• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Grizzlycoffeeroasters
Kahve: Etiyopya Wolichi Wachu
Yöntem: V60
Su: Erikli
Derece:93-94
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 20/300
Bitiş: 3.22
Reçete: 60gr blooming-120-120 iki döküş
Tam 60 günlük bir kahve, elde çok kahve olunca bitiremediğim güzel kahvelerden. Hala çiçeksiliğini korumuş, tatlı fındık aromaları alınan güzel bir akşam kahvesi oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 5122
Afiyet olsun,😄 guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim ✌🏼

Çekirdek: Morgon Coffee Roasters - Costa Rica Tarrazu Montero Family Natural Geisha
Kavrum Tarihi: 05.08.2020
Vakum Tarihi: 18.08.2020
Kavrum Profili:
Filtre
Değirmen: Molent G50 31 klik
Demleme yöntemi: V60 - CAFEC TH-1
Oran: 16 gr kahve/260 gr su
Su: 96° / SquareMileCoffee Third Wave Water 140ppm
Demleme süresi: 3:18 (40 ml blooming 00:30, 110 ml 01:15, 190 ml 01:45, 260 ml bitiş dairesel döküş tamamı, 03:18 bitiş)

Oldukça tatlı, dengeli bir gövde, yoğun meyvemsi ve çiçeksi lezzetler, soğudukça meyvemsilik oranının arttığı bir Costa Rica Natural Geisha kahvesi. Buzluktan vakumlu olarak çıkmış çekirdeklerde herhangi bir aroma kaybı olmaması da oldukça sevindirici.🤞😍 🤤

Kahve: Zümrüt Karaca İdido (espresso)
Kavrum tarihi: 5 Ekim
Girdi: 16 Gr
Çıktı: 35 Gr
Sıcaklık : bilinmiyor
Makine : La Pavoni Pro
Öğütücü : Eureka Mignon Perfetto ( Turco 2. Kademe)

Bu kavurıcudan ilk kez kahve alıyorum ve çok memnun kaldığımı söylemem gerek. Espressoyu yudumlarken çiçekli meyve bahçesinde geziyordum sanki.

Ekli dosyalar

• 20201010_205938.jpg
    20201010_205938.jpg
    167.9 KB · Görüntüleme: 38
Bugün içtiğim kahvelerin hepsinden çok keyif aldım. Bunlar Burundi Muhanga, Etiyopya Idido, Honduras Finca Rivera ve Ruanda Nyabumera. Ancak bugünün en iyi kahvesini son 20 gramını demlediğim Ruanda Nyabumera ilan ediyorum. Zira son demlemem bu kahveyi en iyi demlemem oldu.

Kahve: Incommon - Ruanda Nyabumera
K. Tarihi: 27.08.20
Demleme: V60
Tarif: Kasuya
Öğütüm: Timemore 23 klik
Oran: 20/300
Su: Kipa, 88 derece
Filtre: Cafec TH-2
Bitiş: 3:45

Kahve: Montag Tropic Punch
Kavrum tarihi: 6 Ekim
Oran: 16 Gr / 256 Gr
Öğütücü : Timemore C2 18 Click
Filtre: Cafec Traditional
Su: Nestle Pure Life
2 döküş, 2:15'te bitti.

Aylar sonra tekrar mutlu eden bir kahve oldu resmen. Daha 5. Gününde olduğu için öğütünce bir 10 dakika kadar bekledim. Damakta kalan meyvemsiliğiyle güzel bir pazar sabahı.
IMG_20201011_103508.jpg

Kahve: Montag Tropic Punch
Kavrum tarihi: 6 Ekim
Oran: 16 Gr / 256 Gr
Öğütücü : Timemore C2 18 Click
Filtre: Cafec Traditional
Su: Nestle Pure Life
2 döküş, 2:15'te bitti.

Aylar sonra tekrar mutlu eden bir kahve oldu resmen. Daha 5. Gününde olduğu için öğütünce bir 10 dakika kadar bekledim. Damakta kalan meyvemsiliğiyle güzel bir pazar sabahı.
Ekli dosyayı görüntüle 5151

Enteresan bir kahve gerçekten tat profili açısından. Klasik bir meyvemsilikten ziyade çok belirgin ve değişik bir lezzeti var. Ben beğendim ancak herkesin beğenmeyebileceğini tahmin ediyorum.

Funk notasının hakkını veriyor.

Kavurucu: Kahwe Roastery
Kahve: Peru Cajamarca Anas Blue
Su: Erikli
Derece:94
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 15,5/250
Bitiş: 3.20
Reçete: 50-100-100
"Belki asidite alırım ha?" Diyerek çıktığım bu yolda tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Normalde de tam olarak alamadığım aroma ve tat şimdi tamamen yok. Kahve içmeye uzunca bir süre ara vereceğim anlaşılan. Elveda Çekmecedeki kahveler,Null ve Circulor toplu alımı..

