zumrutkaraca
Barista
kampanya indirimi tüm çekirdekler için gerçerli @tahakucukEspresso için olan çekirdeklerde indirim yok mu ?
kampanya indirimi tüm çekirdekler için gerçerli @tahakucukEspresso için olan çekirdeklerde indirim yok mu ?
hocam çok afedersiniz gözünüz doysun.. normalde %10+25 oluyor, şu an %25+10 var. siz yarı fiyatına istiyorsunuz1 kg almak istediğim zaman 33% indirme ilave 25%indirm uygulamamasına üzüldüm. Diğer kampanyalarda kg alımlarda kahvekulubu indirimine ek kg indirimi de uygulamıştı
Yani kahvekulubunden bağımsız 1kg almak istediğimde zaten otomatik 25%indirm uyguluyorken kampanya dahilinde ilave 8% daha fazla indrim olmuş oluyor
@tahakucuk omni roast evet. Ancak omni roastı medium roast ile karıştıranlar veya algılayanlar var. light roast yaptığımız çekirdekler de omni, medium veya kısmen dark yaptığımız çekirdekler de omni tarzdadır. Yani omni bir kavurma seviyesinden ziyade çekirdekten maksimum verimi aldığımız denge noktası olarak yorumluyoruz.@zumrutkaraca bey kavrumlar omni roast mu ?
Evet çok da güzel oluyor. #1kgdeindirimyasaklansin1 kg almak istediğim zaman 33% indirme ilave 25%indirm uygulamamasına üzüldüm. Diğer kampanyalarda kg alımlarda kahvekulubu indirimine ek kg indirimi de uygulamıştı
Yani kahvekulubunden bağımsız 1kg almak istediğimde zaten otomatik 25%indirm uyguluyorken kampanya dahilinde ilave 8% daha fazla indrim olmuş oluyor
evet şimdi indirim olmadığını farkettim. yani indirimli yan ürün olmuş. yani bana 250 gr fındık ver yanında 150gr da leblebi olsun gibi birşey olmuş. sitedeki en premium kahve olan bu çekirdek de indirime dahil olsaymış olurmuşkampanya dahilinde olmadan o çekirdeği ücretsiz kargo satın alabilirsiniz. kampanyada da 150gr fiyatında indirim yok.
evet şimdi indirim olmadığını farkettim. yani indirimli yan ürün olmuş. yani bana 250 gr fındık ver yanında 150gr da leblebi olsun gibi birşey olmuş. sitedeki en premium kahve olan bu çekirdek de indirime dahil olsaymış olurmuş![]()
Merhabalar arkadaşlar.
Geisha siteye ilk eklendiğinde zaten fiyatı uygun hesaplanmıştı. doğal olarak indirimli gibi oldu. 250 gram sadece çekirdek maliyeti 112 TL olan bir ürünü elektrik su doğalgaz ambalaj kargo personel makina kavurma vb. gibi maliyetler eklendiğinde bu ve benzer çekirdeği bu fiyata koymak o kadar kolay olmuyor malesef. Çok cüzi denecek bir kar payı eklenmişti zaten. Şu ana kadar yıkanmış bir geisha şahsen içmediğim için de hem kendim hem de tatmak isteyenlere uygun fiyatlı olarak sunayım diye düşünmüştüm.
Yeşil çekirdek stoğuna değinecek olursak;
Gutiti 7, Rio Verde 6, Keramo 7 , Capuchinas 6, Kenya 2, Burundi 4 ve Strawberry 3 er çuval var. İlerleyen günlerde duruma göre talebe göre Ulusal'ın etiyopyalarından devam edebiliriz.
Bahçeliden teslim alabilirsiniz, ancak kavurma günleri haricinde @brkisa@zumrutkaraca hocam bahçeli veya batıkent mağaza teslimi yapabiliyor musunuz? Hemen gelip alabilirim öyleyse![]()
Selamlar @NoPainNoCoffee Espresso kavrum filtre kavrum gibi bir ayrımımız yok. Espresso sayfasındaki çekirdekleri espresso olarak da tadıp ilave bir espresso profilleme yapmadan da yakıştırdığımız çekirdekler. Diğer türlü tüm çekirdekleri ister filtre ister espresso deneyebilirsiniz. Tamamiyle damak tadınızla ilgili. Açık kavrumlarda ısı arttırıp, kısmen ince öğütüp tatlılığı arttırabilir asiditeyi düşürebilir ve bir çok espresso profilleme seçeneği ile uğraşabilirsiniz.Merhaba Zümrüt Bey @zumrutkaraca
Arkadaşımızın alıntıladığım mesajı üzerine kampanya link'ine tekrar giriş taptığımda,karşımıza çıkan seçeneklerde espresso/filtre kavrum ayrımı mevcut değil.Konu hususunda bilgi ve görüşlerinizi rica ederiz.
