• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔ Sonuç Ağustos 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

Sezy'den aldığım kahvelerden memnun kaldım. Kamerun kahvesi, sabah kahvesi hüviyetinde, dengeli bir kahveymiş. Bir ara mokapotta da denemek istiyorum. Yemen Türk kahvesi de hoşuma gitti, hem kendime hem misafirlere demleyebilirim. Hambela falan da hoştur tabii. Favori kahvem ise Yirgacheffe Ambaye oldu, bir sürü natürel ve anaerobik kahveden sonra ilaç gibi geldi ferah ferah.
Bu kadar ucuza iyi kahve içmek mümkünmüş demek. İnşallah kavurucu batmamıştır.
Kahveleri beğenmenize sevindim. Ambaye bence de gerçekten güzel kahve. Özellikle fiyat/performans olarak baktığımda epey başarılı. Fiyatlara gelirsek, merak etmeyin henüz batmadık :) Yakın bir zamanda batmayı da düşünmüyoruz :)

Aslında kampanyanın son günü yazmıştım ama bir daha duyurmuş olayım. Kampanyadaki %25 indirimli fiyatlar aslında bizim kiloluk alımlarda yıllardır uyguladığımız standart fiyatlarımız. Kahvelerimizin kilo fiyatını 3x250 gram fiyatı üzerinden belirliyoruz. Haliyle insanlar beğendikleri kahveleri kiloluk tercih ettiklerinde %25 indirimli olarak alabiliyorlar. Ayrıca 4x250 gram seçeneğinde de yine aynı kilo fiyatı uygulanıyor. Tek farkı, ekstra ambalaj, sticker vb masraflar için 20 lira ekleniyor oluşu.

Firma: Sezy Coffee
Kahve: Etiyopya-Bishan Wate
Kavurma Tarihi:14.08.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 21 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.45

Baştan sona kadar ön planda olan nota çikolata diyebilirim.Demlerken yayılan meyvemsi kokuları fincan da çok net bulamadım.Beni şaşırtan Etiyopya kahvelerinde ki o vurucu canlı asititeyi yakalayamam oldu.Ancak fincan soğudukça ağızda kalan hafif dutsu tatlar alabildim.Çikolata tatlarını sevenler için güzel bir seçki olabilir.Hediye olarak gönderilen Burundi-Kayanza ile 2.25 sürede biten yaptığım demlemede ise topraksı bir gövdeye sahip bir fincan elde ettim.Soğudukça kırmızı meyve asitiditesi ile beraber hafif tatlı bir profil elde ettim.
Hediye için teşekkür ediyorum.Emeğinize sağlık.

Merhaba,

İlk defa Sezy Coffee den alım yaptım.

Firma: Sezy Coffee
Kahve: Burundi Kayanza
Kavurma Tarihi: 01.09.22
Çekirdek Miktarı: 15 gr
Demleme Metodu: Hario V60 02 , Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (100 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent Pocket - 19 klik
Su Miktarı: 260 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı su (Damacana)
Demleme Süresi: 3.10

Önceden çok seyrekte olsa Kütahya Porselen ile V60 demleme yapıyordum. Şimdilerde Hario V60(plastik) yeni aldım. İlk denemem olduğu için mazur görün. Burundi ile ilk demleme bittiğinde kokusunda hafif aromalar hissediliyor. Soğudukça kırmızı meyve ile beraber hafif tatlı bir profil ortaya çıktı. Benim hoşuma gitti doğrusu.

İlk olarak hediye gelen Bishan Wate yi denedim. Onu da aynı reçeteyle yaptım. O da aynı şekilde sonuçlarını aldım ve hoşuma gitti.

Bu arada Molent ile 2 klik aşağıda demlediğimde tıkanma oldu ve 4-5 dakikaya kadar uzadı.

Vakumlu şişelerde oda sıcaklığında ve karanlıkta sakladığım 09 Ağustos kavrumlu Boreta Natural'i
tekrar açıp bu sefer Tatsa Kasuya yöntemiyle tekrar demledim.

jx-pro 4,0 (160 klik) nerdeyse french prese size'na yakın kalınlıkta
100'lük hario japon filtre
91-92 C Buzdağı su
20/300 ratio
60-60-60-60-60
3,25 bitiş.

Bir kahve bu kadar mı güzelleşir. Daha önceden de çok güzeldi ama anlamadığım şekilde ilk demlemelere göre boyut atladı.
Önceleri daha ince öğütüm ve kısa süreli demleme yapıyordum. Şimdi neredeyse french press size gibi.
Sonuç: Gövdeli asiditesi sağlam ve buram buram aromaları aldığım kahve oldu.

Bu sene Sezy'den ne alım yaptıysam artık, bu son alımdakiler de dahil elimde 1 buçuk aylık daha Sezy den kahve stoku var.

Şu sıralar boreta natural ile aşk yaşıyorum. İlk 250gr pek becerememiştim ama bu ikinci paket ile doğru tarifi yakaladığımı hissediyorum.

Kalın öğütüm ve yüksek sıcaklık ile aeropresste en güzel sonucu elde ettim. Kompleks, meyvemsi, tatlı, gövdeli, ... oldukça keyifli bir çekirdekmiş, tekrar ellerinize sağlık.

Az bir miktar bishan wate var elimde (hediye gelenden) onunla ilgili bir tavsiyesi olan olur mu? Mesela Hambela ya da Boreta ya kıyasla daha ince/kalın öğütüm, yüksek/düşük sıcaklık vs gibisinden

Bu arada Sezy jr nasıl?

Bu sene Sezy'den ne alım yaptıysam artık, bu son alımdakiler de dahil elimde 1 buçuk aylık daha Sezy den kahve stoku var.

Şu sıralar boreta natural ile aşk yaşıyorum. İlk 250gr pek becerememiştim ama bu ikinci paket ile doğru tarifi yakaladığımı hissediyorum.

Kalın öğütüm ve yüksek sıcaklık ile aeropresste en güzel sonucu elde ettim. Kompleks, meyvemsi, tatlı, gövdeli, ... oldukça keyifli bir çekirdekmiş, tekrar ellerinize sağlık.

Az bir miktar bishan wate var elimde (hediye gelenden) onunla ilgili bir tavsiyesi olan olur mu? Mesela Hambela ya da Boreta ya kıyasla daha ince/kalın öğütüm, yüksek/düşük sıcaklık vs gibisinden

Bu arada Sezy jr nasıl?
Yetmez ama evet :)

Bishan Wate için tavsiyem Boreta gibi kalın öğütüm su sıcaklığı 90-92.

Sezy Jr. ya da diğer adıyla Uzay bey iyi maşallah. Kavurmayla ilgili teorik derslere başladık. Sabırla anlatıyorum ama pek anlıyor gibi bakmıyor :)

Geri