Aventus
Barista
- İsim
- Emre
Tiamo çok kaliteli çıktı valla.Ben teneke bekliyordum baya baya isciligi güzel kalın çelik
Demleme bittikten sonra kalita onun üstüne koyuyorsunuz damlarsa ortalık kirlenmesin diye6 nisan'da mng kargoya verilen tiamo bana da bugün ulaştı. 5 nisan'da yine mng'ye verilen filtreler yolda... Neyse malzeme kalitesi gayet iyi gözüküyor. Kutunun içinden şeffaf bir kapak gibi bir şey daha çıktı onun ne işe yaradığını anlamadım...
Bana biraz uyumsuz geldi. Yani pek yakışmamış bu detay.Demleme bittikten sonra kalita onun üstüne koyuyorsunuz damlarsa ortalık kirlenmesin diye
Özellikle daha önce kalita kullanmış birinin yorum yapması lazım. Şimdi yarın filtreler gelse ben deneme yapacağım da benim 1-2 günlük değerlendirmem ne kadar gerçekçi olur tahmin edersiniz.Demleme tecrübelerinizi aktarırsanız güzel olur valla. Haftaya (ya da yakın bir zamanda heralde) Kalita da geliyormuş heralde hala tam karar veremedim hangisini alsam. Tiamo 145 liraya Kahve Fabrikası'nda mevcut gözüküyor ama ne kadar daha durur o da belli değil.
Tiamo' dan edindim bende, kahvefabrikası' nın sitesinden aldım, filtreleri de yine oradan Tiamo marka aldım. Verimli olmazsa kalita filtreye dönerim diye düşünüyorum.Tiamo tükenmedi arkadaşlar bunu 2. defa duyuyorum. Kahve fabrikası ürünlerini Trendyol'dan çekti. Ben o mesajımda hem trendyol hem kahve fabrikası linkini yazmıştım. Kendi sitesinde hala satışta tiamo düz taban dripper.
Normalde plastik ve metal zaten süre fark edecektir diye düşünüyorum ama 5.38 de nasıl sürer ya...Tiamo çelik V60 sahibiyim. Kalita türevini de alacaktım.
Kendi V60 kağıt filtreleri ile akış süresi ölçtüm.
Su miktarı 580 gram idi.
Plastik V60 02: 1:58
Çelik Tiamo V60: 5:38
Fark dramatik olunca benzer bir sıkıntının düz tabanlı Tiamo'da da olabileceği kaygısıyla Gelbura fiyatlarını beklemeye karar verdim.
Yoksa fiyat olarak cidden çok uygun seviyede. O nedenle kalita ve Tiamo kullanıcılarının yorumlarını merak etmekteyim.
Bu arada cam Kalita 185 ve Güralita da mevcut, hep 2 kişilik fincan hedeflediğimden demlemelerimin çoğunu Kalita 185 ile yapmaktayım.
İnanın net bir yanıtım yok.Normalde plastik ve metal zaten süre fark edecektir diye düşünüyorum ama 5.38 de nasıl sürer ya...
Ha kendi filtreleriyle ölçtünüz. İkisini de aynı filtreyle ölçerseniz daha iyi bir karşılaştırma olabilir. İkisini de cafec traditional veya ikisini de hario ile...İnanın net bir yanıtım yok.
Kanal şekilleri farklı, Tiamo düz dikey aşağı kanallı,Hario'yu biliyorsunuz zaten.
Kendi sarı filtrelerini hiç kullanmayacağım için yarın 2-3 kez daha deneyebilirim.
İkisinde de Tiamo sarı filtre ile ölçtüm.Ha kendi filtreleriyle ölçtünüz. İkisini de aynı filtreyle ölçerseniz daha iyi bir karşılaştırma olabilir. İkisini de cafec traditional veya ikisini de hario ile...
Merakıma yenilip şimdi deneme yaptım.Normalde plastik ve metal zaten süre fark edecektir diye düşünüyorum ama 5.38 de nasıl sürer ya...
Korkuttunuz şu anMerakıma yenilip şimdi deneme yaptım.
Sarı filtrelerle plastik şeffaf Hario V60 02 ve Tiamo çelik V60.
518 gram su
Plastik V60 - 1:28
Tiamo V60 - 4:16
Neden ki...Korkuttunuz şu an![]()
Yarın filtreler gelirse bir deneme yapayım hemen. Kötü bi sonuç çıkarsa artık kalita bekleyeceğiz yapacak bir şey yok, bakalım.Neden ki...
Tiamo düz tabanlı olan çok farklı olabilir.
Ki zaten onu da Kalita çeliği de alsam matkap ile delikleri çok az genişletme hamlem olacaktı.
Zaten cam kalita 185 ve Güralita arasında da akış hızında 2,1 kat fark oluyor.
Bence keyfini çıkarın Tiamo'nun ...