• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açılışı iki afrikalıyı aynı tarifle hüpürdeterek yaptım;
Kawa Etiyopya shakiso ve Kawa Etiyopya Konga
20/320
Kpro78
Pınar+Nestle+Koçum Seğmenler pınarı karışımı 93
Kungpow 3:5:8 tarifi
tbtler ikisi de 3:40-4 arası
Bu 3:5:8 tarifi çok iyi işliyor. Ortaya gövdesi düşük ama tatlılığı yüksek kahveler çıkıyor. Shakiso anaerobik bir kahve ve fermante tatları var normalde. fakat bu tarifte o tatlar neredeyse yok gibiydi. Konga da kawadan beğenmediğim tek kahveyken bir anda güzel birşeye dönüştü.

Akşamüstü kahvesi;
Nutz berlina
13/200
kpro75
Delikanlı Seğmenler pınarı 94
50-50-50-50 April coffee tarifi
tbt 3:15 civarı
Bu suyu hanım sen değişik suları denemeyi seviyorsun al bir de bunu dene diyip getirdi dün. Bildiğim seymenler pınarı yüksek phli, bikarbonat dolu bir su olduğundan aha dedim kahve dile gelecek. Fakat ne olduysa suyun formülünü mü değiştirdiler naptılar çok daha yumuşak bir kıvama getirmişler ki zaten etiket de değişmiş. Elim titreye titreye demledim. Sonuç tam bir reha muhtar vay anasınısı, acun yok artıkı. Aromada çiğimtrak balkabağı, damakta balkabağı tatlısı, karamel, hafif badem. Damağıma tereyağı sıvanmış gibi-gerçi bu sudan da olabilir sodyumu biraz yüksek gibi, bakacağız-.Acılık yok, hafif asidite neredeyse yok gibi. Özetle kahve sövmedi, bana güzel bir sürpriz oldu. Nestle ve pınarın olmadığı yerde güzel alternatif oldu bana. Aferin.

Ne güzel anlatım olmuş öyle, afiyet olsun.

Bir süredir yalnızca soğuk kahve tükettikten sonra, havaların biraz serinlemesinin de etkisiyle bugün V60 ile kahve demlemeye karar verdim.
Kahve:CoffeeNutz-Sidamo bombe natural Değirmen:Timemore C2-18 klik
Yöntem:V60
Notalarla ilgili uzun uzun tarifler yapamayacağım, ancak içimi lezzetli bir kahve oldugunu söyleyebilirim.

Ekli dosyalar

• IMG_20220906_230255.jpg
    IMG_20220906_230255.jpg
    51.4 KB · Görüntüleme: 33
Seğmenler pınarı suyu büyük toplarla deniyorum vol.2

Öncelikle bugün sabahtan beri 3 oldu seğmenler pınarı suyu deniyorum (sarı çizgili, haymana,7.33ph) sonuçlar hayret verici. Böyle underdog bir ürünün böyle müthiş sonuçlar vermesi inanılmaz. Aşağıdaki 3 kahvenin de tarifi aynı. o yüzden önce tarifi vereceğim sonra detaylı tadım notlarına geçeceğim.

Tarif
16/250
v60 02 ve abaca
kpro72
ASLAN PARÇASI Seğmenler pınarı 93C
50g bloom 45sn
sonrasında 30sn arayla döküşler 50-75-75
tbtler: konga 3:30, geishalar 2:45

Kahvaltıaltı
Kawa - Etiyopya Konga
Bu tarifi başka sularla da denedim, fakat net bir şekilde kavun tatlılığı aldığım ve acılığın hiç olmadığı bardak bu oldu. Soğudukça alttan alttan gelen bergamot kendini gösterdi.

Kahvaltıüstü
Kungpow - Altieri Geisha
Aromada çilek reçeli, ince bir bergamot. Kahve sıcaktan soğuğa doğru çilek-pamuk şeker-nar (hatta ılıkken sulu sulu nar kokuyordu) ve büyüyen bir tatlılık. Hatta tam soğuyunca baya turunç reçeli. Hayretler içerisindeyim.

