• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şunu bi açıklığa kavuşturalım. 18 gram kahve ile 36 gram espresso alırsın, bu da 60 ml eder. Bu oran 1:2 dir 1:3 değil. 19 gram ile 38 gram espresso alırsın, bu da tahmini 65 ml eder.
Sadece su 1 gramı 1 ml eder. Ama içinde yoğun kahve yani espresso var. 1 gram espressoyu yaklaşık 1,66 ml espresso olarak hesapla.
1:3 istiyorsan 19 gram kahve için 57 gram espresso alırsın, bu da yaklaşık 95 ml espresso eder.
Matematik ağlıyor şu an... 🙂
Tam tersini savunsanız yine iddialı ama anlamlı olurdu. 38 ml 60 Gr eder deseydiniz; 1 ml espressonun 1.6 Gr ettiğini söylemiş olurdunuz. Ki bu da doğru değil, neredeyse aynı yine... 30 ml espresso da aşağı yukarı 30-40 Gr gelecek.

Matematik ağlıyor şu an... 🙂
Tam tersini savunsanız yine iddialı ama anlamlı olurdu. 38 ml 60 Gr eder deseydiniz; 1 ml espressonun 1.6 Gr ettiğini söylemiş olurdunuz. Ki bu da doğru değil, neredeyse aynı yine... 30 ml espresso da aşağı yukarı 30-40 Gr gelecek.
Matematiğim hep zayıftı hocam 🙂 sen şimdi söyle 18 gram kahve ile aldığın 36 gram espresso kaç ml eder yaklaşık?

Matematiğim hep zayıftı hocam 🙂 sen şimdi söyle 18 gram kahve ile aldığın 36 gram espresso kaç ml eder yaklaşık?
Ben 30-40ml civarında olacağını tahmin ediyorum. Demleme tamamlandıktan sonra kahvenin çektiği suyu da hesaba katınca puck, koyduğunuz kahveye yakın bir ağırlıkta olacaktır.
Bardaktan ml ölçerken kremanın içinde tutulan havayı dahil etmediğinize eminmisiniz? Krema olduğu için sönmesini beklemeden ölçmek yanlış sonuç verecektir.

Ben 30-40ml civarında olacağını tahmin ediyorum. Demleme tamamlandıktan sonra kahvenin çektiği suyu da hesaba katınca puck, koyduğunuz kahveye yakın bir ağırlıkta olacaktır.
Bardaktan ml ölçerken kremanın içinde tutulan havayı dahil etmediğinize eminmisiniz? Krema olduğu için sönmesini beklemeden ölçmek yanlış sonuç verecektir.
Haklısınız. Sıcak su ekleyince krema sönüyor büyük ölçüde. Eklenen suyun miktarını toplam mililitreden çıkarınca belki o zaman doğru hesaplanır.

Takıldım; darılmayın. 🙂

36 Gr espresso, yandan bakınca krema hariç yaklaşık 35 ml görünecektir; kreması hariç... Ölçmek için espressoyu çektikten 20 sn sonra bakmak gerekiyor çünkü krema sönerken siyah kahve kısmı az da olsa bir miktar artacak.

Deney yapmak için shot bardağı yoksa, 30 Gr su dolu bir bardağın üst sınırı 30 ml olarak işaretlenebilir. Ben böyle yapmıştım testleri zamanında...

Başka başlığa yazmıştım ama buranın daha uygun olduğunu düşündüm.

Yaylı tamperlerin efektif olabilmesi için sepetin minimum şu kadarı dolmalı gibi bir bilgi var mı acaba? James Hoffman'ın bir tane alacaksanız büyük sepet alın önerisinden yola çıkarak büyük sepet aldım. Sepeti az doldurmak(underdosing) diye bir şey yok diyor çünkü. Misal 22gr'lık sepete 16 gr kahve koydum diyelim, yaylı tamperin kahve yatağına tam olarak ulaşamaması dolayısıyla efektif tamp olmaması gibi bir durum olur mu? Sanki oluyor gibi hissediyorum çünkü.

Merhabalar, Rocket Naked Portafilter ürününü satın aldım. Henüz kullanmadım.

Yüzde 20 indirimle aldım. Basket kısmı çıkmıyor sanırım. Çıkaramadım. Espresso uzmanlarından yardım talep ediyorum.

Fiyat performans olarak iyi midir sizce?

Teşekkür ederim 🙏🙏 çünkü, ürünü incelediğimde bana da çok özel gelmedi.

Son düzenleme:
Aldım aslında o zaman geldiğinde direk iade edeyim bende tereddütte kalmıştım alırken gelbura da var mı acaba bahsi geçen sepetlerden

Gayet güzel duruyor. Teslimat tarihi 24 nisan ama olsun acelem yok :)
Hocam bu üründe altta açıklamada "NEOUZA BIZ tarafından satılır ve gönderilir. " ibaresi var. Bu ibare önemli lojistik hizmetini amazonun sağlamadığı ürünlerde kapıda vergi çıkma ihtimali yüksek.
Amazon müşteri hizmetlerine sormuştum bu durumu. Bana şöyle dönmüşlerdi.

"Yurtdışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur"
ibaresi , Sizlerden alınan tutar ile gümrük vergilerinizi sizler yerine ödüyoruz anlamındadır. Çünkü Lojistiğini bizlerin üstlendiği veya AMAZON GERMANY ürünlerinde otomatik sepette tutarı alır. Sizler için gümrük bedelini yatırır, işinizi kolaylaştırırız. Oradaki anlam tam olarak budur.
Seçtiğiniz ürünün lojistiğini bizler üstlenmemekteyiz, Bundan dolayı satıcıdan kaynaklı olarak Kapıda ödeme çıkacaktır."

Örneğin şu ürün işinizi görür mü bilmem ama lojistik amazon tarafından sağlanıyor ödeme aşamasında vergi hesaplanıyor. Sürprizle karşılaşma durumu olmaz.

Hocam bu üründe altta açıklamada "NEOUZA BIZ tarafından satılır ve gönderilir. " ibaresi var. Bu ibare önemli lojistik hizmetini amazonun sağlamadığı ürünlerde kapıda vergi çıkma ihtimali yüksek.
Amazon müşteri hizmetlerine sormuştum bu durumu. Bana şöyle dönmüşlerdi.

"Yurtdışından gelen gönderiler için, gümrük ve ithalat masrafları sizin adınıza ödenir. Ek bir ödeme yapmanıza gerek yoktur"
ibaresi , Sizlerden alınan tutar ile gümrük vergilerinizi sizler yerine ödüyoruz anlamındadır. Çünkü Lojistiğini bizlerin üstlendiği veya AMAZON GERMANY ürünlerinde otomatik sepette tutarı alır. Sizler için gümrük bedelini yatırır, işinizi kolaylaştırırız. Oradaki anlam tam olarak budur.
Seçtiğiniz ürünün lojistiğini bizler üstlenmemekteyiz, Bundan dolayı satıcıdan kaynaklı olarak Kapıda ödeme çıkacaktır."

Örneğin şu ürün işinizi görür mü bilmem ama lojistik amazon tarafından sağlanıyor ödeme aşamasında vergi hesaplanıyor. Sürprizle karşılaşma durumu olmaz.

1680575088310.png

Şöyle bir yanıt aldım. Ben de sipariş verdim yola çıktı. Gümrüğe girdiğinde güncelleme gerçekleştiririm.

Geri