• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son düzenleme:
Kavurucu: Petra COFFEE
Çekirdek: Kolombiya San JOAQUIN
Demleme Yöntemi: V60
Değirmen: Baratza Encore 16.Kademe
(60 ml 45 sn. Bloom, toplam 2 döküşte demleme 2.50 dakika bitiş.)
Oran: 1/15 300 ml.su 20 gr. kahve
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
ilk yudumda hissettiğim çikolata aroması baskın ve daha sonra hafif bir mayhoşluk tadı damağınıza geliyor. Kolombiya kahvelerini sevenlerin mutlaka denemesi gereken kahvelerden :)

Çekirdek:Guatemala El Boqueron Naturel, 9 Mart Kavrumu
Kavurucu
: Probador Collectiva
Yöntem: Delter
Kahve: 14gr. Öğütüm: Comandante 22 klik
Su: Madran, 210gr, 93 derece
Pres:İlk olarak 50gr su preslenir ve otuz saniye beklenir. Kalan su iki presle 2.20’de bitirilir.
Bu çekirdeği duymayan kalmamıştır, bence denemeyen de kalmasın. Dün akşam yatmadan evvel içtiğim bu kahve ananas, mango tatlılığıyla mest etti. Damakta kalan bu tatlılıkla yatağa geçip, tropik meyve rüyaları gördüm :sleep: 💤 ve evet dişimi fırlaçalamadım 😬zira damakta bıraktığı tatlılığa ihanet olurdu.

Kavrum tarihini yukarıya not düştüm. 9 Mart kavrumu bu çekirdeklerden iki küçük maden suyu şişesine 20 Mart’ta paketi açıp sevgili @Cihan vesilesiyle forumun tanıştığı Vacu Vin ile vakumlayıp kaldırdım serin ve ışık almayan ücra bir köşeye. Şişelerden birini dün bu demleme için açtım -tadım detayını yazdım zaten- ikincisini de mayıs ortalarında açıp paylaşırım. Şimdi reklamlar:Siz de çekirdeğinizi taze olarak saklamak için arayış içinde misiniz, tadım notalarını mümkün olduğunca koruyup saklamak mı istiyorsunuz. o vakit şarap vakum araçları tam size göre. Beğenm... Bu kadar reklam kafi son kısmı dikkate almayın.

EL BOQUERON, GUATEMALA: "Kavurucu Notları"
Bölge: El Oriente, Santo Rosa Çiftlik: küçük üreticiler Rakım: 1600-1800m Tür: bourbon caturra, catuai , pache, İşlem: doğal Hasat: 2019
Bu Guatemala kahvesi adını yöresel bir doğa mucizesi olan El Boqueron, yani Büyük Ağız adı verilen, Dulce nehri tarafından ikiye yarılan dar bir kanyondan alır. Enfes kireçtaşından duvarlarından sarkan harika yosunlarıyla kanyon mavi kelebeklere, sinekkuşlarına ve uluyan maymunara ev sahipliği yapar.
El Oriente bölgesinde her biri ortalama 2 hektarlık bir araziye sahip olan pek çok küçük üreticinin kahvelerinden oluşan bu seçki özellikle Jalapa, Jutiapa, Santa Rosa, Zacapa ve Chiquimila altbölgelerinin ürünlerini içerir. Çiftlikler genellikle killi topraklar üzerinde yayılmıştır ve Ayarza Gölü etrafında sıralanır.Kahveler en olgun hallerinde toplanır ve 20-30 gün aralığında kurumaya bırakılır. Bourbon, caturra, catuaie ve pache gibi çok çeşitli türleri içerir.

8E3221D9-0457-40C5-963D-5D53D93E8C22.jpeg

LilyDrip candır 🤗

Ekli dosyayı görüntüle 1778
Sevgili @mimds
Diquinho demledik ilk kez biz de @Avare
ile dün.O nasıl Brezilya'dır! Vişne kokusuyla mest olduk paketi açar açmaz.Hindistan cevizi ile devam ettik.Bayıldık gerçekten.

Gitesi ,El Paraiso,Musa ve Sumatra yolda heyecanla bekliyoruz. :coffee: 😘
Afiyet olsun, hakikaten Diquinho çok hoş bir kahve, ben 2. paketi bitirdim, yine alırım... ama şimdi kardeşi Sitio Betel'i bekliyorum, bakalım o nasılmış! Yanlız bu Lily hakikaten sonucu çok değiştiriyor, keşke aylar önce alsaymışım diyorum şimdi!