Coffeenutz - Quindio Geisha Honey
Bu kahvede şöyle bir tadım notası yakaladım ben; hani bitter çikolata yersin (%65 üstü😏) buruk bir tatlılığı olur, kakaonun ekşiliği olur. Hah işte onlar vardı bu bardakta. Vişnemsilik evet var, ama çok baskın değil. Sadece kakaoyu meyvelendiren, daha fazla buruk olmasını engelleyen cinsten. Ayrıca tatlı-bitter aftertasteşov.
Ben bu suyla daha oynarım. Önümüzdeki aylar için stokladığım kahvelerin biri birkaçı hariç çoğu yarışmaya sokulur cinsten. Bakalım bu kahvelerde ne yapacaksın Seğmenler pınarı?
Koç, koç.

kahvealtıaltı kahvesi
nutzbeyden 11/8 kavurumlu juliette
10/167
40-25-25-25-25-27
kalita 155
kpro71
Pınar Uludağ 93
tbt:3.05

Yani...biraz geç kaldım sanırım demlemek için. yine de bu tarz kahveleri kalitada çok parçalı dökünce istenileni az çok veriyor. ya döküş basamaklarını azaltmam ya da öğütümü biraz kalınlaştırmam lazım, kahve suyu seviyor zira.
tat olarak etikette ne yazıyorsa o. cidden bak bayağı o. Portakal çiçeğini çok sevdiğimden tatta da onunla karşılaşmak sürpriz oldu bana.
Bu arada bu kahveyi deneyemeyenler için yine nutzda satılan altieri los cab. geisha bu kahvenin tat profili olarak bir tık altı. Bence çok benziyorlar. juliette'te tadım profili biraz daha net ve hissedilir, zaten 90 üstü için puan arttıran şeyler de bu gibi farklar.

Dün o kadar kalita konuştuk, bugün de biraz hasret giderelim dedik kendisiyle.

Tarif olarak aşağıdaki iki kahve için de şunu kullandım:
kalita 155
18/300
kpro 71
Seğmenler pınarı (haymana) 94°
orea base recipe #6: 75-75-150(bu son döküşün 50-60g kadarı dairesel geri kalanı yavaş ve ortaya)
tbt:2.15 civarı

Kahvaltıaltı
Kawa-Ekvator Hacienda la Papaya
typica yıkanmış anaerobik

Bence bu kahveye koniklerle yapılan demlemeler daha çok uyuyor. Düz tabanda tatlar biraz içiçe gibiydi. Yani tamam beyaz üzüm yine el sallıyor oralardan bir yerlerden ama tam nereden onu kestirmek güç. Yine de sonuç birçokları tatmin eder. Ama v60ta daha iyiydi.

Kahvaltıüstü
Kawa-Salvador Francisco Jose Remberto
Gesha&sl28 soğuk anaerobik

Bu kahvenin ılık-soğuk sürecinde ağızda bıraktığı tada benzer belki 1,5 kiloya yakın kahve tüketmişimdir (bkz:kawa frinsa lactic, cordillera del fuegolar, vs.) Bahsettiğim süreçteki vişnemsi,lime asiditesi, hafif o narenciyenin kabuk altı beyaz derisindeki burukluk, sıcakken güçlü ama soğudukça azalan vanilya hepsinde var. Bunu ayıran ise sıcak halde hem aromada hem de damakta bıraktığı gümbür gümbür çarkıfelek meyvesi tadı. O tat ısı geçişlerinde önce yerini liçiye bırakıyor sonra lime geliyor. Hakikaten çok katmanlı ve yoğun bir kahve. Günde 1 bardak fazla fazla yetiyor. Zira duvara çakılan balyoz gibi girişiyor tat reseptörelerine. Bir kere kahvenin ismi çok kallavi. Bir dönem Portekiz furyası esen Beşiktaş'ın kadrosuna koy, sırıtmaz.

