• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Derya Baykal Dripper'ım" ile merhabalar 🤭

Bu çekirdeği zaten herkes biliyor. Severek içiyoruz efenim. 🍓💐 Mevzu o değil şu an.

Malumunuz bendeki Origami terk-i diyar eyledi, en sevdiğim dripper idi kendisi. Ziyadesiyle üzdü bu durum beni o yüzden. Nazar değdi diyelim, sağlık olsun.

Bugün "Ee, renksiz mi kalacağım 🤔" diye düşünüp başladım V60'ın dışını boyamaya... Sonuç sempatik geldi gözüme, böyle bıraktım. Origami yeniden Türkiye'ye gelene kadar biraz böyle takılacağım 😄

Ekli dosyayı görüntüle 1416
Dripper şipşirin olmuş. Elinize sağlık. Bende yapıcam

Dripper şipşirin olmuş. Elinize sağlık. Bende yapıcam
Teşekkürler, ben onu bir hafta sonra silip eski haliyle kullanmaya devam ettim 😂 İçime sinmemişti çok. Başka bir zaman başka bir şekilde tekrar deneyeceğim 😊

Kavurucu: Boxx Coffee Roasters
Çekirdek: Ethiopia Chelelektu (13.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60ml 45sn. Bloom, geri kalan su 2 defada 2.00 e kadar orta tempoda)
Demleme Süresi: 03.30
Öğütme: Orta çekim (Comandante 25 klik)
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
Oran: 1/16.6 (30gr kahve - 500ml su)
Su sıcaklığı: 94°C

Boxx'ın deneme setinin son kahvesi en az beğendiğim oldu. Baskın şekilde yeşil çay ve nane aldım, buna narenciye asiditesi eşlik etti ama genel olarak tadını çok bitkisel buldum. Benim zevkim ile pek örtüşmedi açıkçası.

" Le Meteque "çok sever sık sık dinlerim.İyi geldi. 😘 Ve gitarla iyi çalarım.
Bugün en az 4 değişik çekirdek denemeliyiz Sinemcim ile. Ruandalı güzel Gitesi #7 nin tadına biz de bakalım artık @Avare sayesinde.
Teşekkürler sevgili @mimds
( Hocam yok , sorunsal !! da yok 🥳 )

Kavurucu: Boxx Coffee Roasters
Çekirdek: Colombia Huila (13.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (90ml 45sn. Bloom, geri kalan su 1 defada 1.45 e kadar orta tempoda)
Demleme Süresi: 03.20
Öğütme: Orta çekim (Comandante 22 klik)
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
Oran: 1/16.3 (30gr kahve - 490ml su)
Su sıcaklığı: 97°C
TDS: 1.31 Extraction:%19

Çoğu kahve severe tek düze gelebilecek hiç kompleks olmayan düm düz bir kahve ama ben oldukça beğeniyorum. Boxx un genel kavrum profillerine paralel olarak oldukça tatlı, asiditesi düşük bir yapısı var. Kompleks lezzetlerden ziyade doğrudan şeker, karamel alıyorsunuz ancak asidite düşük olduğu için biraz dengesi zayıf diyebilirim. Gövdesi orta/yüksek ve bitişi orta uzunlukta.

Son düzenleme:
Çekirdek: Kenya Mazahu (31.03.2020)
Kavurucu: 3 Cores Roastery
Demleme: V60 + 100’lü Japon üretimi filtre
Su: 98 derece Abant
Kahve miktarı: 15 g
Öğütüm: Comandante 20 click
Yöntem: 40 g 30 sn blooming geri kalan suyu tek hamlede 30 sn civarında döküş
Demleme süresi: 2:35

Yaklaşık 15 gün önce aldığım bu kahveyi daha önce 2 kere demlediğimde güzel sonuç alamamıştım. @thewind tavsiyesiyle daha ince bir öğütümle denedim. Filtrelerle ilgili yaşadığım sorunu da @Kdundar tavsiyesiyle yüksek sıcaklık ve suyu tek seferde dökmeyle aştım. Oldukça ince sayılabilecek bir öğütümde istediğim süreyi yakaladım. Bu filtrelerle ilgili deneyimim demlemeyi oldukça basit tutmam gerektiğini gösterdi. Kahhve.com’dan aldığım Lilydrip gelene kadar böyle devam. Kahveye gelecek olursam orman meyveleri tadı oldukça baskın geliyor. Daha önceki denemelerimden oldukça iyi olduğu kesin.

