• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Etiyopya Wolichu Wachu
Kavurucu: Montag
Demleme: Bonavita / Pre infusion modlu
Öğütüm : CMD 28 Click
Kahve/Su Oranı 20 / 300 gr
Su: Nestle

Wolichu Wachu kahvesini hangi kavurucudan aldıysam üzmedi çok keyif veren bir kahve ama yine de
ilk Kimma dan aldığım kahve en favorilerden.
toplu alımda null paketlerinde vardı bu kahve umarım o da böyle güzel çıkacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 5461
comandante'yi öyle tutmak cesaret ister :D

Caffe Nero - Single Orijin Guetemala. Nero şubesinden filtre kahve olarak artık single orijin kahve demlenmeye başlanmış. Kahvesever olarak ev dışındayken, zamanım olmadığında ve kahve ihtiyacım olduğunda beni mutlu edicek bir gelişme. Tadım notlarına vişne ve çikolata yazmışlar, genel olarak vişne tadı hakimdi. Tavsiye ederim zor durumda olduğunuzda.

Kavurucu: Muttley&Jack's
Çekirdek: Costa Rica Sonora
Kavurma Profili: Omni
Kahve Miktarı: 16,5gr
Su Miktarı: 240gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 93c
Demleme Süresi: 1:30dk
Demleme Yöntemi: V60
Değirmen: Comandante 26 klik

40 gr su ile 30 saniye öndemleme,
Sonrasında dairesel hareketlerle hızlı bir şekilde 200 gr su ilavesi.

Parlak asiditeli, oldukça tatlı ve az gövdeli bir fincan çıkıyor ortaya.

40 gr su ile 30 saniye öndemleme,
Sonrasında dairesel hareketlerle hızlı bir şekilde 200 gr su ilavesi.

Parlak asiditeli, oldukça tatlı ve az gövdeli bir fincan çıkıyor ortaya.
Az gövde neden istediniz ? merak ettiğim için soruyorum, ben costa ricaları genelde cmd 21 -23 arası 15/300 2:30 Dakika olarak yapıyorum ona rağmen gövde daha az asidite daha çok gibi geliyor. Yoksa bu kahveye özel bir durum mu ?

Az gövde neden istediniz ? merak ettiğim için soruyorum, ben costa ricaları genelde cmd 21 -23 arası 15/300 2:30 Dakika olarak yapıyorum ona rağmen gövde daha az asidite daha çok gibi geliyor. Yoksa bu kahveye özel bir durum mu ?

Evet, bu kahve özelinde bir demleme/deneme oldu.
Gövdeyi az almak istememin bir diğer nedeni de gece saatin baya ileri olması ve damağımı yormak istememem. Geç saatlerde gövdenin önplanda olduğu kahveleri pek tercih etmiyorum, demleme parametrelerini de ona göre revize ediyorum.

Kavurucu: Coffea Circulor
Çekirdek: Etiyopya Masitika Naturel
Demleme Yöntemi: Güral Kalita
Tchibo orta-ince öğütüm
Oran: 1:16 (25 gr kahve 400 gr su)
Blooming'siz 5 seferde 35 saniye aralıklarla 80'er gram döküş, 3:40'ta bitiriş (beklediğimden ince bir öğütüm olduğu için süre uzadı ve dripper'ı 3:30'da kaldırdım fakat demlenen kısmı da dökmedim)

Asiditesi zengin, tatlılığını kısmen koruyan bir fincan çıktı ortaya. Circulor kahvelerinde gayet iyi sonuç veren bypass'ı (demlenmiş kahveye cüzi miktarda su dökme) da yine uyguladım. Aftertaste'te de gayet dolgun bir his veriyor.

Kavurucu: Slurp-Inka Paahtimo
Çekirdek: Kenya Meru
Demleme Yöntemi: V60
Tchibo orta öğütüm
Oran: 1:16 (25 gr kahve 400 gr su)
Blooming'siz 5 seferde 30 saniye aralıklarla 80'er gram döküş, 3:35'te bitiriş

Aftertaste'te de devam eden baskın bir asidite ve tercihimden birazcık daha zayıf bir gövde çıktı ortaya. Bu kahveyi ilk demlememde daha kremamsı bir yapısı vardı, daha ince öğütüm iyi sonuç veriyor.

Kavurucu: Muttley&Jack's
Çekirdek: Costa Rica Sonora
Kavurma Profili: Omni
Kahve Miktarı: 15gr
Su Miktarı: 240gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 94c
Demleme Süresi: 2:30dk
Demleme Yöntemi: V60 / Chemex filtresi ile
Değirmen: Comandante 20 klik

Sonora ile yaptığım demlemelerde en hoşuma giden kombinasyonlardan biri bu oldu diyebilirim. 40 gr su ile 30 saniye öndemleme, sonrasında yavaş dairesel döküş ile 2*100 gr su ilavesi.

Chemex filtresinin kullanımıyla aromatik yapının güçlü notalarla önplana çıkmasına karşın gövde biraz geride kalıyor. Aldığınız yudumu ağzın ve dilin tüm bölgelerine dağıttığınızda blackcherry ve benzeri nüanslar kendini iyice belli ediyor. Bu haliyle aftertaste'de gayet kalıcı.

Kavurucu: Coffeetropic
Kahve: Brasil Mogiana Yellow Bourbon
Su: Özkaynak
Tchibo 1. Kademe
19 Gr kahve 45 sn. Demleme (düğmeye basma anından itibaren) 117 Gr çıktı
Beko 2170

İlk natural kuru işleme çekirdek deneyimim, çekirdekleri öğütmeden nemlendirdiğim için toz durumunu bilmiyorum, orta düşük asidite diye tanımlanıyor ama asidite yok (45 sn. demlediğim için) içerken fındık ve hafif karamel, damakta kalışı uzun ve kremsi bir bitter çikolata tadı. Çok beğendim, en kısa zamanda yine tropicten kakao çekirdeği alıp yanında tüketicem (diyabet olunca maalesef kurabiye olmuyor)

Kaşığı sadece çöp poşetine salladım bu şekilde düştü temizlemeden çekmek istedim, bıraktığı kalıntı bu kadar.

Ekli dosyalar

• IMG_20201025_115742.jpg
    IMG_20201025_115742.jpg
    107.7 KB · Görüntüleme: 45
Geri