• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Gaggia Classic Pro PID demleme ve buhar kiti

Ürünün Fiyatı
5250
Merhaba, cihazın kargoda hasar görme ihtimali sizin evde yay takarken hasar verme ihtimalinizden çok daha fazla. Ben PID kiti uygulaması yaptıktan sonra bile makineyi kargo ile gönderemiyorum. Kargo firmaları tüm hasar sorumluluğunu alıyorum diye kağıt imzalatmadan teslim almıyor artık.
Dilerseniz yayın nasıl takıldığı ile ilgili videolara yönlendireyim sizi, bakıp ona göre karar verin.

Kusura bakmayın, demleme kiti kısmınından bahsinizi şimdi gördüm. Tahmin edersiniz ki sonuç aynı. Hatta uygulama noktasında da yay kadar kolay olmasa da demleme kiti de çok zor değil. Şimdiye kadar alıp uygulayamayan olmadı. Ama karar sizin tabi ki

Merhaba, cihazın kargoda hasar görme ihtimali sizin evde yay takarken hasar verme ihtimalinizden çok daha fazla. Ben PID kiti uygulaması yaptıktan sonra bile makineyi kargo ile gönderemiyorum. Kargo firmaları tüm hasar sorumluluğunu alıyorum diye kağıt imzalatmadan teslim almıyor artık.
Dilerseniz yayın nasıl takıldığı ile ilgili videolara yönlendireyim sizi, bakıp ona göre karar verin.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Şuan hem Classic hem Cafelat Robot kullanıyorum. Robottan sonra Classic kullanımım neredeyse bitti ancak, sizin yönteminizle Classic’i bir üst seviyeye çıkarabilirim tekrar bir değerlendirip karar vereceğim.

Hem Murat Bey, hem de Gaggia ile ilgili kısaca bir şey yazmak istiyorum. Bu kısmı biraz daha tecrübe ettikten sonra Gaggia Pro Classic başlığı altında da paylaşmak istiyorum.

Forumda yüz yüze tanıştığımız ya da yazışarak konuştuğumuz arkadaşlarım var. Bir kısmınız yurtdışına taşındığım için ekipmanlarımı satışa çıkardığımı biliyor.

Almanya'ya taşınacağımdan dolayı ve evdeki alan kısıtlılığımdan dolayı ilk tercihim Gaggia Classic Pro + PID & OPV modifikasyonu yanında da Eureka Mignon Serisi olacaktı.

Bunun sebepleri; maliyeti, Reddit, kahvekulubu, youtube gibi sitelerden yapmış olduğum araştırmalarım ve Murat Bey'in paylaşımları, temiz işçiliği idi. Bir pid ve opv ekleyerek, benim diyen makinelerden daha iyi çıktılar alınmış olması ve steam wand'ının eski versiyonlara göre ciddi derecede kuvvetlendirilmiş olmasıydı. Bir de tabii ki az yer kaplamasıydı. ( kız arkadaşımın net duruşu vardı :) )

Araştırmalarım sonucunda Almanya'da Gaggia Classic Pro'nun en ucuzunun 369 Euro = Yaklaşık 5200 Lira olduğunu gördüm. Burada ise; gerek stok durumu, gerekse dövizin anlık artışı öncesi almış olmam dolayısıyla, yaklaşık 3300 TL'ye satın aldım. Açıkçası yanımda makine taşımayı pek düşünmüyordum.

Burada da Murat Bey'in temiz işçiliği ve yurtdışına oranla nispeten uygun fiyatları aklımı çeldi. Bir de oradan PID + OPV alıp, benim takabilmem çok zor bir ihtimaldi ve makineyle sorun yaşamak istemedim. Elim pek yatkın değil.

3300 liraya almış olduğum makineyi, Murat Bey'e teslim ettim. 1000 TL + 250 TL (Montaj Ücreti) ile birlikte PID + OPV sistemini uyguladı makineye.

Shades of Coffeeden alsaydım, yine bunun maaliyeti çok daha yükseklerde olacaktı. Yaklaşık 120-130 pound civarı. Onun yerine hem Murat Bey'e uygulamayı hem de yanımda taşımayı tercih ettim. Belki ilk gidişimde götüremeyeceğim ama olsun, müsait bir zamanda makineyi alacağım yanıma.

