• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flores Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Colove
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buna benzer bir Kolombiya kahvesini Sanalbaharattan içip kahveden nefret etmiştim. Sanki karpuzlu parfüm içiyorsun hissi vermişti. Bende 2 adet (Papandayan ve Firinsa Est.) sipariş vermiştim inşallah ona benzemezler. Hayırlısı diyelim

Buna benzer bir Kolombiya kahvesini Sanalbaharattan içip kahveden nefret etmiştim. Sanki karpuzlu parfüm içiyorsun hissi vermişti. Bende 2 adet (Papandayan ve Firinsa Est.) sipariş vermiştim inşallah ona benzemezler. Hayırlısı diyelim
Yok bu kavrumu gerçekten başarılı buldum ben. Rahatsız etmeye başladığı noktada çekirdek vazgeçiyor karpuzdan. Ama deneysel kahve sevmiyorsanız kesinlikle tercih etmeyin rahatsız edici gelebilir.

Merhabalar,
El Salvador Ochuspe’yi espresso olarak kullanıyorum. 18 g kahveden 36 g çıktı alıyorum, süre yaklaşık 29 sn. Ancak bu aralığa gelebilmek için diğer espresso kahvelerime göre öğütümü oldukça inceltmem gerekti. Buna rağmen fincanda belirgin bir ekşilik hissediyorum. Çekim sırasında fışkırma veya bariz bir kanallanma da görmüyorum, puck da düzgün çıkıyor.
Bu kahve için sizin önerdiğiniz espresso reçetesi nedir? Daha uzun oranlarda mı çalışmak gerekir yoksa bu kahvenin karakterinde zaten belirgin bir asidite mi var? Ayrıca demleme sıcaklığını biraz artırmamı önerir misiniz?Teşekkürler.

Merhabalar,
El Salvador Ochuspe’yi espresso olarak kullanıyorum. 18 g kahveden 36 g çıktı alıyorum, süre yaklaşık 29 sn. Ancak bu aralığa gelebilmek için diğer espresso kahvelerime göre öğütümü oldukça inceltmem gerekti. Buna rağmen fincanda belirgin bir ekşilik hissediyorum. Çekim sırasında fışkırma veya bariz bir kanallanma da görmüyorum, puck da düzgün çıkıyor.
Bu kahve için sizin önerdiğiniz espresso reçetesi nedir? Daha uzun oranlarda mı çalışmak gerekir yoksa bu kahvenin karakterinde zaten belirgin bir asidite mi var? Ayrıca demleme sıcaklığını biraz artırmamı önerir misiniz?Teşekkürler.
Merhaba @mustafacakir , Ochuspe, 60 saat anaerobik natural işleme nedeniyle espresso serimiz içerisindeki daha meyvemsi ve canlı asiditeye sahip kahvelerden biridir. Bu nedenle diğer espresso kahvelerimize göre daha parlak bir fincan profili sunabilir.

Tarifiniz 18 g - 36 g, ~ 29 sn genel olarak doğru bir aralıkta görünüyor. eğer asiditeyi biraz daha azaltıp tatlılığı artırmak isterseniz, ilk olarak oranı biraz uzatmanızı öneririz. örneğin 18 g kahveden 42–45 g çıktı alarak deneyebilirsiniz.
ayrıca demleme sıcaklığınızı 1–2°C artırmak da (örneğin 92°C yerine 94°C) daha dengeli ve tatlı bir sonuç verebilir.

Buna rağmen belirgin bir meyvemsilik ve canlı asidite hissediyorsanız, bu durum büyük ölçüde Ochuspe'nin doğal karakterinden kaynaklanmaktadır🙌🏻.

evet @FloresRoastery den ilk siparişim elime ulaştı. her denediğim çekirdiği elimden geldiğince paylaşacağım. bütün demlemeleri comandante c40 20 klik ve clever dripper kullanarak. 1,5 dk. demleme sonunda kabuk kırma ve 3. dakikada süzmeye başla olarak yapacağım.

Bu kahveyi şöyle tanımlayabilirim “DURMA DANS ET!!!” Santa Monica Watermelon.

