• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Forum’da Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Joe Doe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
üyelikler kimlik kartının isim ve kimlik numarası görünecek şekilde yönetimin onayına sunulması ile doğrulamalı olarak
Birincisi bu biraz komik, kripto veya banka hesabı açmıyoruz, en iyi ihtimalle telefon numarası doğrulanabilir.
İkincisi kimse anonim değil IP adresleri sistemde kayıtlı.
Üçüncüsü forum kuralları oluşturuldu, bu kurallara göre ceza puanları var.
Dördüncüsü yönetim ya çok kuralcı olmak istemiyor ya çok meşgul ya da üşengeç. Bu sebeple diğer önerilerinizin mantıklı olup olmadığını sorgulamadan söylemek isterim ki gerçekleşmeleri güç...

isim yerine nickname kullanılarak
Gereksiz cesaret, küstahlık ve laubalilik gibi durumlar söz konusu
Foruma 11 mayista katilmissiniz. Neyden bu kadar rahatsiz oldunuz?

ben tam aksini dusunuyorum, forumda anonimlik olmali. Anonim olursak özgür yazariz, özgür yazarsak kötü kahveye rahatca KÖTÜ deriz.
internette gezinen rastgele bir insan bu fırsattan yararlanıp üyelerin erişimini kısıtlamamış
Tek isteğim içinde bulunduğum bu ‘aile’nin gelişip büyümesi ve büyürken de eksilmemesi
Biz kapali bir yapi degiliz. Aylik alimdaki firma uygun gorurse insanlarin forum uzerinden kahve almasini niye engelleyelim?

Forum su an gayet iyi ve saglikli calisiyor. Cikan sorunlar forum veya kahve kaynakli degil, ülkemiz ve ekonomi kaynakli.
Sonsuza kadar buyuyecegini dusunuyorsunuz ama bu da olmayacak. Turkiye’de kahveyi hobisi yapmak isteyen sayisi asagi yukari bu kadardir.

Birincisi bu biraz komik, kripto veya banka hesabı açmıyoruz, en iyi ihtimalle telefon numarası doğrulanabilir.
İkincisi kimse anonim değil IP adresleri sistemde kayıtlı.
Üçüncüsü forum kuralları oluşturuldu, bu kurallara göre ceza puanları var.
Dördüncüsü yönetim ya çok kuralcı olmak istemiyor ya çok meşgul ya da üşengeç. Bu sebeple diğer önerilerinizin mantıklı olup olmadığını sorgulamadan söylemek isterim ki gerçekleşmeleri güç...
Telefon numarası ile doğrulamada bir sms gönderimi söz konusu olduğu için ekonomik olarak kimlik fikrini sunmuştum, ama nasıl olduğu çok da önemli değil açıkçası.
IP'ler kayıtlı fakat sanıyorum ki birden fazla üyelik açmanın önünde bir engel değil bu, ama denemedim bilmiyorum.
Yakın zamanda çok fazla tartışmaya denk geldiğim için fikir belirttim sadece, eğer kurallar doğrultusunda bir yaptırım uygulanıyorsa sevindim.
Ne yazık ki güç olduklarının farkındayım, sadece belki dolaylı da olsa bir noktada etki yaratır umuduyla yazdım. Çünkü bulunduğum süre boyunca gerçekten çok şey öğrendiğim ve keyifle girdiğim bir forum haline geldi benim için. Uzun süreler boyunca devam etmesini isterim. Hepsinden öte, fikir ayrılıklarında bile karşılıklı olarak saygılı bir şekilde tartışabilmek en güzeli.

Foruma 11 mayista katilmissiniz. Neyden bu kadar rahatsiz oldunuz?
Mesele gün sayısı değil ki, katıldığım günden bu yana çoğu konuyu okudum diyebilirim. Ben kötü kahveye kötü ya da kötü ekipmana kötü denmesin demiyorum ki, linç kültürü yerine raporlama yaygınlaşmalı ve kimse kimseyle tartışmaya girmemeli diyorum. Zaten anonimlik de kalksın demedim, forumda kayıt altında olsun ama isteyen anonim olarak kalabilsin dedim.
Sanırım pek anlaşamadık. Ben fiyatlandırma ya da hizmet kaynaklanı problemlerden bahsetmedim, insanların tutumlarından bahsettim. Veya tüm ülkeye ulaşılsın gibi bir gayem de yok, sadece üye sayısı artarken insanların huzurunu bozan insanlar bir noktada elense keşke dedim. Yazdığım şeyler sandığınız kadar keskin yorumlar değil, ilk aklıma gelenleri söyledim. Eğer bir noktada sizi rahatsız ettiyse kusura bakmayın.

