igorcirpanovic
Barista
- İsim
- Can Cirpan
Daha fazla
- İsim
- Can Cirpan
Ulas cogunlukla katiliyorum abi, sadece minik bir duzetme yapayim, daha once de konusuldu, listeye yazilmadan once kavurucularla gorusulmuyor, secildikten sonra sizden alim yapacagiz diye gidiliyor. Serif Bey de belirtti. Ilgili girdiyi bulamadim simdi amaÖncelikle Şerif Bey’e sağlık sorunları sebebiyle geçmiş olsun.
Kısa soluklu sayılmayacak forum serüvenimde başlarda bir kere aylık alım için öneride bulunmuştum, bunun harici hiçbir toplu alım tartışmasına girdiğimi hatırlamıyorum. Hatta genelde oy da kullanmam, zaten sadece espresso için çekirdek alıyorum, kaynaklar sınırlı…
Öte yandan bir “ölüm listem” var, çoğu kavurucuyu geçmişte yaşadığım ya da yaşayan insanların haberdar etmesi sebebiyle boykot ediyorum. (Paketten çıkan taşlar, defect çekirdekler, net/brüt tartışması, bir Youtube yayınında üst perdeden konuşması, müşteri ile girilen saygısız diyaloglar,…) bu listemden olmadığı müddetçe aylık alımlara katılmaya çalışıyorum. Bunun sebebi uygun fiyata çekirdek denemek değil, kullanıcı deneyimleri ile kendi deneyimlerimi kıyaslamak. Yeri geldiğinde 100-150 lira fazla vermek alım esnasında göze fazla gelse de aya vurduğunuzda günlük 3 lirayı sorun etmeyecek kadar şanslıyım. ANCAK…
Forumda çok fazla öğrenci var, forumda istediği ekipmanlara ulaşamayan çok kişi var, forumda ne yazık ki istediği çekirdeklere ulaşamayan çok kişi var. Bu yüzden lütfen şu “üçün beşin hesabını yapmayın” bakış açınızı tekrar gözden geçirin.
“Aylık oylamanız beni alakadar etmez diyebilir kavurucu, %25 indirim verdiği için teşekkür edin” diyenler var; gerçekten çok üzücü bu düşünce tarzı. Benim bildiğim o liste hazırlanırken kavurucuların adını yazmadan önce kavurucular ile iletişime geçiliyor. -Kafein Kültür’de durum karışmış biraz, o olayı anlamadım gerçi- ayrıca bu alımlar ilk defa yapılmıyor, daha önce yapıldı ve size bir sır vereyim, her sene bir kere Kahve Fabrikası seçilecek… her şey bir yana, bir tonun üzerinde alım oluyor yeri geldiğinde. Yılda bir kere bir ton kahve alacağınızın teyidini verirseniz dünya üzerinde herhangi bir kavurmacının size “sizin her ay kendi aranızda yaptığınız oylamanın bende bir karşılığı yok, indirim mindirim vermem” diyeceğine inanmıyorum.
Oylama ve sonrasında emeği geçen herkesin emeğine sağlık.