• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Gaggia Classic Pro PID demleme ve buhar kiti

Ürünün Fiyatı
5250

Mühendis abi

Barista
İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Espresso Makinesi
Gaggia Classic Pro, Ascaso Baby T
Değirmen
Eureka Oro Mignon Single Dose, Commandante MK4,
Ekipmanlar
Timemore tartı, cold brew, V60 ekipmanları
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ataşehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy
Merhaba,

Gaggia Classic Pro için hazırladığım PID kitiyle ilgili toplu alım başlığı altında verdiğim bilgileri bu başlık altında toplamak istedim.

1-Kitin özellikleri
2-Kitin ne için kullanıldığı

konularını aşağıda netleştirmeye çalıştım.

Kitin özellikleri şu şekilde:

1-Parçaların çoğu için (sensör, PID ünitesi ve project box) Shades of Coffee'nin tedarikçisiyle çalışıyorum. Kullandığım bütün ekipmanlar kalite olarak Auber ve Shades of Coffee ile aynı seviyede.
2-Kit stabilite olarak single shot'da 1,3-1,5 derece, double shotta 1,8-2 derece gibi bir değerde çalışıyor. Kanalımdaki videolardan görebilirsiniz (linkleri aşağıya yazdım). Termal stabilite, ünitenin sıcaklık düşüşüne ne kadar hızlı, etkili ve dengeli tepki verdiğiyle ilgili. Kullandığım algoritmaları uzun bir çalışma sonucunda elde ettim ve bu alanda diğer iki tedarikçiyle en azından aynı seviyedeyiz.
3-Diğer kitlerden farklı olarak ek güvenlik getirmesi açısından buhar termostatını sistemin içinde bırakıyorum. PID ünitesinin sigortalanmasından, topraklanmasına, tüm gerekli yerlere termal macun sürülmesine kadar standartları en üst seviyede tuttum. Kitin içerisine test amaçlı bir multimetre eklemeyi de düşünüyorum. Fiyatta 25 lira kadar oynayacaktır ama faydalı olacağını düşünüyorum. Opsiyonel tutabilirim.
4-Toplu alımda ödeme yöntemiyle ilgili Coyote ile konuştuk. Ben alışveriş sitelerindeki komisyonları da araya sokmayacak şekilde %50 ön ödemeyle çalışabileceğimi ilettim. Eğer nakit vermek istemez iseniz ekipmanların bir kısmının tedariğini yaptığım Ali Express tarafındaki alışverişi, teslimatı benim adresim olacak şekilde yapıp malzemeleri bana gönderebilirsiniz. Ben de kalan malzemelerin tedariğini yapıp geri kalan kısmın ödenmesiyle beraber kitleri elden teslim edebilirim.
5-Toplu alım yapılacak olur ise montaj için detaylı bir klavuz hazırlayacağım. Kendisi yapmak istemeyenler için montajı 250 TL gibi bir fiyata 1 saat içerisinde yapabilirim ama makineyi elden teslim almam gerekir. Bu anlamda ancak İstanbul'da oturan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Ataşehir'de oturuyorum. Eğer toplu alımdan önce denemek isteyen olur ise Ataşehir'e gelerek makinesini teslim etmesi yeterli.

Kullanım amacı:

Gaggia Classic'teki ısıtma sistemi basit mekanik termostatla çalıştığından sıcaklık 85-105 derece arasında gidip geliyor ve siz demlemenin hangi sıcaklıkta başlayıp hangi sıcaklıkta bittiğini bilemiyorsunuz. Espresso için uygun kabul edilen 93 dereceyi tesadüfen yakalasanız bile demleme sırasındaki yaklaşık 10 derecelik sıcaklık değişiminden dolayı ekşi ve acı tatların bir arada olduğu karışık bir tad alıyorsunuz. PID kiti ısıtma kontrolünü basit mekanik termostattan alıp elektronik bir cihaz olan PID ünitesine veriyor. PID ünitesi de belirlenen algoritmalara göre kazanı gerekli aralıklarla açıp kapatarak sıcaklığın stabil kalmasını sağlıyor. Böylece hem demlemeye doğru sıcaklıkla başlıyor hem de demleme sırasında doğru sıcaklığı koruyabiliyorsunuz.

Özellikle Gaggia Classic küçük kazanı ve yüksek rezistans değeriyle PID kontrolüne çok yatkın. Bu kiti (ve mümkünse yanında 9 bar OPV kitini) taktıktan sonra çok daha pahalı espresso makineleriyle aynı kalitede espresso yapabiliyorsunuz. Kendiliğinden PID kontrol ünitesine sahip 10 bin TL altında fiyatlanan hiçbir cihaz, kaliteli bir PID kiti takılmış Gaggia Classic'le aynı stabiliteyi yakalayamıyor. Örneğin Ascaso Dream PID termoblok olduğundan, Lelit Anna da kazanı büyük-rezistansı görece küçük olduğundan ve ayrıca PID algoritmaları manuel ayarlanamadığından Gaggia Classic'le ulaşabildiğimiz +/- 1 derecelik sapma değerine ulaşamıyor. Bundan dolayı PID ekranları anlık sıcaklık değerini değil, ayarlanan (istenen) sıcaklık değerini gösterecek şekilde ayarlanmış durumda. Bir nevi gerçek değerleri saklıyor bu cihazlar. Bahsettiğimiz Gaggia Classic kitlerinde ise gerçek anlık değerleri görüyorsunuz.

