• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Guatemala Mam Yıkanmış -Null Coffee- Tadım Notaları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Meyvesuyumsu. Aklım almıyor,sadece V60'ın içine french press filtresi koyarak yaptığım düz tabanlı demlemelerde TM 19 klikte bile buram buram tatlılık varken düz V60'ta TM17 kliklere kadar indim,zerre tatlılık yok. V60'tan tatlılık alabilmek için ne yapmalıyım bilmiyorum artık.

İlk yudumlarda,kahve sıcakken rahatsız edici acılık var,genelde çoğu demlemede oluyor. Soğudukça büyük bir hızla azalıyor ama kaybolmuyor. Soğudukça daha da meyvesuyumsu oldu. Bariz bir tat-aroma yok ama verdiği hissiyat bu yönde. Acılık bittersi değil,daha çok olmamış kayısı çekirdeği içini andırıyor desem yeridir. Gövde düşük.

Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum. Keşke french pressim kırılmasaydı,onla da denerdim belki. Bir de Türk Kahvesi deneyeceğim ama bu V60 beni çok üzüyor.
Blooming oranını düşürüp suyun derecesini arttırmayı denesene bi de. Bloomingin o kadar etkili olmadığını düşünenler de var ama bence asidite üzerinde kesinlikle etkili.
Olmazsa da tk olarak daha fazla keyif alırsın bence, ben öyle bitirmiştim 😄

Blooming oranını düşürüp suyun derecesini arttırmayı denesene bi de. Bloomingin o kadar etkili olmadığını düşünenler de var ama bence asidite üzerinde kesinlikle etkili.
Olmazsa da tk olarak daha fazla keyif alırsın bence, ben öyle bitirmiştim 😄
Blooming oranı artınca asidite azalınca tatlılık mı artıyor? Kasuya tarifinde öyle bir şeyler vardı ama unuttum. Su sıcaklığını arttıramıyorum malesef,maksimum 92-93.

TK olarak deneyeceğim kesinlikle

Blooming oranı artınca asidite azalınca tatlılık mı artıyor? Kasuya tarifinde öyle bir şeyler vardı ama unuttum. Su sıcaklığını arttıramıyorum malesef,maksimum 92-93.

TK olarak deneyeceğim kesinlikle
Bu kullanımda tam tersi, blooming oranını azaltarak asiditeyi düşürüp doğrudan bir sonraki çözünmeye geçmesini amaçlıyorlar. Yani mesela 1-4 yerine 1-2 oranında blooming yaparak ilk çözünmenin oranını düşürüyorsun. Tabi burada kağıt üzerinde her ne kadar mantıklı dursa da olay bardakta bitiyor, bi denemeni öneririm ama 😄

Kavrum tarihi üzerinden 1 ay geçmiş mam ile bugün bir demleme yaptım. Cmd 26 klik 35 sn bloom iki parça döküş ile 2:20’de çok tatlı ve lezzetli bir kahve oldu. (Kahve masasında da kahvenin bekledikçe güzelleştiğine benzer birşey konuşulmuştu diye hatırlıyorum) Bu kahveden bir daha almam diyordum ki bu demlemeden sonra karar değiştirdim. Alıp kenara atarım 25 gün kadar bekledikten sonra seri şekilde tüketirim diyorum.

Kavrum tarihi üzerinden 1 ay geçmiş mam ile bugün bir demleme yaptım. Cmd 26 klik 35 sn bloom iki parça döküş ile 2:20’de çok tatlı ve lezzetli bir kahve oldu. (Kahve masasında da kahvenin bekledikçe güzelleştiğine benzer birşey konuşulmuştu diye hatırlıyorum) Bu kahveden bir daha almam diyordum ki bu demlemeden sonra karar değiştirdim. Alıp kenara atarım 25 gün kadar bekledikten sonra seri şekilde tüketirim diyorum.
26 klik kalın değil mi biraz? TM 22-23 civarı sanırım,biraz kalın gibi geldi. Ben hep incelere gitmeye çalışıyordum,sizin tarifinizi de deneyeceğim.

26 klik kalın değil mi biraz? TM 22-23 civarı sanırım,biraz kalın gibi geldi. Ben hep incelere gitmeye çalışıyordum,sizin tarifinizi de deneyeceğim.
Aslında kağıdım kaliteli olsa 24, hatta 22’ye bile inebilirdim diye düşünüyorum. Kullandığım kağıt vakumlu paket 100’lü hario. Demlemeyi de plastik dripper ile yaptım. Bu arada su sıcaklığım 96C idi.

Berbat olan ilk denememin ardından toplam 5-6 kere daha v60'da demledim ve neredeyse her demlememde çok lezzetli fincanlar elde ettim. Nota olarak, notaları bariz etiyopya kahvelerinin aksine, gerçekten tarif edemedim ama çok dengeli, sade ve lezzetli bir kahve olduğunu söyleyebilirim.

Berbat olan ilk denememin ardından toplam 5-6 kere daha v60'da demledim ve neredeyse her demlememde çok lezzetli fincanlar elde ettim. Nota olarak, notaları bariz etiyopya kahvelerinin aksine, gerçekten tarif edemedim ama çok dengeli, sade ve lezzetli bir kahve olduğunu söyleyebilirim.
guatemala kahvesi bu :rolleyes: :)

Bu kahvede v60 ile bir türlü istediğim tadı alamadım. Sadece Delter Press ile güzel sonuçlar elde edebildim.

Arkadaşlar merhaba. Bu çekirdeğin 4 haziran kavrum tarihi olanını molent g50 ile 35-37-40-42 klik olarak denedim ve çok ama çok kötü acı tatşqr geliyor. Hiç bir aroma yok. Bu aralar aynı problemi yaşayan oldu mu?

Arkadaşlar merhaba. Bu çekirdeğin 4 haziran kavrum tarihi olanını molent g50 ile 35-37-40-42 klik olarak denedim ve çok ama çok kötü acı tatşqr geliyor. Hiç bir aroma yok. Bu aralar aynı problemi yaşayan oldu mu?
ben de 4 haziran kavrumu kullanıyorum ve beğendim. timemore crystal molent 35click th3 filtre 15gr 240ml 4x60 döküşle 2.20de bitiş. su nestle93 derece. temel reçetemle ilk denediğimde güzel sonuçlar verdiği için çok fazla oynamadım. deneyebilirsiniz belki.

ben de 4 haziran kavrumu kullanıyorum ve beğendim. timemore crystal molent 35click th3 filtre 15gr 240ml 4x60 döküşle 2.20de bitiş. su nestle93 derece. temel reçetemle ilk denediğimde güzel sonuçlar verdiği için çok fazla oynamadım. deneyebilirsiniz belki.
Teşekkür ederim deneyecegim

Geri