• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Hakkari Karakovan BALI / Kahve Kulübüne Özel İndirim / Meş Arıcılık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arıcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam konuya tam hakim olmadığım için soruyorum. Şeker verilmemesi konusunda hemfikiriz ancak kışlık bal bırakmak yerine arı keki verilmesinin sakıncası var mıdır? Bildiğim kadarıyla arı kekini yediğinde sadece besin olarak kullanıyor ve bu kekten bal yapmıyor. Böylece kışlık olarak ayrılan bal da kullanılabiliyor

Hocam konuya tam hakim olmadığım için soruyorum. Şeker verilmemesi konusunda hemfikiriz ancak kışlık bal bırakmak yerine arı keki verilmesinin sakıncası var mıdır? Bildiğim kadarıyla arı kekini yediğinde sadece besin olarak kullanıyor ve bu kekten bal yapmıyor. Böylece kışlık olarak ayrılan bal da kullanılabiliyor
Hocam eğer arıya şeker verilmemesi konusunda kuşku yoksa aynı şeyin arı keki dediğimiz malzeme için de geçerli olması gerekiyor. Arı keki, pudra haline getirilmiş rafine şeker, süzme bal ve başka birkaç malzeme ile yapılan bir üründür. Gramaj olarak, bir arı kekinde kullanılan malzemenin yaklaşık üçte ikisi rafine şekerden oluşmaktadır aslında. Haliyle, arı keki de şeker kategorisine giriyor.
Şeker türevlerinin yalnızca sonbahar ve kış aylarında verilmesi ve fakat bal yapım dönemlerinde verilmemesi konusunda, bunun bir tercih meselesi olduğunu belirtmiştim; bu malzemenin bala yansıyıp yansımadığını tam olarak kestiremiyorum çünkü. Bu gerçekten çok tartışmalı bir konu. Yine de ben, şeker vermeden, kışlık balı daha çok bırakıp daha az bal almayı tercih ediyorum.

Selam arkadaşlar,
Bu haftanın Kulüp siparişleri gönderildi. Tercih ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım memnun kalmışssınızdır🙏
Bugün ve yarın verilecek siparişleri pazartesi günü göndereceğim 🐝🐝

Şöyle birkaç fotoğraf da bırakayım:

Ekli dosyalar

• 2e1ec811-c172-455a-83e5-c4ac6fbc27f8.jpeg
    2e1ec811-c172-455a-83e5-c4ac6fbc27f8.jpeg
    190.5 KB · Görüntüleme: 115
  • f2d217b2-9eed-4c3b-99c9-afe9ce23b2e2.jpeg
    f2d217b2-9eed-4c3b-99c9-afe9ce23b2e2.jpeg
    170.8 KB · Görüntüleme: 78
  • e1703808-bbda-440b-8f78-27114c0fb318.jpeg
    e1703808-bbda-440b-8f78-27114c0fb318.jpeg
    182.7 KB · Görüntüleme: 78
  • ca891c47-9626-466d-9987-893c3c992ed6.jpeg
    ca891c47-9626-466d-9987-893c3c992ed6.jpeg
    145.2 KB · Görüntüleme: 85
Geçtiğimiz hafta alım (1 kavanoz süzme) yapanlardan biri olarak ben de amatör bal sevdalısı ve tadıcısı olarak yorumumu bırakmak isterim. Piyasada bulunan en "bilindikParmak" :) markasının neredeyse tüm monoflora (ıhlamur, lavanta, narenciye) ve yöresel (Muş, Yüksekova, Bingöl, Şemdinli) ballarını düzenli olarak alıp denemiş biri olarak Ayhan Bey'in ürününün çok hafif, dengeli ve çiçeksi rayihalı olduğunu belirtmem gerek. Örneğin bilindik markanın Yüksekova balında, alışkın olmayan damakları direkt uyaracak, standart çiçek balı çizgisi dışında bir çiçek-bitki izi vardır. Bilemiyorum artık çöven otundan mı, Hakkari fiğinden mi, pelemirinde mi kaynaklı? Deneyenler anlar, bariz farklı, damak uyaran bir tat (ama ben çok beğenirim o burukluğu, o ayrı) fakat Ayhan Bey'in ürünlerinde o farklı bitki izinden eser yok. Aksine çok çok hafif, bol çiçeksi (gerçek anlamda tatlı çiçek rayihası) ve damak yormayan bir yapısı var süzme balın.
İlginçtir, deneyen var mı forumda bilmiyorum ama Kazakistan Almatı'da tecrübe edip denediğim (o yörelerin de çok başarılı ve meşhur balları mevcut) çiçek balına çok paralel buldum. Elimdekiler bitsin petek bal siparaşi de geçeceğim. Tekrar teşekkürler.

