Belki biraz radikal olacak ama internetteki platformlardan gördüğüm kadarıyla isim yerine nickname kullanılarak, anonim üye olunan mecralarda kötüye kullanımın daha yaygın olduğunu gördüm. Gereksiz cesaret, küstahlık ve laubalilik gibi durumlar söz konusu. Bunun önüne geçebilmek adına ve kullanıcı sayısı arttığında ileriye yönelik olarak kontrolü sağlamak adına, üyelikler kimlik kartının isim ve kimlik numarası görünecek şekilde yönetimin onayına sunulması ile doğrulamalı olarak yapılsa, hem kişinin birden fazla hesap açması önlenir hem de kişinin bilgileri yönetimde yer alacağı için belki sınırların aşılması hususunda caydırıcılık olur. Sitede tam ismimi göstermeden, nickname ile devam edeyim seçenekleri hala kullanılabilir olur ama yönetim tarafından kişinin bilgileri saklanır. Ayrıca mesela uygunsuz bir yorum mu yapıldı, örnek veriyorum aynı yorumu bir hafta içerisinde 10 kişi raporlarsa, o hesap 1 aylık askıya alınabilir. 1 yıl içerisinde aynı durum 3 kere yaşanırsa kalıcı olarak silinir gibi önlemler alınabilir. Raporlayıp hesap sahibini uzaklaştırmak yerine kullanıcılar muhattap olup ‘kendinde doğrularını’ karşı tarafa empoze etmeye çalıştığında daha büyük bir karışıklık vuku buluyor. Kimse kimseye laf yetiştirme gayesi içinde olmadan gerekçe belirtip raporlama yaparsa uzun vadede hem ‘kavga, dövüş’ kültüründen hem de internet aleminde ‘toksik’ diye nitelendirilen ortamı bozmaya endeksli kitleden sıyrılmış oluruz.
Başka bir nokta da, gerek toplu alımlardaki olsun gerek diğer hususlardaki indirimler eğer sadece Whatsapp gruplarında paylaşılırsa ve/veya “Fırsatlar” gibi bir başlık altında sadece site üyelerinin (bu konuda da mesela 1 ayını doldurmuş, 3’ten fazla raporlanmamış gibi bir filtre dahi konulabilir ki sadece indirim kovalamak adına üyelikler açılıp gerçek üyelerin hakkı gasp edilmesin) görüntülemesine açık bir şekilde paylaşılırsa hem internette gezinen rastgele bir insan bu fırsattan yararlanıp üyelerin erişimini kısıtlamamış olur hem de tek bir başlık altında sadece fırsatlar toparlanırsa daha düzenli olabilir.