• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Tadım Etkinliği Kavurucu Değerlendirme Anketi **Sonuçları**(Zümrüt Karaca)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baddrip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu ay için deneme gibi oldu yeterli katılım olmadı ama yinede anket sonuçlarını açıklayayım. Direk puanları merak edenler ve hepsini okumak istemeyenler yazının sonuna atlayabilir :)

Öncelikle, 20 adet kötü niyetli anketi sildim(3dk içinde 13 kere girip 1,1,1,1,1 oy kullanımı gibi :))
Elimde 37 tane gözlem kaldı çok yeterli bir sayı değildi ama güvenilirlik analizi yaptım. Cronbach's Alpha değeri 0.893 geldi. Tutarlı ve güvenilir bir ankette bu değerin 0.7 den büyük olması gerekir, bununla beraber anlıyoruz ki bu 37 kişinin verdiği oylar tutarlı ve bilinçli bir şekilde kullanılmış.

İlk olarak merak ettiğim şeylerden birisi sorular arasındaki ilişkiydi. Burada yüksek oranda ilişkili olanları yazacağım.
Öncelikle birbiriyle en yüksek ilişki "Çekirdekleri nasıl değerlendirirsiniz ?" ve "Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ? "sorusu arasında bulunuyor. iki soru arasındaki korelasyon 0.841 yani çok yüksek oranda bu iki soruya verilen cevaplar birbiriyle aynı doğrultuda ilerliyor.
Birbiriyle en düşük ilişki bulunan 2 soru ise "Kargo ve paketleme nasıldı ?" ve "Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ?" isimli sorular. iki soru arasındaki korelasyon 0.459 yani yine pozitif bir ilişki var ama birbirini en az etkileyen sorular bunlar olmuş.

Ortalama PuanStandart Sapma
Çekirdekleri nasıl değerlendirirsiniz ? 6,32 2,186
Fiyatları nasıl değerlendirirsiniz ? 7,76 1,935
Kargo ve paketlemeyi nasıl değerlendirirsiniz? 7,78 2,262
Kavurucunun genel yaklaşımı, ilgisi nasıldı? 7,24 2,374
Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ? 6,14 2,518

Standart sapmalara baktığımızda forum olarak en çok hemfikir olduğumuz konu fiyatlara verdiğimiz puan olarak gözüküyor. Aynı şekilde puanlama açısından farklılığın çok olduğu sorunun Demleme reçeteleri ile ilgili olan son soru olduğunu görüyoruz.

Ortalama puan ile ilgili kısmın gayet açık olduğunu düşünüyorum o konuda bir çıkarım yapmaya gerek yok bence. Oylamaya katılan 37 kişinin en çok nelerden rahatsız olduğu ve en çok nelere takıldığı ortada gibi gözüküyor.
🙂kötü niyetliyi kabul etmiyorum. Onun dışında harika bir çalışma olmuş. Çok yol gösterici olacaktır. Çalışma için teşekkürler. Devamı için de şimdiden kolay gelsin. Emin olun başta etkili gibi görünmese de ilerisi için veri tabanı niteliğinde olacaktır.

🙂kötü niyetliyi kabul etmiyorum. Onun dışında harika bir çalışma olmuş. Çok yol gösterici olacaktır. Çalışma için teşekkürler. Devamı için de şimdiden kolay gelsin. Emin olun başta etkili gibi görünmese de ilerisi için veri tabanı niteliğinde olacaktır.
:D haklısınız artık maille oy kullanmanın gerekliliğini öğrenmiş olduk :) bir daha ki anket daha erken açılıp daha geç kapanacak. 200 kişiden fazla katılım olmasını bekliyorum. daha iyi verilere ulaşabileceğiz umarım. ilk ay için güzel bir deneme oldu. yardımcı olan ve oy kullanan herkese teşekkür ediyorum.

Beğenirsek sıkıntı yok da beğenmezsek biz beğendik, severek içiyoruz. Sorun yok diyorlar.
Böyle dönüt aldığım bir kavurucu var, değil oniki ay, altı yıl bile geçse unutmam, toplu alımına da şüpheyle yaklaşır, büyük ihtimalle de katılmam. Çok merak ettiğim bir çekirdek olursa belki alır denerim ama ötesi olmaz.

Böyle dönüt aldığım bir kavurucu var, değil oniki ay, altı yıl bile geçse unutmam, toplu alımına da şüpheyle yaklaşır, büyük ihtimalle de katılmam. Çok merak ettiğim bir çekirdek olursa belki alır denerim ama ötesi olmaz.
Aynı şekilde benim de bir "kara liste"m var. Gerçekten not alıyorum. Hatta CD örneği verilmiş, katılmadım bu yılki CD alımına :)

her şey tamam da fiyatların puanı çok düşük çıkmış. 50 tl'ye çekirde almadık mı? ben mi yanlış hatırlıyorum?
7,76 düşük bir sayı değil ki 100 tlye aldığımız geisha çöp olunca bence yüksek bile çıkmış. Biraz fazlasına lot x aldım 1 bardak içiyorum gün boyu tadı benle geziyor. Su içmiyorum gitmesin diye :) Bu geisha bildiğin çöp.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geisha beni de çok uğraştırdı. Hoşuma gitmeyen birçok demleme sonucunda düşük ppm özellikle karbonat oranı düşük bir suyla, normalden biraz kalın bir öğütümle çok güzel sonuç elde ettim ben de. Özellikle karamel notalarını çok özgün buldum. İlk demlemelerde külümsü bir tat vardı hiç gitmeyecek diye düşünüyordum. Ancak son demlemelerimde hiç kalmadı. Asiditesi oldukça dengeli tatlılığı ön planda keyifli bir kahve oldu. Biraz daha kolay bu sonuca ulaşabilsem daha mutlu olurdum elbette. Dediğim gibi çok uğraştırdı, ilk defa bir kahvede suyla bu kadar oynamam gerekti.