Bu kahveleri seçerken çok doğru tercihler yapmışız mistır cet @zebercet , valla aferin bize.

İlk izlenim, eğer aynı çekirdekse, Spada kavrumu daha iyiydi. :)

Kawa Coffee
Yemen Al Hayma (Natural) 22.09.2022 Kavrum
Cmd Red 50 Klik
Nestle Uludağ 94° 70 ppm su
20/300
2:50
Koku ve Tatlar: Orta-yüksek gövde, orta asidite, düşük tatlılık, kokuda kompleks ama silik aromalar, tatta daha fakir komplekslik

Kawa'nın 200 gramı 18.96 € olan 88 puanlık bu kahvesi ilk izlenim olarak lezzetli ama bir nitelikli Yemen için düze yakın silik geldi. Bir şeyler hep saydam; kuru kokuda da tatta da... Gövdesi yüksek olmasına rağmen eksik bir şeyler var. Eriksi, vanilyalı, baharatsı tadı var ama silik. Ya da ben hiçbir şeyi tam olarak beğenmeyen gıcık bir adamım; bilemedim. :) Ama yurtdışından tekrar alacağım ve yolunu gözleyeceğim bir çekirdek değil.

Bu sabah güne kafein kültürden Colombia Alonso Bustos El Mirador demleyerek başladım, şu ana kadar en iyi sonucu aldığım fincan oldu.

Origami Air S, traditional fitre, buzdağı 94 derece su, cmd 23 klik, 1:16 oran 15gr/240ml.
30 saniye ara ile 50ml blooming, 70ml, 60ml ve 60ml olarak herhangi bir müdahale yapmadan 2:05sen gibi bir sürede bitti.

Fermente tatların gayet hissedildiği ama baymadığı, asiditenin belirgin ama gövdeyle dengeli olduğu kıpır kıpır bir fincan oldu 😋 soğudukça gövde ön plana çıktı, asidite ve fermente tatların hissedilirliği azaldı. Her yudumunda çok keyifli bir fincandı. Ellerine sağlık @orkunustel umarım devamı gelir bu tarz kahvelerin 😄

Bu sabah güne kafein kültürden Colombia Alonso Bustos El Mirador demleyerek başladım, şu ana kadar en iyi sonucu aldığım fincan oldu.

Origami Air S, traditional fitre, buzdağı 94 derece su, cmd 23 klik, 1:16 oran 15gr/240ml.
30 saniye ara ile 50ml blooming, 70ml, 60ml ve 60ml olarak herhangi bir müdahale yapmadan 2:05sen gibi bir sürede bitti.

Fermente tatların gayet hissedildiği ama baymadığı, asiditenin belirgin ama gövdeyle dengeli olduğu kıpır kıpır bir fincan oldu 😋 soğudukça gövde ön plana çıktı, asidite ve fermente tatların hissedilirliği azaldı. Her yudumunda çok keyifli bir fincandı. Ellerine sağlık @orkunustel umarım devamı gelir bu tarz kahvelerin 😄
Afiyet olsun çok. ✌️ Bakalım deniyoruz yeni birşeyler. 🙃 Bir de yeniler var şimdilik başım onlarla meşgul. ☕

Bugün ilk kahvem @William dan colombia el rubi 16/250 ile demledim 0-30 saniye 50 gr su
30-60 saniye 50 60-1:30 100 gr su son döküş de 1:30 2:00 50 gr su müthiş tatlı bir kahve çıktı bayıldım bu kahveye festivalde denediğim en iyi kahve diyebilirim.Fiyatına göre de çok iyi şeftali notaları net alınıyor.
2.kahvem Matruşka series 2
Bu kahvenin demleme tarifini yazabilmem için üniversitede ki matematik hocam dan yardım almam lazım mat 2 iyi değil di sanırsam @Niji Coffee Co. önceki mesleği mat profesörü flan olabilir.Kahve güzel ama demleme hesaplaması çok yoruyor.Matruşka 3 e biraz daha kolay bir tarif yazarmısınız valla matematiğim iyi değil.Ben daha çok sözelciyim.😅😅

