Geçtiğimiz hafta alım (1 kavanoz süzme) yapanlardan biri olarak ben de amatör bal sevdalısı ve tadıcısı olarak yorumumu bırakmak isterim. Piyasada bulunan en
"bilindikParmak" 
markasının neredeyse tüm monoflora (ıhlamur, lavanta, narenciye) ve yöresel (Muş, Yüksekova, Bingöl, Şemdinli) ballarını düzenli olarak alıp denemiş biri olarak Ayhan Bey'in ürününün çok hafif, dengeli ve çiçeksi rayihalı olduğunu belirtmem gerek. Örneğin bilindik markanın
Yüksekova balında, alışkın olmayan damakları direkt uyaracak, standart çiçek balı çizgisi dışında bir çiçek-bitki izi vardır. Bilemiyorum artık çöven otundan mı, Hakkari fiğinden mi, pelemirinde mi kaynaklı? Deneyenler anlar, bariz farklı, damak uyaran bir tat (ama ben çok beğenirim o burukluğu, o ayrı) fakat Ayhan Bey'in ürünlerinde o farklı bitki izinden eser yok. Aksine çok çok hafif, bol çiçeksi (gerçek anlamda tatlı çiçek rayihası) ve damak yormayan bir yapısı var süzme balın.
İlginçtir, deneyen var mı forumda bilmiyorum ama Kazakistan Almatı'da tecrübe edip denediğim (o yörelerin de çok başarılı ve meşhur balları mevcut) çiçek balına çok paralel buldum. Elimdekiler bitsin petek bal siparaşi de geçeceğim. Tekrar teşekkürler.