Geçtiğimiz hafta alım (1 kavanoz süzme) yapanlardan biri olarak ben de amatör bal sevdalısı ve tadıcısı olarak yorumumu bırakmak isterim. Piyasada bulunan en "bilindikParmak" :) markasının neredeyse tüm monoflora (ıhlamur, lavanta, narenciye) ve yöresel (Muş, Yüksekova, Bingöl, Şemdinli) ballarını düzenli olarak alıp denemiş biri olarak Ayhan Bey'in ürününün çok hafif, dengeli ve çiçeksi rayihalı olduğunu belirtmem gerek. Örneğin bilindik markanın Yüksekova balında, alışkın olmayan damakları direkt uyaracak, standart çiçek balı çizgisi dışında bir çiçek-bitki izi vardır. Bilemiyorum artık çöven otundan mı, Hakkari fiğinden mi, pelemirinde mi kaynaklı? Deneyenler anlar, bariz farklı, damak uyaran bir tat (ama ben çok beğenirim o burukluğu, o ayrı) fakat Ayhan Bey'in ürünlerinde o farklı bitki izinden eser yok. Aksine çok çok hafif, bol çiçeksi (gerçek anlamda tatlı çiçek rayihası) ve damak yormayan bir yapısı var süzme balın.
İlginçtir, deneyen var mı forumda bilmiyorum ama Kazakistan Almatı'da tecrübe edip denediğim (o yörelerin de çok başarılı ve meşhur balları mevcut) çiçek balına çok paralel buldum. Elimdekiler bitsin petek bal siparaşi de geçeceğim. Tekrar teşekkürler.
Evet çiçeksilik konusunda sizinle hemfikirdeyim. Ben de çok beğendim.

Güzel yorumlarınız ve detaylı değerlendirmeniz için çok teşekkür ediyorum Denizcan hocam. Gerçekten çok güzel tarif etmişsiniz.
Memnun kalmanıza çok sevindim. Afiyet olsun tekrar :)

Ben de geçtiğimiz hafta forumdaki olumlu yorumların da rüzgarıyla, hem süzme hem de petek bal aldım. Normalde ne bal yiyen ne de eve alan biriyim çünkü yıllardır karşıma çıkan balları genel olarak beğenmediğim için, bal tüketmeyi bırakmıştım.

Genel yorumlarda yazılan çiçeksilik tadının net hissediliği bir balla karşılaştım. Bal uzmanı olmaktan aşırı uzağım ancak bana kalitesiyle ilgili güven veren bir bal oldu. En azından yiyince doğal hissedilen bir aroması, boğazı yakmayan bir tadı var. Bunun ötesini uzmanlar değerlendirir, beni mutlu etti :)

Ben de geçtiğimiz hafta forumdaki olumlu yorumların da rüzgarıyla, hem süzme hem de petek bal aldım. Normalde ne bal yiyen ne de eve alan biriyim çünkü yıllardır karşıma çıkan balları genel olarak beğenmediğim için, bal tüketmeyi bırakmıştım.