Kawa Coffee
Yemen Al Hayma (Natural) 22.09.2022 Kavrum
Cmd Red 50 Klik
Nestle Uludağ 94° 70 ppm su
20/300
2:50
Koku ve Tatlar: Orta-yüksek gövde, orta asidite, düşük tatlılık, kokuda kompleks ama silik aromalar, tatta daha fakir komplekslik

Kawa'nın 200 gramı 18.96 € olan 88 puanlık bu kahvesi ilk izlenim olarak lezzetli ama bir nitelikli Yemen için düze yakın silik geldi. Bir şeyler hep saydam; kuru kokuda da tatta da... Gövdesi yüksek olmasına rağmen eksik bir şeyler var. Eriksi, vanilyalı, baharatsı tadı var ama silik. Ya da ben hiçbir şeyi tam olarak beğenmeyen gıcık bir adamım; bilemedim. :) Ama yurtdışından tekrar alacağım ve yolunu gözleyeceğim bir çekirdek değil.
Pürsu Uludağ 40 ppm 92° su
20/300 1/1/1 döküş
Mignon Perfetto Drip 6
2:20'de son döküş
Demleme bitişi: 4:00

Kahve bu haliyle daha meyvemsi ve baharatlı bir hale geldi. Aynı parametrelerle Duwancho da bariz daha parlak hale geldi. Degass devam ediyor olmasın? :oops:

Tchibo Latin Grande ile deneyim çok iyiydi;
Moka pot, Buzdağı, 5,5 gr çekirdek, 78 ml oda sıcaklığında su.

Sonuç: son üç aydır üçüncü nesil ekipmana ve pahalı kavuruculara verdiğim paranın karşılığını alıyormuşum. Eleştirdiğim tüm kavuruculara hasretle sarılmak isterim.

Bugün ilk kahvem @William dan colombia el rubi 16/250 ile demledim 0-30 saniye 50 gr su
30-60 saniye 50 60-1:30 100 gr su son döküş de 1:30 2:00 50 gr su müthiş tatlı bir kahve çıktı bayıldım bu kahveye festivalde denediğim en iyi kahve diyebilirim.Fiyatına göre de çok iyi şeftali notaları net alınıyor.
2.kahvem Matruşka series 2
Bu kahvenin demleme tarifini yazabilmem için üniversitede ki matematik hocam dan yardım almam lazım mat 2 iyi değil di sanırsam @Niji Coffee Co. önceki mesleği mat profesörü flan olabilir.Kahve güzel ama demleme hesaplaması çok yoruyor.Matruşka 3 e biraz daha kolay bir tarif yazarmısınız valla matematiğim iyi değil.Ben daha çok sözelciyim.😅😅
afiyet olsun efendim :D:coffee:

matrushka #3 çok kolay bir reçetesi var , websitede mevcut :love:

Bugün Kolombiyadan misafirlerimize, akşam yemeği sonrası iki kahve farklı demledim.
İlki Cleancup Colombia Santa Rosa ikincisi Kronotrop Ruanda Bwenda Natural

Kahveyi sevdiklerini biliyordum ama nitelikli kahve hakkında pek bilgileri yoktu.
Santa Rosanın çilek tadı çok öne çıkınca şaşırdılar, Medellin de oturduklarını ve Santa Rosanın yakınlarda olduğunu orada böyle bir kahvenin olduğuna çok şaşırdıklarını söylediler.
Sonra Ruandaya geçtik, Çikolata ve arkasındaki kiraz notalarından ve daha gövdeli yapısından daha çok hoşlandıkları o ilettiler.

