• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Su konusunda 2 su öneriyorum tabi Eskişehirde değilseniz :)
Kalabak’lı tarif hiç görmedim hakikaten. Neden acaba, iyi olmuyor mu?
Benim kalabak suyunda hatırladığım kendinden lezzetli, orea gibi tatlılığı ön plana çıkaracak potansiyeli var gibiydi(:

Kalabak’lı tarif hiç görmedim hakikaten. Neden acaba, iyi olmuyor mu?
Benim kalabak suyunda hatırladığım kendinden lezzetli, orea gibi tatlılığı ön plana çıkaracak potansiyeli var gibiydi:)
Eminim iyi oluyordur ama görünen o ki Kalabak Eskişehir'e, Eskişehir Kalabak'a ait.
O yüzden sizden Santa Rosa için bir Orea tarifi bekleriz :D

Kolombiya Santa Rosa
Kahve/Su Oranı: 1/15
Kahve/Su Miktarı: 16/240
Öğütüm: Timemore C3 15 KLİK
Su: Buzdağı
Su Sıcaklığı: 93C
Filtre: Hario bol poşet(nedense bana yavaş geldi)
Demleme Süresi: 1:55~
Döküşler: 80-80-80
31 Ağustos tarihli kahveyi Çarşamba günü demlediğimde sonuç pek hoş olmamıştı ancak 18.gün itibariyle kahve gerçekten içilebilir olmuş.
Birkaç gün ara için fark büyük. Geçen seneye göre bence biraz daha şarabımsı olması dışında net bir şey söylemek zor ama kalın öğüttüğüm için lezzetten bir şeyler kaybetmiş olabilirim. İlerleyen günlerde th-3 filtre ve daha ince bir öğütüm ile tekrar deneyeceğim. Bir fark olursa elbette yazarım...
1:55 süre için soruyorum. Blooming 30 saniye mi değerli dostlar? Bu kahve için Kafein Kültür Alonso Bustos gibi kısa süreleri mi hedeflemeliyiz?

Sevgili @TarıkTercan
Sitede şu an hiç espresso kavrum gözükmüyor ama olacak mı ilerleyen zamanlarda.

Sevgili @TarıkTercan
Sitede şu an hiç espresso kavrum gözükmüyor ama olacak mı ilerleyen zamanlarda.
Merhaba sevgili @Baki Bey,

Espresso olmaz mı. Yeni Risaralda var, Santa Rosa var, birde Legend var onu çoğu kişi bilmiyor ama alanın tekrar aldığı güzel bir espresso bugüne kadar hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Espressoyu ürün sayfasında sepete eklerken kavrum tipinden seçiyorsunuz.

Selamlar

Tamamdır teşekkür ederim 😊

Legend ile ilgili bir dip not geçeyim; menümüzde yılın her dönemi bulabileceksiniz. Omni kavurduk. Şöyle tarif edeyim bir kahve düşünün V60'da çalışıyor, mokapotta çalışıyor, immersionlarda, espressoda çalışıyor. Herkesin espressoda kolayca kalibre edebileceği joker bir kahve oldu.

KENYA KİANDU çekirdeğinde 2020 hasatı yazıyor, bu doğru mu yoksa typo mu? Bilen var mı?​

Legend ile ilgili bir dip not geçeyim; menümüzde yılın her dönemi bulabileceksiniz. Omni kavurduk. Şöyle tarif edeyim bir kahve düşünün V60'da çalışıyor, mokapotta çalışıyor, immersionlarda, espressoda çalışıyor. Herkesin espressoda kolayca kalibre edebileceği joker bir kahve oldu.
Legend ile ilgili bir dip not da nacizane ben de geceyim musadenizle, buzdagi su disindaki sulari denedim (saka abant nestle pure life kalabak) buzdagi en guzel profili cikaran oldu onun disindakilerde turk kahvesi tadi (alisik oldugumuz brezilya tadi) disinda farkli bir tadi olmuyordu acikcasi. Buzdagi ile gayet guzel brezilya profilinin hissedildigi fakat karamel cikolata gibi tatlarla birlesmis halde guzel kahve oldugunu dusunuyorum.

