• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekli dosyayı görüntüle 25631

Şöyle bir yanıt aldım. Ben de sipariş verdim yola çıktı. Gümrüğe girdiğinde güncelleme gerçekleştiririm.
sikayetvar.com da satın alım aşamasında gümrük vergisi görünmemesine rağmen kapıda gümrük vergisi çıktığına dair çok sayıda şikayet görmüştüm. Ben de buna istinaden müşteri hizmetlerine sormuştum.

Yaklaşık 5 ay kadar önce Neouza BIZ satıcısından tek seferde 880 TL'lik ürün aldım. Ek vergi ödemeden sorunsuz bir şekilde aldım ürünlerimi.

** Sipariş geçmişimden ürün linklerine tıkladığımda aynı şekilde "Neouza BIZ tarafından satılır ve gönderilir" ibaresi mevcut.

bende şuan neouza'dan 4 adet ürün sipariş ettim ekstra ücret vs çıkarsa buradan bilgilendirme yaparım tekrardan bu ay içinde gelecek gözüküyor 4 üründe.

Ekli dosyayı görüntüle 25631

Şöyle bir yanıt aldım. Ben de sipariş verdim yola çıktı. Gümrüğe girdiğinde güncelleme gerçekleştiririm.
Bugün teslim aldım herhangi bir ek ücret ödemedim.

Amazondan satın alırken de bir vergi kalemi eklememişlerdi ama kapıda da almadılar. NEOUZA BIZ kendi ücretinin içinden ödeme yapıyor yüksek ihtimal.

Kendi dusuncem vurunca kontrolsuz bir sekilde bir kuvvet uygulanir dolayisiyla puck egik olabilir duz olmaz. Ama kontrollu baski ile bu sorunlar minimize edilir. Her zaman baski yaparim hic vurmadim :)

Tamperi puck'a koyup bastırmakla sertçe vurmak arasında fark var mı? Vurmak olumsuz mu etkiler olumlu mu acaba?
Vurmak şüphesiz olumsuz etkiler. Ben bastırma işlemini de çok hafif yapıyorum, zaten bastırmadan önce sepette 5-6mm kadar yeterli boşluk oluşuyor düzleyici ile.
Orphanespresso’nun Slap Shot tekniği ‘ni uyguluyorum.

Evet sinirlenme sırası bana geldi.

Neouza 1.7mm puck screen takınca yapmam gereken farklı bir şey var mıdır?

Bu arkadaşı koyduğum hiçbir çıktı alamadım. Çok mu kalın geliyor böyle bir ihtimal var mıdır?

Puck screen koyduğumda daha da mı kalın gitmeliyim?

Saygılar ahahah.

Son düzenleme:

Bu arkadaşı koyduğum hiçbir çıktı alamadım. Çok mu kalın geliyor böyle bir ihtimal var mıdır?

Saygılar ahahah.
Gramajı biraz eksiltmeye gittin mi hocam? Bir de öyle dene.

Dün ilk denemeyi 16 gramlık sepete 18 + puck ile denedim ahahahah. O bir patladı.

Bugün 16 gram + puck denedim bu da patladı bir sonrakini daha da düşürerek deneyeyim.
Puck Screen kullandığınız shotlarda ortalama 1 gram daha az kahve ve +1-2° daha sıcak su kullanmanız gerekir. Miktar değiştiği için değirmeni de yeni gramaja göre kalibre etmelisiniz.

Neden puck screen kullanıyorsunuz

Saygılar ahahah.

1.7 mm kalınlıktaki puck screen sıcaklık stabilitesi çok iyi olmayan cihazlarda verimli olmuyor.

bende şuan neouza'dan 4 adet ürün sipariş ettim ekstra ücret vs çıkarsa buradan bilgilendirme yaparım tekrardan bu ay içinde gelecek gözüküyor 4 üründe.
iyi günler herkese 4 adet neouza marka ürünüm geldi satıcı neouzanin kendisiydi Amazona ödediğimiz para dışında ekstra gümrük ücreti vergi kargo vs ödemedim bilginize

Uzun zamandır yaşadığım bir problemi yazacaktım her seferinde kahveyi içtikten sonra unutuyorum. :)

Espressoyu 18/36gr pre-infusion ile birlikte 36sn gibi yapmaya çalışıyorum genelde. Makinenin bar göstergesi shot ı alırken 9 bara genelde yükselmiyor. 6-8 bar arasında kahvenin çeşidine göre değişiyor. Öğütmeyi incelttiğimde 9 barı yakalıyorum ama bu sefer de süre uzuyor. Bu ikisi arasındaki dengeyi yakalayamıyorum genelde.

Bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Aynı sorunu yaşayan var mıdır?

Uzun zamandır yaşadığım bir problemi yazacaktım her seferinde kahveyi içtikten sonra unutuyorum. :)

Espressoyu 18/36gr pre-infusion ile birlikte 36sn gibi yapmaya çalışıyorum genelde. Makinenin bar göstergesi shot ı alırken 9 bara genelde yükselmiyor. 6-8 bar arasında kahvenin çeşidine göre değişiyor. Öğütmeyi incelttiğimde 9 barı yakalıyorum ama bu sefer de süre uzuyor. Bu ikisi arasındaki dengeyi yakalayamıyorum genelde.

Bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Aynı sorunu yaşayan var mıdır?

Üç aşağış beş yukarı o kadar takılmayın süreye. Süre en son bakılacak değişkendir (Bkz. Kaynak). Bu parametrelerin tamamı çekirdeğe göre de değişiyor. Kimi çekirdeklerin reçetesi daha düşük bar ile espresso yapmaktan geçiyor mesela. Siz genel olarak 1:2 veya 1:2,5 oranını yakalamaya çalışın, abartı bir kayma olmadığı sürece süreye çok takılmayın. Şahsen tüm değişkenleri sabitledim (sıkıştırma dahil), sadece öğütüm ayarıyla oynuyorum espresso yaparken. Yani 25-30 saniyede 19 gr çekirdekten 38-40 gr çıktı alıyorum. Eğer süreyi aşarsam öğütümü kalınlaştırıyorum, yakalayamazsam inceltiyorum. Böyle bir kolaylık buldum kendime. Çıktılarım da damağıma hitap ediyor bu şekilde.

Tek shot için 7gr, duble shot için 14gr kahve kullanıyorum.

Bugün duble shot'ın çıktısını (60 ml olarak), 15 saniyede aldım Lelit Grace ile, bu normal midir?
Köpüğü vardı ancak nispeten çok hafif bir espressoydu duble shot'a göre.

Bunun sebebi kahvemin öğütümü ince kalmış olabilir mi?

Geri