• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Yavaştan denemeler gelmeye başladığına göre toplu alım konusundaki mühim kargo mesajlarıyla karışmaması açısından bu konuyu geçen ay @NoDRaC 'ın açtığı formatla açmak istedim. Alttaki "demleme reçetesi" şablonunu seçerek cevaplayabilir ve tarifinizi kolayca paylaşabilirsiniz. Bu sayfayı açtıktan sonra sağ üstteki "ara" butonuna tıklayıp "bu konu" seçeneğini seçip tarifine ulaşmak istediğiniz kahvenin ismini yazarak paylaşılan deneyimlere ulaşabilirsiniz.

Kampanya Dahilinde Satılmış ve Satılmakta Olan Kahveler:

• Burundi Shembati
  • Kenya Massai Kiambu
  • Guatemala Las Capuchinas
  • Kolombiya Strawberry Honey
  • Etiyopya Keramo
  • Etiyopya Banko Gututi
  • Brezilya Fazenda Rio Verde
  • Kolombiya Finca Santa Maria - Geisha Microlot

Demleme Reçetesi:

Firma:
Zümrüt Karaca
Kahve:
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Su Markası ve Sıcaklık:
Demleme Süresi:
Tadım Notları:
İlave Notlar:

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Keramo
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60, lilydrip, hario v60 bol poşet ters yüzü, blooming sonrası üç döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent G50 32 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 92
Demleme Süresi: 2:40
Tadım Notları: Baharat, kompleks meyveler

Tatlı yoğun bir kahve oldu. Öğütüm oldukça ince olmasına rağmen çok hoş bir kahve içtim.

Aynı reçeteyi geishada denedim. Rahatsız edici tatlar ortaya çıktı. Oturması gerekiyor. 36 klikte o rahatsız edici tatları almamıştım. Ya bekletin ya da daha kalın öğütün. Ancak kalın öğütümde kırmızı meyve notaları alamadım. İnce öğütümde biraz aldım lakin olumsuz tatlar kırmızı meyveleri bastırıyor. Bir hafta sonra ince öğütümde tekrar deneyeceğim. Aynı acılık devam ederse eleyip deneyeceğim.

Burundi ve Kenya'da da çözmeye çalışın kahveleri . Hoş sonuçlar elde ediliyor. Tadım notaları netleşiyor. Rahatsız etmiyor.

Son düzenleme:
Kolombiya Geisha Washed (05.09.2021)
Pavoni
Kinu
14,5 / 30 civari
1.10 dk civari (öndemlemeyle birlikte)

Olabildiğince ince öğütüp süreyi uzun tutmakta fayda var, her yönden dengeli naif bir espresso oldu, birde özenle profil çalışılsa ortaya ne çıkar merak etmedim değil, bitişi de gayet tatlı ve keyifli, ikinci bardağı :) daha kalın öğütüm daha kısa sürede aldım ilki kadar keyifli değildi. 🙃

Ekli dosyalar

• geyşa.jpg
    geyşa.jpg
    82.8 KB · Görüntüleme: 40
Brezilya Fazenda Rio Verde

V60- blooming sonrası tek döküş
Commandante 28 klick.
Su kipa+ilave mineralli karışım.

Tadım: çikolata, ceviz . Portakal alamadım ben. Gövdeli standart bir brezilya kahvesi işte. Ofiste içmeye ucuz yollu kahve arayanlara çok tavsiye edilir.
Bir de cleverda deneyeceğim.

Brezilya Fazenda Rio Verde

V60- blooming sonrası tek döküş
Commandante 28 klick.
Su kipa+ilave mineralli karışım.

Tadım: çikolata, ceviz . Portakal alamadım ben. Gövdeli standart bir brezilya kahvesi işte. Ofiste içmeye ucuz yollu kahve arayanlara çok tavsiye edilir.
Bir de cleverda deneyeceğim.
hocam zaten o çekirdeği espressoya daha uygun görmüşler. Kendileri v60 demlememiş, siz demlemişsiniz😁😂✌️

Bugün 5 Eylül kavrumlu Kolombiya Strawberry'i Moccamaster'da 1:15 oranında demledim. Kavrumun üstünden 6 gün geçmiş, sonuca bakarak bence degassing için daha fazla beklemeye gerek yok. Kırmızı meyveler ve ahududuyu aldığım bir demleme oldu, fakat oldukça da gövdeli. Bir bardak içmek için ayırıp gerisini Zojirushi'ye koydum. Termosun kapağını henüz kapatmamışken içine, kavanoza koymakta olduğum top kekiklerden düşmüş, kahveyi termostan bardağa boşalttığımda içinden kekik topu çıkınca fark ettim. Başıma bir iş gelmeyecekse kekikli çok beğendim, ilk bardaktan sonra böyle içiyorum :)

