Keyfimiz yerinde değil normal, bi süredir kahve yorumu yazmıyor kimsede, ama biraz kafa dağıtmak birazda farklı bakış açısıyla kahve yorumu yapmak istedim.
Tat ile müzik arasında ufak bir sinestezim var benim. her kahve başlangıcı zaten bildiğiniz üzere sıcaktan soğuğa giden bir hikayeye sahip kompozisyona sahip veya bir hikaye anlatabiliyor (kokusuda fragman gibi kolayca kandırlabiliyorsunuz gerçi

)
Klasik müzikte öyledir benim için, anlatmak istediği bir hikaye vardır ve başlangıçtan sonuca kendini geliştiren kelimeler olmadan bir bestekarın kafasındaki melodileri dinlersiniz. Vivaldi'nin Four Seasons'u, Bethofen'in Moonlight Sonata'sı hepsi kelimelerle anlatılamayacak bir qualia'yı aktarmayı hayal eder.
Sonuç olarak bendede böyle kahve ve müziği birbirine yakınlaştıran bir yaklaşım oluştu yıllar içinde özellikle şarap ve kahve tadımları yaptığım zaman, tadım notaları kafamda müzik notalarına dönüşüyor ve onların bana anlattıklarını dinlemeye çalışıyorum.
Işte yakın zamanda içtiğim kahvelerden biri kafamda en sevdiğim bestelerden biri olan Rimsky - Karkov : Scheherazade 'nin ilk 8 dakikalık kısmı
The Sea And Sinbads Ship'i sanki en ön sıradan dinliyormuş gibi çaldırdı kafamın içinde... El Salvador - Tablon La Independencia
Ayrıca önyargılarımıda sarstı nedeni siyah çay notalarını kahvede görmekten aşırı çekindiğim halde, siyah çay notasının bu kadar iyi bir şekilde yedirilmesi oldu. hem baskın değildi hemde o notalara yakın tatları ustaca yönetmesi diyebilirim.
Reçete olarak :
Demleme Metodu: Origami M
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore X Lite 11 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bozdağ, 94 C
Oran ve Demleme Süresi: 30 gr Kahve 510 gr su - 3:30 civarı (sanırım 3:30 ila 4:00 en güzel süre ama uzatmak konusunda çare bulmanız lazım)
Filtre: Cafec Abaca
Tadım notalarını anlatmayacağım

sadece arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatıp senfoni orkestrası hayal edin orkestra şefi olarak
@orkunustel besteyi yorumluyor.
Yani ben çok memnun kaldım!