• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

Bigvocate

Barista
Nasıl bilirsiniz? Türkiye'de pek kullanıcısı yok galiba veya kullananlar o kadar memnun ki nazar değmesin diye hiç yorum yapmamışlar. Yabancı kaynakların birinde damlatma problemi olduğunu yazan olmuş. Onun dışında pek kayda değer (influencer değil de direk kullanıcı) inceleme videosu da bulamadım. Özellikle bu cihazı kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

Döküşlerde manuel müdahele şansınız olmuyor, en büyük dezavantajı bu denebilir, fakat bence döküş stili gayet başarılı. Makinanın malzeme kalitesi bence yeterince iyi. Mutfakta tezgahta gayet şık duruyor. Suyu kaynatması beklentinin ötesinde hızlı.

Son düzenleme:
Döküşlerde hiç bir şekilde manuel müdahele şansınız olmuyor, en büyük dezavantajı bu. Tek tip döküş profili ile farklı sonuçlar almak mümkün olmuyor. Makinanın malzeme kalitesi bence yeterince iyi. Mutfakta tezgahta gayet şık duruyor. Suyu kaynatması beklentinin ötesinde hızlı. Su gramajı ve ısısı ne ölçüde hassas bilmek mümkün değil fakat bu özellikleri çok iyi çalışıyor. Bence bu cihazın su döküş mekanizmasını V60 stilinde değil de çoklu duşlama tarzında tasarlamak daha mantıklı olurdu. O şekilde bir versiyonu çok daha başarılı olup piyasada kendinden söz ettirebilirdi.
Siz kullanıcı mısınız yoksa özelliklerine göre tespitlerinizi mi belirttiniz?

3 sene önce aldım hala kullanıyorum. Çok sık değil ama. Tüm parametreleri girebildiğiniz için ve demleme sürecinde müdahale edebildiğiniz için oldukça iyi sonuçlar veriyor. Yani dripper'ı alıp "Rao spin" ile kahve yatağını düzeltebiliyorsunuz. Sonra o demlemeye kaldığı yerden devam ediyor. Dairesel döküş sistemi tamamen doğru bir mantığa dayalı. Görselliği ve kahve demleme aşamaları da izlemeye değer. Fakat ben tavsiye etmiyorum. Makinenin yapacağı tüm işlemleri kendiniz manual yapabilirsiniz. Bu makine yerine kaliteli bir manual demleme seti satın alın. (Tartı+karaf+dripper) Hemen hemen aynı bütçeye denk geliyor.
Aldığım ilk günden itibaren damlatma sorunu oluyor. Ayrıca dijital göstergesinde arıza oldu. Çalışıyor ama bazı rakamlar anlaşılamayabiliyor. Tavsiye etmememin sebebi bu sıkıntılar değil. Manual bir demeleme seti ile daha keyifli daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Yani makine bir avantaj oluşturmuyor. Görsel olarak harika sadece.

Yorumlar için teşekkür ederim. Çok uzun süredir oldukça kapsamlı ekipmanım var, sadece iş yerinde çoğu zaman demleme yapmaya vakit bulamıyorum, maksatım tümüyle bu. Yeri gelmişken sorsam, bu makine ve sage dışında sıcaklık ayarlı cihaz var mı bildiğiniz?
@Colove siz de damlatma sorunu yaşadınız mı? Kahvenin demleme sonunda soğuk olduğu yorumları doğru mu?
@Mastaura damlatma sorunu derken kastınız nedir? Siz de sıcaklık sorunu yaşadınız mı?

Demeleme işlemi sona eriyor. Ama 5 dakikalık süreçte su akan yerden damlamalar yapabiliyor. Bir kaç damla yalnızca. Karafı koyduğunuz yerde su damlaları görüyorsunuz. Bence rahatsız edici.

Tekrardan konuyu canlandıralım. Daha önce bu makineyi kullanıp satmıştım. Şimdi tekrardan orijinal karafı olmayan bir adet ikinci el (1200 TL ) edindim. Orijinal karaf yerine Hario V60 decanter kullanarak denemeler yapıyorum. Özellikle 20 Gr ve üzerinde harika sonuçlar almaktayım. Önceki kullanımımda bu miktarlara çıkmadığım için bu kadar iyi sonuçlar elde edememişim, bunu şimdi anlıyorum. Bu arada, 20 Gr altındaki sonuçları kötü gibi bir mana çıkmasın, 20 Gr altını da başarılı buluyorum. Bu aletin hem estetik yapısı hem işe yarar işlevleri hem de su kaynatma haznesinin cam oluşu, bahsettiğim demleme performansı ile benim için tam bir f/p cihazı oldu.