Böylede güzel bi akşam oldu :)

Sayın @zumrutkaraca la dıvısa a dan sonuç alamam üzerine yeni bir kavrum gönderdi.Bende degass tamamlandıktan sonra denemelere başladım 19 gün sonra kahve Nin tadım notları oturdu.Geisha olduğu belli oldu kahvenin kendisine teşekkür ediyorum.Esnaflık ve kahveye duyarlılığından dolayı reçetem ise şöyle
Cmd 22 klik
15/240
Su:Nestle purelife-pınar Uludağ karışımı
Döküşlerim 60 ml su blooming 30 saniye geriye kalan suyu eşit bir şekilde 30 saniye aralıklarla döktüm 2:20 gibi bitti ağızda ilk içişte canlı bir asidite daha sonra geishalar da olduğu gibi tatlı ekşi güzel tatlara bırakıyor ağızda ahududu ve limon oluyor sanırım bu tatlar baya güzel bir kahve oldu.

Kahve: Santa Rosa Nordic ve Omni
Kavurucu: Firma1
Dripper: Orea V3
Oran: 12/200
Su: Buzdağı Su (91 Derece)
Öğütüm: Cmd 20 klik
Öncelikle @Firma1 ailesine böylesi deneysel gözlemler yapabileceğimiz seçkiler sunduğu için teşekkür ederim 🙏🏻 Kahve hepimizin bildiği Santa Rosa, her ne kadar bilmekte ilk deneyimlediğimiz Santa Rosa ya göre son iki deneyimim bu hasatlarda kahvede biraz daha şarapsı(sanki fermante edilmiş) hissiyatı öne çıkıyor. Sıcaklık yükseldikçe de( şahsi görüşüm) sanki şarapsılık biraz daha artıyor.Üzerinde yazmasa anaerobik kahve derim 😊 Gelelim fasulyenin faydalarına, kahvelerimizi Patrick Rolf ( April Coffee) un orea tarifine göre birebir aynı parametrelere uyarak demlemeye çalıştım. Nordic ilk yudumda daha meyvemsi tatlarla karşılarken damağımızı,Omni versiyonu ilk yudumda çikolata karadutla karşıladı. İlerledikçe Nordic asiditesi daha belirgin, Omni biraz daha dengeli ilerledi. Aftertaste kısmında her ikisinde kuru incir ve geride bıraktığı şarapsılık vardı. Kısacası Nordic daha parlak, Omni daha dengeli bir fincan sundu. Birinci elden böylesi bi gözlem yapmakta ayrıca keyifli oldu. Herkese bol kahveli sağlıklı günler 🙏🏻

Kahve: Santa Rosa Nordic ve Omni
Kavurucu: Firma1
Dripper: Orea V3
Oran: 12/200
Su: Buzdağı Su (91 Derece)
Öğütüm: Cmd 20 klik
Öncelikle @Firma1 ailesine böylesi deneysel gözlemler yapabileceğimiz seçkiler sunduğu için teşekkür ederim 🙏🏻 Kahve hepimizin bildiği Santa Rosa, her ne kadar bilmekte ilk deneyimlediğimiz Santa Rosa ya göre son iki deneyimim bu hasatlarda kahvede biraz daha şarapsı(sanki fermante edilmiş) hissiyatı öne çıkıyor. Sıcaklık yükseldikçe de( şahsi görüşüm) sanki şarapsılık biraz daha artıyor.Üzerinde yazmasa anaerobik kahve derim 😊 Gelelim fasulyenin faydalarına, kahvelerimizi Patrick Rolf ( April Coffee) un orea tarifine göre birebir aynı parametrelere uyarak demlemeye çalıştım. Nordic ilk yudumda daha meyvemsi tatlarla karşılarken damağımızı,Omni versiyonu ilk yudumda çikolata karadutla karşıladı. İlerledikçe Nordic asiditesi daha belirgin, Omni biraz daha dengeli ilerledi. Aftertaste kısmında her ikisinde kuru incir ve geride bıraktığı şarapsılık vardı. Kısacası Nordic daha parlak, Omni daha dengeli bir fincan sundu. Birinci elden böylesi bi gözlem yapmakta ayrıca keyifli oldu. Herkese bol kahveli sağlıklı günler 🙏🏻
Merhaba @Anıl Bey Guzel dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederiz afiyet olsun 🙏😊

Geri