• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

arkadaşlar null coffede gera jimma geishanın 250 grı 140 tl ama gordion coffee de 250gr 220tl.arada uçurum var üstelik bu indirimli hali. normal fiyatı 300 tlden fazla. tamamen bilmediğimden ve öğrenmek istediğimden soruyorum bu farkın sebebi nedir?
Null bu kahveleri birkaç ay önceden alımını yapmış, ar-ge sürecini uzun tutmuş veya seçkiye geç eklemiş olabileceği gibi prosesten kaynaklı bir farklılıkta olabilir. Ancak İspanyalı bir kavurucuda 250 gr yıkanmış kahve 10 euro olarak fiyatlandırılmış :)
Esasında kavurucuların ülkemiz ekonomisi şartlarında şeffaf fiyatlandırmaya gitmeleri şık bir hareket olur.
Ayrıca Tarık bey cevaplarsa sevinirim. Acaba proses kaynaklı fiyat farklılığı mevcut mu?
Türk kahvesi öğüttüğünüz makineyi tamir ettirecek misiniz? Buda ikinci sorum :D

Null bu kahveleri birkaç ay önceden alımını yapmış, ar-ge sürecini uzun tutmuş veya seçkiye geç eklemiş olabileceği gibi prosesten kaynaklı bir farklılıkta olabilir. Ancak İspanyalı bir kavurucuda 250 gr yıkanmış kahve 10 euro olarak fiyatlandırılmış :)
Esasında kavurucuların ülkemiz ekonomisi şartlarında şeffaf fiyatlandırmaya gitmeleri şık bir hareket olur.
Ayrıca Tarık bey cevaplarsa sevinirim. Acaba proses kaynaklı fiyat farklılığı mevcut mu?
Türk kahvesi öğüttüğünüz makineyi tamir ettirecek misiniz? Buda ikinci sorum :D
Merhaba Utku Bey,
İkinci sorudan başlamak isterim, fırsat bulursak kısa sürede halledeceğiz :D Birinci soruyla ilgilide kesinlikle prosesle alakalı bir fark değil. Bugün bunu cevaplamıştım.
Selamlar

Kendi maliyetimizle ilgili cevap verebilirim sadece. Şu anda global kahve piyasasında rekor yükselişler mevcut. Ayrıca ülkemizdeki son derece ön görülemez döviz kurlarındaki haraketlilikten dolayı maliyeti epey yüksek oldu. Aslında rakamsal olarak yüksek olduğu için menüye koyup koymama konusunda tereddütümüz vardı lakin en azından 100gr'lık seçenekle sunup bunu deneyimlemek isteyenler olabileceğini düşünerek menümüze dahil ettik.

Gordiondan ilk defa alışveriş yaptım Santa Rosanın espressosunu ve filtresini aldım. İkisi de çok başarılı 1 haftadır her akşam hadi çilekli kahve yap talebi alıyorum. Tükendiyse gerçekten üzülürüm.

Santa rosa 10 kasım kavrumu bitmek üzere, ne çilek ne başka güzel bir tat alamadım maalesef. Plastik v60 02
Molent Pocket
Isı göstergeli gooseneck
Hario 40lı kutu
Ne yapsam olmadı.

Santa rosa 10 kasım kavrumu bitmek üzere, ne çilek ne başka güzel bir tat alamadım maalesef. Plastik v60 02
Molent Pocket
Isı göstergeli gooseneck
Hario 40lı kutu
Ne yapsam olmadı.
Ben Buzdağı su kullanıyorum ve daha önce önerildiği gibi standart V60 reçetelerimden kalın çekiyorum. Cafec filtreler kullandığım için Cmd 25 ile 28 arasında gidiyorum.

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 46 Gram
Çekirdek:Kolombiya Santa Rosa
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:24/11/2021
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Öğütülmüş çekirdekteki koku yetiştiği rakıma oran ile çok çok iyi,belkide kavrum kalitesi de ön plana çıkartmış olabilir.Çekirdek çok narin kadife gibi lakin çokta dolgun.Çekirdeğin bitterliğe kayma ihtimali çok yüksek olduğu için bu öğütümde başlattığım sıcaklıktan yüksek bir sıcaklık ile başlattım.Almış olduğum çıktının gövdesi çok tatminkar değildi lakin lezzeti yerinde idi.Fakat çözemediğim bir ağırlık hafif bir biterimsi lezzet vardı.Yarım aynı gramaj ile yarım step daha ince öğüterek deneyeceğim ve yine yüksek sıcaklıkta demlemeyi başlatacağım,amacık lezzeti yitirmeden gövdeyi yükseltmek.

