• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario dripper olarak; Plastik mi yoksa seramik mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan frtsvn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim orijin seramikde çok muntazam değil oluklar.Kusursuz yapılamıyor seramikde.Ama plastikde şeffaf olanların üzerinde 90 derece yaziyordu.Ondan biraz kıllandım seramik aldım.Yoksa plastigi çok kaliteli koku vs yoktu.

Benim orijin seramikde çok muntazam değil oluklar.Kusursuz yapılamıyor seramikde.Ama plastikde şeffaf olanların üzerinde 90 derece yaziyordu.Ondan biraz kıllandım seramik aldım.Yoksa plastigi çok kaliteli koku vs yoktu.
Bu bilgiyi nerede gördünüz?

Ya üstünde ya da kullanma klavuzunda yaziyordu.
Yanlış okumuşssunuz içinden çıkan kagıtta 90 derece değil 120 Derece dayanım sıcaklığı buyrun şimdi anlık çektim Orjinal Plastik V60 kutusunun içinden çıkan bilgi kartından
20200610_092915.jpg

Ya üstünde ya da kullanma klavuzunda yaziyordu.
Kutusunu atmıştım ama kullanma kılavuzuna baktım, kendi sitesine girdim oradan da kullanma kılavuzunu indirip tekrar baktım, kendi sitelerinde yer alan demleme videosuna baktım hiçbirinde sıcaklık ile ilgili bir uyarı yok hatta ısıtmak için kaynar su kullanın diyor. Bir görseli vs var mıdır? Belki başka kullanıcıların kutu veya kılavuzunda yazıyordur, yazan varsa paylaşabilir mi?

Yanlış okumuşssunuz içinden çıkan kagıtta 90 derece değil 120 Derece dayanım sıcaklığı buyrun şimdi anlık çektim Orjinal Plastik V60 kutusunun içinden çıkan bilgi kartından
Ekli dosyayı görüntüle 2803
Yanliş okumadim.120 dereceyi ölçü kaşiği için yaziyordu.90 ı şeffaf dripper için.Diger renklilerin yapisi farkli olabilir.İki farkli değer yaziyordu.

Kutusunu atmıştım ama kullanma kılavuzuna baktım, kendi sitesine girdim oradan da kullanma kılavuzunu indirip tekrar baktım, kendi sitelerinde yer alan demleme videosuna baktım hiçbirinde sıcaklık ile ilgili bir uyarı yok hatta ısıtmak için kaynar su kullanın diyor. Bir görseli vs var mıdır? Belki başka kullanıcıların kutu veya kılavuzunda yazıyordur, yazan varsa paylaşabilir mi?
Yukaridaki kartin aynisinda yaziyordu.Şeffaf dripperin yapisi tam hatirlamiyorum.Olçu kaşigi ve dripper için 2 farkli değer vardi.90 ve 120 yaziyordu ayri ayri.

Dripper içinde suyun 90C sıcaklığa ulaştığını görmedim. Deneyebilirsiniz :) Kaynayan suyu bile dökseniz, ısı kaybı hızlı oluyor ve dripper ile su arasında kağıt bariyer var. Bunlar hep sıcaklığı düşürüyor.

@ytghan , @namenola bilgi için teşekkürler. Yurtdışı 1-2 forumda da denk geldim şimdi bakarken konuya. İlginç şekilde Hario nun sayfasındaki kullanım bilgilerinde ve videolarında bu konudan hiç bahsetmeyip, kaynar su diye bilgi vermesi bence bir karmaşaya yol açıyor. Konuyu mail atarak soracağım.

@ytghan , @namenola bilgi için teşekkürler. Yurtdışı 1-2 forumda da denk geldim şimdi bakarken konuya. İlginç şekilde Hario nun sayfasındaki kullanım bilgilerinde ve videolarında bu konudan hiç bahsetmeyip, kaynar su diye bilgi vermesi bence bir karmaşaya yol açıyor. Konuyu mail atarak soracağım.

Hario Türkiye ye mail atıp sordum ben hocam. 120 derece olması gerektiğini söylediler. Aldığım yeri sordular inceleyip bana dönüş yapacaklar.

Ne demek ben sadece gördügümü soyledim.Herhang bir bilgim yok materyaller hakkinda.Sanirim şeffaf plastiğin malzemesi farklı oluyor.Bu değerleri de kutu da ve icinden cikan kagitta görunce araştirip sadece 1-2 sitede görmüştüm ben de.

Ben kutu resimlerini çekip maile ekledim ve durumu anlattım. Kendilerindeki kutu üzerlerinde 120 derece yazdığını söylediler. :)
Belki farkli renkli olanlara bakmışlardir.Şeffaf olanin yapisi farkli.Benim hario turkiyeden aldigim sizdekinin aynisiydi.Zaten onu gördükten sonra soğudum ve iade ettim kullanmadan.Bence bir sikinti yok plastik kaliteliydi.Ben takintili olduğum için seramiğe geçtim.Bu olayı ancak harionun genel merkezine mail atarsaniz dogrusunu ogrenirsiniz.@campos zaten söylemiş dripper 90 dereceye ulaşmaz kolay kolay.

siyah plastik aldım server ile beraber, 5 yıldır sapasağlam kullanıyorum. koku, şekilde bozulma, çatlama vs... hiçbir sorun yaşatmadı. porselen riskli bence, o parayı verip elden düşürmek de var :)

Geri