Bu çekirdeği daha önce farklı kavurucundan da deneyimledim. Genel anlamda şöyleydi baskın bir karpuz kokusu, tadımda da karpuz başlayıp, soğudukça da karpuz devam eden ve ağızda oldukça rahatsız edici bir kuruluk ve acılık bırakan bir sonuç oldu. Hatta hala bu çekirdeği bitiremedim. Koku süper ama tadım pek iyi değildi. Siparişime ek olarak numune istediğim çekirdeklerin arasına bu çekirdeği yazmamış olmama rağmen Bagir bey saolsun yollamış. bu sebeple ilk deneyim bu oldu.

Öğütmeden önce ve öğüttükten sonra çok net bir karpuz yerken beyaz kısmına yaklaştığımızdaki koku vardı. Demlerken ilk 1 dakika içerisinde yine karpuz kokusu hakim iken demlemenin sonuna doğru baskın karpuz kokusu yerini daha iç gıcıklatıcı tatlı bir kokuya bıraktı. Tadımda ise ilk 5 dk içerisinde karpuz çok baskın hatta biraz dilin üst kısmında bir kuruluk anımsatan hafif rahatsız edici bir tat bıraktı. Eyvah yine aynısı olacak derken ilk 5 dk dan sonra tadım notalarından bağımsız söylüyorum bunu, karpuzun dominantlığını kıran oldukça ferahlık hissi veren bir oldukça şaşırtıcı bir asidite ile narenciye ortaya çıkmaya başladı. İlk kısımda bahsettiğim kuru rahatsız edici tat neredeyse kayboldu diyebilirim. Tamamen yön değiştirdi çekirdek. Soğuduğunda da bu sefer sanki daha meyve notaları ve karamel, kakao gövdesine sahip notaları olan bir japanese cold brew içiyormuşum gibi oldu. Çekirdek kesinlikle tek düze değil, kademe kademe farklı kutuplarda dans ediyor gibi.
Çok teşekkür ederim, bu kahvede benim de en sevdiğim taraflardan biri fincan soğudukça karakterinin değişmesi. İlk başta karpuz çok ön planda oluyor ama sonra daha ferah ve farklı meyve notaları çıkmaya başlıyor.

Bu kadar detaylı paylaşmanız beni çok mutlu etti... Diğer kahveler hakkındaki yorumlarınızı da merakla bekliyorum.

Çok teşekkür ederim, bu kahvede benim de en sevdiğim taraflardan biri fincan soğudukça karakterinin değişmesi. İlk başta karpuz çok ön planda oluyor ama sonra daha ferah ve farklı meyve notaları çıkmaya başlıyor.

Bu kadar detaylı paylaşmanız beni çok mutlu etti... Diğer kahveler hakkındaki yorumlarınızı da merakla bekliyorum.
o zaman ikinci denediğim çekirdekle bugünü bitirelim:) Frinsa Estate

watermelona göre gövde çok daha yoğun onu söyleyebilirim. tadım notaların blurberry denmiş ama ben o kdar sınırlayamacağım bu işin çok profesyoneli olmadığım için. çok net beyaz meyveler değilde kırmızı ve türevi daha yoğun tatlara sahip olan kırmızı ve türevi meyvelerin dolgun asiditesi ve tatlılığı var. bu tatlılık ve asidite tam yutarken kahveyi insanın genzinde sanki asılı bırakıyor. yoğun kırmızı meyveler kokteyli gibi bu çekirdek. bu yoğun meyvemsilik ve dolgunluk kahveye kesinlikle şarap ve şurup niteliği kazandırmış. oldukça uzun bir bitişe sahip bir çekirdek. oldukça keyifli bir çekirdek ve ben bu çekirdeğin açıkcası soğuk demlemede de performansının oldukça tatmin edici olacağını düşünüyorum.

Bu sabah PAGİ'yi SAGE SDC400 makinemde gold seçeneğinde demledim. @FloresRoastery nin sitesinde bahsettiği gibi uçlarda olmayan bir sabah kahvesi diyebiliriz. bilmiyorum degass ile ilgilimi ama bu kahvede beni rahatsız eden ve hatta demleme bittikten sonra kahve posasından gelen nemli bir topraksı koku vardı. bir şans daha vermek gerekecek sanırım bikaç gün sonra.