Murat Bey, çok kısa sürede PID + OPV'yi makineye uyguladı ve makineyi teslim aldım. Evde denemelere koyuldum. Bu esnada PID sisteminde steam kısmının çalışmadığını fark ettim, Murat Bey'e yazdım, uzaktan çözmeye çalıştık fakat olmadı. Defalarca çözüm yolu üretmeye çalıştı ama yapamadık. Kendisinin bu soruna benden çok takıldığını eminim (Lakin hiç sorun değil, en kötü pid sistemini baştan takarım, her şekilde hallederiz gibi yapıcı bir yaklaşım gösterdi) ve hiçbir şekilde düşünmeden, evime kadar gelip, makineyi aldı, halletti ve geri teslim etti. Sorun rölyelerden bir tanesinin temassızlık yapmasıymış. Basit bir şekilde çözdü ve çözüm üretti.

Bu sırada konuşmaya başlamamızdan itibaren kendisine Gaggia Classic ile ilgili sormuş olduğum onlarca soruyu cevaplamasından bahsetmiyorum bile. Çok kısa zamanda sabırlı bir şekilde cevap veren ve işini düzgün yapan bir insan.

Henüz makineyi çok fazla deneme fırsatım olmadı. Tecrübelerimi güncelleyeceğim. Gaggia Classic odaklı bir paylaşım değil, kendisinin verdiği hizmet için nacizane yorumlarım bunlar.

Kendisini tanımam, etmem, benim PR'ıma da ihtiyacı yok. Bunlar benim tamamen kişisel düşüncelerim. Kendisine çok teşekkür ederim. Kahvekulubu, üyelerine çok güzel insanlar tanıma fırsatı sunuyor.

Merhaba, bunca nezaket ve güzel sözler için ben teşekkür ederim. Forumun güzel insanlar tanımaya vesile olduğu konusunda hemfikirim. Bence günün sonunda gerçekten önemli olan da bu. Makinenizi güle güle kullanın, yurtdışındaki hayatınızda da başarılar ve mutluluklar dilerim.

Merhabalar ; Murat bey bende Mara X aldim ama elimdeki Gaggia yi bu sekilde yukseltip is yerinde kullanabilirim diye dusunuyorum. Elim bu islere super yatkin olmasa bile Raspberry PI dan biraz tecrubeliyim diyebilirim. Urun icin fiyat bilgisini alabilirmiyim?

Merhaba, demleme ve buhar kit 1200 lira. Haftasonu stok olacak. Telefonunuzu bırakırsanız haber verebilirim.

Son düzenleme:
Merhabalar, ben de Eylül ayı başında Murat Bey'den PID ve 9 bar OPV kiti alıp Eylül ortasında kurulumlarını yaptım. Naçizane görüşlerimi belirtmek isterim.

Öncelikle kendisi (burada başka arkadaşlar tarafından da yazıldığı gibi) son derece yapıcı ve yardımseverdi. Kurulum süresince neredeyse canlı destek hattı gibi aktifti diyebilirim. Kitten bahsedecek olursam, ben demleme+buhar kiti aldım ve kurulum için yaklaşık 6 saat harcadım. İmkanım olsa kesinlikle Murat Bey'e yaptırırdım (hala yapıyor mu bilmiyorum) zira tak-çalıştır bir düzenek olmadığı ortada, ciddi sabır ve konsantrasyon istiyor. Her ne kadar oldukça detaylı ve isabetli bir kurulum kılavuzu elinizde olsa da işin ehli değilseniz benim gibi biraz stres yapabilirsiniz... Nihayetinde her şey sorunsuz oldu ancak Murat Bey'le irtibatta olmasaydım muhtemelen güç bağlantısını yanlış yapacaktım, sonuç ne olurdu bilmiyorum ama öğrenmek de istemezdim. :)

Makineyi bu takviyelerle 3 aya yakındır kullanıyorum ve demleme kitinin istikrarlı işleyişi şimdiye kadar beni oldukça etkiledi. Kit olmadan önce yaşadığım tesadüfi başarıları artık çok daha kolay tekrarlayabiliyorum zira "temperature surfing" denilen şeyi yapmama gerek kalmadı. Çekirdeğin kavrum derecesine göre sıcaklık parametresiyle kolayca oynayabilmek makineden ve elinizdeki kahveden aldığınız verimi oldukça yükseltiyor.

Buhar kitini henüz yeterince efektif kullandığımı söyleyemem zira hem kahveyi pek süt ile tüketen birisi değilim hem de süt köpürtme konusunda hala yetersizim. Ama o mekanizmanın da işleyiş olarak tarif edildiği şekilde çalıştığını söyleyebilirim.

Benim durumumda öncesi/sonrası kıyası yapmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum zira hem basınç hem de sıcaklık parametrelerini ile aynı anda değiştirmiş oldum ancak yukarıda da bahsettiğim gibi tekrarlanabilir sonuçlar almak adına bu yükseltmelerden çok memnun kaldım. Eğer almayı düşünüyorsanız alternatiflere yönelmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Bu vesileyle Murat Bey'e bir kez de buradan teşekkür etmek isterim.

