nuclearmoonrise
Barista
Kavrumdan gelen yüksek gövdenin altında kaybolmuş bir çilek veya ahududu var evet. Herhangi bir yudumda fark edebilirseniz şanslısınız demektir.Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
Kavrumdan gelen yüksek gövdenin altında kaybolmuş bir çilek veya ahududu var evet. Herhangi bir yudumda fark edebilirseniz şanslısınız demektir.Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
Genelde kahvelerin isimleri çiftlik veya kooperatifin adı ile anılıyor. Meyve ismi ile anılması biraz garip geldi.Kavrumdan gelen yüksek gövdenin altında kaybolmuş bir çilek veya ahududu var evet. Herhangi bir yudumda fark edebilirseniz şanslısınız demektir.
Sevgili @Kemtuz diyerek tüm kahveseverlere bilgilendirme olarak gelsin. Tüm çekirdekler hepsi tedarikçisi belli ve nitelikli sınıf çekirdeklerdir. en düşüğü 83 puanlı ve en yükseği 88 puanlı çekirdeklerdir. tabi puan bilgisine ben çok takılmadığım için yazmıyorum. Brezilya Mercanta, diğer tüm çekirdekler de Belco'nun nitelikli çekirdekleridir ve bir ara Cafe imports getiren Çağatay'ın sattığı çekirdeklerdir. Strawberry de çekirdeğin ismi, ekte fotosunu bulabilirsiniz.Bugüne kadar tukettigim kahveler ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak istedim.
Bence Brezilya kahvesi Guatemala kahvesi ve Kolombiya strawberry kahveleri biribirine yakın. Daha çok gövdeli bilindik ama lezzetli kahve tadında . Bu tadım yanına ufak ufak başka tatlar eklenmiş gibi. Ama su sıcaklığını arttirirsaniz ve kahveyi ince oguturseniz bir anda sadece klasik kahve tadi kalabiliyor geride. Bu kahveler bence bazı markaların premium olarak sattığı kahveler ( nitelikli basliginda sattıkları dan biraz daha ucuza satıyorlar ama ticari kahve denilen sınıftan da pahalı) başta hayal kırıklığı yaşasam da ne zamandır da böylesini icmemistim düşüncesi oluştu sonradan ve fiyatına göre iyi bence bu kahveler dedim.
Keramo denedim birde hemen her kavurucu da güzel bence ve bu toplu alımda uygun fiyatla içtik teşekkürler.
bence yok. Daha çok tam olgunlaşmamış böğürtlen tadı geldi bana. Sevmedim. Ama banko gutiti çok güzel.Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
Kung Pow ve diğer kavurucularda olan Kolombiya Strawberry ile aynı çekirdek ise aroma/tad profilinde çilek yok. Ben 2 farklı kavurucudan içtim, ikisi de profillerinde çilek vermiyordu, tad olarak da almadım. Arkadaşların da dediği gibi başka meyveler geliyor.Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
1/14 oranlı ve normale göre çok az ince çekilirse net şekilde kırmızı meyve tatları geliyor. İlk paketin sonunda denemiş olsam da bu reçeteyi tutması sevindirdi, gittim bir paket daha aldımDeneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
Hocam ben filtreden ziyade espressoya daha çok yakıştırdım o çekirdeği ki birkaç v60-kalita demlemesinden sonra çok da uğraşmadan geri kalanını espressoda tükettim. Kendi adıma pour over yöntemlerde öyle buram buram bir çilek aldım diyemem ama espressoda epey keyifli, bol kırmızı meyveli fincanlar çıktı.Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
@Androge0s süper bir yorum tebrik ederim. kendi aramızda aldığımız ve yorumladığımız notları okuyup yazmışsın resmen.Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Kolombiya Strawberry Honey (Honey/Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60 (Cafec Traditional)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 91'
Demleme Süresi: 2'21''
Tadım Notları: Kırmızı meyveler, tatlı, şurubumsu/pürüzsüz gövde.
Reçete: 15/245, 60g 40sn bloom, 2 parça döküş. Bloom ve 2 döküş sonrası spin.
İlave Notlar: Önceki demlememe kıyasla çok daha keyifli bir fincan çıktı. Birisinin önerisi ile ince öğütüm, 90 derece civarı sıcaklık ve nazik döküş yaptım. Ona teşekkür ederim, denemeyen varsa bir de bu şekilde denesin derim.