Aşağıda 21 gram kahve, 1/18 oranında demleme sonrası kahve yatağı fotoğrafı bırakayım, ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-22-16-47-44-30_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-11-22-16-47-44-30_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    66.5 KB · Görüntüleme: 192
  • Screenshot_2023-11-22-16-48-01-59_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-11-22-16-48-01-59_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    303.7 KB · Görüntüleme: 187
Çocuk olunca vakitsizlikte aldım, 1 yıla yakındır kullanıyorum, neden bu kadar az değer gördü anlamadım, fiyatı hala oldukça makul sayılır, 15 yıldan fazladır nitelikli kahve içmekteyim, elle yaptığım demlemelerden bir farkını (bazı özel seri kahveler hariç) görmedim

Çocuk olunca vakitsizlikte aldım, 1 yıla yakındır kullanıyorum, neden bu kadar az değer gördü anlamadım, fiyatı hala oldukça makul sayılır, 15 yıldan fazladır nitelikli kahve içmekteyim, elle yaptığım demlemelerden bir farkını (bazı özel seri kahveler hariç) görmedim
Size katılıyorum, frank lisanıyla underrated bir cihaz. Bu ürünü kimler almalı? Moccamaster'a çok para ödemeden küçük ölçeklerde Moccamaster'dan daha iyi sonuç almak isteyenler için güzel bir cihaz.

Denemelere devam...

Ultra, Bochesa Village. 22 gram, 1/17.

Manuel demlemeden hiç bir fark bulamadım bu demlemede. İçimi keyifli çay gibi güzel bir çıktı verdi. Tatlı bir aftertaste yarım saat damağımı neşelendirdi. Bochesa 1/15 oranını deneyeceğim bir dahaki sefer.

Son düzenleme:
15,16 gr demlemelerde performansı nasıl? Moccamaster almama sebebim tek kişilik demlemeye uygun olmamasıydı.
Ben zamanında bir hevesle bunu satıp moccamaster almıştım. Tek kişilik sonuçlar tatmin etmedi, onu da sattım. Şimdi 15 gramlık Aroma master sonuçları moccamastera göre baya iyi. Fiyat, performans, kolaylık açılarından açık ara Aroma Master önde.

Uzun süredir kullanıyorum. Çok zor olmasa gerek şu alete akış debisi ve dönüş hızını ayarlayabileceğimiz bir mod olsa piyasanın 1 numaralı makinası olur. Hatta bir kaç basamaklı döküş vs...

ben de aldım bu cihazdan ikinci el olarak 1600 liraya. @Colove etkiledi beni de :)
iş yerinde uğraşmadan kahve hazırlayacak bir makine arıyordum da o boşluğu kapatacak gibi.
dün gece de ilk demlememi yaptım ama cihaza tam alışamadım tabii. biraz soğuk bir demleme olmuştu. genelde böyle mi oluyor? diğer bir sorum ise blooming ayarı yapılıyor mu? 22 grama 26ml civarı blooming yaptı da az geldi baya.

Uzun süredir kullanıyorum. Çok zor olmasa gerek şu alete akış debisi ve dönüş hızını ayarlayabileceğimiz bir mod olsa piyasanın 1 numaralı makinası olur. Hatta bir kaç basamaklı döküş vs...
Şu aşamasa sadece bir kullanıcısı hobi olarak el atarsa mümkün görünüyor, zamanla kullancısı artarsa aramızda ticari olarak düşünen bile olabilir. Şuraya @uralavci ‘yı bi etiketleyelim, belki bir fikri vardır :)

Şu aşamasa sadece bir kullanıcısı hobi olarak el atarsa mümkün görünüyor, zamanla kullancısı artarsa aramızda ticari olarak düşünen bile olabilir. Şuraya @uralavci ‘yı bi etiketleyelim, belki bir fikri vardır :)
Ticari düşünen yerlerimi aldırdım ben hocam. 🤭🤭

