• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Guatemala Mam Yıkanmış -Null Coffee- Tadım Notaları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kırılan French Press'imin filtresini V60 içine yerleştirdim. Filtreyi 5 Litre su bidonunun ağzında Lilydrip tarzı ters çevirip içerde oluşan kubbeyi iyice yükselttim ve ezerek düz hale getirdim. Bu filtreyi de dripper'a yerleştirip düz tabanlı bir demleme ekipmanı elde etmiş oldum.

@kahuna ne kadar teşekkür etsem az,sanırım tatlılık denilen şey bu : ) Ne bir acılık,ne bir kuruluk :) Tatlı meyveler gibi değil,şeker atılmış gibi de değil,değişik bir tatlılık var,karamelize gibi. Çok belirgin de değil,ama orada. Bu gün benim için özel bir gün,100'ü çok aşkın demlemelerimde ilk defa tatlılık aldım. Belki siz içseniz "Tatlılık yok denecek kadar az."dersiniz ama benim için şaşırtıcı bir deneyim oldu. Saatler önceki demleme ile arasında dağlar kadar fark var,gerçekten çok şaşırtıcı. Tatlılığın yanında bazı götürüler de var malesef. Tat-aroma-asidite yok. Kağıt tadı ve hafif islilik var. İlk defa kağıt tadı aldım,her demlememde filtreyi yıkıyorum. İslilik de belirgin hissediliyor. Her şeye rağmen severek içtiğim bir fincan oldu,tatlılık çok güzel bir şeymiş :)

Düz taban severler,bana ne gibi tarifler önerirsiniz ; )
Afiyet olsun, sanırım forum için önemli bir dönemeç oldu bu sonuç. @elbatin tatlı bir fincana kavuştu :D

Burada yapılan gibi kalita filtrenin duvarlarını ıslatmamanızı ve suyun yükseklik ve hızını sürekli değiştirmemenizi öneririm.
Kalita filtrem yok malesef:) Zannımca Cu-P Dripper'a yönelmem gerekecek. Şansa bak,tam da telsizlere yatırım yapmıştım :/

edit: sanırım genel çağrı yapılmış,ben üstüme alınmışım : )

Son düzenleme:
Suyu ortadan döküp yükselmesini bekliyorum. Fakat aralığı böyle uzun olmayan pulse'lar yapmak benim için iyi sonuç veriyor aslında.
Tabi ki tercih sizin. Yatağın bir tarafına daha yüksek ve daha hızlı döküp diğer tarafına daha alçaktan ve yavaş dökmek muhtemelen dengesiz bir demlemeye sebep olacaktır.

Tabi ki tercih sizin. Yatağın bir tarafına daha yüksek ve daha hızlı döküp diğer tarafına daha alçaktan ve yavaş dökmek muhtemelen dengesiz bir demlemeye sebep olacaktır.

Yatağı yükseltirken her tarafa eşit dökmeye çalışıyorum suyu aslında, dengesiz olduğunu söyleyemem. Ama pulse olayı tamamen hatalı diyorsanız o başka :)

Kırılan French Press'imin filtresini V60 içine yerleştirdim. Filtreyi 5 Litre su bidonunun ağzında Lilydrip tarzı ters çevirip içerde oluşan kubbeyi iyice yükselttim ve ezerek düz hale getirdim. Bu filtreyi de dripper'a yerleştirip düz tabanlı bir demleme ekipmanı elde etmiş oldum.

@kahuna ne kadar teşekkür etsem az,sanırım tatlılık denilen şey bu : ) Ne bir acılık,ne bir kuruluk :) Tatlı meyveler gibi değil,şeker atılmış gibi de değil,değişik bir tatlılık var,karamelize gibi. Çok belirgin de değil,ama orada. Bu gün benim için özel bir gün,100'ü çok aşkın demlemelerimde ilk defa tatlılık aldım. Belki siz içseniz "Tatlılık yok denecek kadar az."dersiniz ama benim için şaşırtıcı bir deneyim oldu. Saatler önceki demleme ile arasında dağlar kadar fark var,gerçekten çok şaşırtıcı. Tatlılığın yanında bazı götürüler de var malesef. Tat-aroma-asidite yok. Kağıt tadı ve hafif islilik var. İlk defa kağıt tadı aldım,her demlememde filtreyi yıkıyorum. İslilik de belirgin hissediliyor. Her şeye rağmen severek içtiğim bir fincan oldu,tatlılık çok güzel bir şeymiş :)

Düz taban severler,bana ne gibi tarifler önerirsiniz ; )

Ekli dosyayı görüntüle 6261Ekli dosyayı görüntüle 6262Ekli dosyayı görüntüle 6263Ekli dosyayı görüntüle 6264Ekli dosyayı görüntüle 6265
Senin denemen ve yorumların üzerine merak edip aynısını tadını ve tatlılığını iyi bildiğim bir çekirdekle denedim. Kronotop Guatemala kakao, üzüm ve şeftali gibi notaları bariz veren bir çekirdekti. Bu şekilde demleyince asidite ve tatlılık bariz arttı. Her seferinde uğraşılmaz ama bu seferlik güzel bir deneyim oldu. French press e de yazık oldu bu arada, süzgeçi çıkartırken plastigi kırıldı 😂

