• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Ceren Aksu geçmiş olsun, kırıldı mi origami? Üzüldüm ya.

@Ceren Aksu geçmiş olsun, kırıldı mi origami? Üzüldüm ya.

Evet, hayatımda ilk defa bir ekipmanıma zarar verdim 😅 İşin kötüsü Türkiye'de yok şu an. Bir daha gelişi de sürecekmiş biraz.
Sağlık olsun diyeyim yine de böyle bir dönemde.

Roast and found yeni kahveler eklemiş. Denemiş olan var mıdır ? Daha önce hiç denemediğim bir yer.

Çekirdek: Etiyopya Tenesa
Kavurucu: Roast And Found
Yöntem: V60
Oran 17/240
Comandante 23 click
Su 92°

50 gram su 35 saniye blooming,su dökümüm toplamda 1.20 gibi bitti. 2.20 de akım bitti. Tatlı,asiditesi yerinde aromatik bir kahve. Raf'ın diğer kahvesi Etiyopya Menoriya bir tık daha güzel bu etiyopya'dan.

Son düzenleme:
abi videolarına hayranım :love:
sana özenip video çekmeye başladım ne yalan söylim :))) hangi programları kullanıyorsun acaba? senden özel ders alalım :)
Bir ben değilmişim özenen. Evet abi neler kullanıyor, nasıl editliyorsun? ☺

Çok teşekkürler arkadaşlar, ne mutlu bana!🙏😍😘 doğrusunu isterseniz bu tür dijital teknolojiler konusunda siz gençlerin yanından bile geçemem tabii... basit bir işlem sırası var, herşey cep telefonumun içinde olup bitiyor... kendi kamerası ile çekimi yaptıktan sonra Gopro uygulaması olan Quik'le editliyorum, hepsi bu 😁

Kavurucu: Hasbean
Çekirdek: Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Pulped Natural Yellow Bourbon (01.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (90 ml Bloom)
Öğütme: Orta/kalın çekim
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/16.3 (30 gr kahve - 490 ml su)
Su sıcaklığı: 95-96°C

Benim gibi dengeli, çikolata, karamel, vanilya, kavrulmuş kuruyemiş tatları seven ve asidite beklentisi olgunlanmış/kuru meyve asiditesi olan kahve severler kesinlikle değerlendirebilir. Ağızda dolu dolu, sulu gerçekten lezzetli bir kahve. Söyleyebileceğim olumsuz iki şey, damakta kısa olması ve tatların çok yoğun olmaması. Rahatlıkla fındıklı çikolata ve karamel lezzetleri alıyorsunuz ama yoğunluk çok yüksek değil. Farklı farklı demleyerek daha fazla birşeyler çıkartabilir miyim, denemeye devam :)

Kavurucu: Hasbean
Çekirdek: Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Pulped Natural Yellow Bourbon (01.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (90 ml Bloom)
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/16.3 (30 gr kahve - 490 ml su)

Benim gibi dengeli, çikolata, karamel, vanilya, kavrulmuş kuruyemiş tatları seven ve asidite beklentisi olgunlanmış/kuru meyve asiditesi olan kahve severler kesinlikle değerlendirebilir. Ağızda dolu dolu, sulu gerçekten lezzetli bir kahve. Söyleyebileceğim olumsuz iki şey, damakta kısa olması ve tatların çok yoğun olmaması. Rahatlıkla fındıklı çikolata ve karamel lezzetleri alıyorsunuz ama yoğunluk çok yüksek değil. Farklı farklı demleyerek daha fazla birşeyler çıkartabilir miyim, denemeye devam :)
Demleme süresi nedir?