Genel yorumlarda yazılan çiçeksilik tadının net hissediliği bir balla karşılaştım. Bal uzmanı olmaktan aşırı uzağım ancak bana kalitesiyle ilgili güven veren bir bal oldu. En azından yiyince doğal hissedilen bir aroması, boğazı yakmayan bir tadı var. Bunun ötesini uzmanlar değerlendirir, beni mutlu etti :)
Bu güzel yorumlar için teşekkür ediyorum hocam. Bal konusunda belli bir güven ortamı oluşturabildiğime gerçekten çok memnun oldum; fakat bunu sizlerin desteği olmasaydı yapamazdım. Bu konuda ayrıca teşekkür ediyorum. Afiyet olsun:)

Karakovan balla ilgili tatsal yorum yapacak olursam, fresh, ferah, soft, hafif çiçeksi ve boğaz yakmayan yapıda olduğunu söyleyebilirim. Ağır, ağdalı bir yapısı yok, ben normalde market ballarında hep o ağdalı ağır yapıyı bulurdum. Bu bal da çok yediriyor o yüzden. 😅

Şimdi @kahveseverfındık fındık ezmelerimi de göndermiş. Güzel kombo olacak. Bence şişko olmak istemeyenler bu ve fındıklı başlığı terk etsin. Gerçi sorun benim iştahımda da olabilir. 😁

Karakovan balla ilgili tatsal yorum yapacak olursam, fresh, ferah, soft, hafif çiçeksi ve boğaz yakmayan yapıda olduğunu söyleyebilirim. Ağır, ağdalı bir yapısı yok, ben normalde market ballarında hep o ağdalı ağır yapıyı bulurdum. Bu bal da çok yediriyor o yüzden. 😅

Şimdi @kahveseverfındık fındık ezmelerimi de göndermiş. Güzel kombo olacak. Bence şişko olmak istemeyenler bu ve fındıklı başlığı terk etsin. Gerçi sorun benim iştahımda da olabilir. 😁
Ömer hocam bunu okuyunca gülmedim değil 😄 Sağlıklı ürünler tüketip şişko olmayız diye düşünüyorum. Güzel bir kombo olacağını tahmin ediyorum.
Bu konuyu da takip eden ve hiç bal yemeyen biri olarak ben de fındık ezmesiyle birlikte tüketmek için sipariş vereceğim. Güzel bir ikili olacak gibi duruyor.

Afiyet olsun hocam. Öyle güzel tarif ettiniz ki, insanın iştihanının açılmaması mümkün değil😁
Kesinlikle güzel bir ikili olacaktır. Fakat @kahveseverfındık dediği gibi bu şekilde doğal ürünler tüketmek, kilo aldırmayacaktır. Hiç olmazsa, bu sayede rafine şekerli tatlı ürünler tüketmekten uzak durabiliriz. :)

Ömer hocam bunu okuyunca gülmedim değil 😄 Sağlıklı ürünler tüketip şişko olmayız diye düşünüyorum. Güzel bir kombo olacağını tahmin ediyorum.
Bu konuyu da takip eden ve hiç bal yemeyen biri olarak ben de fındık ezmesiyle birlikte tüketmek için sipariş vereceğim. Güzel bir ikili olacak gibi duruyor.
Başım üstüne, ne zaman isterseniz bir mesaj atmanız yeterli. Ben de sizin başlığınızı aynı şekilde takip ediyorum. Bu vesileyle yeni hasadınız hayırlı olmasını diliyorum 🙏
Aynı şekilde ben de sizin ürünlerinizi çok merak ediyordum. Yakın bir zamanda muhakkak sipariş vereceğim.

Afiyet olsun hocam. Öyle güzel tarif ettiniz ki, insanın iştihanının açılmaması mümkün değil😁
Kesinlikle güzel bir ikili olacaktır. Fakat @kahveseverfındık dediği gibi bu şekilde doğal ürünler tüketmek, kilo aldırmayacaktır. Hiç olmazsa, bu sayede rafine şekerli tatlı ürünler tüketmekten uzak durabiliriz. :)

Başım üstüne, ne zaman isterseniz bir mesaj atmanız yeterli. Ben de sizin başlığınızı aynı şekilde takip ediyorum. Bu vesileyle yeni hasadınız hayırlı olmasını diliyorum 🙏
Aynı şekilde ben de sizin ürünlerinizi çok merak ediyordum. Yakın bir zamanda muhakkak sipariş vereceğim.
İlginiz için teşekkür ederim hocam. Hayırlı işleriniz olsun 🙏🏻

Kahve Kulübü üyelerinin hafta sonu siparişleri yola çıktı. Tercih eden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bugün verilen siparişleri ise yarın göndereceğim. Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi (Meş Arıcılık-Link) instagram üzerinden de mesaj atabilirsiniz🐝🐝

Detaylar:
İNDİRİM DETAYLARI

Arıların bulunduğu yerin rakımı: Yaklaşık 1800-2000 m
Sattığımız ürünler: Karakovan Bal - Süzme Bal

(2023 Edit: Fiyatlar güncellendi.)

