• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Gardelli- William Silvestre (Guatemala Huehuetenango)
Varyete: Caturra, Catuai, Pache
İşlem: Yıkanmış ve kurutulmuş
Yükseklik: 1735-1840 masl
Hasat: Ocak 2020
Su: Peak Water, ~95°C
Değirmen: Comandante 22 klik
Tadım Notaları (pakette yazan): Mandalina, karamel, beyaz üzüm, armut
Kavrulma tarihi: 28 Ekim
Demleme: Çelik Hario V60, Cafec Abaca
18 gram kahve- 300 gram su. 48 g su ile ön demleme (30 saniye). Kalanı tek döküm.

Demleme tam 2 dakikada bitti. Beklediğimden hızlı oldu maalesef. Hoffmann tarzı demliyorum karistirma tarzi kisimlarda. Ikinci kez içiyorum. Dün 2:30 civarı demlemiştim tatlılık gövde daha belirgindi. Bugün gövde hafif kalmış. Bir sonraki demlemede bir klik daha ince öğütüp bir nebze daha yavaş dökeceğim. Bardakta tatlılık bu aralar daha ön planda benim için. Karamel tadı rahatça alınıyor. Tadım notalarında en başta yazılmış olan mandalina için ise aynısını söyleyemem. Hiç acılık yok (2 dakikada demlenirse olacağı budur :D). Güney amerika kahvelerine has olan meyve tatlılığı var, şekerlilik de var -yıkanmış bir kahve için oldukça iddialı bir aromada hem de. Soğudukça tatlılık arttı
Sonuç bence underextraction an itibariyle, ama çok kötü olduğunu söyleyemem. 3 dakika bu kahveye daha yakışan bir süre olur.

Ekli dosyalar

• 20201108_140203.jpg
    20201108_140203.jpg
    124.1 KB · Görüntüleme: 38
Kahve: Muttley&Jack's Koke (Ethiopia)
Bölge: Gedeo / Yirgacheffe
Varyete: Heirloom
İşlem: Yıkanmış (Fully Washed)
Yükseklik: 1800
Su: Peak Water (Kuzeyden Su), 96°C
Değirmen-Öğütüm: Comandante 20 klik
Kavrulma tarihi: 05.10.2020
Demleme: Kalita 185. 96 gr su ile 40sn blooming. Kalanı tek döküm
Demleme süresi: 3.00 dk

Meyve tatlılığı ve sitrik asiditenin ön planda olduğu bir kahve. beyaz şeftali tadı net alınıyor ve soğudukça belirginleşiyor. Aynı şekilde yeşil çay tadı da oldukça belirgin ve içim boyunca diğer tadlara eşlik ediyor. sonlara doğru portakal çiçeği-beyaz çay tadı olarak tarif edebileceğim hoş bir tad da ekleniyor. acılık hiç almadım, oldukça güzel keyifli bir içim oldu benim için.

son.png

Sanırım yeni nesil contaların materyali biraz farklı, hiç oyle çıkacak gibi görünmüyor :)
Conta çıkmaz, böyle dairesel hareketler ile "yedire yedire" kullanırsanız biraz daha erken aşınır sadece :)

20201108_202429.jpg
Kavurucu: Muttley&Jack's (Stockholm/İsveç)

Çekirdek: Uganda, Kasese, CHIGALAGALA (Natural - SL14, SL28, SL34)

Kavrum Tarihi: 22.07.2020

Kavrum Profili: Filtre

Değirmen: Hario Skerton değirmen ile orta-ince denilebilecek bir incelik

Demleme yöntemi: V60 – Abaca-Cafec standart filtre

Oran: 20 gr kahve/320 ml su – 100x3 döküşlük tarif -

Su: 95° Buzdağı Su

Demleme süresi: 3.20

Paketi açar açmaz çekirdekler oldukça yoğun fermente meyve kokuları sunuyor. Demleme esnasında ise bu kadar yoğun bir koku mevcut değil. Bardakta sıcakken damağı kaplayan tropik meyve canlılığına nektarin aromaları eşlik ediyor. Kahve ılıdıkça nektarin ile tropik tatlar dengeleniyor. Gövde ve yoğunluk baştan sona ortalama üzeri. Damakta tadı uzun süre yerini koruyor. Uganda kahvelerinin geleceği adına adına ümit vaad eden bir çekirdek. Kenya kahvelerinin dolgun gövdesi ile naturel Etiyopya kahvelerinin meyvemsiliği bir çekirdekte birleşmiş gibi. Bu keyifli kahve, 2020 yılında Muttley&Jack's’ten denediğim 11-12 çekirdek içerisinde en keyifli birkaç tanesinden biri oldu.

20201108_202457.jpg

Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Colombia-Mammutidae Collective #1 Doğal Geisha
Kavrum: 15 Eylül 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece:94
Öğütüm: TM 18 klik
Oran: 18/300
Bitiş: 03.24
Reçete: Coffeerem tarifi
Öğütülmemiş kuru kokuda çiçeksi,meyvemsi,çikolatamsı,yoğun. Sürekli değişen kokular aldım.
Gövde ya da yoğunluk,artık her neyse. Seyrek,tatlar sulu hissediliyor.
Tatlılık alamadım.
Acılık ise başlarda hissedilirken sonlarda kayboldu.
Tatta ise kokusundaki meyvemsilik belirgin. Almayı beklediğim çilek ve özellikle çikolatayı alamadım.
7 gram kaldı,cezve iş başına.

20201111_150238.jpg

Kahve : @specific.coffee etiyopya adado yıkanmış

Su: Peak-water ile filtrelenmiş ankara musluk suyu

Öğütüm: commandante 22 klik

Gramaj: 16 gram

Tarif: kuş yuvası şekli yaptıktan sonra 48 gram su ile 45 saniye blooming, kalan suyu tek seferde dairesel dökme. Toplam 250 gram su

Sonuç: dörtlü kolombiya setinde aldığım kahvelerden alamadığım verimi, bu kahveden aldım. Çiçeksi aromalar ve uzun süren
Aftertaste fazlasıyla memnun etti.

Kavurucu: Null Coffee
Kahve: Yandaro
Method: Kalita-Moccamaster
Oran: 20gr/300ml
Öğütüm: Comandante 27 click

Son 20 gr kalan Yandaro yu fantezi yapıp bu şekilde demledim herhalde 250 gr içinde en güzel keyif aldığım bu şekil demleme oldu :)IMG_20201112_183352_copy_1024x1820.jpg

Geri