Kenya için de benzer şekilde düşük ppm kalın öğütüm daha iyi sonuç verdi benim için bu arada. Kavrumu koyu görünüyordu oldukça açıkçası ümidi kesmiştim kendisinden ama şu an fena değil sonuçlar.

james hoffman aeropress tarifiyle demledim. Aynı demlemeyi banko gutiti de de yaptım. Gayet güzel oldu. Geisha çöp oldu. Nasıl demlediniz sorabilir miyim. şurda biri daha çok beğenmiş onun tarifiyle mi yaptınız. (Linki açarken bi yere oturun da mükemmel tarifin etkisiyle başınız dönebilir.)

clever 1/15 önce sonra su. 1 dk bekle karıştır. Üstüne 4 dk daha bekletiyorum. Drippere alıyorum.
Standart clever tarifim. Çok memnunum tam tembel işi.

Genel olarak Fiyatlar gayet iyiydi ama geisha için Damo dan pahalı bir kahvenin şaşırtması gerekirdi diye düşünüyorum. tabiki güzel bir kahve ama beklenti çok yüksekti. 250gr almıştım çeşitli şekillerde demledim fiyat olarak aynı sınıftaki diğer kahveler gibi vay be dedirtmedi. belki de bu performansı alanda vardır. Şunu kaçırıyoruz indirimli fiyatı 170 TL olan bir kahve. Toplu alımlarda Aldığım en pahalı kahvelerden biriydi belkide en pahalısıydı.

her şey tamam da fiyatların puanı çok düşük çıkmış. 50 tl'ye çekirde almadık mı? ben mi yanlış hatırlıyorum?
Üst sınırı 10 olan bir değerlendirmede 7,76 gayet iyi bir puan. tahmin ediyorum ki geisha dan umduğunu bulamayanlar biraz kırmış olabilir.

Üst sınırı 10 olan bir değerlendirmede 7,76 gayet iyi bir puan. tahmin ediyorum ki geisha dan umduğunu bulamayanlar biraz kırmış olabilir.
Ben geisha’yı dahil etmedim puanlarken. Zaten indirim de yoktu, dahil edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
7.76 neye göre iyi puan? Fiyatlara göre kıyaslarsak iyi bir puan değil.

Ben geisha’yı dahil etmedim puanlarken. Zaten indirim de yoktu, dahil edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
7.76 neye göre iyi puan? Fiyatlara göre kıyaslarsak iyi bir puan değil.
:) sizin gibi düşünmek zorunda mıyız. Anketin amacı bu zaten. Yoksa her ay size sorardık.

Firma:Zümrüt Karaca Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step [21]
Çekirdek Miktarı: -
Çekirdek:Etiyopya Banko Gutiti
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:10/09/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
Öncelikle 3-4 gündür evde değilim ve tartım yanımda değil bu nedenle kullandığım kahvenin gramajından çok emin olamıyorum.
Bir etiyopya kahvesi olması sebebi ile öğütülmüş halinin daha güçlü bir kokuya sahip olmasını beklerdim lakin beklentimin altında kaldı.Gövdeside fincanın lezzetide beni tatmin etmedi ne yazık ki.Yarın daha ince ve kahve gramanını düşürerek son demlememi yapacağım.

:) sizin gibi düşünmek zorunda mıyız. Anketin amacı bu zaten. Yoksa her ay size sorardık.
yazdığım her yazıya "bana göre" yazma zorunluluğum yok ama siz öyle düşünün. bana göre 7.76 düşük. bana göre iyi puan değil. benim fikrim bu. kendi fikrimi paylaşıyorum. hiçbir zaman da benim gibi düşünmek zorunda değilsiniz. puanın düşük olduğunu düşündüm ve dile getirdim. bu kadar.

yazdığım her yazıya "bana göre" yazma zorunluluğum yok ama siz öyle düşünün. bana göre 7.76 düşük. bana göre iyi puan değil. benim fikrim bu. kendi fikrimi paylaşıyorum. hiçbir zaman da benim gibi düşünmek zorunda değilsiniz. puanın düşük olduğunu düşündüm ve dile getirdim. bu kadar.
Zaten anketlerin amacı budur. A kişisi 3 der b kişisi 10 der c kişisi 8 der...... ortalama olur 7.

Dolayısıyla 10 diyenin 3e , 3 diyenin 10 a neden benim dediğim gibi çıkmadı deme hakkı yoktur.

Burda siz dahil edilmemesi gerektiğini düşünmüşsünüz. Ben de dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yaptığınız eleştiri anketin doğasına aykırı.

Geri