Son düzenleme:
Legend ile ilgili bir dip not da nacizane ben de geceyim musadenizle, buzdagi su disindaki sulari denedim (saka abant nestle pure life kalabak) buzdagi en guzel profili cikaran oldu onun disindakilerde turk kahvesi tadi (alisik oldugumuz brezilya tadi) disinda farkli bir tadi olmuyordu acikcasi. Buzdagi ile gayet guzel brezilya profilinin hissedildigi fakat karamel cikolata gibi tatlarla birlesmis halde guzel kahve oldugunu dusunuyorum.
Afiyet olsun Berkay Bey. Kesinlikle ne yazıyorsa onu vaat ediyor. Son derece kompleks bir Etiyopya kahvesi gibi lanse edilmedi zaten. Günlük içim için ideal. Çikolata,karamelin yanında dengeli bir asidite eşlik ediyor.

1 yıldır Eskişehir’deyim böyle kavurucu olduğunu bugün öğrendim.( kahve işinde yeniyiz) Hemen gidip 2 paket aldım. Tarık bey’e ikramı için buradan tekrar teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar hiç bu kadar lezzetti bir kahve içmemiştim.
Selim Bey güzel yorumlarınız ve sohbetiniz için çok teşekkür ederim her zaman bekleriz 🙏

@TarıkTercan Kolombiya Risaralda ve Kenya Kiandu v60 demleme onerilerinizi alabilir miyiz? Sitenizde cok yakinda yaziyor sadece. İndirimdeyken siparis verdim ama bir fikrim yok acikcasi :D

Bu arada yukarda bir arkadasin uyarisiyla farkettim. Kenya Kiandu 2020 hasatiymis. Bu kadar eski hasat yilina sahip cekirdekler bayatlamaz mi acaba?

Son düzenleme:
@TarıkTercan Kolombiya Risaralda ve Kenya Kiandu v60 demleme onerilerinizi alabilir miyiz? Sitenizde cok yakinda yaziyor sadece. İndirimdeyken siparis verdim ama bir fikrim yok acikcasi :D

Bu arada yukarda bir arkadasin uyarisiyla farkettim. Kenya Kiandu 2020 hasatiymis. Bu kadar eski hasat yilina sahip cekirdekler bayatlamaz mi acaba?
Çok güzel bir soru; yeri gelmişken cevaplayayım. Eski hasat kahve depolama koşulları iyi olduğu sürece kesinlikle problem olmaz. Keza menüye eklediğimiz kenya kahvemiz grain pro ambalajlarda Birlik Kahve'nin kaliteli tesislerinden elimize ulaştı. Zaten size sunabileceğimiz bir kahve olmasaydı menüde yerini almazdı. Bu konularda oldukça hassasız. Şeffaflık konusunda da tarihi ve künye bilgleri ne ise olduğu gibi paylaşıyoruz. Gönlünüz rahat olsun umarım alışverişinizden keyif alırsınız kahveleri tadınca.
Reçetelerle ilgili de şu sıra oldukça yoğunuz normal şartlarda çoktan yüklenirdi fakat sizlerden biraz daha süre istirham ediyorum yoğunluğu bir atlatalım reçeteler en hızlı şekilde paylaşılacaktır.

Selamlar, sevgiler.

Çok güzel bir soru; yeri gelmişken cevaplayayım. Eski hasat kahve depolama koşulları iyi olduğu sürece kesinlikle problem olmaz. Keza menüye eklediğimiz kenya kahvemiz grain pro ambalajlarda Birlik Kahve'nin kaliteli tesislerinden elimize ulaştı. Zaten size sunabileceğimiz bir kahve olmasaydı menüde yerini almazdı. Bu konularda oldukça hassasız. Şeffaflık konusunda da tarihi ve künye bilgleri ne ise olduğu gibi paylaşıyoruz. Gönlünüz rahat olsun umarım alışverişinizden keyif alırsınız kahveleri tadınca.
Cok tesekkurler. Size guveniyoruz, receteleri de sabirsizlikla bekliyor olacagiz :)

@TarıkTercan santa rosa espresso kavrum için demleme öneriniz nedir?

Geri