• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Özgür Bey merhaba, tabi yönlendireyim. Santa Rosa'yı özellikle Aeropress'te çok beğeniyorum. Pour over'da da gayet iyi. Yanına farklı bişey olsun derseniz Etiyopya Niguse Bensa yakışacaktır.

Özgür Bey merhaba, tabi yönlendireyim. Santa Rosa'yı özellikle Aeropress'te çok beğeniyorum. Pour over'da da gayet iyi. Yanına farklı bişey olsun derseniz Etiyopya Niguse Bensa yakışacaktır.
İkisini de denemek için heyecanla beklemeye başladım. Barkod:10970 Son bir iki tanınmış kavurucudan deneyimimde paketi açtıktan sonra aldığım nefis lezzetin bir kaç gün içinde yerini aşırı ekşi fazla yoğun asidik bir tat aldı. Bunu önlemek için ne yapmalıyım?

İkisini de denemek için heyecanla beklemeye başladım. Barkod:10970 Son bir iki tanınmış kavurucudan deneyimimde paketi açtıktan sonra aldığım nefis lezzetin bir kaç gün içinde yerini aşırı ekşi fazla yoğun asidik bir tat aldı. Bunu önlemek için ne yapmalıyım?
Siparişiniz hayırlı olsun :)
Degassing ile ilgili bir konu olabilir çünkü kahve yeteri kadar dinlenmeden tüketilince tatların tam oturmadığını fark ederiz. Dinlendikten sonra eğer asidik kahve ise karakteri zaten o şekildedir. Bazı kahvelerde şu da oluyor; atıyorum x kahvesi ilk 10. gün ile 20. gün arasında harika çıkıyor ardından lezzet oldukça değişmeye başlıyor. Bu çok nadir de olsa bazen yaşanabiliyor. Bu konuda yapabileceğiniz birşey olmuyor haliyle.

Siparişiniz hayırlı olsun :)
Degassing ile ilgili bir konu olabilir çünkü kahve yeteri kadar dinlenmeden tüketilince tatların tam oturmadığını fark ederiz. Dinlendikten sonra eğer asidik kahve ise karakteri zaten o şekildedir. Bazı kahvelerde şu da oluyor; atıyorum x kahvesi ilk 10. gün ile 20. gün arasında harika çıkıyor ardından lezzet oldukça değişmeye başlıyor. Bu çok nadir de olsa bazen yaşanabiliyor. Bu konuda yapabileceğiniz birşey olmuyor haliyle.
yeni çocuklar ne kadar beklesin diye önerirsiniz?

16.09 kavrumlu Santarosa ile geçtiğimiz haftaiçinde (kavrumun 19. gününden itibaren) bir kaç demleme yaptım.
Daha önce deneyimleyen arkadaşların tavsiyelerini dikkate alarak, başlangıç reçetem:
16/240
92C Buzdağı su
Timemore C3 15 click
Abaca filtre
80x3 1:50 bitiş

Sıcak tadımda bitterlik karşıladı. Ilıdıkça bitterlik neredeyse kayboldu.
Çok net kırmızı meyve tatları, asidite yüksek dolayısıyla çilekten ziyade orman meyveleri, böğürtlenimsi bir hissiyat.
Soğudukça asidite rahatsız edici bir hal aldı ben de ikinci denememi öğütümü incelterek (not almamışım ama 13 ya da 14 click) süreyi uzatarak tatlılığı artırmayı hedefledim.

İkinci denemede öğütüm dışında diğer parametreleri değiştirmeden bitiş 2:15
Çok fazla bitter tatlar. İlk denemedeki meyvemsi hissiyat çok azaldı.
İlk reçete ile devam etmeye karar verdim

Kavrum çok non-homojen geldi. Sanırım tarık bey yukarıda bununla ilgili açıklama yapmıştı.
Dark roast denebilecek koyu ve parlak çekirdekler mevcut.
Üşenmeden bir eleme yaparsam bir de o şekilde demleme yapmayı düşünüyorum

16.09 kavrumlu Santarosa ile geçtiğimiz haftaiçinde (kavrumun 19. gününden itibaren) bir kaç demleme yaptım.
Daha önce deneyimleyen arkadaşların tavsiyelerini dikkate alarak, başlangıç reçetem:
16/240
92C Buzdağı su
Timemore C3 15 click
Abaca filtre

Çok net kırmızı meyve tatları, asidite yüksek dolayısıyla çilekten ziyade orman meyveleri, böğürtlenimsi bir hissiyat.
Soğudukça asidite rahatsız edici bir hal aldı ben de ikinci denememi öğütümü incelterek (not almamışım ama 13 ya da 14 click) süreyi uzatarak tatlılığı artırmayı hedefledim.

Kavrum çok non-homojen geldi. Sanırım tarık bey yukarıda bununla ilgili açıklama yapmıştı.
Agiyet olsun. Abaca filtre alıp denesem mi? Ne dersiniz?