Belki biraz radikal olacak ama internetteki platformlardan gördüğüm kadarıyla isim yerine nickname kullanılarak, anonim üye olunan mecralarda kötüye kullanımın daha yaygın olduğunu gördüm. Gereksiz cesaret, küstahlık ve laubalilik gibi durumlar söz konusu. Bunun önüne geçebilmek adına ve kullanıcı sayısı arttığında ileriye yönelik olarak kontrolü sağlamak adına, üyelikler kimlik kartının isim ve kimlik numarası görünecek şekilde yönetimin onayına sunulması ile doğrulamalı olarak yapılsa, hem kişinin birden fazla hesap açması önlenir hem de kişinin bilgileri yönetimde yer alacağı için belki sınırların aşılması hususunda caydırıcılık olur. Sitede tam ismimi göstermeden, nickname ile devam edeyim seçenekleri hala kullanılabilir olur ama yönetim tarafından kişinin bilgileri saklanır. Ayrıca mesela uygunsuz bir yorum mu yapıldı, örnek veriyorum aynı yorumu bir hafta içerisinde 10 kişi raporlarsa, o hesap 1 aylık askıya alınabilir. 1 yıl içerisinde aynı durum 3 kere yaşanırsa kalıcı olarak silinir gibi önlemler alınabilir. Raporlayıp hesap sahibini uzaklaştırmak yerine kullanıcılar muhattap olup ‘kendinde doğrularını’ karşı tarafa empoze etmeye çalıştığında daha büyük bir karışıklık vuku buluyor. Kimse kimseye laf yetiştirme gayesi içinde olmadan gerekçe belirtip raporlama yaparsa uzun vadede hem ‘kavga, dövüş’ kültüründen hem de internet aleminde ‘toksik’ diye nitelendirilen ortamı bozmaya endeksli kitleden sıyrılmış oluruz.

Başka bir nokta da, gerek toplu alımlardaki olsun gerek diğer hususlardaki indirimler eğer sadece Whatsapp gruplarında paylaşılırsa ve/veya “Fırsatlar” gibi bir başlık altında sadece site üyelerinin (bu konuda da mesela 1 ayını doldurmuş, 3’ten fazla raporlanmamış gibi bir filtre dahi konulabilir ki sadece indirim kovalamak adına üyelikler açılıp gerçek üyelerin hakkı gasp edilmesin) görüntülemesine açık bir şekilde paylaşılırsa hem internette gezinen rastgele bir insan bu fırsattan yararlanıp üyelerin erişimini kısıtlamamış olur hem de tek bir başlık altında sadece fırsatlar toparlanırsa daha düzenli olabilir.

Niyeti anlaşılabilir bulsam da bence birinci önerinin adı fişleme. O noktadan sonra cesaretin, küstahlığın ve laubaliliğin çizgisini kim çizecek mesela? Belli sınırlar çerçevesinde -ki hemen hemen her forumda belli kurallar vardır- herkes her yorumu yapabilmeli. Böyle bir durumun gerilimden başka bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Yönetim görebildiğim kadarıyla oldukça aktif, olası bir durumda da kurallar çerçevesinde gerekeni yapabilir.

İkinci öneriyi daha makul bulsam da orada da bence alımın çokluğu kulübün de firmaların da işine gelecektir. Kulüp, indirim talebinde bulunduğunda maddi gücü önemli bir etken olur, firmalar da toplu alımda satış hacminin daha yüksek ve kendi tanıtımlarını daha etkili yapabileceklerini düşünerek indirim için daha hevesli olur. Toplu alımda stok durumu düşük çekirdekler haricinde de genelde bir erişim kısıtlanması problemi göremedim.

Arkadaşlar bu başlıkta forumda karşılaşılan teknik sorunlar yer alıyor. Sizin tartıştığınız konu için şurası daha uygun sanırım:

Niyeti anlaşılabilir bulsam da bence birinci önerinin adı fişleme. O noktadan sonra cesaretin, küstahlığın ve laubaliliğin çizgisini kim çizecek mesela? Belli sınırlar çerçevesinde -ki hemen hemen her forumda belli kurallar vardır- herkes her yorumu yapabilmeli. Böyle bir durumun gerilimden başka bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Yönetim görebildiğim kadarıyla oldukça aktif, olası bir durumda da kurallar çerçevesinde gerekeni yapabilir.