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 0.5 Step[20.5]
Çekirdek Miktarı: 46 Gram
Çekirdek:Kolombiya Santa Rosa
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:24/11/2021
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Arzu ettiğim gövdeyi yakaladım hatta biraz daha yüksek olabilir,yarım step daha inceleceğim ve yarım gram hatta belki bir gram kadar çekirdek gramajını düşüreceğim çünkü bugün aldığım çıktı biraz kesik kesik geldi lakin bitterlik yoktu.Soğudukça daha hoş bir tad almaktadır ve after taste'i de oldukça tatlı hatta içerken yudumladığım kahveden daha tatlı.Bu çekirdek beni çok arada derede bıraktı,yani beğenmedim desem büyük haksızlık etmiş olurum beğendim diyerek kimseyide yanıltmak istemem.
Piyasada gördüğüm bir çok kolombiya antique bölgesinden ve bu çekirdek farklı bir bölgeden olunca ve yetiştiği rakım çok düşük olmayınca belkide çekirdeğe fazla anlam yükleyerek haksızlık ettim.
Bu ayki toplu alımda güzel bir indirim olduğu için en azından bir 100 Gram alarak deneyin ve kararınızı kendiniz verin.

Merhaba Vural Bey,

Santa Rosa'da fark ettiğimiz birşey var. Kahve kavrumdan 3 hafta sonra peek noktasına ulaşıyor. Daha önce @Yolcu26 Erdinç abi de aynı noktaya değinmişti. Bekledikçe güzelleşen ender kahvelerden biri. Belkide süre geçtikçe lezzetin oturması ve denemeleriniz sonucu olumlu sonuç almanızın kaynağı bu olabilir. :)

Selamlar

Merhaba Vural Bey,

Santa Rosa'da fark ettiğimiz birşey var. Kahve kavrumdan 3 hafta sonra peek noktasına ulaşıyor. Daha önce @Yolcu26 Erdinç abi de aynı noktaya değinmişti. Bekledikçe güzelleşen ender kahvelerden biri. Belkide süre geçtikçe lezzetin oturması ve denemeleriniz sonucu olumlu sonuç almanızın kaynağı bu olabilir. :)

Selamlar

Selamlar Sevgili @TarıkTercan

Bilgi için çok teşekkür ederim.Madem öyle Gedep Worka'yı bir deneyelim Santa Rosa dinlenirken :=))

Bilgi için çok teşekkür ederim.Madem öyle Gedep Worka'yı bir deneyelim Santa Rosa dinlenirken :=))
Vural Bey bu arada, Hacienda kahvemizden sonra Ruanda Bwenda'nın yeni favoriniz olması kuvvetle muhtemel. Kakaomsuluğu ve ağızda bıraktığı aftertaste Hacienda'yı bile bize unutturdu. :love:

27 Kasım santa rosa geldi, temiz cupping için immersion'a attım, içmeye doyamadım, çok zarif, çilek belirgin, gövde sarapsi.. ilk izlenimim çok iyi, kavrum oldukça light.. tanıştığımıza çok memnun oldum Gordion :)
V60 reçetesi çıkarırsam paylaşırım onu da.. şimdilik immersion
15-250 Gr, Nestle, 96 derece
CMD 24 klik (tds:1.2 daha inceye gidilebilir)
Su ve kahve, karıştır, 2dk bekle, akışı başlat 2.15te. 2.55bitis.
Gönül rahatlığıyla tavsiyemdir, laytcilar için..

Vural Bey bu arada, Hacienda kahvemizden sonra Ruanda Bwenda'nın yeni favoriniz olması kuvvetle muhtemel. Kakaomsuluğu ve ağızda bıraktığı aftertaste Hacienda'yı bile bize unutturdu. :love:

Bu ay ki ilk alımımı Ruanda ve El Salvador ikilisi ile yapacağım.Siparişimi 2.hafta olarak oluşturdum.İlk kez bir Ruanda çekirdeği tadacağım bu nedenle zaten heycanlıyım bide şimdi Hacienda'yı unutturdu diyorsunuz heycanım 2'ye katlandı 🥰 😍

Zeynep Hanım merhaba,

Siparişiniz için teşekkürler. Seçilen haftanın sipariş sırasına göre kavrulup aynı hafta denk gelen kargo gününde gönderilecektir. Yani en geç bu cuma kargoya verilir.

Selamlar

Geri