükleri zaman kırılıyor ki bu da ekonomik olarak plastiğe göre daha pahalı olduğu için sıkıntı oluyor.

Plastik seramik bakır demir. Hiç bi fark yok hocam. Paran neye yetiyorsa onu al. Ben seramik hario v60 kullanıyorum.
Hario olmasına dikkat et. Diğer firmalardaki akış kanalları hariodaki gibi değil farklı. O yüzden hario ( benzerleriyle kıyaslandığında) almakta fayda var. Önünde sonunda hario alma ihtiyacı duyacaksın.
Birde şöyle bir örnek vereyim sana. Coffee shop sahibi bi arkadaşım var. O bana ısrarla plastik alamamı söyledi.
Sebebi ise işletmeci olarak düşünerek söylüyor tabi. Seramik ve cam olanlar düştükleri zaman kırılıyor ki bu da ekonomik olarak plastiğe göre daha pahalı olduğu için sıkıntı oluyor.

Sadece işletme açısından değil, plastik hario bakır hariç diğer dripper'lara göre daha hızlı ve stabil ısınıyor. Kahve depleme şampiyonları, James Hoffman gibi bilirkişiler de plastik tavsiye ederler. Sağlık açısından ne gibi bir problem yaratabilir bilmiyorum ama plastik hario fiyatından bagimsiz olarak çok öneriliyor. Ucuz olmasiyla ilgisi yok yani. Ben de cam, seramik ve plastik var. Cam hediye geldi, diğerlerini ben aldım. İçimde fark yok fakat plastik işleri kolaylaştiriyor. Tabii, gelişmiş bir damak içimdeki farkları da ayırt edebilir.

Sadece işletme açısından değil, plastik hario bakır hariç diğer dripper'lara göre daha hızlı ve stabil ısınıyor. Kahve depleme şampiyonları, James Hoffman gibi bilirkişiler de plastik tavsiye ederler. Sağlık açısından ne gibi bir problem yaratabilir bilmiyorum ama plastik hario fiyatından bagimsiz olarak çok öneriliyor. Ucuz olmasiyla ilgisi yok yani. Ben de cam, seramik ve plastik var. Cam hediye geldi, diğerlerini ben aldım. İçimde fark yok fakat plastik işleri kolaylaştiriyor. Tabii, gelişmiş bir damak içimdeki farkları da ayırt edebilir.
Dayanıklılık açısından hep bende takdir ettim. Alırken beni plastik almaktan uzak tutan şey. eşimle mümkün olduğunca plastik atıklarımızı azaltmaya çalışıyoruz. Yoksa mantığım bana plastik diye çok bağırdı. Onun haricinde dikkatli şekilde kullanmaya çalışıyorum. Düşer kırılırsa oda benim bu konudaki diyetim olacak.:)

Plastik malzemelerin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bide belirli sıcaklığa maruz bırakıyoruz ,,.. önerim seramik veya camdan yanadır ...

Plastik malzemelerin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bide belirli sıcaklığa maruz bırakıyoruz ,,.. önerim seramik veya camdan yanadır ...

Burada ki plastikle , harioda kullanılan plastik bir değil yalnız. Tabi ne kadar güvenilir o da tartışılır ama pratiklik,dayanıklılık ve ısınma açısından plastik hario çok makul.

Plastik olan dripper birçok konuda avantajlı. Temizliği daha pratik ve kırılma tehlikesi yok gibi. Isıyı da iyi koruyor. Tek dezavantajı kullanımı sağlıklı mı. Bu konuda endişeleri olup yine de kullanmak isteyen arkadaşlara en azından opak renkte olan plastikleri kullanmalarını önerebilirim. Bunlar polipropilen diye bir maddeden yapılıyor 130 derece ısıya kadar dayanıklı bildiğim kadarı ile. Şeffaf olan plastik dripper ise stiren akrilonitril (san) diye bir maddeden elde ediliyor ve 110 derece ısıya kadar dayanıklı.

Geri