• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Ben bu alımdan Kenya-Strawberry-Banko Gutiti-Keramo kahvelerini deneme fırsatı buldum, Kenya dışında memnun kaldım. Strawberry tam böyle gün boyu yavaş yavaş yudumlamalık kahveymiş ya. O "klasik kahve" dediğimiz tadın hafif upgraded versiyonu gibi meyvemsi asiditesiyle, beni mutlu etti. İki Etiyopya tabii diğer kahvelerin daha önünde. Geçenlerde biri tek atımlık kahve önerisi istemişti Keramo demiştim, keşke Banko Gutiti'yi denemiş olsaymışım, onu daha çok beğendim. Kusura bakmasın. :/

Aynen öyle tatlı mı tatlı bir kahve. Ben de keremo hariç almıştım. Bir tek gutitiyi bir daha alırım.

Ben de toplu alımda banko gutiti-strawberry-Guatemala üçlüsünü espressoda denedim. 3 ü de kötü değildi ama çok beğendiğimi de söyleyemem. Sonuç olarak, indirimsiz olsa alır mıydım sorusuna, büyük ihtimal almazdım diye yanıt verirdim sanırım. 3 ü de 3/5’lik kahvelerdi bence.

Bir de su sıcaklığını 89 dereceye düşürüp 60-190-250 olacak şekilde 3 basamaklı bir döküş deneyin bence. 2'inci ve 3 döküşlerden sonra da ufak bir spin attırıp çözünmeyi artırın. Sonuç daha iyi olacaktır diye tahmin ediyorum 😊
Strawberry için şu öneriyi dikkate alıp 90 derece 60, 150, 240 demlemiştim. Son döküşten sonra spin. Süre 2.30. C2 19 klik (orta ince).

Yine harika bir sonuç çıkmadı ama tatlı kırmızı meyve alınabiliyordu. Çilek veya ahududu diye yorumlamak size kalmış. Bir deneyebilirsiniz.

Benim espresso makinem yok ama moka pot ve Aeropress’te çakma olarak yapıyorum, Açıkçası Aeropress’teki espressoya daha çok benziyor. Ethiopia Keramo’yu pour over ve makine demlemede ne kadar beğenmediysem çakma espressolarda da o kadar beğendim. Sanırım bir miktar daha alacağım, bu denemelere devam edebilmek için.

Kolombiya Strawberry karakteri bana göre değildi. 1,5 sene istikrarlı bir şekilde Burundi Kayanza tükettikten sonra Burundi Shembati’yi daha gövdesiz ve ufak değişikliklerle de overextract olmaya meyilli, yani dengesiz buldum. Filtre kahve makinesi biraz daha kurtarıyor. (Melitta Enjoy Top)

Kısaca bu alımı özetlemek gerekirse kahveler kötü değil ama indirimsiz fiyatlar üzerinden sadece etiyopya lar alınır diye bir fikir oluştu bende

Gesha'dan verim alabilen var mı? Ben biraz önce 92 derece su, c2 20 klikte, blooming+2 döküşle demledim. 2.10'da bitti demleme. Şuanda soğudukça acılaşan, instant kahve içiyormuş hissi veren bir fincan tüketiyorum.

Kullandığınız ve memnun kaldığınız reçete varsa, paylaşabilir misiniz?

Gesha'dan verim alabilen var mı? Ben biraz önce 92 derece su, c2 20 klikte, blooming+2 döküşle demledim. 2.10'da bitti demleme. Şuanda soğudukça acılaşan, instant kahve içiyormuş hissi veren bir fincan tüketiyorum.

Kullandığınız ve memnun kaldığınız reçete varsa, paylaşabilir misiniz?

Hocam zorlamayın bence. Çekirdek iyiyse havanda ezip çay demliğinde demleseniz de güzel oluyor. Bu kahvede efor gerektirecek birşey yok.

Hocam zorlamayın bence. Çekirdek iyiyse havanda ezip çay demliğinde demleseniz de güzel oluyor. Bu kahvede efor gerektirecek birşey yok.
Sanırım öyle gerçekten. Çünkü son 1 haftadır bu 4. denemem. Daha ince / kalın öğütüm, suyun sıcaklığıyla oynamak gibi parametre değişiklikleri yaptım ama maalesef keyifli bir fincan elde edemedim. İsminde gesha yazdığı için beklentim çok yüksekti ama hayal kırıklığı oldu benim için.