Son düzenleme:
Bu sabah PAGİ'yi SAGE SDC400 makinemde gold seçeneğinde demledim. @FloresRoastery nin sitesinde bahsettiği gibi uçlarda olmayan bir sabah kahvesi diyebiliriz. bilmiyorum degass ile ilgilimi ama bu kahvede beni rahatsız eden ve hatta demleme bittikten sonra kahve posasından gelen nemli bir topraksı koku vardı. bir şans daha vermek gerekecek sanırım bikaç gün sonra.
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim bahsettiğiniz nemli ve hafif topraksı karakteri ilginç buldum. pagi, sumatra ve etiyopya kahvelerinin harmanından oluşuyor. özellikle Sumatra tarafı zaman zaman bu tarz daha topraksı ve derin aromatik çağrışımlar verebiliyor.

Yine de birkaç gün daha dinlendirdikten sonra nasıl değişeceğini merak ediyorum,eğer tekrar denerseniz, sonraki izlenimlerinizi de duymaktan memnuniyet duyarım. 🙏

Papandayanı bugün cesaretimi toplayıp espresso olarak da demledim. Asidik espresso sevmeyen birisi için iyi bir tercih olmayabilir ama genelde fark ettiğim kadarıyla bu tarz çekirdeklerde espresso çekirdeğin içinde ne varsa daha da yoğun bir şekilde bardağa ulaşmasını sağlıyor. Papandayanın karakteristik kırmızı meyve tadı buram buram hissediliyor. Ben seviyorum filtre çekirdekleri ile espresso yapıp deneyimlemeyi. 16-40 yapmaya çalışıyorum. elinde olan varsa bi şans verebilir. Kendi başına değil ama freddo veya amerikano ile iyi gideceğini düşünüyorum.

Merhaba, Arjuna ve Sumatra için reçete önerininz var mı acaba? Hangi sıcaklıklarda demlemek en uygun sonucu verir? Daha önce hiç wet hulled işleme yöntemi kullanılan bi çekirdek demlememiştim

Merhaba, Arjuna ve Sumatra için reçete önerininz var mı acaba? Hangi sıcaklıklarda demlemek en uygun sonucu verir? Daha önce hiç wet hulled işleme yöntemi kullanılan bi çekirdek demlememiştim
Merhabalar @lotuswhite, ilk wet hulled deneyiminiz şimdiden hayırlı olsun
Bu yöntem aslında Endonezya'daki çiftçilerin yağışlı iklim nedeniyle hızlıca nakit paraya ulaşma ihtiyacından ortaya çıkmış geleneksel bir süreç. Kuruma süresi çok kısa tutulduğu için kahveye bitter çikolata ve baharat gibi çok kendine özgü, yoğun karakterler katıyor.

İşlem süresi kısa bittiği için, demlerken o aromaları düzgünce çözebilmek adına kahveye biraz ekstra enerji vermek gerekiyor. Bu yüzden benim tavsiyem; normal filtre ayarınızdan biraz daha kalın bir öğütüm yapmanız ve su sıcaklığını 93-94 derece gibi yüksek tutmanız. Bu kombinasyon o ağır gövdeyi çok güzel dengeleyecek ve aromaları fincana daha temiz alacaktır.

Denedikten sonra yorumlarınızı merakla bekliyorum✌🏻

Kendilerinden Papandayan, Arjuna ve Bombe'yi denedim. Üçünü de beğendim. Ama hepsinden önemlisi Bagir Beyİn iletişimi ve ilgisi takdire şayan.

Merhaba herkese, Bugün sizinle bir kahveden bahsetmek istiyorum.
Endonezya'da tanıdığım bir çiftçiden aldığım bir kahve bu. Wet hulled prosesini koruyarak, fermantasyon aşamasında çekirdeği 24 saat yasemin çiçeği ve liçi ile birlikte fermente ediyor kendisi. Yani hâlâ tam wet hulled, ama bu 24 saatlik co-ferment kısmı ona başka kahvelerde rastlamadığım bir karakter katıyor.

