Secron
Barista
- İsim
- Cengizhan
Daha fazla
- İsim
- Cengizhan
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca, Picopresso
- Değirmen
- 1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
- Ekipmanlar
- Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
Blooming oranını düşürüp suyun derecesini arttırmayı denesene bi de. Bloomingin o kadar etkili olmadığını düşünenler de var ama bence asidite üzerinde kesinlikle etkili.Meyvesuyumsu. Aklım almıyor,sadece V60'ın içine french press filtresi koyarak yaptığım düz tabanlı demlemelerde TM 19 klikte bile buram buram tatlılık varken düz V60'ta TM17 kliklere kadar indim,zerre tatlılık yok. V60'tan tatlılık alabilmek için ne yapmalıyım bilmiyorum artık.
İlk yudumlarda,kahve sıcakken rahatsız edici acılık var,genelde çoğu demlemede oluyor. Soğudukça büyük bir hızla azalıyor ama kaybolmuyor. Soğudukça daha da meyvesuyumsu oldu. Bariz bir tat-aroma yok ama verdiği hissiyat bu yönde. Acılık bittersi değil,daha çok olmamış kayısı çekirdeği içini andırıyor desem yeridir. Gövde düşük.
Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum. Keşke french pressim kırılmasaydı,onla da denerdim belki. Bir de Türk Kahvesi deneyeceğim ama bu V60 beni çok üzüyor.
Olmazsa da tk olarak daha fazla keyif alırsın bence, ben öyle bitirmiştim