• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Kavrumdan gelen yüksek gövdenin altında kaybolmuş bir çilek veya ahududu var evet. Herhangi bir yudumda fark edebilirseniz şanslısınız demektir.
Genelde kahvelerin isimleri çiftlik veya kooperatifin adı ile anılıyor. Meyve ismi ile anılması biraz garip geldi.

Bugüne kadar tukettigim kahveler ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak istedim.
Bence Brezilya kahvesi Guatemala kahvesi ve Kolombiya strawberry kahveleri biribirine yakın. Daha çok gövdeli bilindik ama lezzetli kahve tadında . Bu tadım yanına ufak ufak başka tatlar eklenmiş gibi. Ama su sıcaklığını arttirirsaniz ve kahveyi ince oguturseniz bir anda sadece klasik kahve tadi kalabiliyor geride. Bu kahveler bence bazı markaların premium olarak sattığı kahveler ( nitelikli basliginda sattıkları dan biraz daha ucuza satıyorlar ama ticari kahve denilen sınıftan da pahalı) başta hayal kırıklığı yaşasam da ne zamandır da böylesini icmemistim düşüncesi oluştu sonradan ve fiyatına göre iyi bence bu kahveler dedim.
Keramo denedim birde hemen her kavurucu da güzel bence ve bu toplu alımda uygun fiyatla içtik teşekkürler.
Sevgili @Kemtuz diyerek tüm kahveseverlere bilgilendirme olarak gelsin. Tüm çekirdekler hepsi tedarikçisi belli ve nitelikli sınıf çekirdeklerdir. en düşüğü 83 puanlı ve en yükseği 88 puanlı çekirdeklerdir. tabi puan bilgisine ben çok takılmadığım için yazmıyorum. Brezilya Mercanta, diğer tüm çekirdekler de Belco'nun nitelikli çekirdekleridir ve bir ara Cafe imports getiren Çağatay'ın sattığı çekirdeklerdir. Strawberry de çekirdeğin ismi, ekte fotosunu bulabilirsiniz.

Edit: Beğenmene sevindim afiyet olsun. Keramo'da bitmek üzere son çuvaldayız dediğin gibi bu fiyata bir daha benim bile bulamayacağım bir çekirdek diyerek. Kenya Burundi ve Strawberry de bitiyor tedarikçide de son 1 çuval civarı var. Ulusal'ın çekirdeklerinde keramo harici bir sıkıntı yok tabi isteğe göre uygun fiyattan kampanya sayfasına ilave yapılabilir son düzlüğe girmişken.

Kavrum profilleri itibariyle biraz degassing'e ihtiyaç duymakta. Bugün içtiğim ve üzerinden 15 gün geçmiş burundi shembati ballı limonlu hafif ıhlamurumsu buram buram sedir kokan bir haldeydi ve iyice soğuduğunda şeker atılmışcasına bir tatlılığı vardı.

Farkındayım reçete paylaşamadım ama yoğun bir ay geçti bizim açımızdan. Tabi kahveleri bitirmiş olmazsanız : ) reçetelere göre devam edip daha keyifli demlemeler yapabilirsiniz. Genel tavsiyem 89-92 derece civarı ısı ve agresif olmayan narin bir döküş ile 16:1 veya hatta 16,5:1 tarzı 2:20 2:40 arası biten demlemeler yapmanızdır.

Kavrum seviyeleri light civarları çiğ tatlar veren aromasını gösteremeyen seviyelerde olduğu için çalışılmış profillerdir. Bu arada sevgili @nuclearmoonrise kavurma koyulaştıkça malesef gövde artmıyor tam tersi düşmeye başlıyor ve çekirdekten çekirdeğe farklılıklar gösteriyor. bahsettiğiniz yoğunluk ise bunu demleme parametreleriyle oynayarak da kısmen ayarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• strawberry.jpg
    strawberry.jpg
    53.7 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
@zumrutkaraca Merhaba. Yoğunluk-gövde belki bu ikisini karıştırıyorumdur bilemiyorum. Kastettiğim şey kavrumun biraz koyu tarafa kaçmasından dolayı o kavruk tadı çekirdeğin vaadettiği aromalara göre daha fazla almış olmamdı.

