• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔ Sonuç Ağustos 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

Hediye gelen Burundi Kayanza Honey'i demledim. Orta kavrumdan gelen hoş bi çikolatamsılık var. Pek iyi demleyemememe ve kahvenin muhtemelen çok taze olmasına rağmen meyvemsiliği de yüksek bir sonuç çıktı. Keşke bundan da alsaydım dedim :)
Burundi'yi ben de çok seviyorum ama biraz huysuz bir çekirdek :) Çok nazlı :)

Burundi'yi ben de çok seviyorum ama biraz huysuz bir çekirdek :) Çok nazlı :)
Yok değil gibi aslında. Baktım annem burundi'yi açıp demlemiş kahve güzel diyo. Dedim nasıl olur meyvemsi olması lazım bu kahve. Yok diyo hiç değil. Tartı kullanmıyo tabi nasıl demlediği belli değil :D Aldım paketi tarttım 13.5 gram kalmış. Benim demleme de 1.50'de bitti o yüzden. 1-2 denemeye çok daha güzel olurdu bence.

Yok değil gibi aslında. Baktım annem burundi'yi açıp demlemiş kahve güzel diyo. Dedim nasıl olur meyvemsi olması lazım bu kahve. Yok diyo hiç değil. Tartı kullanmıyo tabi nasıl demlediği belli değil :D Aldım paketi tarttım 13.5 gram kalmış. Benim demleme de 1.50'de bitti o yüzden. 1-2 denemeye çok daha güzel olurdu bence.
hahahhahahhah :)

Bensa Hamasho ve Aricha Adorsi yi deneyen var mı? yorumlarınız nelerdir?

Çok koyu bir kavrum profilleri var. Bu ay, bir daha sipariş vermeyeceğim bir kavurucu öğrenmiş oldum. :)

• Ethiopia Aricha Adorsi
  • Ethiopia Y.Cheffe Ambaye
  • Ethiopia Bensa Hamasho
Hem forumlardan hem çevremizden yıllardır insanlar beni tanıyorlar diye umuyorum. Ne yazılırsa yazılsın hiçbir müşteri geri bildirimine olumsuz cevap vermem, elimden geldiğince de yapıcı davranır ortada bir sorun varsa çözmek için her şeyi yaparım. Ancak kusura bakmayın size bu konuda zerrece katılamayacağım çünkü içinde en ufak bir gerçeklik payı yok. Ne Aricha ne Hamasho ne de Ambaye koyu kavrulmuş kahveler değiller. Tamamı medium kavurduğum çekirdekler. Hatta Ambaye için medium bile biraz zorlama olur. Light-Medium arası earl gray tadında bir kahve. Şu anda da içiyorum.

Koyuluk açıklık tek başına önemli mi. Bir koyu kavrum açık kavrum tartışması gidiyor.
Ya hocam koyuluk açıklık zaten bence de tek başına bir anlam ifade etmiyor. Kaldı ki ben koyu kavurmaya karşı da değilim. Light’tan başlayıp dark roast’a kadar geniş bir skalada kavurma yapıyorum. Her kahvenin altında da kavurma profilini belirtiyorum. Beni burada bu kadar rahatsız eden ve hiç tarzım olmamasına rağmen olumsuz yaklaşmamanın nedeni olayın gerçekle hiç bir bağının olmaması.

isim vermeyeyim, bir kavurucudan naturel Etiyopya almıştım, çekirdek bir geldi ki bildiğiniz kömür karası. hemen şikayetler bilmemneler. çekirdeğe de dokunmadım açıkçası.

birgün ne oldu hatırlamıyorum ama bu çekirdeği kullanmak zorunda kalmıştım, bari içeceksem düşük sıcaklıkta demleyeym dedim ve o kadar şaşırtıcı,o kadar meyvemsi bir sonuç elde etmiştim ki, koyu kavrum ile ilgili bütün ön yargılarım değişmişti..

naçizane fikrim, sezy beyin kavurduğu çekirdekler de benim daha önceki deneyimlerime göre biraz koyu kalıyor, ama doğruyu söylemek gerekirse aynı çekirdeği kavuran çoğu kavurucuya göre hem daha keyifli buluyorum hem de daha uygun fiyatlı.

bu başlıkta 3. falan yazışım, aynı şeyi tekrarladığım için kusura bakmasın kimse ama ısıyı bir tık azaltırsanız kahvelerin keyfini daha güzel sürersiniz.

sezy candır gerisi heyecan diyor, haziran ayı da aldığım gedeb workayı höpürdete höpürdete , keyifle içiyorum.

Ben de özel çekirdekler yerine sürekli alabileceğim çekirdekleri denemek istedim. Sıradan bir konik burr'lu öğütücüm var(Proficook Pc-Ekm 1205), onunla öğütüp V60 ile demleyeceğim çoğunu. Bu bilgiler dahilinde yine bu mesajı alıntılayıp yorumlarımı eklerim. Hem kavrucuya, hem toplu alımı sağlayan arkadaşlara, hem de kahvelere yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Ayrıca gaggia classic pro aldım, bi çılgınlık yapıp (bankaya böldürüp mezara taksit) DF64 falan da alabilirim, o zaman opv ve pid mod öncesi de olsa acemi fikrimi yazarım.
Yirgacheffe ve burtkaana dan çok memnun kaldım, çok keyifli fincanlar çıktı, ayrıca espresso ve sütlü içeceklere de çok yakıştı yirgacheffe. Paketleri açınca bile kokuları çok güzeldi.

Chanchamayo ve colombia supremo dan birer fincan demleyebildim fakat bir iki demleme daha yapmam lazım net birşeyler söyleyebilmek için. Diğer çekirdekler gibi net öne çıkmadı karakterleri. Yinede herhangi bir off flavour veya can sıkan bir durumları yoktu. Alım bitmeden belki bir de espresso blendi denerim. Alışveriş kesinlikle üzmedi, hem toplu alımı sağlayanlara hem de kavuruclara teşekkür ediyorum.

Çok koyu bir kavrum profilleri var. Bu ay, bir daha sipariş vermeyeceğim bir kavurucu öğrenmiş oldum. :)
Daha önce ne kadar yüksek kalitede kahve içtiniz bilmiyorum ama ben Türkiye deki nitelikli kavurucuların neredeyse hepsini denedim. Bu ay Sezy den 3 parti siparişte yaklaşık 15 paket kahve aldım. Şu ana kadar hiç koyu kavruma denk gelmedim.
Buradan çekirdeklerin fotoraflarını paylaşabilir misiniz?

Nikaragua San Jose Estate - Full City

Söylendiği üzere koyu kavrum bir kahve. Kahvenin kendi aromasından çok kavrum tadı geliyor. Asidite az da olsa hissedilir. Acılık yok. Ben beğendim bekleneni veriyor. Yalnız aileme de bir tık fazla koyu geldi. (Bunun için city, city+ ve full city kahveler almıştım. City+'ı daha çok seveceklerini düşünüyorum.)

S.Yavuz Merhaba, Etiyopya Boreta Natural tekrar stoğa girecek mi? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Gerçekten güzel bir kahveymiş, keyifle içiyorum..​

Geri