Ben aldigim 4 kahveden de cok memnun oldum..etiyopya harici siparis vermistim.. tamam bir kahve gurmesi degilim ( henuz), Lakin bazı kahvelerde aldığım acayip ekşilikler, bitterlikler, garip anerobik tatlar ( ki anerobik olunca begnenek zorunda hissediyoruz genelde) olmayan ama duz ofis kahvesine gire de oldukca farkli agizda guzel tatlar birakan, demleme hatalarini absorbe edebildigimiz ( cilek alamadik belki cok ama dağ ahududusu peşinde de koşmak zorunda kalmadık ) kahvelerdi bunlar…

Ben aldigim 4 kahveden de cok memnun oldum..etiyopya harici siparis vermistim.. tamam bir kahve gurmesi degilim ( henuz), Lakin bazı kahvelerde aldığım acayip ekşilikler, bitterlikler, garip anerobik tatlar ( ki anerobik olunca begnenek zorunda hissediyoruz genelde) olmayan ama duz ofis kahvesine gire de oldukca farkli agizda guzel tatlar birakan, demleme hatalarini absorbe edebildigimiz ( cilek alamadik belki cok ama dağ ahududusu peşinde de koşmak zorunda kalmadık ) kahvelerdi bunlar…

Güzel ironi...
Ekşilik ve bitterlikler ve güzel kahve.

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Kolombiya Finca Santa Maria (Geisha/Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60 (Cafec Traditional)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 23 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 94°
Demleme Süresi: 2'
Tadım Notları: Narin asidite, Çayımsı gövde.

Reçete: 15/240, 45g 35' bloom, 2 parça döküş. Bloom ve 2 döküş sonrası nazik spin.

İlave Notlar: Narenciye, sitrik aside benzeyene hoş bir asiditesi var ancak zayıf ve hangi asidite olduğu seçilemiyor. Kahvenin rahatsız edici bir yanı yok ancak oldukça sınırda, sanki ufak bir hata yapılsa çok dengesiz olacakmış gibi hissettiriyor. Aftertaste'de hafif bitterlik var. Gövdesi çayımsı. Soğudukça daha dengeli bir hal alıyor. Kötü bir kahve değil ancak kesinlikle iyi bir kahve de değil, bu fiyatı asla hak etmez.

İyi sonuç alanlar reçetelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. Sanırsam uzunca bir süre bekleyeceğim, belki ileride açılır umuduyla.

Son düzenleme:
Demleme Metodu: Clever Dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore- 18 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Saka Su-96
Demleme Süresi: 4"
Reçete: 20/300 Hoffman

İlave Notlar: Kolombiya kahveleri bende garip bir şekilde baş ağrısı yapıyor. Bunun sebebini henüz çözebilmiş değilim fakat gerçekten iyi mi kötü mü olduğuna karar veremediğim bir kahveydi.

Kör tadım olarak arkadaşlarımla başka kahveleri de denettirdiğimde geisha ile bombe naturalı birbirlerine benzeten arkadaşlarım oldu.

İçmedim demem. Bana bu deneyimi yaşattığı için Zümrüt Beye teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Demleme Metodu: Clever Dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore- 18 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Saka Su-96
Demleme Süresi: 4"
Tadım Notları: Kırmızı meyveler, ahududu, çikolata, şurubumsu/pürüzsüz gövde.
Reçete: 20/300 Hoffman

İlave Notlar: Kolombiya kahveleri bende garip bir şekilde baş ağrısı yapıyor. Bunun sebebini henüz çözebilmiş değilim fakat gerçekten iyi mi kötü mü olduğuna karar veremediğim bir kahveydi.

Kör tadım olarak arkadaşlarımla başka kahveleri de denettirdiğimde geisha ile bombe naturalı birbirlerine benzeten arkadaşlarım oldu.

İçmedim demem. Bana bu deneyimi yaşattığı için Zümrüt Beye teşekkür ederim.
En çok sizin görüşünüzü merak ediyordum. Yanlış hatırlamıyorsam zümrüt bey size hediye etmişti. Dolayısıyla en pozitif yorum sizden gelmeliydi. İkram çok eleştirilmez çünki. Siz bile "iyi mi kötü mü olduğuna karar veremediğim bir kahveydi." dediyseniz ben umudu kestim bu kahveden. :)

Geri