Haklısınız, sizinki normalde bugün için teslim edilmesi gerekiyordu. Fakat yarın teslim edeceklerdir büyük olasılıkla.Ben hala sabırsızlıkla bekliyorum, UPS kargo pişmanlık oldu resmen![]()
Sizlik bir durum yok ki, beklicez artık elden birşey gelmiyorHaklısınız, sizinki normalde bugün için teslim edilmesi gerekiyordu. Fakat yarın teslim edeceklerdir büyük olasılıkla.
Kargo sürecini ben de takip ediyorum bir yandan, yarın da teslim edilmezse ben firmayla iletişime geçerim.
Karakovan ve süzme bal arasındaki fark nedir?

Beğenmenize çok sevindim Bulut Bey.Ürünler geldi, balın kokusu bir garip geldi bana, herhalde ilk defa düzgün bal yiyorumağızda bıraktığı tat çok güzel. Hediye ceviz için teşekkür ederim.
Balın şekerlenmesinin balın sahte olup olmadığını göstermesi konusu biraz tartışmalı bir konuBalın gerçek mi sahte mi olduğu nasıl anlaşılır hocam? Şekerlenen bal arıya şeker verildiği anlamına mı gelir acaba?
Ben de sinoptayım bizim buraların da kestane balı iyi derler.
Peki peteği denklem dışında bırakırsak durum ne olur? Yani aynı bölgeden elde edilmiş karakovandan süzülmüş bal ile hazır petekten süzülmüş olan bal arasında besleyicilik/kalite olarak fark var mıdır?Karakovan petek bal çeşididir.
Karakovan balda, peteğin içerisindeki balmumunu arının kendisi üretmektedir. Karakovan olmayan petek balda ise örme halindeki hazır balmumu kullanılmaktadır. Arıcılar, genelde daha hızlı petek bal elde etmek için kovanın içerisine hazır balmumunu koyarlar, böylece arılar, çiçeklerden topladıkları nektarları bu bal mumunun içerisine yerleştirerek petek balı üretirler.
Karakovanda ise balmumunu da arı ürettiğinden oluşumu daha yavaştır. Bu bal çeşidinde, arı, kovanın içerisine konulan yuvarlak çıtanın içerisini baştan sona örmektedir. Birçok insan bu sebepten karakovan balını daha çok tercih etmektedir.
Süzme bal ise, balın petekten süzülmüş ve sıvı hale getirilmiş halidir.
Karakovan petek balımız:
Ekli dosyayı görüntüle 23502Ekli dosyayı görüntüle 23503
Süzme balımız:
Ekli dosyayı görüntüle 23504
Not: Görseller kendi ballarımıza aittir.
Balın en güzel yanlarından biri de kolayca bozulabilen bir ürün olmaması ve çok uzun süreler dayanabilmesidir. Muhafazası çok kolaydır. Oda sıcaklığında muhafaza edilmesi yeterlidir, buzdolabına konulmasına gerek yok. Yalnızca doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat etmelisiniz.Hocam balı nasıl muhafaza etmek gerek?
Buzdolabına girer mi?
Merkez ilçesinde mi yoksa Şemdinlide mi diye sormak istediniz sanırım.Hakkari de mi kovanlarınız Şemdinli de mi ?