İkinci öneriyi daha makul bulsam da orada da bence alımın çokluğu kulübün de firmaların da işine gelecektir. Kulüp, indirim talebinde bulunduğunda maddi gücü önemli bir etken olur, firmalar da toplu alımda satış hacminin daha yüksek ve kendi tanıtımlarını daha etkili yapabileceklerini düşünerek indirim için daha hevesli olur. Toplu alımda stok durumu düşük çekirdekler haricinde de genelde bir erişim kısıtlanması problemi göremedim.
Fişlemek gibi değil, sadece caydırılık önlemi olması açısından söylemiştim ama sanırım kendimi yeterince iyi ifade edemedim o noktada 😅 Okuduğum birkaç yorumun ve F1’deki olayların ardından biraz hararetli yazmışım sanırım. Onun haricinde de ben sadece iyi niyetin suistimal edilmemesi adına yorum yapmıştım aslımda genel olarak, fırsatlar da o minvaldeydi fakat gayet mantıklı sizin de dediğiniz. Sayıca çokluk olduğunda daha büyük fırsatlar elde edilebilir, çok haklısınız. Sanırım ‘doğru’ diye de bir şey yok bu noktada, her hareketin kendi iyi ve kötü sonuçları var.
Arkadaşlar bu başlıkta forumda karşılaşılan teknik sorunlar yer alıyor. Sizin tartıştığınız konu için şurası daha uygun sanırım:

Doğru, ben direkt olarak daldım konuya sanırım. Eğer cevap yazmak isteyen bir arkadaş olursa gerekli konu üzerinden iletişim kurarsa sevinirim öyleyse. Teşekkür ederim size de bilgilendirmeniz için 😌

Forumu okurken bazı kişilerin imzaları çok yoruyor. Foruma gece modu gelir mi bilmiyorum ama tarayıcımdaki eklentiyle beyaz yerleri siyah yapıyorum. İşte burada sıkıntı çıkıyor. İmza yerine resim koyanlara denk geldim mi far görmüş tavşana dönüyorum. Hehehe. Bazılarının da imzası destan gibi maşallah diğer mesaja geçmek uzun sürüyor. Ben aradım taradım ayarlarda bulamadım. İmzaları görme, imzaları kendinden kapat diye bir özellik var mı? Bu arada gece modu siteye gelecek mi?(telefonda forum kullananlar için) Teşekkürler.

Forumu okurken bazı kişilerin imzaları çok yoruyor. Foruma gece modu gelir mi bilmiyorum ama tarayıcımdaki eklentiyle beyaz yerleri siyah yapıyorum. İşte burada sıkıntı çıkıyor. İmza yerine resim koyanlara denk geldim mi far görmüş tavşana dönüyorum. Hehehe. Bazılarının da imzası destan gibi maşallah diğer mesaja geçmek uzun sürüyor. Ben aradım taradım ayarlarda bulamadım. İmzaları görme, imzaları kendinden kapat diye bir özellik var mı? Bu arada gece modu siteye gelecek mi?(telefonda forum kullananlar için) Teşekkürler.
Gece modu var. Tercihlerden değiştirebilirsiniz

Profil resminize tıklayın》Tercih Seçenekleri》İçerik Seçenekleri》Kullanıcı imzalarını mesajlarıyla birlikte göster'in tikini kaldırın ve kaydedin.

Bildirimde "mesajınızdan alıntı yaptı" yerine "mesajınzıdan" ifadesi geçiyor.

Bir de "Tercih seçenekleri" diye bir bölüm var. "Tercihler" yahut "Seçenekler" Türkçeye daha uygun düşer
Değerli yönetim ve moderatörler

Buraya birkaç kere karşılaştığım hataları yazdım. Ancak şu basit talebe bile dönüş olmadı. Kuyuya bağırıyormuş gibi hissediyorum.

Yeri gelmişken kimsenin itiraz etmeyeceği bir talep daha ileteyim. Yeni üye olan kullanıcıların belli bir mesaj sayısına (mesela 40) ulaşmadan başlık açamaması hakkında kanun hükmünde kararname yahut teknik bir çözüm getirebilir miyiz?

Benim şöyle bir tavsiyem olucak, ne kadar sorun sayılır ya da doğru yeri burası mı bilmiyorum. Değil ise mazur görün lütfen.

Mesela bir konuda gezerken bir kişinin sorduğu bir soruyu görüyorum ve soru hoşuma gidiyor. Ancak sorunun cevabını bulmak için de aynı konuyu aramam gerekiyor ki bazen cevap verilmiş de olmuyor öylece aranıyorum :)

Aynı forumdonanımhaber'deki gibi, mesajların altında "Bu mesaja 2 cevap verildi" gibi bir buton, kısa yol olsa oldukça kullanışlı olur.

Geri