Ekli dosyalar

• g1 copy.jpeg
    g1 copy.jpeg
    37.8 KB · Görüntüleme: 158
  • g2.jpeg
    g2.jpeg
    146.1 KB · Görüntüleme: 154
Memnuniyetiniz beni mutlu etti, yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Merhaba,

Gaggia Classic için hazırladığım diğer iki yükseltme kitinin bağlantılarını da aşağıya bırakmak istiyorum

Murat beyden ben de pid ve buhar kiti satın aldım. Yorumlarda bahsedildiği kadar varmış, Murat bey sağolsun çok ilgili. Zor bir iş yapıyor gerçekten, hele benim gibi elektronikte el beceresi olmayan kişilere yardım etmek sabır gerektiyor, bıkmadan usanmadan destek oluyor. Kendisine desteği ve sabrı için teşekkür ederim.
Kit, istakrarlı çıktılar ve süt köpürtme anlamında önemli katkılar sağlıyor. Makine gerçekten seviye atlıyor. Uygulamayı düşünenler varsa tavsiye ederim.

Murat Beyden ben de yaklaşık 1 ay önce bu kiti aldım ve kendisine taktırdım. Öncelikle gerçekten çok iyi bir insan. Kit konusunda ufak anlaşmazlıklarımız olsa da son derece sabırlı ve nazik şekilde tüm sorunları çözmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve sorunu çözdük. Tavrı ve ilgisi için çok teşekkür ederim.

Kendisinden espresso ve buhar için PID kiti, 9 Bar OPV, ekstra buhar basıncı için termostat aldım. Espresso kısmı için 9 BAR OPV ve PID gerçekten çok gerekli şeyler kesinlikle yaptırılması gerekiyor. Yaşadığımız anlaşmazlık dediğim kısım aslında onun daha önce böyle bir talep almamış olmasından dolayı oldu. Ben buhar termostatının atmasından rahatsız oluyordum çünkü bir daha 100-110 derecelere inmesi gerekiyordu sistemin çalışabilmesi için. Bu termostat atacak mı atmayacak mı beklemesi beni geriyordu. Murat Bey güvenlik açısından termostatı çıkarmak istemiyordu ve sistemi termostatlı şekilde kurmuştu. Bu konuda benim rahatsızlıklarımdan sonra farklı şeyler denedik, çok ilgilendi ve sonuç olarak benim ihtiyacım olanın termostatı çıkararak sadece PID sistemini kullanan bir sistem olduğuna karar verdik. Zaten yurtdışında satış yapan ShadesOfCoffee gibi siteler de termostat olmadan satış yapıyorlardı. Yaklaşık 1 aydır böyle kullanıyorum ve gerçekten özellikle buhar basıncında çok yüksek artış oluyor. Kit hiç takılmadan önce termostat attığından dolayı çok düşen buhar basıncı gerçekten keyif kaçırıyor ve latte art için uygun süt yapılamamasına sebep oluyordu. Bu sistemle beraber çok rahat ettim.

Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum. Eğer ki elinizde böyle bir makine var ve yeni makineye geçmek için onu satmaya uğraşmak istemiyorsanız kesinlikle bunu taktırmanız gerekiyor. Kalite farkı çok yüksek oluyor. Çift kazan makineye geçmeyecekseniz kesinlikle bunu taktırmanızı öneririm. Yaptığım birkaç latte artı ekliyorum peşine :)

Ekli dosyalar

• 1.jpeg
    1.jpeg
    98 KB · Görüntüleme: 97
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    84.3 KB · Görüntüleme: 91
Murat Beyden ben de yaklaşık 1 ay önce bu kiti aldım ve kendisine taktırdım. Öncelikle gerçekten çok iyi bir insan. Kit konusunda ufak anlaşmazlıklarımız olsa da son derece sabırlı ve nazik şekilde tüm sorunları çözmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve sorunu çözdük. Tavrı ve ilgisi için çok teşekkür ederim.

