fonder
Üye
- İsim
- Fatih Mehmet Önder
Daha fazla
- İsim
- Fatih Mehmet Önder
- Espresso Makinesi
- Lelit Grace
- Değirmen
- Comandante, Eureka Crono
- Ekipmanlar
- V60, Delterpress
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Keçiören
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Çankaya (Söğütözü)
1 haftadır espresso yaparken istikrar yakalamaya çalışıyorum. Forumda eksikliğini hissettiğim konu yeni başlayanların karşılaştığı sorunlar temalı bir başlık olmamasıydı. Her küçük soruna başlık açmak yerine karşılaştığımız sorunları burada paylaşabiliriz.
İlk sorunla başlangıcı yapıyorum: Kahveyi sepete koyduktan sonra karıştırıyorum topaklardan vs kurtulmak için. Daha sonra leveler ile düzleştiriyorum ancak kahve bazen düz olmuyor bu işlem sonunda. Leveler kullanırken baskı uygulamam gerekiyor mu? Kahveyi leveler ile düzeltmeden önce dengeli dağıldığından da emin oluyorum her seferinde. Bu sorun tamp yaparken de yüksek kalan tarafın daha fazla tamp yapmaya müsait olmasıyla belli oluyor. Naked portafiltre kullanırken doğru bir extraction elde edemediğimi göremiyorum. Önerilerinizi bekliyorum
İlk sorunla başlangıcı yapıyorum: Kahveyi sepete koyduktan sonra karıştırıyorum topaklardan vs kurtulmak için. Daha sonra leveler ile düzleştiriyorum ancak kahve bazen düz olmuyor bu işlem sonunda. Leveler kullanırken baskı uygulamam gerekiyor mu? Kahveyi leveler ile düzeltmeden önce dengeli dağıldığından da emin oluyorum her seferinde. Bu sorun tamp yaparken de yüksek kalan tarafın daha fazla tamp yapmaya müsait olmasıyla belli oluyor. Naked portafiltre kullanırken doğru bir extraction elde edemediğimi göremiyorum. Önerilerinizi bekliyorum