Haggard
Barista
- İsim
- Ercan
Daha fazla
- İsim
- Ercan
- Değirmen
- Comandante c40 mk4, Molent Pocket
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Bursa
Ben de bu yöntemi çok kullandım hocam. Fakat en iyi sonucu manuel durdurmayla alıyorum, bloom miktarının 70 gr gibi olması daha iyi bir demlemeye imkan veriyor.Sabah çok üsendiğim zaman kullanıyorum makineyi. Kesinlikle kendi karafi ve dripperi ile kullanıyorum. Eger kahvem 15.2-15.3 gibi 15 gramı geçiyorsa makine 16 ölçüyor. O zaman da oranı 1/15 yapıyorum final çiktisi yine 240 oluyor. Bu şekilde demleme zahmetsiz ve güzel oluyor. Hiç orasini burasini kurcalamadan kafaya takmadan dumduz kullanıyorum ve mutluyum. Mod vs hiç gerek yok. Stok haliyle bu sekilde kullanın memnun eder
Makinenin temelde hedef kitlesi aslında tartısı hatta değirmeni olmayan, filtre kağıdına 2 kaşık kahve koyup demlemeye yapmak isteyen kitle. Bu şekilde düşününce aslında bire 15 mi 16 mı demleme yaptığının pek önemi kalmıyor. Lakin 1-2 minik müdehaleyle bu makine çok iyi bir manuel pour over cihazı oluyor.
2500-3000'e alanlar bence ücretsiz, hediye ürün aldıklarını düşünmeliler. Örneğin Moccamaster kaliteli, güzel cihaz ama 70'li yılların ürünü. Kahveye döktüğü su sıcaklığının belli bir istenen aralıkta olması dışında hiç bir özelliği yok. Bu gibi iyi filtre kahve makinelerinde 30 gr demleme yapacaksınız ki düzgün bir çözünme olabilsin. Aroma Master'da ise 12 gr demlemeyi dahi manuel demleme kalitesinde bir kahve alınıyor. Bu makinenin yaptığı demleme bence Moccamaster ya da Sage SDC değil bence Hikaru gibi manuel demleme cihazlarıyla kıyaslanmalı. Özellikle 1zpresso Zp6 ile bu makinenin ince akışı harika uyumlu.
Modlama yapılsa bence kusursuz bir alet olacak. Bloom ve dökülmesi istenen su miktarını tuşlayıp girebilsek bence ideal pour over makinesi olacak. Bunun dışında 1 gr hassasiyetli tartısı da aslında gayet iyi ama küsürat olmadığı için illa ki bir yere yuvarlamak zorunda.