• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

📉💥Kahve ve Ekipman İndirimleri

6 nisan'da mng kargoya verilen tiamo bana da bugün ulaştı. 5 nisan'da yine mng'ye verilen filtreler yolda... Neyse malzeme kalitesi gayet iyi gözüküyor. Kutunun içinden şeffaf bir kapak gibi bir şey daha çıktı onun ne işe yaradığını anlamadım...
Demleme bittikten sonra kalita onun üstüne koyuyorsunuz damlarsa ortalık kirlenmesin diye

Demleme tecrübelerinizi aktarırsanız güzel olur valla. Haftaya (ya da yakın bir zamanda heralde) Kalita da geliyormuş heralde hala tam karar veremedim hangisini alsam. Tiamo 145 liraya Kahve Fabrikası'nda mevcut gözüküyor ama ne kadar daha durur o da belli değil.

Demleme tecrübelerinizi aktarırsanız güzel olur valla. Haftaya (ya da yakın bir zamanda heralde) Kalita da geliyormuş heralde hala tam karar veremedim hangisini alsam. Tiamo 145 liraya Kahve Fabrikası'nda mevcut gözüküyor ama ne kadar daha durur o da belli değil.
Özellikle daha önce kalita kullanmış birinin yorum yapması lazım. Şimdi yarın filtreler gelse ben deneme yapacağım da benim 1-2 günlük değerlendirmem ne kadar gerçekçi olur tahmin edersiniz.

epinox porselen dripper kullanıyorum tiaomo indirimdeyken alıyım derken bianda tükendi. Bende 1001kahve den plastik hario dripper aldım epinoxa göre gayet güzelmiş çok beğendim.

Tiamo tükenmedi arkadaşlar bunu 2. defa duyuyorum. Kahve fabrikası ürünlerini Trendyol'dan çekti. Ben o mesajımda hem trendyol hem kahve fabrikası linkini yazmıştım. Kendi sitesinde hala satışta tiamo düz taban dripper.

Tiamo tükenmedi arkadaşlar bunu 2. defa duyuyorum. Kahve fabrikası ürünlerini Trendyol'dan çekti. Ben o mesajımda hem trendyol hem kahve fabrikası linkini yazmıştım. Kendi sitesinde hala satışta tiamo düz taban dripper.
Tiamo' dan edindim bende, kahvefabrikası' nın sitesinden aldım, filtreleri de yine oradan Tiamo marka aldım. Verimli olmazsa kalita filtreye dönerim diye düşünüyorum.

Bu trendyol indirimleri gerçekten çok garip ama takip edilirse güzel fiyatlara güzel ürünler çıkıyor. Specific Deri Kocha sitesinden de ucuza satılıyordu. Kendi sitesinde 250 gramlık mı bilmiyorum ama öyle bile olsa trendyol daki 200 gramlık fiyat uyguna geliyordu kargoyla falan. Bir de 10 TL çek vardı güzel fiyata geldi

Tiamo çelik V60 sahibiyim. Kalita türevini de alacaktım.

Kendi V60 kağıt filtreleri ile akış süresi ölçtüm.

Su miktarı 580 gram idi.

Plastik V60 02: 1:58

Çelik Tiamo V60: 5:38

Fark dramatik olunca benzer bir sıkıntının düz tabanlı Tiamo'da da olabileceği kaygısıyla Gelbura fiyatlarını beklemeye karar verdim.

Yoksa fiyat olarak cidden çok uygun seviyede. O nedenle kalita ve Tiamo kullanıcılarının yorumlarını merak etmekteyim.

Bu arada cam Kalita 185 ve Güralita da mevcut, hep 2 kişilik fincan hedeflediğimden demlemelerimin çoğunu Kalita 185 ile yapmaktayım.

Tiamo çelik V60 sahibiyim. Kalita türevini de alacaktım.

Kendi V60 kağıt filtreleri ile akış süresi ölçtüm.

Su miktarı 580 gram idi.

Plastik V60 02: 1:58

Çelik Tiamo V60: 5:38

Fark dramatik olunca benzer bir sıkıntının düz tabanlı Tiamo'da da olabileceği kaygısıyla Gelbura fiyatlarını beklemeye karar verdim.

Yoksa fiyat olarak cidden çok uygun seviyede. O nedenle kalita ve Tiamo kullanıcılarının yorumlarını merak etmekteyim.

Bu arada cam Kalita 185 ve Güralita da mevcut, hep 2 kişilik fincan hedeflediğimden demlemelerimin çoğunu Kalita 185 ile yapmaktayım.
Normalde plastik ve metal zaten süre fark edecektir diye düşünüyorum ama 5.38 de nasıl sürer ya...

Normalde plastik ve metal zaten süre fark edecektir diye düşünüyorum ama 5.38 de nasıl sürer ya...
İnanın net bir yanıtım yok.
Kanal şekilleri farklı, Tiamo düz dikey aşağı kanallı,Hario'yu biliyorsunuz zaten.
Kendi sarı filtrelerini hiç kullanmayacağım için yarın 2-3 kez daha deneyebilirim.

Not: Çelik Tiamo ile demleme yaptığımda da oldukça uzun sürmüş ama çok önemsememiştim. Sonra zaten demlemem V60 olacak ise plastik Hario'yu kullanmaya devam etmiştim. Çelik bir driper'a karavan için ihtiyaç duyduğumdan edinmeye çalışıyorum.

İnanın net bir yanıtım yok.
Kanal şekilleri farklı, Tiamo düz dikey aşağı kanallı,Hario'yu biliyorsunuz zaten.
Kendi sarı filtrelerini hiç kullanmayacağım için yarın 2-3 kez daha deneyebilirim.
Ha kendi filtreleriyle ölçtünüz. İkisini de aynı filtreyle ölçerseniz daha iyi bir karşılaştırma olabilir. İkisini de cafec traditional veya ikisini de hario ile...

Neden ki...
Tiamo düz tabanlı olan çok farklı olabilir.
Ki zaten onu da Kalita çeliği de alsam matkap ile delikleri çok az genişletme hamlem olacaktı.
Zaten cam kalita 185 ve Güralita arasında da akış hızında 2,1 kat fark oluyor.
Bence keyfini çıkarın Tiamo'nun ...
Yarın filtreler gelirse bir deneme yapayım hemen. Kötü bi sonuç çıkarsa artık kalita bekleyeceğiz yapacak bir şey yok, bakalım.

Yani plastik ve metal arasında 1.5 2 kat fark neyse de 3 kat fark da biraz fazla geldi, garip gerçekten.

Geri