• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

Sabah çok üsendiğim zaman kullanıyorum makineyi. Kesinlikle kendi karafi ve dripperi ile kullanıyorum. Eger kahvem 15.2-15.3 gibi 15 gramı geçiyorsa makine 16 ölçüyor. O zaman da oranı 1/15 yapıyorum final çiktisi yine 240 oluyor. Bu şekilde demleme zahmetsiz ve güzel oluyor. Hiç orasini burasini kurcalamadan kafaya takmadan dumduz kullanıyorum ve mutluyum. Mod vs hiç gerek yok. Stok haliyle bu sekilde kullanın memnun eder
Ben de bu yöntemi çok kullandım hocam. Fakat en iyi sonucu manuel durdurmayla alıyorum, bloom miktarının 70 gr gibi olması daha iyi bir demlemeye imkan veriyor.
Makinenin temelde hedef kitlesi aslında tartısı hatta değirmeni olmayan, filtre kağıdına 2 kaşık kahve koyup demlemeye yapmak isteyen kitle. Bu şekilde düşününce aslında bire 15 mi 16 mı demleme yaptığının pek önemi kalmıyor. Lakin 1-2 minik müdehaleyle bu makine çok iyi bir manuel pour over cihazı oluyor.
2500-3000'e alanlar bence ücretsiz, hediye ürün aldıklarını düşünmeliler. Örneğin Moccamaster kaliteli, güzel cihaz ama 70'li yılların ürünü. Kahveye döktüğü su sıcaklığının belli bir istenen aralıkta olması dışında hiç bir özelliği yok. Bu gibi iyi filtre kahve makinelerinde 30 gr demleme yapacaksınız ki düzgün bir çözünme olabilsin. Aroma Master'da ise 12 gr demlemeyi dahi manuel demleme kalitesinde bir kahve alınıyor. Bu makinenin yaptığı demleme bence Moccamaster ya da Sage SDC değil bence Hikaru gibi manuel demleme cihazlarıyla kıyaslanmalı. Özellikle 1zpresso Zp6 ile bu makinenin ince akışı harika uyumlu.
Modlama yapılsa bence kusursuz bir alet olacak. Bloom ve dökülmesi istenen su miktarını tuşlayıp girebilsek bence ideal pour over makinesi olacak. Bunun dışında 1 gr hassasiyetli tartısı da aslında gayet iyi ama küsürat olmadığı için illa ki bir yere yuvarlamak zorunda.

Tam olarak ne yaptım bilmiyorum ama NoC hatası almaya başladım. Tuşa basınca seçili sıcaklığa kadar ulaşıyor. Ardından NoC yaziyor. Dökme seysi dönüyor ama su dokmuyor. Var mıdır bir çözümü yoksa garantiye mi yollamak lazım? Birde sanırım anlaşmalı teknik servisleri varmış. Süreç nasıl işliyor bilgisi olan varsa anlatırsa çok iyi olur.

Tam olarak ne yaptım bilmiyorum ama NoC hatası almaya başladım. Tuşa basınca seçili sıcaklığa kadar ulaşıyor. Ardından NoC yaziyor. Dökme seysi dönüyor ama su dokmuyor. Var mıdır bir çözümü yoksa garantiye mi yollamak lazım? Birde sanırım anlaşmalı teknik servisleri varmış. Süreç nasıl işliyor bilgisi olan varsa anlatırsa çok iyi olur.
Dara almadan işleme başlıyor olabilir misiniz ? Bu hata bununla ilgili çünkü

NoC, No Carafe demek oluyor sanırım, karaf yok olarak algılıyor. Tartı çalışıyor mu peki?

Karaf konmadığında ya da kahve konmadığında suyu ısıtsa bile akıtmaz.

NoC, No Carafe demek oluyor sanırım, karaf yok olarak algılıyor. Tartı çalışıyor mu peki?

Karaf konmadığında ya da kahve konmadığında suyu ısıtsa bile akıtmaz.
Hocam karafi da algılıyor. Tartı da çalışıyor. Ayarlamalar falan da yapılabiliyor sıkıntı yok. Dediğim gibi mesela 93 sıcaklık sectiysem ona ulaştığı an bu hatayı veriyor. Dönüyor ama su akmıyor.

