• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

3 Ekim kavurma tarihli Santa Rosa az önce açıldı. 30gr misafirlerle içildi. Anlatıldığı kadar varmış. Buram buram 🍓. Asidite de bardağa çok yakıştı.

Su: Hamidiye’den devşirme Peak Water 3 seviye, 93C, 480 ml
Çekirdek: 30 gr
Öğütme: 1Zpresso Jmax 2,7 tur
Ekipman: Hario V60 02 Decanter, Hario filtre
Döküşler: kümülatif 60 (45 sn) - 130 - 230 - 300 - 480
Süre: 3:45

Sonraki demelemeye kendime not: ilk döküş miktarını artırarak deneyeyim.

Ekli dosyalar

• E6D999BD-8430-4A06-902B-CBDC78C01058.jpeg
    E6D999BD-8430-4A06-902B-CBDC78C01058.jpeg
    88.6 KB · Görüntüleme: 22
5 eylül kavrumlu Santa Rosa 'da ''buram buram'' çileği unutmuşlar heralde. Bi ben çileği suistimal edemedim. Emojiler koyamadım, çilek tarlasına düşemedim -.-
Neyse bu seferde böyle olsun.

3 Ekim kavurma tarihli Santa Rosa az önce açıldı. 30gr misafirlerle içildi. Anlatıldığı kadar varmış. Buram buram 🍓. Asidite de bardağa çok yakıştı.

Su: Hamidiye’den devşirme Peak Water 3 seviye, 93C, 480 ml
Çekirdek: 30 gr
Ekipman: Hario V60 02 Decanter, Hario filtre
Döküşler: kümülatif 60 (45 sn) - 130 - 230 - 300 - 480
Süre: 3:45

Sonraki demelemeye kendime not: ilk döküş miktarını artırarak deneyeyim.
Kavurucunun demleme önerisini denedim. Beğenmedim. Under-extract. Aromalar kayboldu, az bir asidite kaldı. Benim reçetedeki son parçalı döküşler iyi gövde oluşturuyormuş.

Su: Hamidiye’den devşirme Peak Water 3 seviye, 92C, 240 ml
Çekirdek: 16 gr
Ekipman: Hario V60 01 seramik, Hario filtre
Döküşler: 80 (30 sn) - 80 - 80
Süre: 2:30
-------
Sonraki demlemeye kendime not: bir daha böyle demleme.

Kavurucunun demleme önerisini denedim. Beğenmedim. Under-extract. Aromalar kayboldu, az bir asidite kaldı. Benim reçetedeki son parçalı döküşler iyi gövde oluşturuyormuş.

Su: Hamidiye’den devşirme Peak Water 3 seviye, 92C, 240 ml
Çekirdek: 16 gr
Ekipman: Hario V60 01 seramik, Hario filtre
Döküşler: 80 (30 sn) - 80 - 80
Süre: 2:30
-------
Sonraki demlemeye kendime not: bir daha böyle demleme.
Bir çok değişkenin olduğu demlemede malesef uyuşma olmayabiliyor. Ama kendi tutturduğunuz reçetenin çalışması da ayrıca sevindirici. Afiyet olsun :)

Arkadaşlar festival alanındaki indirimleri web sitemizdeki ürünlere de tanımladık. Yarın 23:59'a kadar sitede indirim devam edecek. Gelen gelemeyen herkes faydalansın. Elimizden geldiğince iskonto yapmaya çalışıyoruz. @nuclearmoonrise içine doğan oran tabi oldukça güzel 😄 Fakat ülke şartları diyelim konuyu bağlayalım. Bu arada Sürat Kargoyu sevmiyor musunuz? Genel kanı nasıl? Pek kötü geri dönüş almıyoruz merak ettim.

Arkadaşlar festival alanındaki indirimleri web sitemizdeki ürünlere de tanımladık. Yarın 23:59'a kadar sitede indirim devam edecek. Gelen gelemeyen herkes faydalansın. Elimizden geldiğince iskonto yapmaya çalışıyoruz. @nuclearmoonrise içine doğan oran tabi oldukça güzel 😄 Fakat ülke şartları diyelim konuyu bağlayalım. Bu arada Sürat Kargoyu sevmiyor musunuz? Genel kanı nasıl? Pek kötü geri dönüş almıyoruz merak ettim.
Endonezya Blue Toroja sipariş ettim, denemek istiyordum. Sağol @TarıkTercan

5 eylül kavrumlu Santa Rosa 'da ''buram buram'' çileği unutmuşlar heralde. Bi ben çileği suistimal edemedim. Emojiler koyamadım, çilek tarlasına düşemedim -.-
Neyse bu seferde böyle olsun.
Şimdi arkadaşlara alıp sizi kahvede çileğe boğacam deyip böyle bir duruma düşmek mi var? Skandal olur rezil olurum bak.

Benim santa rosadaki tecrubem sicakken fermente tatlar ve kirmizi meyvemsilik yuksek, fincan sogudukca fermente tatlar azalip kirmizi meyvemsilik cilegimsi bir aromaya donuyor. Sogudukca cok daha temiz cok daha tatli olmaya basliyor. Ozet gecicek olursam keyifli bir tecrubem oldu benim. Hem cleancup hemde gordiondan denedim.

Şimdi arkadaşlara alıp sizi kahvede çileğe boğacam deyip böyle bir duruma düşmek mi var? Skandal olur rezil olurum bak.
Yeni kavrumlarda daha baskın sanırım.
Benim içtiğim 5 eylül kavrumu çilek mevsimi değildi heralde:) Birde 1,5ay sonra içmenin de etkisi olabilir. Siz yinede tampon olarak kenarda bi çilekli tang bekletin. En kötü karıştırır verirsiniz:)

Bu arada Sürat Kargoyu sevmiyor musunuz?
Benim Gordion almak için her niyetlendiğimde vazgeçtiğim olay bu aslında. Başka arkadaşlardan da "Sürat kargoyla çalışıyor alınmaz" gibi laflar işittim açıkçası. Forumda da çok kez sürat hakkında sitem okudum. Herkesin bölgesinde iyi hizmet veren firma farklıdır tabi ama bence MNG veya Aras gibi bir alternatif eklemek iyi olabilir.

Benim Gordion almak için her niyetlendiğimde vazgeçtiğim olay bu aslında. Başka arkadaşlardan da "Sürat kargoyla çalışıyor alınmaz" gibi laflar işittim açıkçası. Forumda da çok kez sürat hakkında sitem okudum. Herkesin bölgesinde iyi hizmet veren firma farklıdır tabi ama bence MNG veya Aras gibi bir alternatif eklemek iyi olabilir.
Benim bölgemde sürat kargo mng'ye 5 basar.

Geri