Comandante ile ısınmaya başladım. Her öğütümde bir referansa sahip olmak güzel bir ayrıcalıkmış. 6 Nisan kavrumlu 3 paket kahvem vardı 10 gün dolmadan hiçbirini açmayı planlamıyordum ancak Mormora merakım ağır bastı.
Kimma - Mormora (06.04)
V60 - 40lı filtre
16 gram Comandante 24 click
91 derece 256 gram Abant su
30 sn 40 gram su ile blooming geri kalanı tek hamlede toplamda 3:10
Paket üzerindeki tadım notlarına bakmadan ilk yudumda buram buram lavanta aroması almıştım zaten pakette de o yazıyormuş. Soğudukça fındıklı çikolata benzeri bir tat aldım. Açıkçası daha tatlı bir kahve bekliyordum ancak yine de oldukça beğendim. 4-5 gün sonra tam performansını bulacaktır diye düşünüyorum. Deneyecek arkadaşlara bir not: su sıcaklığını artırmak oldukça kötü sonuçlandı benim için.

"Derya Baykal Dripper'ım" ile merhabalar 🤭

Bu çekirdeği zaten herkes biliyor. Severek içiyoruz efenim. 🍓💐 Mevzu o değil şu an.

Malumunuz bendeki Origami terk-i diyar eyledi, en sevdiğim dripper idi kendisi. Ziyadesiyle üzdü bu durum beni o yüzden. Nazar değdi diyelim, sağlık olsun.

Bugün "Ee, renksiz mi kalacağım 🤔" diye düşünüp başladım V60'ın dışını boyamaya... Sonuç sempatik geldi gözüme, böyle bıraktım. Origami yeniden Türkiye'ye gelene kadar biraz böyle takılacağım 😄

Ekli dosyayı görüntüle 1416
boya çok güzel olmuş <3 hangi boyayı kullandığınızı sorabilir miyim? :)

Gardelli Specialty Coffees 'ten Shawntawene Village Ethiopia demledim.
*Competition Series* olarak geçiyor kahve 91,25 puanlı...
Gerçekten çok keyifli 18 Mart kavrum

Tarifim: V60 - CMD 25 click - 92 derece su - 1/ 15 su oranı - 25 gram 375 ML su / 50 Ml blooming...
Demleme süresi: 2:55 / Hario 40'lı (kutulu) filtre

Gardelli Specialty Coffees 'ten Shawntawene Village Ethiopia demledim.
*Competition Series* olarak geçiyor kahve 91,25 puanlı...
Gerçekten çok keyifli 18 Mart kavrum

Tarifim: V60 - CMD 25 click - 92 derece su - 1/ 15 su oranı - 25 gram 375 ML su / 50 Ml blooming...
Demleme süresi: 2:55 / Hario 40'lı (kutulu) filtre

Gardellisi gelen mutlu :) HasBeani gelmeyenin gözü yaşlı :cry:

Son düzenleme:
Kahve: Costa Rica Finca Licho Geisha
İşlem: Yellow Honey
Kavuran: Hasbean
Demleme Metodu: v60, 16.4-270, ~1:16 kahve:su oranı
Öğütücü: Comandante 22 click
Demleme sıcaklığı: 95 derece
Su değerleri: 150 ppm, 78 GH, 40 KH
TDS: ~ 1.4
BW: 234
EY: ~%20

Tadı oluşturan aroma ve dil hissiyatının birleşimidir; ne tat alıyorum bilmiyorum, ama buram buram yasemin kokuyor.

Tadım notlarında yeşil elma ve limonu görerek ve bilerek aldım, asiditesi bir hayli fazla, ama zevkli bir asidite diyebilir miyim? Skorlayan arkadaşlar olumlu yönde puan vermiş olabilir, ama beni pek tatmin etmedi.

Süt gibi kıvamı, damakta bıraktığı tada ise hiç lafım yok, genel olarak aşırı keyifli bir içimdi yine de 🥳

DF07CFB0-53B4-4BC0-BADB-A6C1BCBDD33D.jpeg

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: El Salvador La Majada (01.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml Bloom 45 sn., 3.15 toplam demleme süresi)
Filtre kağıdı: Hario Japonya 40'lık
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)

Gövdeli, yumuşak içimli, fazla köşesi olmayan, yuvarlak güzel bir kahve. Asiditesi oldukça düşük. Burunda damaktan çok daha baskın, karameli, çikolatayı, tatlı baharat kokularını çok rahat alıyorsunuz ancak damakta bu etki bir miktar düşüyor. Genel olarak beğendiğim tam bir sabah kahvesi.

Geri