• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Santa Rosa almış K-pro kullanıcıları V60 için öğütüm aralıklarını yazabilirler mi acaba? Şimdiden teşekkürler.

Santra Rosa'yı öneririm arkadaşlar.
Bugün denedim ve aldığım notalar açıkça şu şekildeydi: Vişne, Yabanmersini, Ahududu, Çilek, kuş üzümü, kuru hurma, erik, kırmızı elma. Bu kadar fazla notayı almamda elbette sözen el değirmeninin payı vardır. Ancak siz en azından 2-3 tanesini alabilirsiniz diye düşünüyorum. Tarif şu şekilde

10 gram kahve 300 ml su

Sözen değirmenden kahvenin profilini tanımlayıp v60 için en uygun boyutta öğütmesini rica ediyoruz.

Kahveyi kettleın içine döküp v60a dökmeye başlıyoruz
Vişne, Yabanmersini, Ahududu, Çilek, kuş üzümü, kuru hurma, erik, kırmızı elma

kusura bakmazsanız 10 gram kahve 300 ml suda yani 1/30 oranda su tadı bide azcık kahve tadı alırsınız gibi geldi bana
o azıcık kahveden bu notaları çıkardıysanız sizi tebrik etmek boynumuzun borcu :)
tebrikler sözen el değirmeni bey :)

Estağfirullah, yılların deneyimi yalnızca. Bu oranın dışında geliştirdiğim demleme yönteminin etkisi olduğunu düşünüyorum. Faydalı olduysam ne mutlu.
v60'a dökmeden önce plastik maşrapaya döküp bi kaç tur spin attırıp daha da zengin aromalar elde edebilirsiniz.
Gerçi yılların deneyimi yazmışsınız benimkide laf işte.

Günün kahvesi başlığında tarifimi daha detaylı yazdım oradan ulaşabilirsiniz. Bahsettiğiniz yöntemi maşrapa olmadan kettle'ım içinde yapıyordum zaten birkaç ay öncesine kadar. Fakat elinizi suya sokup avucunuzla girdaplar oluşturmak ve su yüzeyine tokatlar atmak tada olumlu yansıyor. Dememenizi ve tarifime bakmamızı öneririm. Estağfirullah tekrardan öneride bulunabilirsiniz elbet.
Günün neşesi adaylığından günün kabak tadı olmağa hızla evriliyorsunuz.

Beyefendi lütfen beni engelleyin. Daha önceki konuşmalardan sonra gördüğünüz gibi genel olarak tavsiye üzerine yazıyorum faydalı olmaya çalışıyorum. Sizin tabirinizle DM yazmıyorum. Lütfen engelleyin, günün neşesi olma gibi bir çabam yok. Kendinizce şaka yaptığımı düşünüp üstüne şakaların komik olmadığından yakınıyorsunuz.

Arkadaşlar,

Engellemeyin,raporlayın lütfen!!Ki admin sevgili nodrac'ın ve diğer yöneticilerin bilgisi olsun.

keşke şu gereksizliğe harcadığı mesaiyi az da olsa kendine fayda olacak bir şeye harcasa.
şaka gibi. bu kadar boş vakti bu kadar boşa harcamak.

bu kafayla bir de mesaj veriyor aklınca.

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya Gedeb Worka
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:27/11/2021
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Yaklaşık bir seneyi geçkin bir süredir mokapot ile demleme yapıyorum ve seramik burr'lü değirmenimde dahil 10 - 11 Aydır değirmenim ile öğüterek demlemeler yapmaktayım.Bazı çekirdeklerin direk çekirdek haldeki gerekse öğüttükten sonra aldığım ki,bunlardan biri yine sevgili @TarıkTercan 'ın ellerinden çıkan Keramo'dur,büyülendiğim aşık olduğum kokular aldım lakin ilk kez çekirdeğin notalarında bulunan bir kokuyu bu kadar net alabildim;Şeftali.
Demlemenen kahvenin kahve haznesine akmaya başlaması biraz uzun sürdü,akışta bir sorun olmamasına karşın kahve miktarı biraz düşük geldi.Bu durum yine beni işkillendirdi ama tabii ki kahveyi yudumlamayı bekledim yorum yapabilmek için.İlk yudumu aldığım bitterlik kendisi hissettim lakin buna karşılık alttan alttan gelen bir lezzet vardı yani çekirdek ben buradayım diyordu.Yarın bir step daha kalın öğüterek yarım gram daha yüksek gramaj ile gövdesini yitirmeden bir deneme yapacağım,bu öğütüm çekirdeğe biraz ince geldi farkındayım.

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 50,5Gram
Su Sıcaklığı:86°C - 87°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Bu kelime kullanmayı bazen çok seviyorum,çekirdek insanın yüzüne gülüyor.Kavrum kalitesi ve homojenliği çok güzel kaliteli.Öğütümü çok rahat ve öğütülmüş çekirdekte yine belirgin ve çok net Şeftali.Demlenmiş olan kahveyi fincanlara servis ederken mutfağa yayılan koku insanın ruhunu okşuyor.Tadımına geçecek olursam gövdenin biraz düştüğünü gözlemledim lakin buna karşılık aromatik bir kahve yudumluyorum şuanda.Şuan yudumladığım aromatik kahve için gövdeden bir parça feragat edebilirim.Ama ben rahat durur muyum durmam😂 😂 Yarım step daha incelerek 50 Gram çekirdek ile hem gövdesini geri kazanmaya çalışacağım hemde aromadan kaybetmemeye gayret edeceğim.Eğer ki bunu başaramazsam bu demlemedeki parametrelere geri döneceğim.

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 50,5Gram
Su Sıcaklığı:86°C - 87°C

Demleme Notları:

Tadım Notları: Bu kelime kullanmayı bazen çok seviyorum,çekirdek insanın yüzüne gülüyor.Kavrum kalitesi ve homojenliği çok güzel kaliteli.Öğütümü çok rahat ve öğütülmüş çekirdekte yine belirgin ve çok net Şeftali.Demlenmiş olan kahveyi fincanlara servis ederken mutfağa yayılan koku insanın ruhunu okşuyor.Tadımına geçecek olursam gövdenin biraz düştüğünü gözlemledim lakin buna karşılık aromatik bir kahve yudumluyorum şuanda.Şuan yudumladığım aromatik kahve için gövdeden bir parça feragat edebilirim.Ama ben rahat durur muyum durmam😂 😂 Yarım step daha incelerek 50 Gram çekirdek ile hem gövdesini geri kazanmaya çalışacağım hemde aromadan kaybetmemeye gayret edeceğim.Eğer ki bunu başaramazsam bu demlemedeki parametrelere geri döneceğim.
Sevgili Vural Bey,

Yine şiir gibi yazmışsınız. Okurken insan o deneyimi adeta yaşıyor. Emeğinize sağlık. 😄

Selamlar

Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step[20.5]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları:

Tadım Notları: Bu kez istediğimi aldım ve gövde yükselirken aromada herhangi bir kayıp yaşamadım ilk yudumundan son yudumuna kadar damağımı dolduran güzel bir gövde ve aromatik bir fincan.Bir yerde sanki aklımda yanlış kalmadı ise Keramo'ya yakın bir çekirdek olduğunu söylemiştiniz sevgili @TarıkTercan

Keramo aşık olduğum bir çekirdek Hacienda da aynı şekilde bu çekirdekte oldukça aromatik ve hiç pişman etmeyen bir çekirdek.Santa Rosa'nın şuanda degassing'ini beklemekteyim,onuda denedikten sonra ay sonuna yeni bir siparişte hangisinin olacağına karar vereceğim.

Geri