• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Mam - Guatemala (Yıkanmış)
Kavurucu: Null Coffee
Ekipman: Plastik V60 + Cafec Traditional
Su: 93C, 78ppm, Saf Su + Sırma Maden Suyu (914+86 karışım)
Öğütüm: Comandante 23 klik
Oran: 15/240
Demleme: 45gr su ile 40 sn blooming , 1.10'a kadar 240' tamamlama.

Kavrulduktan sonraki 7.gün. Öğüttükten sonra 15 dakika bekleyip öyle demledim. Sıcakken gövdeli, dolgun ve hafif tatlı bir kahveydi. Yarısını soğuduktan sonraya bıraktım, keşke hepsini bıraksaydım dedim. O kadar tatlıydı ki, bitmesine üzüldüm :)

Demleme kaçta tamamlandı?

Kahve: Burundi Muhanga (Yıkanmış)
Kavurucu: Zümrüt Karaca
Tadım notları: Vişne, Ekşi Üzüm, Yabani Orman Meyveleri
Kavrulma tarihi: 5 Ekim
Yöntem: Ters metod Aeropress
Öğütüm: CMD 20 klik
Su: 95C, 100 ppm, Ayran Su (Adana ve çevresinde var, normalde 75 ppmdi bu alışımda 100 ölçtüm.)
Oran: 13/208
Demleme: 50gr su ile 30 saniye blooming ve kaşığıyla 5-10 saniye karıştırma. 208'e tamamlayıp 10 saniye kaşığıyla karıştırma, 01.00-01.40 arası press.

Şimdiye kadar dengeli tabirini hem forumda hem de tadım notlarında çok kez gördüm ama ilk kez demlediğim bir kahveden aldığım ilk yudumda "evet, dengeli bir kahve bu." diyebildim sanırım 😂 Parlak bir hissiyat, hissedilir gövde, hoş da bir tatlılık ile başladı. Hissettiğim gövde sanırım immersiyon yöntemi olmasından kaynaklı, çok hakim değilim, bilenler yorum yaparsa sevinirim. Soğudukça tadım notlarındaki vişne ve ekşi üzümü bariz şekilde hissettirmeye başladı.

Geri