• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Guatemala Mam Yıkanmış -Null Coffee- Tadım Notaları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
4x69 demissiniz booking kaç gram şu ve süre yapıyorsunuz ve dokun aralıklarında kaç saniye bekliyorsunuz acaba?
Muhtemelen bir yerlerde hata yapıyorsunuz 4X60 reçete ile denemişse arkadaşımız sevgili Orkun Üstel in videolarını izleyin başlangıçta iyi su larla deneyin bulabiliyorsanız Buzdağı sonra değiştirirsiniz isterseniz,sıcaklığa kabaca dikkat edin , demleme süresi yaklaşık bir değer olsun . Tartınız var mı ? Kaç gram kahve kullandınız mesela belirtmemişsiniz ya da kahve su oranı nedir? Su sıcaklığı nedir? Ekipman nedir? Bunları da belirtirseniz daha fazla yardımcı olunur.

Muhtemelen bir yerlerde hata yapıyorsunuz 4X60 reçete ile denemişse arkadaşımız sevgili Orkun Üstel in videolarını izleyin başlangıçta iyi su larla deneyin bulabiliyorsanız Buzdağı sonra değiştirirsiniz isterseniz,sıcaklığa kabaca dikkat edin , demleme süresi yaklaşık bir değer olsun . Tartınız var mı ? Kaç gram kahve kullandınız mesela belirtmemişsiniz ya da kahve su oranı nedir? Su sıcaklığı nedir? Ekipman nedir? Bunları da belirtirseniz daha fazla yardımcı olunur.
15 gr kahve, 1:15, suyu kaynatıp 2 dk bekliyorum. 40 ml su blooming 40 sn bekliyorum. Kalanı tek döküş ve iki döküş olarak yaptım sonuç değişmedi. Ekipman v60 plastik ve seramik ikisinide denedim. Değirmen molent g50 37-39-42 klik denedim hatta birde delonghi kg521m öğütücü ile öğütüpte denedim. Null mam ve turaco iki çekirdek içinde sonuç değişmedi ikisinde de aynı tat bildiğin acı lezzzetsiz kahve. Sanırım kavurum hatalı ürün yolladılar bu hiç normal değil.

7.günde içime hazır, 8.günde daha oturaklı.. ilk stoklara girdiğinde süt reçeli baskındı, bu kavrumda hafif tatlı portakal notaları hissediliyor..

#plastik v60, kavrum 14 haziran
#15-240gr, Nestle, 95 derece
#cmd 20 klik
#abaca filtre/hario 40
#40 gr blooming 30 sn, 140a tamamla, 01.05'te 240a tamamla
#bitiş: 02.10 , tds:1.5 , ey:20.8
#notlar: tatlı, yumuşacık, keyifli..

Son düzenleme:
IMG_1268.jpg
Kahve: Null Guatemala Mam (2 Haziran-Espresso Kavrumu)
Su: Nestle Pure Life 92 derece
Oran: 15/225
Öğütüm: 39 Click (molent g50)
Filtre::Hario kutulu 100'lü ters çevirilmiş
Süre: 2.30
3 eşit parça döküş 30'ar saniye arayla

İlk başta bir şey gelmedi hafif soğuyunca tatlı portakal hissettim, biraz daha soğuyunca portakal kabuğu gibi ama çok az acı, espressoda bir türlü demleyemedim (Arçelik K3185) fakat v60'ta fena çıkmadı kalanı böyle tüketirim muhtemelen.

Malesef bu kahve çekirdeği olayı inanın isin yapmayla olmuyor. Null çok iyi kavrucu olarak geçebilir. Ancak 5 adet çekirdiğini aldım mam da bunlardan biri. İnan ettim gittim profesyonel bir baristaya aynı değirmen aynı su diğer koşulların hepsi sabit tek değişken null çekirdek ve diğer çekirdek. Çamura dönen ve içilemez boyutta olan null mam. Artık takdir sizin, zaten kendileri de hiç oralı olmadı:) aneorobikden turacosuna hepsini denedim. Kesinlikle başarısız.

Ekli dosyalar

• 20210622_183420.jpg
    20210622_183420.jpg
    210.6 KB · Görüntüleme: 67
  • 20210620_145740.jpg
    20210620_145740.jpg
    198.4 KB · Görüntüleme: 65
Malesef bu kahve çekirdeği olayı inanın isin yapmayla olmuyor. Null çok iyi kavrucu olarak geçebilir. Ancak 5 adet çekirdiğini aldım mam da bunlardan biri. İnan ettim gittim profesyonel bir baristaya aynı değirmen aynı su diğer koşulların hepsi sabit tek değişken null çekirdek ve diğer çekirdek. Çamura dönen ve içilemez boyutta olan null mam. Artık takdir sizin, zaten kendileri de hiç oralı olmadı:) aneorobikden turacosuna hepsini denedim. Kesinlikle başarısız.
Ben de demliyorum birkaç gündür mam ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım öğütümü kalınlaştırmayı denediniz mi

Burada anlatmak istediğiniz tam olarak nedir?