Ekli dosyalar

• IMG_20201122_211425.jpg
    IMG_20201122_211425.jpg
    180 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20201122_210949.jpg
    IMG_20201122_210949.jpg
    121.3 KB · Görüntüleme: 39
Senin denemen ve yorumların üzerine merak edip aynısını tadını ve tatlılığını iyi bildiğim bir çekirdekle denedim. Kronotop Guatemala kakao, üzüm ve şeftali gibi notaları bariz veren bir çekirdekti. Bu şekilde demleyince asidite ve tatlılık bariz arttı. Her seferinde uğraşılmaz ama bu seferlik güzel bir deneyim oldu. French press e de yazık oldu bu arada, süzgeçi çıkartırken plastigi kırıldı 😂
Siz normal demlemede de alıyorsunuz,benim durumum OHAL :) Ben her seferinde uğraşmak mecburiyetindeyim:/

Yatağı yükseltirken her tarafa eşit dökmeye çalışıyorum suyu aslında, dengesiz olduğunu söyleyemem. Ama pulse olayı tamamen hatalı diyorsanız o başka :)
Eşit döktükten sonra tekli veya çoklu dökmek size kalmış tabi ki, o kısma olumsuz bir yorumum olmaz.
Ben kalita için en tutarlı sonucu çok ağırlıklı şekilde tek yavaş döküş ile alıyorum, ama bu demek değil ki çoklu dönüş ile sonuç alınmayacak.
Dikkat çekmek istediğim nokta aynı yükseklikten, aynı hızda ve aynı debi ile döküş yapılması dengeli bir demleme için temel yaklaşım olmalı.

Eşit döktükten sonra tekli veya çoklu dökmek size kalmış tabi ki, o kısma olumsuz bir yorumum olmaz.
Ben kalita için en tutarlı sonucu çok ağırlıklı şekilde tek yavaş döküş ile alıyorum, ama bu demek değil ki çoklu dönüş ile sonuç alınmayacak.
Dikkat çekmek istediğim nokta aynı yükseklikten, aynı hızda ve aynı debi ile döküş yapılması dengeli bir demleme için temel yaklaşım olmalı.

Tabii, ona katılıyorum. Melodrip'i hep gerekli gördüm bu yüzden. Melodrip'siz de oluyor ama maharet lazım.

Beklenti ve beğeni meselesidir mutlaka ama Null’un üç çekirdeği içinde - Yandaro, Worka ve MAM- en beğendiğim MAM oldu.

Kuru kokuda Yandaro favorim olsa da fincanda MAM bana en çok hitap eden çekirdekti (Worka’nın ekstrem ve iç gıdıklayıcı lezzetini atlamıyorum tabi, zira Kalita’da keyifli bir fincan çıkmıştı).

MAM’ı daha önce bir sefer V60 ile demlemiştim. Şimdi Kalita ile demledim. Demleme bitip karafı kokladığımda kavurucunun vadettiği aromaların daha fazlası vardı. Bu karakterin fincana da yansıması beni mutlu etti. Aftertaste uzundu ama bir miktar rahatsız ediciydi. Yine de beğendiğim bir çekirdek oldu.

Kalita’ya alışma evresindeyim. Bu başlığı okumadan vardığım sonuç döküşün yavaş ve iki, bilemedim üç aşamalı olması gerektiğiydi. Nitekim benden çok daha tecrübeli @Kdundar da aynı tavsiyede bulunmuş.

Yöntem:French Press
93 derece elle mineralize edilmiş 45 ppm Abant su (300 gr)
18 gr cmd 28 klik
su doldurumu bittikten sonra kapağı kapatıp 4 dk bekliyoruz; daha sonra 2-3 tur cam kaşık ya da tahta kaşık ile karıştırıp tekrar kapağı kapatıyoruz, 6. dk da yavaşça bastırıyoruz ve ortaya muazzam tatlılıkta bir kahve çıkıyor. Bence bu kahvede French Press'e şans vermenize değer.

Son düzenleme:
Yöntem:French Press
93 derece elle mineralize edilmiş 45 ppm Abant su (300 gr)
18 gr cmd 28 klik
su doldurumu bittikten sonra kapağı kapatıp 4 dk bekliyoruz; daha sonra 2-3 tur cam kaşık ya da tahta kaşık ile karıştırıp tekrar kapağı kapatıyoruz, 6. dk da yavaşça bastırıyoruz ve ortaya muazzam tatlılıkta bir kahve çıkıyor. Bence bu kahvede French Press'e şans vermenize değer.

Ortalama French press takdir edicisi:

1606734384286.png

Afiyet olsun. Forumda satılan Espro'yu almadığıma yanıyorum.

Geri