16/240
92C Buzdağı su
Timemore C3 15 click
Abaca filtre

Utku Bey merhaba,

Santa Rosa'da fincadaki çıktı anlamında bir sıkıntı yok biz geçen seneye göre daha iyi bulduk. Çekirdekler Zümrüt Beyin dediği gibi yeşilinde homojen değil. Bu da kavururken ekstra dikkat gerektiriyor. Kahvede yağ görmek çoğumuza ürkütücü geliyor fakat lezzetsel bir sıkıntı olmadığı sürece bazı kahvelerde bu durum yaşanabiliyor.
Dipnot: italyan kavrum dediğimiz kahvenin yakma noktasına kadar gidilen kavurmalarda simsiyah ve vıcık vıcık bir yağ olur, o çok başka bir boyut bu kahve ile alakası yok zaten koyu kavrum değil.

Sevgiler
Açıklamayı başka bir sayfada kendileri bana yapmıştı yardımcı olmak açısından buraya bırakayım.

Geldiler.
CA3746F1-077C-4CC2-8BEC-92529846D872.jpegNiguse Bensa - 20 Eylül
Santa Rosa - 3 Ekim
…kavrulma tarihli.
Hemen açmadan hafta içi misafir bekleyeceğim.

3 Ekim kavrumlu olsada Santa Rosayı merak edip denemiştim, Cumartesi günü yurtdışından gelen misafirlerime iyi bir kahve deneyimi yaşatmak için Santa Rosa'yı seçtim.

Misafirlerim de bende güzel oldukça dolgun aromaları olan ve şaşırtıcı kalitede bir deneyime sahip oldu.

1/17, 94C topcam, Abaca, Origami M, Timemore X Lite 11,5 klik kullandım. Bu kahve için yavaş tek döküş tercih ediyorum ve 3:10 civarı bitiş yapıyorum.

Elinize sağlık :)

@TarıkTercan Risaralda ve Kiandu icin v60 su dokus sureleri nasil olmali acaba? 4 basamakli dokus oneriliyor sitede biraz farkli geldi. Ozellikle Risaralda icin 40 sn blooming diye dusundum. Baska arkadaslarin da demleme onerisi olursa sevinirim.

Niguse Bensa, ilk izlenimler:
  • Notalar dans ediyor, sıcaklık düştükçe farklı tonlarda tatlara dönüşüyor
  • Çok hafif, gövde için çekirdek miktarını bir miktar artırmak iyi olabilir
  • V60'a çok yakıştı
  • Sabah aeropress için yumuşak kaldı: 12/180 ters demleme, Jmax 2,2 tur; 14 gr. denenecek
  • Masamda gören istiyor, çok dayanmayacak gibi

3 Ekim kavrumlu olsada Santa Rosayı merak edip denemiştim, Cumartesi günü yurtdışından gelen misafirlerime iyi bir kahve deneyimi yaşatmak için Santa Rosa'yı seçtim.

Misafirlerim de bende güzel oldukça dolgun aromaları olan ve şaşırtıcı kalitede bir deneyime sahip oldu.

1/17, 94C topcam, Abaca, Origami M, Timemore X Lite 11,5 klik kullandım. Bu kahve için yavaş tek döküş tercih ediyorum ve 3:10 civarı bitiş yapıyorum.

Elinize sağlık :)
Afiyet olsun @berhan bey :giggle:

@TarıkTercan Risaralda ve Kiandu icin v60 su dokus sureleri nasil olmali acaba? 4 basamakli dokus oneriliyor sitede biraz farkli geldi. Ozellikle Risaralda icin 40 sn blooming diye dusundum. Baska arkadaslarin da demleme onerisi olursa sevinirim.
@oymakus Muhammet Bey merhaba, Risaralda için 40sn bloom ideal. Döküş süreleriyle ilgili de şunu söyleyebilirim. Zaten her iki demleme de 2 dk. civarında bitiyor. Döküşleri yaptıktan sonra demleme yatağındaki su iyice çekilmeye yakın diğer döküşü yapınız. Selamlar.

Niguse Bensa, ilk izlenimler:
  • Notalar dans ediyor, sıcaklık düştükçe farklı tonlarda tatlara dönüşüyor
  • Çok hafif, gövde için çekirdek miktarını bir miktar artırmak iyi olabilir
  • V60'a çok yakıştı
  • Sabah aeropress için yumuşak kaldı: 12/180 ters demleme, Jmax 2,2 tur; 14 gr. denenecek
  • Masamda gören istiyor, çok dayanmayacak gibi
Son 5,5gr mokapot ile demlendi. Mokaya çok yakıştı. Misket limonu şıkır şıkır çıktı.

Bir hafta her türlü pour over tekniği ve aeropress ile denedim. Hem misafirler hem ben beğendim. Ama zor bir çekirdek; içimi hafif, aromalar nazlı.

Geri