Mam ve başka bir kahveyi aynı değirmen ve aynı ayarda öğütüp demlediniz ve bunlar da fotoğrafları mı?
Eğer öyle ise ve buna eleştiri getiriyorsanız size önerim en azından forumda biraz okuma yapmanız ve demlemenin mantığını anlamanız. Zira bütün kahvelerin aynı parametreler ile birebir aynı şekilde demlenebiliyor olması gibi bir durum söz konusu değil. Siz demlemeye baştan hatalı bir yaklaşım ile başlıyor gibisiniz.

Buradan yaptığım çıkarım:

Hangi değirmeni kullandıysanız ince öğütüm yapılmış ya da toz üretimi fazla. Bu da çekirdek/değirmen kaynaklı olabilir.

Aynı değirmen ile farklı kahveleri öğütürseniz, diğer her şeyi aynı tutsanız bile, farklı tatlar alacaksınız ve demleme bittiğinde kahve yatağı görüntüsü farklı olacaktır.

son dönemde en sık tükettiğim kahve diyebilirim. bu kahveyi CMD 22 click ile öğüterek sıklıkla makina (moccamaster) ile demliyorum ve hiç böyle demleme sonrası çamurumsu bir kahve yatağı ile karşılaşmadım. V60, hario switch ile demlemelerimde de aynı şekilde.

Arladaşlar ben mesajı biraz kısa kesiyim derken tam anlatamadım. Değirmenden kaynaklı diyemezsiniz çünkü aynı değirmen ile mam denilen çekirdeği fotoğraftaki gibi ince öğütümden tutta, 10 klik üstüne kadar 3 demleme yapıldı sonuç aynı. Yetmedi farklı değirmen ile de 3 farklı öğütüm ayarında yine demleme yapıldı sonuç aynı. İki farklı değirmenin ikisinin de sorunlu olduğu düşüncesine yok etmek adına farklı bir çekirdek ile denendi hiç bir sorun olmadı. Heöen değirmene ve bana suç bulma şeklinde. Ben nezaketimden buraya yazmadım ama demlemeyi yapan barista arkadaş gözüyle gördü bende gördüm kahve yatağı resmen suyu yer yemez çöktü. İster kabul edin ister etmeyin bütün çekirdeklerini başarılı da bulabilirsiniz beni ilgilendirmez. Burası bir platform memnun olanda olabilir olmayanda. Bende yaşadığımı anlattım bu kadar sadece. Ben memnun kalmadım NOKTA.

Bir forum ortamına yazı yazıyorsanız pek ala sizin kendinizde bulduğunuz yazma hakkını başkaları da kendisinde bulacaktır.
Gördüğüm kadarıyla yazınızdan sonra kimse size bu kahve ile kötü sonuç alamazsın bu imkansız diye birşey yazmamış. Tam tersi ilk mesajda yazdığınız karşılaştırmanın doğru bir karşılaştırma olmadığı yazılmış. Zaten ikinci mesajda paylaştığınız şekilde çok ince bir öğütüm sonucu olan demlemenin fotoğrafını paylaştığınızı belirtmişsiniz.
Size yazılan cevapları ve önerileri okudunuz değil mi? Söz konusu olan bir meyve dolayısı ile kahvelerin demlenmesi arasında hem birbirinden farklı meyveler olması, hem farklı şekilde kavrulması, hem bekleme süresi vs sebebiyle farklılık oluşması gayet doğal. Siz a kahvesini 30 clickte demleyip iyi sonuç alıp b kahvesini de aynı clikcte demleyip sonuç alamayıp e bu kahve olmadı dediğiniz zaman bu demlemenin mantigi ile taban tabana zıt bir yorum oluyor.
Mam hatalı veya değil hatta Null u tamamen başarısız ilan edip tüm kahveleri kötü demişsiniz memnun kalmamışsınız ki o da olabilir bir itirazım yok benim şahsi olarak itiraz ettitim şey tek bir parametre belirleyip her kahveden bu şekilde performans alacağınızı sanmanız.
Ben hala sizin tam neye vurgu yapmak istediğinizi anlamadım. Her öğütüm derecesinde fotoğraftaki gibi bir görüntü aldınız ve bunu mu eleştriyorsunuz yoksa bu kahveyi ve nullun diğer kahvelerini hangi parametre denersem deneyeyim sonuç alamadım mı?
Profesyonel barista arkadaş demledi tadım yaptı ve 2., 3. Demlemede sonucu hiç değiştiremedi ise orarayi da sorgulamanizda fayda var.