Geçenlerde bir cafe’de Moccamaster izlerken “Bunun su çıkış deliklerini biraz geri alıp hunisini döndürseler aslında süper olur.” diye aklımdan geçirmiştim. Buna da yoğunlaşabilirsiniz. Ara ara hızlı dönüp swirl bile yapabilir. Hatta bunlar ayarlanabilir ve kaydedilebilir olursa her çekirdek için evrensel birer reçete bile oluşturulabilir. Bu da hype’ı kolaylaştırır, zihin açar, etc… 😃

ben de aldım bu cihazdan ikinci el olarak 1600 liraya. @Colove etkiledi beni de :)
iş yerinde uğraşmadan kahve hazırlayacak bir makine arıyordum da o boşluğu kapatacak gibi.
dün gece de ilk demlememi yaptım ama cihaza tam alışamadım tabii. biraz soğuk bir demleme olmuştu. genelde böyle mi oluyor? diğer bir sorum ise blooming ayarı yapılıyor mu? 22 grama 26ml civarı blooming yaptı da az geldi baya.
Süper fiyat, benim birader alacaktı gecikti o cihazı almaya demek ki, sanırım sahibindendeki cihazı aldınız. Hayırlı olsun, cihaza alıştıkça daha çok seveceksiniz.

Cihazın WATER ayarı su ısıtmak/kaynatmak için kullanılıyor normalde. Ben bu özellikten şöyle faydalanıyorum. Water modda ısıyı 80 derece ayarlayıp drippera filtreyi takıp bırakıyorum. Sıcaklık 80e ulaşana kadar kahveyi öğütüyorum. 80e geldiğinde su otomatik olarak akmaya başlıyor, bir miktar akmasına izin veriyorum, sonra düğmeye basıp akışı kesiyorum. Böylece hem filtre ıslanıyor hem karaf ısınmış oluyor. Sonra suyu karaftan tahliye edip karafı yerleştiriyorum ve demleme moduna alıyorum. Manuel olarak istediğim ayarları yapıyorum. Su zaten 80 derecede ısınmış halde olduğu için hemen 90lara çıkıyor, demleme işi hızlanıyor. Bu rutine çok alıştım, hiç soğuk çıktı sorunu yaşamıyorum.

Fakir'in kahve işinde know how'ı ne kadar güçlü bilemiyorum. Buna rağmen otomatikleştirilmiş manuel demleme alanındaki ilk cihazları olan Aroma Master çok başarılı aslında. Fakat piyasada gereken başarıyı bulamayınca bu otomatikleştirilmiş manuel demleme işlerini bıraktılar sanırım. Üzerine gitseler dediklerinizi ve daha fazlasını çok rahat yaparlar ama pazar klasik filtre makinası üzerinde döndüğü için buna yatırım yapmıyorlar galiba.

Süper fiyat, benim birader alacaktı gecikti o cihazı almaya demek ki, sanırım sahibindendeki cihazı aldınız. Hayırlı olsun, cihaza alıştıkça daha çok seveceksiniz.

Cihazın WATER ayarı su ısıtmak/kaynatmak için kullanılıyor normalde. Ben bu özellikten şöyle faydalanıyorum. Water modda ısıyı 80 derece ayarlayıp drippera filtreyi takıp bırakıyorum. Sıcaklık 80e ulaşana kadar kahveyi öğütüyorum. 80e geldiğinde su otomatik olarak akmaya başlıyor, bir miktar akmasına izin veriyorum, sonra düğmeye basıp akışı kesiyorum. Böylece hem filtre ıslanıyor hem karaf ısınmış oluyor. Sonra suyu karaftan tahliye edip karafı yerleştiriyorum ve demleme moduna alıyorum. Manuel olarak istediğim ayarları yapıyorum. Su zaten 80 derecede ısınmış halde olduğu için hemen 90lara çıkıyor, demleme işi hızlanıyor. Bu rutine çok alıştım, hiç soğuk çıktı sorunu yaşamıyorum.
evet o cihazı aldım :)

süper workflow, filtreyi ıslatmayı soracaktım da unutmuşum. siz sormadan yazdınız hehe. bloomingi otomatik yapıyor değil mi? ona müdahale şansımız yok.

Geri