Karakovan Bal: 750 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 725 TL. Toplamda İki kilo ve üstü alımlarda ise 700 TL.
Süzme Bal Kavanozu (net 900 gr): 500 TL yerine Kahve Kulübü'ne özel 475 TL. Toplamda iki kavanoz ve üstü alımlarda ise 450 TL.

Not1: Alımlarda 1 kilo Karakovan ve 1 kavanoz süzme bal aldığınız takdirde de ikinci indirimli fiyat uygulanacaktır.
Not2: Süzme kavanozumuz net 900 gramdır. Karakovan kutuları ise net 800-1400 gr aralığındadır.

KARGO: Tüm siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ. Sipariş verildikten bir gün sonra siparişi kargoya veriyorum. Yurtiçi Kargoyla gönderiyorum artık.
ÖDEME: Ödemeyi havale/eft yoluyla alıyorum. Sipariş verildikten sonra en geç ertesi günü siparişi Yurtiçi Kargo'ya veriyorum. Kargo kodunu size ilettikten sonra sizinle paylaşacağım İBAN üzerinden havale/eft ile ödeme yapabilirsiniz.

Sipariş vermek için buradan mesaj atabileceğiniz gibi instagram adresimiz (Meş Arıcılık) üzerinden de ulaşabilirsiniz. Göndereceğiniz mesajda kaç kutu/kavanoz isteğinizi adres ve iletişim numaranızla birlikte yazarsanız mesajınızı geç görsem bile ertesi gün siparişi kargoya vermiş olurum. Ayrıca instagram sayfasını da takip ederseniz çok sevinirim. (Meş Arıcılık)

Arıcı - Meş Arıcılık (Meş Arıcılık-Link)

Bu haftanın tüm siparişleri gönderildi. Hafta sonu verilecek siparişleri, her zaman olduğu gibi, pazartesi kargoya vereceğim.
Satın alım ile ilgili tüm detaylar ilk mesajda mevcuttur.
Verdiğiniz desteğe minnettarım 🙏

Instagram adresi

:coffee::coffee:

Çiçeksi gayet güzel bir bal… karakovan balı da lezzet olarak başarılı..

Ekli dosyalar

• IMG_7165.jpeg
    IMG_7165.jpeg
    92.9 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_7167.jpeg
    IMG_7167.jpeg
    89.3 KB · Görüntüleme: 61
kekiğimsi bi tat var bu balda bazı ballarda papatyamsı tat oluyo en son aldıgımda hakkari yöresinden papatyamsı bir kokusu vardı… damakta aroması hissediliyo..karakovanda benzer bir aromada güzel..trabzonda ve bingöl yöresinde yayla balı çok denedim ballıköy de dahil bu yogunlukta floral bulamadım

kekiğimsi bi tat var bu balda bazı ballarda papatyamsı tat oluyo en son aldıgımda hakkari yöresinden papatyamsı bir kokusu vardı… damakta aroması hissediliyo..karakovanda benzer bir aromada güzel..trabzonda ve bingöl yöresinde yayla balı çok denedim ballıköy de dahil bu yogunlukta floral bulamadım
Hocam, sizin de belirttiğiniz gibi, Hakkari yöresinin balları gerçekten çok yoğun floral karektere sahiptir. Elbette bunun en önemli sebebi çiçek türü bakımında çok zengin olmasıdır. Haliyle burada birçok endemik bitki de yetişiyor. Belki birgün deneme fırsatınız olursa, bu otların bir kısmıyla bazı yemekler de yapılır hatta.
Şu ana kadar deneyen birçok kişi, gerçekten de buradaki bal gibisini yemediğini özellikle belirtiyor. Elbette, her yerde olduğu gibi, işi layıkıyla yapmayan arıcılar burada da var ne yazık ki.

Geri