Divemaster
Barista
- İsim
- Selim
Yanlış biliyorsam düzeltin

O sana ve çekirdeğine kalmış. Bardağa ne akıtırsan artıkKremalı mı? Kremasız mı?![]()
O sana ve çekirdeğine kalmış. Bardağa ne akıtırsan artıkKremalı mı? Kremasız mı?![]()
Matematik ağlıyor şu an...Şunu bi açıklığa kavuşturalım. 18 gram kahve ile 36 gram espresso alırsın, bu da 60 ml eder. Bu oran 1:2 dir 1:3 değil. 19 gram ile 38 gram espresso alırsın, bu da tahmini 65 ml eder.
Sadece su 1 gramı 1 ml eder. Ama içinde yoğun kahve yani espresso var. 1 gram espressoyu yaklaşık 1,66 ml espresso olarak hesapla.
1:3 istiyorsan 19 gram kahve için 57 gram espresso alırsın, bu da yaklaşık 95 ml espresso eder.
Matematiğim hep zayıftı hocamMatematik ağlıyor şu an...
Tam tersini savunsanız yine iddialı ama anlamlı olurdu. 38 ml 60 Gr eder deseydiniz; 1 ml espressonun 1.6 Gr ettiğini söylemiş olurdunuz. Ki bu da doğru değil, neredeyse aynı yine... 30 ml espresso da aşağı yukarı 30-40 Gr gelecek.
Ben 30-40ml civarında olacağını tahmin ediyorum. Demleme tamamlandıktan sonra kahvenin çektiği suyu da hesaba katınca puck, koyduğunuz kahveye yakın bir ağırlıkta olacaktır.Matematiğim hep zayıftı hocamsen şimdi söyle 18 gram kahve ile aldığın 36 gram espresso kaç ml eder yaklaşık?
Haklısınız. Sıcak su ekleyince krema sönüyor büyük ölçüde. Eklenen suyun miktarını toplam mililitreden çıkarınca belki o zaman doğru hesaplanır.Ben 30-40ml civarında olacağını tahmin ediyorum. Demleme tamamlandıktan sonra kahvenin çektiği suyu da hesaba katınca puck, koyduğunuz kahveye yakın bir ağırlıkta olacaktır.
Bardaktan ml ölçerken kremanın içinde tutulan havayı dahil etmediğinize eminmisiniz? Krema olduğu için sönmesini beklemeden ölçmek yanlış sonuç verecektir.
Takıldım; darılmayın.Matematiğim hep zayıftı hocamsen şimdi söyle 18 gram kahve ile aldığın 36 gram espresso kaç ml eder yaklaşık?
NEOUZA Espresso Kahve Makinesi için 58 mm Altsız Portafiltre Breville Gemilai LA Mazocco Nuova Simonelli WPM 304 Paslanmaz Çelik İki Kulak Filtre Sepeti ile Uyumlu (58 mm E61 Evrensel) https://www.amazon.com.tr/dp/B09NVMMVWB?ref_=cm_sw_r_apann_dp_00XSFPNB3CNV1M35PGJPFiyat performans olarak iyi midir sizce?
Pahalı, E61 e uyan herhangi bir pf yeterli olacaktır.Fiyat performans olarak iyi midir sizce?
Gayet güzel duruyor. Teslimat tarihi 24 nisan ama olsun acelem yokNEOUZA Espresso Kahve Makinesi için 58 mm Altsız Portafiltre Breville Gemilai LA Mazocco Nuova Simonelli WPM 304 Paslanmaz Çelik İki Kulak Filtre Sepeti ile Uyumlu (58 mm E61 Evrensel) https://www.amazon.com.tr/dp/B09NVMMVWB?ref_=cm_sw_r_apann_dp_00XSFPNB3CNV1M35PGJP
O kadar verilmesine gerek yok hocam.
Daha çabuk gelir muhtmel.Gayet güzel duruyor. Teslimat tarihi 24 nisan ama olsun acelem yok![]()
Pf 57mm ise olmayabilirEkli dosyayı görüntüle 25616
Bu sepet lelit kate modeline uyum sağlar mı olur gibi ama yine de sorayım dedim
Bunu almak yerine precision yanları düz olarak inen sepetlere bakın vst ve pullman da olabilir
Hocam bu üründe altta açıklamada "NEOUZA BIZ tarafından satılır ve gönderilir. " ibaresi var. Bu ibare önemli lojistik hizmetini amazonun sağlamadığı ürünlerde kapıda vergi çıkma ihtimali yüksek.Gayet güzel duruyor. Teslimat tarihi 24 nisan ama olsun acelem yok![]()
Hocam bu üründe altta açıklamada "NEOUZA BIZ tarafından satılır ve gönderilir. " ibaresi var. Bu ibare önemli lojistik hizmetini amazonun sağlamadığı ürünlerde kapıda vergi çıkma ihtimali yüksek.
Amazon müşteri hizmetlerine sormuştum bu durumu. Bana şöyle dönmüşlerdi.
"Yurtdışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur"
ibaresi , Sizlerden alınan tutar ile gümrük vergilerinizi sizler yerine ödüyoruz anlamındadır. Çünkü Lojistiğini bizlerin üstlendiği veya AMAZON GERMANY ürünlerinde otomatik sepette tutarı alır. Sizler için gümrük bedelini yatırır, işinizi kolaylaştırırız. Oradaki anlam tam olarak budur.
Seçtiğiniz ürünün lojistiğini bizler üstlenmemekteyiz, Bundan dolayı satıcıdan kaynaklı olarak Kapıda ödeme çıkacaktır."
Örneğin şu ürün işinizi görür mü bilmem ama lojistik amazon tarafından sağlanıyor ödeme aşamasında vergi hesaplanıyor. Sürprizle karşılaşma durumu olmaz.
NEOUZA 58mm Espresso Kahve Makinesi için Dipsiz Portafilter Sage Breville ile Uyumlu BES900XL, BES920XL, BES980XL, BES990BSS 304 Paslanmaz Çelik İki Kulak, Sepet, Kaşık, Tamper Mat, Fırça : Amazon.com.tr: Mutfak
NEOUZA 58mm Espresso Kahve Makinesi için Dipsiz Portafilter Sage Breville ile Uyumlu BES900XL, BES920XL, BES980XL, BES990BSS 304 Paslanmaz Çelik İki Kulak, Sepet, Kaşık, Tamper Mat, Fırça : Amazon.com.tr: Mutfakwww.amazon.com.tr