Kendisinden espresso ve buhar için PID kiti, 9 Bar OPV, ekstra buhar basıncı için termostat aldım. Espresso kısmı için 9 BAR OPV ve PID gerçekten çok gerekli şeyler kesinlikle yaptırılması gerekiyor. Yaşadığımız anlaşmazlık dediğim kısım aslında onun daha önce böyle bir talep almamış olmasından dolayı oldu. Ben buhar termostatının atmasından rahatsız oluyordum çünkü bir daha 100-110 derecelere inmesi gerekiyordu sistemin çalışabilmesi için. Bu termostat atacak mı atmayacak mı beklemesi beni geriyordu. Murat Bey güvenlik açısından termostatı çıkarmak istemiyordu ve sistemi termostatlı şekilde kurmuştu. Bu konuda benim rahatsızlıklarımdan sonra farklı şeyler denedik, çok ilgilendi ve sonuç olarak benim ihtiyacım olanın termostatı çıkararak sadece PID sistemini kullanan bir sistem olduğuna karar verdik. Zaten yurtdışında satış yapan ShadesOfCoffee gibi siteler de termostat olmadan satış yapıyorlardı. Yaklaşık 1 aydır böyle kullanıyorum ve gerçekten özellikle buhar basıncında çok yüksek artış oluyor. Kit hiç takılmadan önce termostat attığından dolayı çok düşen buhar basıncı gerçekten keyif kaçırıyor ve latte art için uygun süt yapılamamasına sebep oluyordu. Bu sistemle beraber çok rahat ettim.

Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum. Eğer ki elinizde böyle bir makine var ve yeni makineye geçmek için onu satmaya uğraşmak istemiyorsanız kesinlikle bunu taktırmanız gerekiyor. Kalite farkı çok yüksek oluyor. Çift kazan makineye geçmeyecekseniz kesinlikle bunu taktırmanızı öneririm. Yaptığım birkaç latte artı ekliyorum peşine :)
Yorumunuz için teşekkür ederim. Latte art çok iyi olmuş, keşke ben de bu kadar iyi yapabilsem:)

Merhaba, değişen gümrük mevzuatı nedeniyle satışına bir süre ara vermek zorunda kaldığım PID kitleri önümüzdeki haftadan itibaren tekrar stoklara giriyor. Bilginize,

Elinden bu tarz işler gelebilecek birisi senede bir denk gelir ve siz hasret giderdiğiniz gibi kitin başına hadi yapalım diye çökersiniz. Bir ay önce bozulmuş olan telefonunuzda size gönderilmiş olan kurulum rehberinizin yerinde yeller esiyor ve siz elinden bu tarz işler gelen babanıza (evet o adam babanız olabilir) mahçup olmamak için kemkümle lafı dolandırırken bir yandan satın aldığınız yere gecenin birinde yazarsınız. Kiti satın aldığınız yer de Mühendis Abinin ta kendisiyse korkmayın. En kısa zamanda tarafınıza dönülecek...

Espri bir yana babama mahçup olmayayım diye çok büyük terbiyesizlik ettim, gecenin birinde nasıl yürekten istemişsem (yazar burada taciz ettiğini ima ediyor) uykunuzdan uyanıp bana gerekli dökümanı yolladınız. Yetmedi bir gün sonra oldu mu bu acaba ya diye gerilmişken, pimpirikli tavırlarıma makineme benden daha da hassas yaklaştığınızı göstererek güvende hissettirdiniz. İçim çok rahat, çok teşekkür ederim.

Elinden bu tarz işler gelebilecek birisi senede bir denk gelir ve siz hasret giderdiğiniz gibi kitin başına hadi yapalım diye çökersiniz. Bir ay önce bozulmuş olan telefonunuzda size gönderilmiş olan kurulum rehberinizin yerinde yeller esiyor ve siz elinden bu tarz işler gelen babanıza (evet o adam babanız olabilir) mahçup olmamak için kemkümle lafı dolandırırken bir yandan satın aldığınız yere gecenin birinde yazarsınız. Kiti satın aldığınız yer de Mühendis Abinin ta kendisiyse korkmayın. En kısa zamanda tarafınıza dönülecek...

Espri bir yana babama mahçup olmayayım diye çok büyük terbiyesizlik ettim, gecenin birinde nasıl yürekten istemişsem (yazar burada taciz ettiğini ima ediyor) uykunuzdan uyanıp bana gerekli dökümanı yolladınız. Yetmedi bir gün sonra oldu mu bu acaba ya diye gerilmişken, pimpirikli tavırlarıma makineme benden daha da hassas yaklaştığınızı göstererek güvende hissettirdiniz. İçim çok rahat, çok teşekkür ederim.
Rica ederim, makinenizi güle güle kullanın:)

Merhaba, stok mevcut 1950 TL. Shopier'de komisyon farkıyla taksitle alabilirsiniz:

Merhaba, stok mevcut 1950 TL. Shopier'de komisyon farkıyla taksitle alabilirsiniz:
Teşekkür ederim, Steam XL Termostatı almanın ne gibi artısı var acaba? Forumdaki yazılara baktım ama sanırım bu konuyu göremedim.

Merhaba, buhar gücünü PID kitin katkısına ek olarak 10 derece daha arttırıyor.

Geri