Bunun yanında sıcaklığı manuel olarak ayarlayabildiğiniz için kahvenin kavurma profiline uygun bir demleme sıcaklığı ayarlayabiliyorsunuz. Eğer buhar kitiyle beraber alırsanız da süt köpürtme performansını oldukça arttırıyor.

Youtube kanalımdaki videolar:

Kit ve özellikle buhar kısmı ile ilgili bilgi:

Single shot stabilite:

Double shot stabilite:

Son düzenleme:
Selamlar, hangi kiti istiyorsunuz?
555 255 37 99 numaralı telefonumdan ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da yaşasaydım makineyi size getirip kit uygulamasını yaptırırdım, ancak teknik bilgim zayıf ve makineyi açıp böyle uygulamalar yapmaktan çekiniyorum.

Selamlar, çok güzel görünüyor öncelikle tebrik ederim. Ancak 10 bin TL altı cihazlarda bu kadar stabil çalışma mümkün değil demişsiniz. Bildiğim kadarıyla lelit grace'de pid ayarının kalibrasyonu grup başlığına göre alınıyor. Yani ekrandan 93 dereceye ayarlamak aslında kazanı 104 105 dereceye ayarlamaya denk geliyor.

Uygulamayı siz mi yapıyorsunuz ?

İstanbul’da yaşasaydım makineyi size getirip kit uygulamasını yaptırırdım, ancak teknik bilgim zayıf ve makineyi açıp böyle uygulamalar yapmaktan çekiniyorum.
Merhaba, hazırladığım klavuz dışında size whatsapp görüntülü konuşma üzerinden de yardımcı oluyorum.

Selamlar, çok güzel görünüyor öncelikle tebrik ederim. Ancak 10 bin TL altı cihazlarda bu kadar stabil çalışma mümkün değil demişsiniz. Bildiğim kadarıyla lelit grace'de pid ayarının kalibrasyonu grup başlığına göre alınıyor. Yani ekrandan 93 dereceye ayarlamak aslında kazanı 104 105 dereceye ayarlamaya denk geliyor.
Teşekkürler. 7 derece offset kullanıyorum. Cihazlar ayarları yapılmış olarak geliyor elinize. Stabilite başka bir konu, ayarladığınız derecenin demleme sırasında ne kadar sabit kaldığıyla ilgili. Konuyla ilgili elinizde Lelit ile çekilmiş bir video varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Daha iyi aydınlatmış oluruz.

Son düzenleme:
Minimum kaç üye talep ederse toplu alım indirimi uygulayacaksınız ? Numaranızı verdiğinize göre bunu alacak kişi verdiğiniz numaradan size ulaşıp sipariş verir muhtemelen. site üyelerine X lira gibi tek bir fiyattan sunsanız daha iyi olurdu sanki ...

Merhaba, 10 üye için toplu alımdan bahsetmiştik ama o sayıya ulaşamayacağız gibi görünüyor.
Site üyelerine buhar kiti ile 850 lira, sadece demleme kiti 650 lira olarak fiyat vermiştim. Siteden veya telefonumdan iletişime geçebilirsiniz.

Selamlar, Rex C100 kiti satıldı bilginize.
Gelişmiş kit için talepleri bekliyorum.

thumbnail_20210507_135710-3.jpg

Son düzenleme:
Merhaba Buhar kitli versiyonu ben de isterim. Ama ne zaman, nereye ve ne kadar ödeme yapmamız gerekiyor. Biraz daha sade yazabilirseniz çok sevinirim

Merhaba, 555 255 37 99 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Kiti ben satın almıştım araya kapanma falan girince uzun ve dertli bir kargo süreci yaşadık, fün itibariyle elime geldi, uygulaması oldukça basitmiş bu setin. Tüm bu süreçte yardımlarını eksik etmeyen Murat bey'e @Mühendis abi çok teşekkür ederim.

Yorumuma gelecek olursam gerçekten daha ilk kullanımdan itibaren farkı anladım, bu model nispeten ucuz bir pid olmasına rağmen stabilite yakalamak epey memnun etti beni. Tavsiye ederim.
Memnun olmanıza çok sevindim, güle güle kullanın

Kit ile ilgili youtube kanalıma yeni bir video yükledim. Merak edenler izleyebilir.

Bu da buhar kitin görüntüsü:

20210604_130634-2.jpg

Ekli dosyalar

• 20210604_130726-2.jpg
    20210604_130726-2.jpg
    111.3 KB · Görüntüleme: 43
Satmakta olduğum PID kitin kalibrasyon prosedürünü kanalımdaki yeni videoda anlattım:

Geri