Hocam karafi da algılıyor. Tartı da çalışıyor. Ayarlamalar falan da yapılabiliyor sıkıntı yok. Dediğim gibi mesela 93 sıcaklık sectiysem ona ulaştığı an bu hatayı veriyor. Dönüyor ama su akmıyor.
Tekrarlayan bir hata mı? Fişi çıkarıp tekrar takıp çalıştırdınız mı? Bende bir defa oldu, bir daha hiç yaşamadım.

Tekrarlayan bir hata mı? Fişi çıkarıp tekrar takıp çalıştırdınız mı? Bende bir defa oldu, bir daha hiç yaşamadım.
Evet maalesef tekrarlayan hata. Sürekli oluyor. Nedenini anlayamadım bende. Işin garip yanı çok farklı bir şey de yapmadım. Bir sabah kalktım baktım çalışmıyor. Sabahları işe gitmeden önce kullanıyordum pratik diye güzel oluyordu 😂

Evet maalesef tekrarlayan hata. Sürekli oluyor. Nedenini anlayamadım bende. Işin garip yanı çok farklı bir şey de yapmadım. Bir sabah kalktım baktım çalışmıyor. Sabahları işe gitmeden önce kullanıyordum pratik diye güzel oluyordu 😂
Hocam karaf ve içinde kahve varken demleme öncesi dara tuşuna basıyor olabilir misiniz? Ekranda sadece kahvenin ağırlığı ya da demlemeyi manuel durdurma yönteminde yaptığımız gibi karaf+kahve ağırlığı olarak demlemeye başlamanız gerek. Ekranda 0 yazıyorsa suyu kaynatıp No C hatası verir.

Hocam karaf ve içinde kahve varken demleme öncesi dara tuşuna basıyor olabilir misiniz? Ekranda sadece kahvenin ağırlığı ya da demlemeyi manuel durdurma yönteminde yaptığımız gibi karaf+kahve ağırlığı olarak demlemeye başlamanız gerek. Ekranda 0 yazıyorsa suyu kaynatıp No C hatası verir.
Yok hocam öyle yapıyorum zaten bir süredir de kullanıyorum. Clean kısmında falan da dökmüyor aynı hata çıkıyor. Sadece dönüyor. Artık hata mı sabitlendi, başka bir şey mi oldu anlamadım :D Çünkü sürekli aynı hata çıkıyor

Su yolu tortu veya kireç sebebiyle tıkanmış olabilir mi? Gözle gördüğünüz bir kapanıklık yoksa servise götürün.

bazen vana kapama sesini çıkarmasına rağmen su vermeye devam ediyor. bazen durması gereken yerde durmuyor sonsuzluga doğru yelken açıyor. bazen 4-5 gün tamamen düzgün çalışıyor. bazen demleme bittikten sonra 2 dk su damlatıyor. her günü ayrı yaşayan bir alet.

Arkadaşlar merhaba fakir aroma masterin karaft kısmı kırıldı oraya en uygun ne kullanabilirim yada o kısmın yenisi varmı?

Ekli dosyalar

• 17555187701106919931315462084611.jpg
    17555187701106919931315462084611.jpg
    81.7 KB · Görüntüleme: 42
orjinal demleyicisiyle hario arasında çok bariz bi tat farkı gözlemleyemesem de hario’da bi tık aroma daha belirgindi, bir de orjinal demleyicide kahve çıktısının ısısı bariz daha düşüktü. harici olarak da tabiki manuel demlemede de kullanabilirsiniz ki kendisi başlı başına bi demleme ekipmanı zaten

orjinal demleyicisiyle hario arasında çok bariz bi tat farkı gözlemleyemesem de hario’da bi tık aroma daha belirgindi, bir de orjinal demleyicide kahve çıktısının ısısı bariz daha düşüktü. harici olarak da tabiki manuel demlemede de kullanabilirsiniz ki kendisi başlı başına bi demleme ekipmanı zaten
Tamam hocam cevap için çok teşekkür ederim decanter alacağım o zaman :)

Selamlar, bu ürünü okulda 7 öğretmen genelde 30-40 gramlık demlemeler yapmak için almayı düşünüyoruz. Önerir misiniz? Yoksa mocamaster tarzı konchero veya vestel kopyalarından mı almalıyız?

Geri