Kavurucu : Probador Colectiva
Çekirdek: Munani-Meru Kenya
Metod: V60- Abant su- Comandante 19 click
Ratio: 20gr / 1:16
Toplam Süre: 2:30

Degassing'i dün bitti bugün demledim. Kahve için tadım notlarını net olarak duyumsayabildim, özellikle sulu erik bana çok tatlı olmayan kırmızı sulu eriği andırdı, damakta kalıcılığı gayet yüksek ve "bayadır Kenya içmiyorum" diyenlere tavsiye edebilirim. Wow dedirtecek cinsten bir kahve değil ama fiyatının hakkını veren, keyifli bir kahve.

20gr için bu kahvede comandante 18 click ideal öğütüm ayarı olduğunu düşünüyorum, ben 19 da öğüttüm.

Blooming 40sn , Toplam döküşü tamamladığım süre 1:25 olduğu için demlemede süreyi genellikle böyle kontrol ediyorum. 2:50 de daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum.

Sırada diğer yıkanmış Ethiopia kahveleri var.

Probador yıkanmış seçkisinden devam..

Kahve: Ethiopia-Halu Beriti Yıkanmış
Metod: V60- Comandante 18Click -Abant su
Ratio: 1:16.3 - 20gr
Demleme: 50ml blooming 40sn. Son döküş 1:30-Total süre 2:45

Tat yorumu: Yoruma geçmeden belirtmek istediğim bir konu var, kahveyi genellikle demlemeden hemen sonra içmem, 2 dk sonra ilk yudumu alırım ve iyi demleyip demlemediğime o an karar veririm fakat bu kahve o an karar veremediğim kahvelerden biri oldu.

Kahvenin ağızda olan yoğunluğu ve tat dağılımı bana demlemede hata olmadığını söylerken tadım notlarına ilişkin bir duyumsama alamamam nedeniyle Çağatay bey'in kulaklarını çınlatmaya hazırlanırken bir süre sonra bir yudum daha aldım ve bam! Büyücü müsün Çağatay abi! Kenya kahvelerini andıran lezzetli bir asidite ve çay gibi berrak gövdeli bir kahve sanki az önce içtiğim kahve değildi.

Bu kahve gerçekten bir gurme işi olmuş tebrik etmeli kendisini.

Denemeyen var ise şiddetle tavsiye ediyorum ve bu kahvenin ideal içim ısısının 50-60 derece arası olduğunu düşünüyorum.

Kahve: AA Kangocho #65, Nyeri, Kenya
Üretici: Kangocho Cooperative
Kavuran: Muttley&Jack Coffee Roasters (15 Nisan)
Öğütüm: Comandante 23 click
Oran: 1:15 (18:270)
Su: 95 derece
Metod: Kalita Wave 185 Porselen (50gr bloom + 100gr + 120gr)
Süre: 1 dk bloom, 3.20 bitis.
Link: https://muttleyandjack.com/collecti...ya-aa-kangocho-065-fully-washed-sl28-34-nyeri

Bu sefer de yola Kenya ile devam ettik, saniyorum ki bu da bir Nordic Approach kahvesi.
Kalita 185 ile demledigim bu kahve su ana kadar ictigim en temiz kahvelerden oldu ve bu kahvede en iyi performansi yine bu yontemle aldim. Kokusu ve tadi cidden cok hos. Narenciye asiditesi belirgin ve yormuyor, ictikte icesi geliyor insanin. Sonlara dogru greyfurt aradan siyriliyor gibi. Karli bir havada hafif usurken cok guzel gidecegine inaniyorum, umarim sonraki kis mevisimine bulabiliriz tekrar. :) Sevdim ben bu acik kavrum isini.

kenya_square.jpg

Geri