Kiambu ve Strawberry aldım ve ikisinden toplam 250 gram kadar bitirdim sanırım şu ana kadar ve henüz çok hoşuma giden bir sonuç olmadı ki parametreleri sürekli değiştirmiş olmama rağmen. Geçen yıl en amatör zamanımda aldığım Kenya Makwa ve Peru Huaman Tanga'dan bile daha çok keyif aldığımı hatırlıyorum.

Kavruma özenilmediğini, hata olduğunu vs. de söylemiyorum yalnız. Sizin biraz koyu kavurduğunuzu hatırlıyordum o yüzden bu konuda bir şüphem olmadı, ki omni kavrum normalde hoşuma gider. Ama bu sefer belki ben beceremedim veya bana uymadı. Bu sebeple bu toplu alım sanırım 3 aydır ankette size oy vermeme rağmen benim açımdan biraz kötü geçiyor.

Kavurma ile ilgili söylemediğinizin farkındayım o şeklide bir reaksiyonum yok zaten rahatım. Dediğim gibi koyuluk göreceli benim medium seviyem amerikalıya göre light, iskandinav ve civarına göre dark denebiliyor. Bu arada sizin özelinizde genel olarak kısaca bahsedeyim, kahve masası yayınında da bahsetmiştim omni kavurmak demek medium roast yapmak değil light kavurup veya dark kavurup omni de diyebilirsiniz. Desteğiniz ve ilginiz için her zaman müteşekkiriz sağolun. Kenya ve strawberry harici ne aldınız bilmiyorum ancak ben kendi açımdan içime sinmeyen bir demleme ve içim göremedim tabi takdir sizin yine, tekrar teşekkürler.

Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
Kung Pow ve diğer kavurucularda olan Kolombiya Strawberry ile aynı çekirdek ise aroma/tad profilinde çilek yok. Ben 2 farklı kavurucudan içtim, ikisi de profillerinde çilek vermiyordu, tad olarak da almadım. Arkadaşların da dediği gibi başka meyveler geliyor.

Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?
Hocam ben filtreden ziyade espressoya daha çok yakıştırdım o çekirdeği ki birkaç v60-kalita demlemesinden sonra çok da uğraşmadan geri kalanını espressoda tükettim. Kendi adıma pour over yöntemlerde öyle buram buram bir çilek aldım diyemem ama espressoda epey keyifli, bol kırmızı meyveli fincanlar çıktı.

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Kolombiya Strawberry Honey (Honey/Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60 (Cafec Traditional)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 91'
Demleme Süresi: 2'21''
Tadım Notları: Kırmızı meyveler, ahududu, çikolata, şurubumsu/pürüzsüz gövde.

Reçete: 15/245, 60g 40sn bloom, 2 parça döküş. Bloom ve 2 döküş sonrası spin.

İlave Notlar: Önceki demlememe kıyasla çok daha keyifli bir fincan çıktı. Birisinin önerisi ile ince öğütüm, 90 derece civarı sıcaklık ve nazik döküş yaptım. Ona teşekkür ederim, denemeyen varsa bir de bu şekilde denesin derim.

Kırmızı meyveler oldukça net alınıyor, hemen ardından parlak ahududumsu bir tat ardından çikolatamsı bir bitiş. Etiyopya'ya boğulmuşken farklı şeyler arıyoruz ancak o şeyler genelde Etiyopya'ya özgü kaliteli dokuyu barındırmıyor. İşte strawberry Etiyopya olmadığını belli ediyor ancak Etiyopya kalitesinide içinde bulunduruyor.

Son düzenleme:
Tadım Notları: Kırmızı meyveler, tatlı, şurubumsu/pürüzsüz gövde.

