• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gayet aromatik ve asidik bir kahve. Tatlılık yok tabi ki. Kardeşime de tattırdım,çok farklı bir acılığı var dedi. Çok fazla olmasa da acılık belirgin. Aromanın ve asiditenin önüne geçemiyor tabi ki:) Çok fazla yorum yapamayacağım,benim ortalamamın gayet üstünde bir kahve. Acılığı azaltmak ve tatlılık almak için tarifte nasıl oynamalar yapabilirim? Ben bir klik kalınlaşmayı düşünüyorum. Kahveden bir demlemelik kaldı,iyi kullanmam lazım:)

Ben su tarif ile demlemistim, keyifliydi

Gayet aromatik ve asidik bir kahve. Tatlılık yok tabi ki. Kardeşime de tattırdım,çok farklı bir acılığı var dedi. Çok fazla olmasa da acılık belirgin. Aromanın ve asiditenin önüne geçemiyor tabi ki:) Çok fazla yorum yapamayacağım,benim ortalamamın gayet üstünde bir kahve. Acılığı azaltmak ve tatlılık almak için tarifte nasıl oynamalar yapabilirim? Ben bir klik kalınlaşmayı düşünüyorum. Kahveden bir demlemelik kaldı,iyi kullanmam lazım:)
Suyun derecesini 95-96 dereceye çıkartıp deneyebilirsin aynı parametrelerle.

Ben su tarif ile demlemistim, keyifliydi

Tarif basamakları yazmıyor:(

Eğer çok gövdeli bi kahve değilse inceltmek bile daha iyi bi seçenek olabilir. İnce öğütüm acılığı azaltıyor ama gövdesi yüksek kahvelerde de gövdeyi iyice yükselttiğinden kötü oluyor.

Hava sıcaklıkları düşüşe geçtiği için ve buldunduğun bölgede bu fark daha fazla hissedilebileceği için ısıyı yükseltmen daha iyi olabilir. Önceden ekipmanlarını da iyice ısıtabilirsin.
Ekipmanları mutlaka ısıtıyorum,her döküşten sonra da kettle'ı yerine koyup tekrar ısıtıyorum. Demleme talihsizliği yüzünden sorun yaşamamak için artık çok temkinliyim:)

Son dônemde en sevdiginiz kahve ne oldu? Probador,kronotrop ve kungpow gibi yerlerden bir kahve almayi duşunuyorum.
Üstat meyvemsi tatlılık arıyorsan ilacın kungpow tega tula. Böğürtlenler karadutlar uçuşuyor

Evet tam da oyle ariyorum ama yogun çiçeksi diyor.Çiçeksi etiyopyalari sevmem.Acaba otsu tatlar var mı?
Tatildeyken açıp bitirmiştim paketi bu sebeple hiç not almamışım. Ama çok kişiye tattırdım içen bir daha istedi. Aklımda haribo jelibon paketi benzerliğiyle kaldı.

Kavurucu: Grizzly coffee roasters
Kahve : Etiyopya burtukaana
Su : Nestle 78 ppm 94 derece
20 / 300
CMD 30 klik
50 bloom 4 döküş bitiş 2.45

Daha önce farklı kavuruculardan aldığım burtukaana kahvesini sevdiğim için birde buradan denemek istedim. Baştan sona tatlı ve gövdeli soğuduktan sonra ananası net aldığım bir kahve oldu.

Ekli dosyalar

• 1602093145297.jpg
    1602093145297.jpg
    71.8 KB · Görüntüleme: 31
Cleanacup Coffee Roastery - Burundi Bwayi Microlot

Bu senenin favori kahvelerimden biri olan bu Burundi kahvesi ile 253 gün sonra farklı bir deneyim yaşadım.
Kahve normalde ilk denediğimde aldığım not ise şöyleymiş: Oldukça çiçeksi koku, meyve asiditesi yoğun portakal kabuğu ve greyfurta eşlik eden tatlılık.

253 gün sonra ise; Koku oldukça sönük, kesinlikle çiceksi bir koku yok. Oldukça fermente bir koku var. Öğütüm sırasında bu fermente koku vişne benzeri bir kokuya döndü. Demlediğimde çok az dahi olsa blooming yaptı. Tadımda ise ciddi şarapımsı tadım notaları hakimdi, zaman zaman sönük kırmızı meyve lezzeti gelse de damakta oldukça acı bir tad bıraktı. Soğumaya başladıkça şarapsı tad kendini canlı bir greyfurt tadına bıraktı ancak oldukça acıydı. Direkt olarak turunç bile diyebilirim. After taste oldukça acımsıydı. Ama şunu söyleyebilir içilemeyecek kadar kötü değildi. Bambaşka bir deneyim oldu :)

Kahvenin detayları: https://www.kahvemasasi.com/2020/10/08/253-gun-paketinde-sakladigim-kahveyi-demledim/

Coffeerem Indonesia Sumatra Orang Utan G1
18gr kahve comandante 20 klik
93 derece 280ml nestle pure life 5lt damacana
Cafec Th-3 kağıt filtre
70ml x 4 döküş
2.25 bitiş

Aynı kahveyi geçen hafta sadece kuzeyden su ve hario 100lük poşetten filtre ile demlemiştim. Çok fazla zevk vermemişti. Eh işte dediğim bir kahveydi. Bugün su ve kağıt değişikliği ile birlikte aynı öğütüm, döküş ve kahve su oranı ile demledim.
Genelde tadım notlarını alamayan ben eriği çok net aldım. Sadece 2 değişkeni düzelterek bu kadar sonuç değişmesi gerçekten inanılmaz.

Ekli dosyalar

• 35B67C3C-F4C3-490D-9AF0-FDB58A908A99.jpeg
    35B67C3C-F4C3-490D-9AF0-FDB58A908A99.jpeg
    521.6 KB · Görüntüleme: 25
Kavurucu: Grizzly coffee roasters
Kahve : Etiyopya burtukaana
Su : Nestle 78 ppm 94 derece
20 / 300
CMD 30 klik
50 bloom 4 döküş bitiş 2.45

Daha önce farklı kavuruculardan aldığım burtukaana kahvesini sevdiğim için birde buradan denemek istedim. Baştan sona tatlı ve gövdeli soğuduktan sonra ananası net aldığım bir kahve oldu.
Begenmenize sevindim afiyetler olsun :) Turk kahvesi seviyorsaniz Cmd 5-7 klik arasi ogutup deneyebilirsiniz. :)

Kavurucu: Grizzlycoffeeroasters
Kahve: Etiyopya Wolichi Wachu
Yöntem: V60
Su: Erikli
Derece:93-94
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 20/300
Bitiş: 3.22
Reçete: 60gr blooming-120-120 iki döküş
Tam 60 günlük bir kahve, elde çok kahve olunca bitiremediğim güzel kahvelerden. Hala çiçeksiliğini korumuş, tatlı fındık aromaları alınan güzel bir akşam kahvesi oldu.

B64D8F36-7F01-45F9-BE3A-2F5D8C9F4AA5.jpeg

Geri