...bu Lily hakikaten sonucu çok değiştiriyor, keşke aylar önce alsaymışım diyorum şimdi!
Keşkelerle geçiyor hayatımız. :)
Sorma ben de geç kaldım o işte ilk çıktığında "abartıyorlar artık bu da ne ? "dedim.
@Avare daha dikkatli davrandı ve anladı işe yarayacağını beni de yöneltti sağolsun Lilydrip konusunda. 😘

Keşkelerle geçiyor hayatımız. :)
Sorma ben de geç kaldım o işte ilk çıktığında "abartıyorlar artık bu da ne ? "dedim.
@Avare daha dikkatli davrandı ve anladı işe yarayacağını beni de yöneltti sağolsun Lilydrip konusunda. 😘
Ben de bu kadar etkileyeceğini tahmin etmiyordum, oysa sonucu çok değiştiriyormuş, geceyle gündüz gibi... şimdilik 18/300, naturelse 90-91, yıkamamışsa 93-94 derece ve 20 klike bağladım olayı... minik oynamalarla gider böyle sanki...

Gerçekten fark ediyor mu bu kadar ya, ben de alacağım sanırım lilydrip.

Ben de bu kadar etkileyeceğini tahmin etmiyordum, oysa sonucu çok değiştiriyormuş, geceyle gündüz gibi... şimdilik 18/300, naturelse 90-91, yıkamamışsa 93-94 derece ve 20 klike bağladım olayı... minik oynamalarla gider böyle sanki...
Anlaşıldı, bir Lilydrip sipariş geçeceğiz :)

Gerçekten fark ediyor mu bu kadar ya, ben de alacağım sanırım lilydrip.
Acayip fark etti bende... bence temel konu şu, ev şartlarında ideal su kullanamadığımız için ne yapsak çözünme sınırlı oluyor, under extraction ya da over extraction sınırlarının içinde sabit ve tutarlı çözünme çok kolay ve sürdürülebilir olamayabiliyor, bunu aşabilmenin tek yolu demleme süresini uzatmadan olabilen en ince öğütümle demleme yapabilmek... lilydrip buna olanak veriyor...

Acayip fark etti bende... bence temel konu şu, ev şartlarında ideal su kullanamadığımız için ne yapsak çözünme sınırlı oluyor, under extraction ya da over extraction sınırlarının içinde sabit ve tutarlı çözünme çok kolay ve sürdürülebilir olamayabiliyor, bunu aşabilmenin tek yolu demleme süresini uzatmadan olabilen en ince öğütümle demleme yapabilmek... lilydrip buna olanak veriyor...
Denizhan abi, Lilydrip almak farz oldu o zaman desene:)

Sipariş verdim :)

Kavurucu: Coffeerem
Çekirdek: Colombia Huila Cherry Fiesta

Biz Chemex ve V60 da demledik
Coffeeremin demleme ve öğütme tavsiyelerini uyguladık.Keyifli, içimi güzel dengeli bir kahve tavsiye edebilirim

2EB53614-240D-4481-8EC5-BB7F24EE894F.jpeg

Son düzenleme:

@oguzhanata @hassastartı @İNÇELİ "nedense sizi hiç etiketleyemiyorum" @mimds
Arkadaşlar şöyle bir şey de var.Kutulu 40 x filtrelere yeni kavuştuk ondan önce aldığımız Hollanda hatta Japan V60-02 uyduruk filtreler de vardır elinizde muhtemelen benim gibi.
Onlar bile Lilydrip sayesinde kendine geldi.
Rahatca tüketebiliyorsunuz artık elinizdeki filtreleri, çekirdeği ince öğütüp (21-22 click Comandante 400-500 ml.su 3 dak.altında bitiş. ) Sağolasın @batugen 😘
Daha ne ister ki insan :)

@oguzhanata @hassastartı @İNÇELİ "nedense sizi hiç etiketleyemiyorum" @mimds
Arkadaşlar şöyle bir şey de var.Kutulu 40 x filtrelere yeni kavuştuk ondan önce aldığımız Hollanda hatta Japan V60-02 uyduruk filtreler de vardır elinizde muhtemelen benim gibi.
Onlar bile Lilydrip sayesinde kendine geldi.
Rahatca tüketebiliyorsunuz artık elinizdeki filtreleri, çekirdeği ince öğütüp (21-22 click Comandante 400-500 ml.su 3 dak.altında bitiş. ) Sağolasın @batugen 😘
Daha ne ister ki insan :)
Bu başlıgı biraz meşgul ettik ama Cihan abi dedigin gibi @batugen Batu Bey e ben de çok teşekkür ediyorum.Delter ı ve melodrip i de kendisinden aldım.Her konuda bilgisini esirgemeyen birisi.Kahveleri de gerçekten güzeldir.En önemlisi de nezakati ve dürüstlüğü bence, ki kahve kadar önemli bir mevzu bu.Forumda başlıgı var mı bilmiyorum ama ayrı bir başlıgı hakediyor Cleancup.

Geri