Kırmızı meyveler oldukça net alınıyor, hemen ardından parlak ahududumsu bir tat ardından çikolatamsı bir bitiş. Etiyopya'ya boğulmuşken farklı şeyler arıyoruz ancak o şeyler genelde Etiyopya'ya özgü kaliteli dokuyu barındırmıyor. İşte strawberry Etiyopya olmadığını belli ediyor ancak Etiyopya kalitesinide içinde bulunduruyor.
Hangi filtre kağıdı kullanıyorsunuzFirma: Zümrüt Karaca
Kahve: Kolombiya Strawberry Honey (Honey/Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60 (Cafec Traditional)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 91'
Demleme Süresi: 2'21''
Tadım Notları: Kırmızı meyveler, tatlı, şurubumsu/pürüzsüz gövde.
Reçete: 15/245, 60g 40sn bloom, 2 parça döküş. Bloom ve 2 döküş sonrası spin.
İlave Notlar: Önceki demlememe kıyasla çok daha keyifli bir fincan çıktı. Birisinin önerisi ile ince öğütüm, 90 derece civarı sıcaklık ve nazik döküş yaptım. Ona teşekkür ederim, denemeyen varsa bir de bu şekilde denesin derim.
Kırmızı meyveler oldukça net alınıyor, hemen ardından parlak ahududumsu bir tat ardından çikolatamsı bir bitiş. Etiyopya'ya boğulmuşken farklı şeyler arıyoruz ancak o şeyler genelde Etiyopya'ya özgü kaliteli dokuyu barındırmıyor. İşte strawberry Etiyopya olmadığını belli ediyor ancak Etiyopya kalitesinide içinde bulunduruyor.
Yazıda yazıyor hocam, Cafec Traditional (SLG9H). Ancak bu seri ile namı değer yeni seri (SLM21H) arasında bir fark yok.Hangi filtre kağıdı kullanıyorsunuz
Pardon görmemişimYazıda yazıyor hocam, Cafec Traditional (SLG9H). Ancak bu seri ile namı değer yeni seri (SLM21H) arasında bir fark yok.
Tchibo nun 3 delikli ufak dripperı şahsi favorim diyebilirim. kaffeo 2 numara kullanıyorum cidden v60 vb. yöntemlerden çok farklı profilde kahveler üretiyor, tavsiyem üzerine alıp kullanan arkadaşların hepsi de çok memnun kaldılar. filtre maliyeti bir yana cidden keyifli fincanlar çıkarmakta, denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Dükkanda da kullanıyorum aynı setup'ı..v60 ve Chemex ile demlemeye başladıktan sonra uzun süredir kullanmadığım Tchibo dripper'da Burundi Shembati demledim.
Öğütüm Molent g50 45 klik, Korusu 92-94 derece. 16 gr kahve ve 250 ml su, Kaffeo kahverengi kağıt kullandım.
40 ml 30 sn blooming ardından dairesel hareketlerle tek döküşte, immersion etkisi ön planda olan bir demleme yaptım. Demleme sonunda kısa bir döndürme işlemi uyguladım.
V60, Chemex ve Kalita ile kendisini aldattığım, filtre kahveye ilk başladığım Tchibo dripper'daki kalın öğütüm ve tek döküşlü demleme, havalı rakiplerine nal toplattı diyebilirim.Sıfır acılık ve çok yoğun gövde ve aromalı bir kahve ortaya çıktı.
Melitta'nın filtre kağıdını alıp, Tchibo dripper'ın üç deliğinden ikisini kapatarak bir de Melitta tarzı demleme yapacağım.
Bahsettiğiniz ürün bu mu?Tchibo nun 3 delikli ufak dripperı şahsi favorim diyebilirim. kaffeo 2 numara kullanıyorum cidden v60 vb. yöntemlerden çok farklı profilde kahveler üretiyor, tavsiyem üzerine alıp kullanan arkadaşların hepsi de çok memnun kaldılar. filtre maliyeti bir yana cidden keyifli fincanlar çıkarmakta, denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Dükkanda da kullanıyorum aynı setup'ı..
Ürün bu, Kalita'nın da böyle bir ürünü var. Trapezoid şeklindeki filtreleri kullanan dripperlar. Şu şekilde oluyorlar.

Teşekkürler.Ürün bu, Kalita'nın da böyle bir ürünü var. Trapezoid şeklindeki filtreleri kullanan dripperlar. Şu şekilde oluyorlar.Ekli dosyayı görüntüle 15795