Son düzenleme:
Bir forum ortamına yazı yazıyorsanız pek ala sizin kendinizde bulduğunuz yazma hakkını başkaları da kendisinde bulacaktır.
Gördüğüm kadarıyla yazınızdan sonra kimse size bu kahve ile kötü sonuç alamazsın bu imkansız diye birşey yazmamış. Tam tersi ilk mesajda yazdığınız karşılaştırmanın doğru bir karşılaştırma olmadığı yazılmış. Zaten ikinci mesajda paylaştığımız şekilde çok ince bir öğütüm sonucu olan demlemenin fotoğrafını paylaştığınızı belirmişsiniz.
Size yazılan cevapları ve önerileri okudunuz değil mi? Söz konusu olan bir meyve dolayısı ile kahvelerin demlenmesi arasında hem birbirinden farklı meyveler olması, hem farklı şekilde kavrulması, hem bekleme süresi vs sebebiyle farklılık oluşması gayet doğal. Siz a kahvesini 30 clickte demleyip iyi sonuç alıp b kahvesini de aynı clikcte demleyip sonuç alamayıp e bu kahve olmadı dediğiniz zaman bu demlemenin mantigi ile taban tabana zıt bir yorum oluyor.
Mam hatalı veya değil hatta Null u tamamen başarısız ilan edip tüm kahveleri kötü demişsiniz memnun kalmamışsınız ki o da olabilir bir itirazım yok benim şahsi olarak itiraz ettitim şey tek bir parametre belirleyip her kahveden bu şekilde performans alacağınızı sanmanız.
Ben hala sizin tam neye vurgu yapmak istediğinizi anlamadım. Her öğütüm dercesinde fotoğraftaki gibi bir görüntü aldınız ve bunu mu eleştriyorsunuz yoksa bu kahveyi ve nullun diğer kahvelerini hangi parametre denersen deneyeyim sonuç alamadım mı?
Profesyonel barista arkadaş demledi tanım yaptı ve 2., 3. Demlemede sonucu hiç değiştiremedi ise orarayi da sorgulamanizda fayda var.
Çok önemli değil uzatmayalım. Herkes profrsyonel değil bende değilim. Ama ilk defada kahve demlemiyorum bir çok firmadan çekirdek denemil biri olarak evet genel anlamda null markasını başarısız buldum. Çok abartmaya gerek yok konuyu.

10. Günde molentg50 40 klik, 94 derece 32 gr kahve - 480 cc buzdağı su - Orkun Üstel tarifi ile ilk kez denedim, çok beğendim.

Kahveyi ilk defa bugün demledim ve kokusundan tadına kadar sanki kahve değil de süt içtiğimi hissettim.
Bir kahveden, topralta yetişmeyen bir şeyin aromasını bu kadar net barındırması çok ilginç geldi.
Bunun dışında kahve dengeli de olsa tatlılık ve aromalar biraz geride kaldı gibi

ben de MAM ile denemelere bugün başladım. Henüz konuşmak için çok erken ama benim deneyimimde meyvemsi tatlar çok ön plandaydı. Buna karşılık tatlılık fazla ön planda değildi. çok iyi bir fiyat performans kahvesiymiş.

Mam kesinlikle fiyat performans da öne çıkan bir kahve. Ne zaman alsam her seferinde 2 paketin birisi bu oluyor. Reçeteye gelince 13 gr kahve 200 ml su. Görece kalın öğütüm (Cmd 25 30 aralığı denenebilir damak zevkine göre) 92 derece su ile 4 50 şer ml lik her 30 saniyede bir parçalı döküm harika sonuçlar veriyor. Demlenme süresi 2.30 - 3.00 arasında gaye güzel sonuçlar veriyor. Deneyen arkadaşım kahvenin içine şeker eklediğimi düşünmüştü hatta. Tat olarak portakal kabuğunun aroması ve ve mango nun aftertasate ini anımsatıyor. Bitiş ise süt reçeli hatta kent in bayram şekeri miss vardır onu anımsatıyor.

26 klik kalın değil mi biraz? TM 22-23 civarı sanırım,biraz kalın gibi geldi. Ben hep incelere gitmeye çalışıyordum,sizin tarifinizi de deneyeceğim.
Elde artık mam kalmamıştır ama tavsiye olarak april coffee nin v60 tarfini tavsiye ederim. Sadece mam değil artık neredeyse her kahvede bu teknikle harika sonuçlar alıyorum. Başta kalın başlayın tahmini 25 24 click yaklaşık olarak 13 gr kahveye 200 ml su ile. 50 şer ml lik döküşlerle ve su 90 derecede mümkünse buzdağı olursa sonuçlar çok çok daha güzel oluyor.

Ben gram meyvemsilik almadım, 94C Erikli su timemore 18c ile
bu kahvede erikli suyu hiç önermem. özellikle erikli ve kuzeyden su ile iyi sonuç vermiyor Null kahveleri. tavsiyem Pınar ve Nestle su olur. ayrıca forumda buzdağı sudan memnun olanlar da var.

Geri