• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Tchibo nun 3 delikli ufak dripperı şahsi favorim diyebilirim. kaffeo 2 numara kullanıyorum cidden v60 vb. yöntemlerden çok farklı profilde kahveler üretiyor, tavsiyem üzerine alıp kullanan arkadaşların hepsi de çok memnun kaldılar. filtre maliyeti bir yana cidden keyifli fincanlar çıkarmakta, denemek isteyenlere tavsiye edebilirim. Dükkanda da kullanıyorum aynı setup'ı..
Az önce de aynı kahveyi öğütümü 42 klikte yaparak, aynı parametrelerle Kalita Wave 185 ile demledim. Tchibo dripper demlemesi, öğütümün daha kalın olmasına rağmen çok daha aromatikti.

Sevgili @Kemtuz diyerek tüm kahveseverlere bilgilendirme olarak gelsin. Tüm çekirdekler hepsi tedarikçisi belli ve nitelikli sınıf çekirdeklerdir. en düşüğü 83 puanlı ve en yükseği 88 puanlı çekirdeklerdir. tabi puan bilgisine ben çok takılmadığım için yazmıyorum. Brezilya Mercanta, diğer tüm çekirdekler de Belco'nun nitelikli çekirdekleridir ve bir ara Cafe imports getiren Çağatay'ın sattığı çekirdeklerdir. Strawberry de çekirdeğin ismi, ekte fotosunu bulabilirsiniz.

Edit: Beğenmene sevindim afiyet olsun. Keramo'da bitmek üzere son çuvaldayız dediğin gibi bu fiyata bir daha benim bile bulamayacağım bir çekirdek diyerek. Kenya Burundi ve Strawberry de bitiyor tedarikçide de son 1 çuval civarı var. Ulusal'ın çekirdeklerinde keramo harici bir sıkıntı yok tabi isteğe göre uygun fiyattan kampanya sayfasına ilave yapılabilir son düzlüğe girmişken.

Kavrum profilleri itibariyle biraz degassing'e ihtiyaç duymakta. Bugün içtiğim ve üzerinden 15 gün geçmiş burundi shembati ballı limonlu hafif ıhlamurumsu buram buram sedir kokan bir haldeydi ve iyice soğuduğunda şeker atılmışcasına bir tatlılığı vardı.

Farkındayım reçete paylaşamadım ama yoğun bir ay geçti bizim açımızdan. Tabi kahveleri bitirmiş olmazsanız : ) reçetelere göre devam edip daha keyifli demlemeler yapabilirsiniz. Genel tavsiyem 89-92 derece civarı ısı ve agresif olmayan narin bir döküş ile 16:1 veya hatta 16,5:1 tarzı 2:20 2:40 arası biten demlemeler yapmanızdır.

Kavrum seviyeleri light civarları çiğ tatlar veren aromasını gösteremeyen seviyelerde olduğu için çalışılmış profillerdir. Bu arada sevgili @nuclearmoonrise kavurma koyulaştıkça malesef gövde artmıyor tam tersi düşmeye başlıyor ve çekirdekten çekirdeğe farklılıklar gösteriyor. bahsettiğiniz yoğunluk ise bunu demleme parametreleriyle oynayarak da kısmen ayarlayabilirsiniz.
Açıklamalar için çok teşekkürler @zumrutkaraca . Belki önceki mesajlarda görmüşsünüzdür markanıza karşı pozitif algım var. Lily nespresso gibi markalardan sonra ilk tanıştığım kavuruculardansınız. Belki de bu yüzden beklentiyi yüksek tuttum,belki demleyemedim .
Kahvem çok az kaldı. Belki her paketten 1 demlemelik... Onuda bahsettiğiniz Tchibo dripper da deneyeyim. İş yerinde kullanıyordum ama eve getireyim kısa süreliğine.
@nuclearmoonrise bahsettiği kavruk veya kavrugumsu tadı bende aldım. Demlemelerimi hep 92 derece civarında yaptım. Ama sağolsun cafec tradiotonal ile demleme 3 dakika civarında sürdü. Belki orda bir sıkıntı var.