Kahve: Keramo
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60, lilydrip, hario v60 bol poşet ters yüzü, blooming sonrası üç döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent G50 32 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 92
Demleme Süresi: 2:40
Tadım Notları: Baharat, kompleks meyveler

Tatlı yoğun bir kahve oldu. Öğütüm oldukça ince olmasına rağmen çok hoş bir kahve içtim.

Aynı reçeteyi geishada denedim. Rahatsız edici tatlar ortaya çıktı. Oturması gerekiyor. 36 klikte o rahatsız edici tatları almamıştım. Ya bekletin ya da daha kalın öğütün. Ancak kalın öğütümde kırmızı meyve notaları alamadım. İnce öğütümde biraz aldım lakin olumsuz tatlar kırmızı meyveleri bastırıyor. Bir hafta sonra ince öğütümde tekrar deneyeceğim. Aynı acılık devam ederse eleyip deneyeceğim.

Burundi ve Kenya'da da çözmeye çalışın kahveleri . Hoş sonuçlar elde ediliyor. Tadım notaları netleşiyor. Rahatsız etmiyor.
32 klik çok ince öğütüm değil mi? Bu öğütümde 2:40'da bitmesine hayret ettim açıkçası. Bu kahveden alırsam aynı reçeteyi deneyeceğim.

32 klik çok ince öğütüm değil mi? Bu öğütümde 2:40'da bitmesine hayret ettim açıkçası. Bu kahveden alırsam aynı reçeteyi deneyeceğim.
Sürenin kısa olmasında lilydrip ve kullandığım filtreyi ters çevirmek en önemli etken. Kahvenin gövdesi düşük ince öğütüm ile yoğun bir kahve içebilirsiniz. Kavrum da rahatsız etmedi. Koyu olsa bitter tatlar rahatsız ederdi.

Kolombiya Strawberry Honey

Ekipman clever
Kırmızı orman meyveleri dışında birşey alamadım. Sulu bir kahve oldu. Gövde düşük. Bir de kalitada deneyelim.
Edit : soğudukça Çikolata da ok ama ben siyah çikolata diye tanımlıyorum.

Son düzenleme:
Kahve: KOLOMBİYA STRAWBERRY
Kavurma Tarihi: 5 Eylül
Demleme Metodu: Espresso
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Eureka Mignon Crono
Demleme Süresi: 44 sn
Tadım Notları:20 gr kahve-45 gr cikti olacak sekilde yaptım. 2 barda 10 sn preinfusiondan sonra hizli bir sekilde10 bara yükselttim ve sonrasında yavaş yavaş düşerek 7 bar civarında sonlandırdım. çekirdekten buram buram kirimizi meyve kokusu geliyor. tadımda da ilk yudumlarda ahududuyu net hissettim diyebilirim. daha sonrasinda sutlu çikolata da kendini hissettirdi. badem tadını pek hissedemedim. degassing icin biraz daha sureye ihtiyacı olabilir ki zaten kavurucu da 10-15 gün öneriyor. sonuc olarak bol kremalı, orta gövdeli bir espresso ictim.
İlave Notlar:
tempImageEStOoh_800x600.jpg

Kahve: Etiyopya keramo
Kavurma Tarihi: 5.9.2021
Demleme Metodu: V60, cafec th1
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: jx pro 35
Su Markası ve Sıcaklık: ev filtresinden geçmiş musluk suyu
Demleme Süresi: 3 dakika
Tadım Notları: tatlı meyvemsi, parlak tat veren ekşimsi baharat tatları
İlave Notlar: soğudukça tatlılık artıyor, baharatımsı parfüm içiyormus gibi oluyor :)

Kahve: Strawberry
Kavurma Tarihi: 5 eylül
Demleme Metodu: Origami dripper, Traditional filtre, 40-180-256, 16 gr kahve
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 22 click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 92 °C
Demleme Süresi: 2:20
Tadım Notları: Kuru kokuda kırmızı meyveler belirgin, tatta ise o kadar baskın alamadım. Reçeteyle biraz daha oynamalıyım

Geri