teşekkür ederimZeynep Hanım merhaba,
Siparişiniz için teşekkürler. Seçilen haftanın sipariş sırasına göre kavrulup aynı hafta denk gelen kargo gününde gönderilecektir. Yani en geç bu cuma kargoya verilir.
Selamlar
teşekkür ederimZeynep Hanım merhaba,
Siparişiniz için teşekkürler. Seçilen haftanın sipariş sırasına göre kavrulup aynı hafta denk gelen kargo gününde gönderilecektir. Yani en geç bu cuma kargoya verilir.
Selamlar
Santa Rosa almış K-pro kullanıcıları V60 için öğütüm aralıklarını yazabilirler mi acaba? Şimdiden teşekkürler.
Cleverda çok fark etmez.Çekirdeğe göre öğütüm aralığı mı değişiyormuş. Çekirdek ismini niye belirttiniz. ?
Şansa yaşıyoruz valla hergün yeni bir bilgi...
Cleverda çok fark etmez.
O zaman sizde aynı görüştesiniz.Fark eder.
Hergün 3 kere aynı çekirdekle aynı ortam şartlarında 3 kere demleme yapıyorum farkı gözlemleyebiliyorum.
Vişne, Yabanmersini, Ahududu, Çilek, kuş üzümü, kuru hurma, erik, kırmızı elmaSantra Rosa'yı öneririm arkadaşlar.
Bugün denedim ve aldığım notalar açıkça şu şekildeydi: Vişne, Yabanmersini, Ahududu, Çilek, kuş üzümü, kuru hurma, erik, kırmızı elma. Bu kadar fazla notayı almamda elbette sözen el değirmeninin payı vardır. Ancak siz en azından 2-3 tanesini alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tarif şu şekilde
10 gram kahve 300 ml su
Sözen değirmenden kahvenin profilini tanımlayıp v60 için en uygun boyutta öğütmesini rica ediyoruz.
Kahveyi kettleın içine döküp v60a dökmeye başlıyoruz
v60'a dökmeden önce plastik maşrapaya döküp bi kaç tur spin attırıp daha da zengin aromalar elde edebilirsiniz.Estağfirullah, yılların deneyimi yalnızca. Bu oranın dışında geliştirdiğim demleme yönteminin etkisi olduğunu düşünüyorum. Faydalı olduysam ne mutlu.
Günün neşesi adaylığından günün kabak tadı olmağa hızla evriliyorsunuz.Günün kahvesi başlığında tarifimi daha detaylı yazdım oradan ulaşabilirsiniz. Bahsettiğiniz yöntemi maşrapa olmadan kettle'ım içinde yapıyordum zaten birkaç ay öncesine kadar. Fakat elinizi suya sokup avucunuzla girdaplar oluşturmak ve su yüzeyine tokatlar atmak tada olumlu yansıyor. Dememenizi ve tarifime bakmamızı öneririm. Estağfirullah tekrardan öneride bulunabilirsiniz elbet.
Beyefendi lütfen beni engelleyin. Daha önceki konuşmalardan sonra gördüğünüz gibi genel olarak tavsiye üzerine yazıyorum faydalı olmaya çalışıyorum. Sizin tabirinizle DM yazmıyorum. Lütfen engelleyin, günün neşesi olma gibi bir çabam yok. Kendinizce şaka yaptığımı düşünüp üstüne şakaların komik olmadığından yakınıyorsunuz.
Onun her başlığa yazması gibi bende her trollediği mesajı raporluyorum.Arkadaşlar,
Engellemeyin,raporlayın lütfen!!Ki admin sevgili nodrac'ın ve diğer yöneticilerin bilgisi olsun.
Biliyor da ilgi istiyor işte biraz. Abartmasa eğlenceli olabilirdi
Sevgili Vural Bey,Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 50,5Gram
Çekirdek:Etiyopya Gedeb Worka
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:27/11/2021
Su Sıcaklığı:86°C - 87°C
Demleme Notları: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.
Tadım Notları: Bu kelime kullanmayı bazen çok seviyorum,çekirdek insanın yüzüne gülüyor.Kavrum kalitesi ve homojenliği çok güzel kaliteli.Öğütümü çok rahat ve öğütülmüş çekirdekte yine belirgin ve çok net Şeftali.Demlenmiş olan kahveyi fincanlara servis ederken mutfağa yayılan koku insanın ruhunu okşuyor.Tadımına geçecek olursam gövdenin biraz düştüğünü gözlemledim lakin buna karşılık aromatik bir kahve yudumluyorum şuanda.Şuan yudumladığım aromatik kahve için gövdeden bir parça feragat edebilirim.Ama ben rahat durur muyum durmam![]()
Yarım step daha incelerek 50 Gram çekirdek ile hem gövdesini geri kazanmaya çalışacağım hemde aromadan kaybetmemeye gayret edeceğim.Eğer ki bunu başaramazsam bu demlemedeki parametrelere geri döneceğim.
Sevgili Vural Bey,
Yine şiir gibi yazmışsınız. Okurken insan o deneyimi adeta yaşıyor. Emeğinize sağlık.
Selamlar