Açıklamalar için çok teşekkürler @zumrutkaraca . Belki önceki mesajlarda görmüşsünüzdür markanıza karşı pozitif algım var. Lily nespresso gibi markalardan sonra ilk tanıştığım kavuruculardansınız. Belki de bu yüzden beklentiyi yüksek tuttum,belki demleyemedim .
Kahvem çok az kaldı. Belki her paketten 1 demlemelik... Onuda bahsettiğiniz Tchibo dripper da deneyeyim. İş yerinde kullanıyordum ama eve getireyim kısa süreliğine.
@nuclearmoonrise bahsettiği kavruk veya kavrugumsu tadı bende aldım. Demlemelerimi hep 92 derece civarında yaptım. Ama sağolsun cafec tradiotonal ile demleme 3 dakika civarında sürdü. Belki orda bir sıkıntı var.
Rica ederim @Kemtuz eksik olmayınız. Elimizden geldiğince iyi kahve üretmeye çalışıyoruz, tabi ki pozitif algı değerli ve desteğiniz her zaman anlamlı. Diğer taraftan negatif algılar da olacak tabi ki olmalı. Önemli olan bu işi düzgün yapmaya çalışmak öncelikle. Biraz reklam klişesi de olsun ama bu işe ilk başladığım günden itibaren nitelik ve kaliteden hiç ama hiç ödün vermedim beğenmediğim içime sinmeyen hiç bir çekirdeği ne ev demleyicilerine ne de diğer müşterilerime kesinlikle sunmadım. İçime sinmeyen kontrol dışına çıkan batchlerin tek bir çekirdeğini bile sattığım paketlere koymadım. Kavurma işi biraz kompleks ve zor bir iş dışardan temel genel bilgileri öğrenince bişey yokmuş ben de yapabilirim tarzı görünüyor ancak o kadar çok parametre var ki belirli bir çekirdeğe çalışıp mükemmel noktayı bulmak uğraş istiyor.

Reçetelerimiz genel ve standart olmakla birlikte bahsettiğiniz tatları aldığınız çekirdek hangisi ise kavurma tarihini söylerseniz yarın şahsen deneyip bir bakayım ve size dönüş yapayım isterim. 3 dakika bana biraz uzun gibi geldi kaç gram demliyorsunuz acaba? Genelde 16-18 gram demlemeleri min. 2:15 max : 2:45 bitirmeye çalışıyorum. Hario'nun ağartılmamış bol poşet japon filtresini kullanıyorum. 40'lık kutuludan 5-8 saniye daha aktığını deneyimledim.

Rica ederim @Kemtuz eksik olmayınız. Elimizden geldiğince iyi kahve üretmeye çalışıyoruz, tabi ki pozitif algı değerli ve desteğiniz her zaman anlamlı. Diğer taraftan negatif algılar da olacak tabi ki olmalı. Önemli olan bu işi düzgün yapmaya çalışmak öncelikle. Biraz reklam klişesi de olsun ama bu işe ilk başladığım günden itibaren nitelik ve kaliteden hiç ama hiç ödün vermedim beğenmediğim içime sinmeyen hiç bir çekirdeği ne ev demleyicilerine ne de diğer müşterilerime kesinlikle sunmadım. İçime sinmeyen kontrol dışına çıkan batchlerin tek bir çekirdeğini bile sattığım paketlere koymadım. Kavurma işi biraz kompleks ve zor bir iş dışardan temel genel bilgileri öğrenince bişey yokmuş ben de yapabilirim tarzı görünüyor ancak o kadar çok parametre var ki belirli bir çekirdeğe çalışıp mükemmel noktayı bulmak uğraş istiyor.