"Belki asidite alırım ha?" Diyerek çıktığım bu yolda tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Normalde de tam olarak alamadığım aroma ve tat şimdi tamamen yok. Kahve içmeye uzunca bir süre ara vereceğim anlaşılan. Elveda Çekmecedeki kahveler,Null ve Circulor toplu alımı..
Bence bir Ankara ya da İstanbul seyahatine kadar bekle derim... gittiğinde hala istiyorsan oralarda tavsiye edilen bir kahve dükkanına git ve bir kaç kahve tat bence... Belki de beklentin çok yüksektir ve aslında aldığın tatlardan çok fazlasını bekliyor olabilirsin... iyi bir dükkanda aldığın tatlarla kalibre olmadan bunun ayrımına varman zor...

Bence bir Ankara ya da İstanbul seyahatine kadar bekle derim... gittiğinde hala istiyorsan oralarda tavsiye edilen bir kahve dükkanına git ve bir kaç kahve tat bence... Belki de beklentin çok yüksektir ve aslında aldığın tatlardan çok fazlasını bekliyor olabilirsin... iyi bir dükkanda aldığın tatlarla kalibre olmadan bunun ayrımına varman zor...
Hastayım Denizhan Abi,koku ve tat alamıyorum. Yoksa bırakılacak iş değil bu kahve işi. Enfekte oldum büyük bir ihtimalle,çünkü daha önce yaşadığım bir koku kaybı değil,en ufak bir koku dahi alamıyorum,burnum açık olmasına rağmen.

Hastayım Denizhan Abi,koku ve tat alamıyorum. Yoksa bırakılacak iş değil bu kahve işi. Enfekte oldum büyük bir ihtimalle,çünkü daha önce yaşadığım bir koku kaybı değil,en ufak bir koku dahi alamıyorum,burnum açık olmasına rağmen.

Geçmiş olsun, elbette bünyeye göre değişir fakat enfekte olduysan dahi inşallah kurtulunca koku ve tat duyuları geri gelecektir (bir tanıdığım aynı şeyi yaşadı), endişelenme. Denizhan Bey'in söylediği mantıklı, "iyi, aromatik, tatlı" vs. kahveleri önce ehlinin elinden içmen lazım ki neyi aradığını bilesin.

Geçmiş olsun, elbette bünyeye göre değişir fakat enfekte olduysan dahi inşallah kurtulunca koku ve tat duyuları geri gelecektir (bir tanıdığım aynı şeyi yaşadı), endişelenme. Denizhan Bey'in söylediği mantıklı, "iyi, aromatik, tatlı" vs. kahveleri önce ehlinin elinden içmen lazım ki neyi aradığını bilesin.
Teşekkürler. Kendi deneyimlerime göre bünyemin ve bağışıklık sistemimin güçlü olduğunu söyleyebilirim. Kolay kolay hasta olmam ama olursam da çok ağır ve uzun atlatıyorum. Bu da bana bu rahatsızlığımın uzun süreceğini düşündürtüyor.

Okullar açılsın,iki haftamı kafelerde gezmeye harcayacağım,Kahveciningalaksirehberi'nin de parkta kahve demleme sözü var,hatırlatayım tekrar:)

Geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsınız. Son zamanlardaki en fazla kendini belli eden belirtisi koku ve tat alamama. Çok geçmiş olsun.

Önümüzdeki günlerde çok fazla kahve tadımı yapacağım farklı kavuruculardan ;)

Kavurucu: CoffeeNutz
Kahve: Ethiopia Wolichu Wachu Gr.1
Su: 300 gr ters osmoz + 15 gr Uludağ Premium
Derece: 92
Öğütüm: Comandate 30 Klik
Oran: 18.6-300
Bitiş: 3.10 - Hario Japon Filtre
Reçete: 60 (sert çevirme) -120-180-240-300 Dökümler 30 saniye civarı aralıklarla

Gelelim CoffeeNutz Ömer Bey'in kavurduğu bu güzel kahveye. İlk defa nar notası aldım diyebildim. Gül notası özellikle ağızda kalışta net. Uzunca bir süre damağımda kaldı. Kompleks ve dengeli bir asiditeye sahip. Sitrik, malik ve kendini belli eden fosforik asidite var. Gövdesi şurubumsu. Sinerjik bir dengesi var, soğudukça çok değişmeyen bir bardaktı.

Tat ve koku alamama korona belirtisidir inşallah yoktur ama test yaptırmadıysan hemen yaptır derim benim de başımdan geçti. Geçmiş olsun

Bu baska bir sorun yalnız.... test yaptırdın mı?

Geri