Bu kahveyi 2 senedir kendim içiyorum. Şimdi küçük bir miktar getirmeye karar verdim, sadece 2 kg bir deneme olarak.
Miktar bu kadar az olduğu için satışa koymuyorum bu kahveyi. İki şekilde deneyebilirsiniz:
  1. Kavurmahanedeki brew bar'da tadım olarak,
  2. 1000 TL üzeri siparişlerde 15 gram hediye olarak yolluyorum, kargo da bu siparişlerde ücretsiz. Bu arada şu an tüm kahvelerde %20 indirim de mevcut.
Deneyenlerin notlarını, eleştirisini merak ediyorum çünkü bu kahvenin ileride ne olacağına biraz da sizin yorumlarınızla karar vereceğim.

Merhaba herkese, Bugün sizinle bir kahveden bahsetmek istiyorum.
Endonezya'da tanıdığım bir çiftçiden aldığım bir kahve bu. Wet hulled prosesini koruyarak, fermantasyon aşamasında çekirdeği 24 saat yasemin çiçeği ve liçi ile birlikte fermente ediyor kendisi. Yani hâlâ tam wet hulled, ama bu 24 saatlik co-ferment kısmı ona başka kahvelerde rastlamadığım bir karakter katıyor.

Bu kahveyi 2 senedir kendim içiyorum. Şimdi küçük bir miktar getirmeye karar verdim, sadece 2 kg bir deneme olarak.
Miktar bu kadar az olduğu için satışa koymuyorum bu kahveyi. İki şekilde deneyebilirsiniz:
  1. Kavurmahanedeki brew bar'da tadım olarak,
  2. 1000 TL üzeri siparişlerde 15 gram hediye olarak yolluyorum, kargo da bu siparişlerde ücretsiz. Bu arada şu an tüm kahvelerde %20 indirim de mevcut.
Deneyenlerin notlarını, eleştirisini merak ediyorum çünkü bu kahvenin ileride ne olacağına biraz da sizin yorumlarınızla karar vereceğim.
Sipariş verdik bakalım

Öncelikle papandayan hakkında yazayım. Tam bir endonezya kahvesi gövdesiyle karşılaşıyorsunuz damağı dolduran fakat çiçeksiliği de hissettiren bir kahve. O genelde topraksı hissiyatı olan kahveler gibi değil, çiçeksilik kendini daha çok toprağın üstünde filizlenir gibi hissettiriyor. Soğumaya bıraktığımda fazla olgunlaşmış kırmızı meyvelere dönüşüyor ve asidite oldukça yükseliyor. Keyifli ve değişken bir fincan oldu.
Guntur beni yine şaşırtan bir kahveydi. Bir kelimeyle tanımlamam gerekirse o kelime "tatlı" olur. Tadım notlarında şeftali ve elma yer alsa da bana pekmez ve esmer şeker gibi daha tatlı bir his geldi. Bunun espressosunu denemek istiyorum.
Lychee olan kahve liçiden ziyade sanki bir gül buketi gibi fazla aromatik ve çiçeksi hissettirdi bana. Gül lokumu gibi değil ama gül suyu gibi hissettiğimi hatırlıyorum keyifli ve içimi kolay bir kahveydi.
Yaseminli kahve benim favorim 2 sene önce eskişehir kahve festivalinde satın aldığım kahve bu muydu bilmiyorum fakat aşırı benziyordu kuru kokuda bu yüzden heyecanla demledim ve çok beğendim. Bir kahve bu kadar çiçeksi hissettirebilir. Kahvenin gövdesi yöresinden kaynaklı dolu dolu hissettirirken çiçeksi aromatikler parfüm gibi hissettiriyor. Çok keyifli ve uzun süre içilebilir bir profil bu benim için. Amouage reflection man parfümünün eski batchlerinin kahve versiyonu gibi. Reflection man benim en sevdiğim parfüm belki de bu kahve bana o yüzden bu kadar iyi hissettirdi bilemiyorum.

Geri