Reçetelerimiz genel ve standart olmakla birlikte bahsettiğiniz tatları aldığınız çekirdek hangisi ise kavurma tarihini söylerseniz yarın şahsen deneyip bir bakayım ve size dönüş yapayım isterim. 3 dakika bana biraz uzun gibi geldi kaç gram demliyorsunuz acaba? Genelde 16-18 gram demlemeleri min. 2:15 max : 2:45 bitirmeye çalışıyorum. Hario'nun ağartılmamış bol poşet japon filtresini kullanıyorum. 40'lık kutuludan 5-8 saniye daha aktığını deneyimledim.
Çok teşekkürler cevabınız ve ilginiz icin. 5.9.21 kavrum tarihî. Cafec tradiotonal filtre kağıdı malesef yavaş . Jx pro öğütücü kullanıyorum. Öğütücü bence homojen çok toz çıkarmıyor ama demlemelerim uzun sürüyor. 3 dakikada olduğu kadar diyip demlemeye bırakıyorum. 20 CC civarı dripper da kalıyor. 15/1 oranında 16 gram kahveyle demliyorum.

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Guatemala Las Caphucinas
Kavurma Tarihi: 05.09.2021
Demleme Metodu: Espresso 1:2 (18gr->36gr) ECM Synchronika E61
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Ceado E37S
Su Markası ve Sıcaklık: Abant 93 °C
Demleme Süresi: 30 saniye
Tadım Notları: Kuru Üzüm, Ceviz, Beyaz çikolata
İlave Notlar: Baskın bir Ceviz notası aldım kahve bitikten sonra ağızda çikolata tatlılığı hissettim. 1 Kg kahve tükettikten sonra bugün Fazenda Rio Verde aynı oranlarda biraz daha kalın ayarda öğüterek demleme yaptım. Aldığım krema ve asidite daha baskın espresso için ilk tercihim olabilir. Fotoğraf çekmek isterken süre ve demleme oranı minicik kaçtı (Fazenda Rio Verde)

Ekli dosyalar

• F6CAD18D-71EF-42F1-A62A-FCD1E1B7CD50.jpeg
    F6CAD18D-71EF-42F1-A62A-FCD1E1B7CD50.jpeg
    479.7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Foruma girmeyeli herkes gurme olmuş.Basit bir kahve, ötesi yok. Fiyatını hakediyor.Bitterlik var hafif asidite var ama ne olduğunu anlayamadım.İçilebilir ama pek zevk alınamaz.İndirimli fiyatini hakeder.
Bu kadar.

KERAMO denedim (10 gün gaz salınımı)
V60 ile 2.50 süre demledim.
Klasik Etiyopya tüketeceğiz derken Hiç bir beklentiye girmememize rağmen Net bir şekilde hem benim hem de misafirimin "kakule" tadını alması sevindirdi. Kakuleli Türk kahvesi içmiştim daha önce. Pourover ile hayli ilginç oldu.
Keyifli de oldu.

8 günlük gaz salınımı ardından kahveyi tadımlıyorum.
Şimdi şu olayı belirtmek lazım, bir çok üretici ve kavurucu kahve profili tadım notalarını bahsederken, meyve tadlarını altını , meyve isimleri verecek kadar belirtmekteler. Bu çok iddialı bir şey . Maalesef ki gerçekte tadımda ise , bu meyve isimlerinin tadları alınamıyor, genel bir meyvemsilik veya ekşimsilikten öteye geçemiyor. Zümrüt Karaca'nın Kolombiya Strawberry Honey çekirdeği de durum aynen bu şekildedir. Ekşimsi , asiditesi de olan bir Kolombiya Kahvesi , o kadar... Çilek vs. meyve notaları net alınamıyor. Bu kahvenin profili için, tadım notası için ; genel olarak, meyvemsi- ekşimsi diyebiliriz. Çikolata notasını ise , epey soğuma sonrası , zayıf olarak hissedebildim.