İlave Notlar: Önceki demlememe kıyasla çok daha keyifli bir fincan çıktı. Birisinin önerisi ile ince öğütüm, 90 derece civarı sıcaklık ve nazik döküş yaptım. Ona teşekkür ederim, denemeyen varsa bir de bu şekilde denesin derim.

Kırmızı meyveler oldukça net alınıyor, hemen ardından parlak ahududumsu bir tat ardından çikolatamsı bir bitiş. Etiyopya'ya boğulmuşken farklı şeyler arıyoruz ancak o şeyler genelde Etiyopya'ya özgü kaliteli dokuyu barındırmıyor. İşte strawberry Etiyopya olmadığını belli ediyor ancak Etiyopya kalitesinide içinde bulunduruyor.
@Androge0s süper bir yorum tebrik ederim. kendi aramızda aldığımız ve yorumladığımız notları okuyup yazmışsın resmen.

afiyet olsun

Tadım Notları: Kırmızı meyveler, tatlı, şurubumsu/pürüzsüz gövde.

Hangi filtre kağıdı kullanıyorsunuz

v60 ve Chemex ile demlemeye başladıktan sonra uzun süredir kullanmadığım Tchibo dripper'da Burundi Shembati demledim.
Öğütüm Molent g50 45 klik, Korusu 92-94 derece. 16 gr kahve ve 250 ml su, Kaffeo kahverengi kağıt kullandım.
40 ml 30 sn blooming ardından dairesel hareketlerle tek döküşte, immersion etkisi ön planda olan bir demleme yaptım. Demleme sonunda kısa bir döndürme işlemi uyguladım.
V60, Chemex ve Kalita ile kendisini aldattığım, filtre kahveye ilk başladığım Tchibo dripper'daki kalın öğütüm ve tek döküşlü demleme, havalı rakiplerine nal toplattı diyebilirim. :) Sıfır acılık ve çok yoğun gövde ve aromalı bir kahve ortaya çıktı.
Melitta'nın filtre kağıdını alıp, Tchibo dripper'ın üç deliğinden ikisini kapatarak bir de Melitta tarzı demleme yapacağım.

v60 ve Chemex ile demlemeye başladıktan sonra uzun süredir kullanmadığım Tchibo dripper'da Burundi Shembati demledim.
Öğütüm Molent g50 45 klik, Korusu 92-94 derece. 16 gr kahve ve 250 ml su, Kaffeo kahverengi kağıt kullandım.
40 ml 30 sn blooming ardından dairesel hareketlerle tek döküşte, immersion etkisi ön planda olan bir demleme yaptım. Demleme sonunda kısa bir döndürme işlemi uyguladım.
V60, Chemex ve Kalita ile kendisini aldattığım, filtre kahveye ilk başladığım Tchibo dripper'daki kalın öğütüm ve tek döküşlü demleme, havalı rakiplerine nal toplattı diyebilirim. :) Sıfır acılık ve çok yoğun gövde ve aromalı bir kahve ortaya çıktı.
Melitta'nın filtre kağıdını alıp, Tchibo dripper'ın üç deliğinden ikisini kapatarak bir de Melitta tarzı demleme yapacağım.
Tchibo nun 3 delikli ufak dripperı şahsi favorim diyebilirim. kaffeo 2 numara kullanıyorum cidden v60 vb. yöntemlerden çok farklı profilde kahveler üretiyor, tavsiyem üzerine alıp kullanan arkadaşların hepsi de çok memnun kaldılar. filtre maliyeti bir yana cidden keyifli fincanlar çıkarmakta, denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Dükkanda da kullanıyorum aynı setup'ı..

Tchibo nun 3 delikli ufak dripperı şahsi favorim diyebilirim. kaffeo 2 numara kullanıyorum cidden v60 vb. yöntemlerden çok farklı profilde kahveler üretiyor, tavsiyem üzerine alıp kullanan arkadaşların hepsi de çok memnun kaldılar. filtre maliyeti bir yana cidden keyifli fincanlar çıkarmakta, denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Dükkanda da kullanıyorum aynı setup'ı..
Bahsettiğiniz ürün bu mu?

Geri