@snyc Pazartesi günü inş.@zumrutkaraca Selam Hocam, ilk kargoları ne zaman yola çıkarmayı düşünüyorsunuz.
Ona göre posizyonumuzu alalım, nitekim kahve stokunun sonuna gelmiş durumdayız.
Selamlar @NoPainNoCoffee Espresso kavrum filtre kavrum gibi bir ayrımımız yok. Espresso sayfasındaki çekirdekleri espresso olarak da tadıp ilave bir espresso profilleme yapmadan da yakıştırdığımız çekirdekler. Diğer türlü tüm çekirdekleri ister filtre ister espresso deneyebilirsiniz. Tamamiyle damak tadınızla ilgili. Açık kavrumlarda ısı arttırıp, kısmen ince öğütüp tatlılığı arttırabilir asiditeyi düşürebilir ve bir çok espresso profilleme seçeneği ile uğraşabilirsiniz.
@NoPainNoCoffee harika!Merhaba Zümrüt Bey @zumrutkaraca
Açıklayıcı ve tatminkar cevaplar için teşekkür ederim.Ben bir mokapot demleyicisiyim ve yoğun gövdeli kahvelerin hayranıyım/aşığıyım.Bu nedenlede daha ziyade natural ve midium-full city gibi farklı profil adlandırmaları ile kavrulan çekirdekleri tercih ediyorum.Fakat omni roast kavrum çekirdekler ile lezzetli kahveler içmişliğim elbette var.Bu nedenle hiç bir şekilde omni roast yada omni roast kavuran bir çok kavurucunun tercih etmiş olduğu ve belkide doğrusuda bu olan "çekirdeğin potansiyelini maksimum ortaya çıkaran ve en iyi lezzetin alınmasını sağlayan" kavrum şekline karşı da hiç bir ön yargım bulunmamaktadır.Herşeyden önce emeklerinize sağlık.
Şahsım adına beklentim yoğun gövde ve içtiğim kahveye lezzet katacak aromaların yer aldığı fincanlar almak.Bu nedenle öğütümlerimi ince ve demelemeye başladığım su sıcaklığını yüksekte tutuyorum.
Selam, herhangi bir aksilik olmazsa, müsterih olunuz zümrüt hocanın kahvelerinin sizin beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyor ve inanıyorum.Merhaba Zümrüt Bey @zumrutkaraca
Açıklayıcı ve tatminkar cevaplar için teşekkür ederim.Ben bir mokapot demleyicisiyim ve yoğun gövdeli kahvelerin hayranıyım/aşığıyım.Bu nedenlede daha ziyade natural ve midium-full city gibi farklı profil adlandırmaları ile kavrulan çekirdekleri tercih ediyorum.Fakat omni roast kavrum çekirdekler ile lezzetli kahveler içmişliğim elbette var.Bu nedenle hiç bir şekilde omni roast yada omni roast kavuran bir çok kavurucunun tercih etmiş olduğu ve belkide doğrusuda bu olan "çekirdeğin potansiyelini maksimum ortaya çıkaran ve en iyi lezzetin alınmasını sağlayan" kavrum şekline karşı da hiç bir ön yargım bulunmamaktadır.Herşeyden önce emeklerinize sağlık.
Şahsım adına beklentim yoğun gövde ve içtiğim kahveye lezzet katacak aromaların yer aldığı fincanlar almak.Bu nedenle öğütümlerimi ince ve demelemeye başladığım su sıcaklığını yüksekte tutuyorum.
Selam, herhangi bir aksilik olmazsa, müsterih olunuz zümrüt hocanın kahvelerinin sizin beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyor ve inanıyorum.
Siz Yoldan gönüllü çıkmış gözüküyorsunuzSelamlar @sncy
Şuan henüz elime ulaşmamış farklı kavurucuların 5 adet kahvesi var lakin deneyin arkadaşların bu güzel yorumları sonrasında dayanamayıp bir kaç çekirdeği tedarik edeceğim sanırım
Kanıma giriyorsunuz![]()
Yıkanmışlar için 5-7 gün Natüreller için 7-10 gün, tabiki bunlar ortalama süreler kesin böyledir demiyerek tavsiye niteliğinde.. Bazı natürelleri ilave saklama koşulları kullanmadan 3. ayında bile keyifli içtiğimiz oluyor.Selamlar,
Degassing sıralaması ve çekirdek bazında degassing süresi olarak öneriniz mevcut mu?
Eyvallah kardeşim merhaba.Aydoğan bey merhaba,
Zümrüt hoca candır dediniz etkilendim, alımımı yaptım, beklenti yüksek.
Gerçekten belli bir yöreye kitlenmeden çeşit yapması güzel olmuş, alternatif bol.
Ankaraya selamlar!