Sonuç olarak; Zümrüt Karaca'nın, Kolombiya Strawberry; orta - orta alt gödeli , orta- ortanın biraz üstünde asiditeli, parlak, ekşimsi- mayhoş bir Güney Amerika kahvesi. İndirimli fiyattan alınabilecek bir kahve . Ancak indirimsiz, etiket fiyatı olarak, 250 gramı 85 TL olarak ben şahsen bir daha almazdım. Önceki Zümrüt Karaca alımında da aynı durumla, ortalama kalite kahve çekirdekleriyle karşılaşmıştım. Ancak geçen yıl ki alımda fiyatları da kalitesiyle ile orantılı olarak ortalama fiyatlardı. Zümrüt Karaca'ya emeği ve ilgisi için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Banko Gutıtı
Kavurma Tarihi: 16.09.21
Demleme Metodu: Chemmex, Blooming sonrası (45 saniye)- İki döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.41) -93
Demleme Süresi: 3.45

Kahveyi demledikten sonra bardağı aktarmadan ciddi bir portokal kokusu aldım. İlk içtiğimde karamelimsi bir tat bıraktı.Daha sonra karamelimsi tadı hiç alamadım fakat mandalina ve portakal aramoları asiditesi diyelim çok yogun bir şekilde damağımda bıraktı.Hatta belli bir tadımdan sonra asiditesi ciddi oranda bardak bitimine kadar yoğun bir şekilde devam etti.Çok güzel bir içime sahip keyifli bir deneyim oldu.

8 günlük gaz salınımı ardından kahveyi tadımlıyorum.
Şimdi şu olayı belirtmek lazım, bir çok üretici ve kavurucu kahve profili tadım notalarını bahsederken, meyve tadlarını altını , meyve isimleri verecek kadar belirtmekteler. Bu çok iddialı bir şey . Maalesef ki gerçekte tadımda ise , bu meyve isimlerinin tadları alınamıyor, genel bir meyvemsilik veya ekşimsilikten öteye geçemiyor. Zümrüt Karaca'nın Kolombiya Strawberry Honey çekirdeği de durum aynen bu şekildedir. Ekşimsi , asiditesi de olan bir Kolombiya Kahvesi , o kadar... Çilek vs. meyve notaları net alınamıyor. Bu kahvenin profili için, tadım notası için ; genel olarak, meyvemsi- ekşimsi diyebiliriz. Çikolata notasını ise , epey soğuma sonrası , zayıf olarak hissedebildim.

Sonuç olarak; Zümrüt Karaca'nın, Kolombiya Strawberry; orta - orta alt gödeli , orta- ortanın biraz üstünde asiditeli, parlak, ekşimsi- mayhoş bir Güney Amerika kahvesi. İndirimli fiyattan alınabilecek bir kahve . Ancak indirimsiz, etiket fiyatı olarak, 250 gramı 85 TL olarak ben şahsen bir daha almazdım. Zümrüt Karaca'ya emeği ve ilgisi için teşekkür ederim.
Çok dogru katılıyorum

IMG_20210926_130034.jpgbanko gutiti kahvesindeki bu renk tonu farklılıkları normal mi?
Başka bu çekirdekten olan varsa fotoğraf atabilir misiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ben bu alımdan Kenya-Strawberry-Banko Gutiti-Keramo kahvelerini deneme fırsatı buldum, Kenya dışında memnun kaldım. Strawberry tam böyle gün boyu yavaş yavaş yudumlamalık kahveymiş ya. O "klasik kahve" dediğimiz tadın hafif upgraded versiyonu gibi meyvemsi asiditesiyle, beni mutlu etti. İki Etiyopya tabii diğer kahvelerin daha önünde. Geçenlerde biri tek atımlık kahve önerisi istemişti Keramo demiştim, keşke Banko Gutiti'yi denemiş olsaymışım, onu daha çok beğendim. Kusura bakmasın. :/

Geri