Merhabalar değerli Kahve Kulübü üyeleri,
Yeni bal sezonunu açtık. Sizler için yine bir indirim belirledim ve bunun duyurusunu yapmak istiyorum. Önceki mesajlarımda da belirttiğim üzere, aracımda bir arıza meydana geldiği için bir gecikme meydana geldi, normal şartlarda Eylül’ün ilk haftasından itibaren satışlara ve gönderimlere başlamış olmam gerekirdi. Hala arıza giderilmedi ve açıkçası bu durum kısa bir süre daha devam edebilir, şu anda kısıtlı şartlarda çalışabiliyorum o yüzden. Ancak buradan ve İnstagram üzerinden çok fazla mesaj geldiği için daha fazla bekletmemeye ve kısıtlı da olsa siparişleri göndermeye karar verdim.
Arkadaşlar, bazılarınız biliyordur, ama bilmeyenleriniz için yine de ufak bir açıklama yapmak istiyorum. 2022 yılının başından beridir Hakkari’nin dağ eteklerinde babamla birlikte arıcılıkla uğraşıyorum. En başından beri tekrar ettiğim üzere, kovanlarımızdan ufak miktarlarda ancak tamamen doğal, katkısız ve şekersiz bal üretmeye çalışıyorum. Kovanların bulunduğu yer, şehir merkezinden araçla yaklaşık bir saat kadar uzaklıktadır. Geçenlerde İnstagram hesabından bir yol videosu da paylaşmıştım, belki bazılarınız görmüştür
(instagram) . Videoda yolun nasıl olduğu görülüyor. Yolun yarısından çoğunda asfalt bile yok. Engebeli arazide, bozuk ve iki aracın geçemeyeceği darlıkta yollar. Ancak buranın harika bir doğası var işte; en ufak bir hava ve çevre kirliliği yok etrafta. Dağların eteklerinde, insan etkisinden tamamen uzakta bir yer burası. Birkaç küçük dağlı köyü var sadece yakınlarda. Çevredeyse bal için muhteşem bir bitki çeşitliliği var.
Bütün bunları, işin arka planında bulunan emeğin ve ürünlerin doğallığının anlaşılması için anlatıyorum.
Gelelim bu seneki ballarımıza... Geçen senelerde olduğu gibi, arılara şeker ve başka katkı malzemesi vermediğim için bu sene de kovan başına ortalama 3-4 kilo kadar bal alabildim. Geçen sene fiyatları hiç değiştirmemiştim, ne yazık ki her şeyin fiyatı arttığı için fiyatları arttırmak zorunda kalıyorum. Bunun için sizlerden özür diliyorum. İnanın fiyatların artması benim de canımı sıkıyor. Yine de elimden geldiğince fiyatları makul tutmaya çalıştım.
Bir diğer önemli konu, kargo konusu. Kargo maliyetleri gerçekten çok arttı. Şu anda sadece bir kavanoz süzme balın gönderilmesi bile 150 TL’ye mal oluyor. Bu yüzden 1000 TL üzerine kargoyu ücretsiz belirlemek zorunda kaldım. 1000 TL altındaki siparişlerde, yani kargo bedelinin yarısını (75 TL) ben karşılayacağım. Yani sipariş 1000 TL altı tutarsa 75 TL kargo ücreti ödenecektir.
Tıpkı geçen seneki gibi ufak bir ekleme yapmak istiyorum: Sizden ricam, piyasadaki ballarla karıştırmamanız, kesinlikle aynı kategoride değiller çünkü. Şimdiden umarım memnun kalırsınız.
İNDİRİM DETAYLARI
Arıların bulunduğu yer: Hakkari, şehir merkezinden yaklaşık 40 km uzaklıkta.
Rakım:
Yaklaşık 1800-2000 m
Sattığımız ürünler:
Karakovan Bal - Süzme Bal
Karakovan Bal kilosu: 1200 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 1100 TL.
Süzme Bal Kavanozu (net 900 gr): 800 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 700 TL.
SÜZME BAL TÜKENDİ.
Not 1: Süzme kavanozumuz net 900 gramdır.
Not 2: Karakovan kutuları ise net 800-1400 gr aralığındadır. Karakovan bal kutularında bölme yapmadığım için siparişlerinizi verirken 1 kilo, 2 kilo vs. şeklinde değil de 1 kutu, 2 kutu vs. şeklinde verirseniz sevinirim.
KARGO: 1000 TL üstü siparişlerinizde
KARGO ÜCRETSİZ. 1000 TL altı siparişlerinizde kargo ücreti 75 TL ödenecektir.
Yurtiçi Kargoyla gönderiyorum.
ÖDEME: Ödemeyi havale/eft yoluyla alıyorum.Siparişlerinizi en kısa sürede Yurtiçi Kargo'ya veriyorum. Kargo kodunu size ilettikten sonra sizinle paylaşacağım İBAN üzerinden havale/eft ile ödeme yapabilirsiniz.
Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi instagram adresimiz (
Meş Arıcılık) üzerinden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca instagram sayfasını da takip ederseniz çok sevinirim.
Sevgiler, saygılar...

Arıcı - Meş Arıcılık