• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim Ayı Kahve Kulübü Aylık Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (SONUÇ)

Benim Hambela konusunda yardıma ihtiyacım var.
Şimdi 100gr'lık deneme paketim vardı, onla yaptığım demlemelerde harika sonuç aldığım bir tarif ortaya çıkardım.
O bitince de 14 ekim kavrumlu olan 250gr'lık pakete geçtim.
Ancak aynı demlemeyi yapınca bu sefer çok fazla acılık aldım. Demin tüm parametleri aynı tutarak 2 click daha kalın öğüttüm (CMD), demleme süresi 15sn kadar kısaldı ama yine acı bir aftertaste var şu an, içerken de pek aroma aldığım söylenemez.
Böyle olunca napmam gerekir hiç bilemiyorum. Acaba o kadar zamana rağmen hala degassing modu devam mı etmekte. Ben bu acı tat olayının overextractiondan mı yoksa degassingin bitmemesinden mi geldiğini katiyen bilmiyorum.

Şimdi 100gr'lık deneme paketim vardı, onla yaptığım demlemelerde harika sonuç aldığım bir tarif ortaya çıkardım.
Ancak aynı demlemeyi yapınca bu sefer çok fazla acılık aldım. Demin tüm parametleri aynı tutarak 2 click daha kalın öğüttüm (CMD), demleme süresi 15sn kadar kısaldı ama yine acı bir aftertaste var şu an, içerken de pek aroma aldığım söylenemez.
Böyle olunca napmam gerekir hiç bilemiyorum. Acaba o kadar zamana rağmen hala degassing modu devam mı etmekte. Ben bu acı tat olayının overextractiondan mı yoksa degassingin bitmemesinden mi geldiğini katiyen bilmiyorum.
100 gramlık paketiniz ne zamanın kavrumuydu?

valla ben filtre kahve makinası ile çekilmiş olarak içtiğim için aldıklarım hepsi aynı tad hep acı hep hüsran ne yapsam verim alamıyorum bir an önce diğer demleme ekipmalarını edinmem lazım

Ethiopia kahvelerinde degassing 20 30 gunu bile bulabiliyor diye okumustum, bu kahve icin gecerli mi bilmiyorum, diger 100gr icin ne kadar beklemistiniz belki sebep odur?

Ben de Hambela ile çok benzer bir deneyim yaşadım. Ancak yanlış hatırlamıyorsam bendeki ikinci hambela paketi 10 ekim kavrumuydu. Aylar önce ilk tükettiğim pakette ne denersem deneyeyim çok tatlı sonuçlar almıştım ve favori birer v60 ile aeropress tarifi oturtmuştum. İkinci aldığımda bu tariflerle hep acı bir aftertaste alıyorum. Pakette son bir demlemelik kaldı, bakalım son kurşunda ne olacak :)

Kahve Fabrikasından iki alımda toplamda 6-7 paket kahve aldım . Nordic kahveleri dışında , eski hasat Anasora dışında kahveleri overrated. Nordic kahveleri ile diğer kahveleri arasında çok kalite farkı var.
Evet ya ben de Nordic'lerden sonra diğer kahvelerden hiç memnun olamadım.

Merhaba, 24 ekim civarı sipariş verip henüz kahvesi gelmeyen var mi? Benimki henüz kargoya verilmemiş, normal midir?

Merhaba, 24 ekim civarı sipariş verip henüz kahvesi gelmeyen var mi? Benimki henüz kargoya verilmemiş, normal midir?
Normal değil hocam , 31 inde verdim bugün geldi kahvelerim.
Ya gözden kaçmıştır ya da başka bir sıkıntı olmuştur. Kargoya verildiğinde mesaj da geldi bana . Kargoya hiç çıkmamış gibi gözüküyor. Bence Şerif Hoca ya özel mesaj atın sipariş numarası ile görür görmez ilgilenir. Yarın da gerekirse firma ile görüşün.

Elinde 25 Ekim kavrum harici Hambela Wamena olan var mı? Eylül sonunda yapılan İlk üçlü deneme setiyle birlikte aldığım 30 eylül kavrumlu Hambela Wamena gayet açık bir kavrumdu ve buram buram meyve kokuyordu. 18 Ekimde tekrar sipariş verdim 25 ekimde kavrulup bana yollandı, şimdi demlemek için paketi açtım ve kavrum genel olarak koyu ayrıca arada neredeyse dark roast çekirdekler mevcut. Tüm çekirdeklerin tabii ki aynı renk olmasını beklemiyorum ancak aynı kahve için kavrumların en azından benzer olması gerekmez mi? Elinde eylüldeki alımdan kalan varsa karşılaştırabilir miyiz?

Ekleme : Yeni denediğim kahveleri not aldığım bir defterim var, 30 Eylül kavrumunu 6 Ekimde deneyip not almışım. Kırmızı meyve ve mango belirgin bitter tat hiç yok ve soğudukça ananas alınabiliyor yazmışım. Az önce tümüyle aynı parametrelerle demleme yaptım, fermente tatları hafif alabiliyorum ancak bunlara eşlik eden bir bitterlikte söz konusu, iki sipariş arası tutarsızlık üzücü oldu:(

Ekleme2 : Whatsapp hattı üzerinden konuyu açıklayarak iade talebi için yazdım 5 dakika içinde parayı hesabıma iade ettiler ısrar etmeme rağmen çekirdekleri geri göndermemi de kabul etmediler. Müşteri memnuniyeti olarak gayet başarılılar.(y)

Ekli dosyalar

• IMG_7629 2-min.JPG
    IMG_7629 2-min.JPG
    111.7 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Elinde 25 Ekim kavrum harici Hambela Wamena olan var mı? Eylül sonunda yapılan İlk üçlü deneme setiyle birlikte aldığım 30 eylül kavrumlu Hambela Wamena gayet açık bir kavrumdu ve buram buram meyve kokuyordu. 18 Ekimde tekrar sipariş verdim 25 ekimde kavrulup bana yollandı, şimdi demlemek için paketi açtım ve kavrum genel olarak koyu ayrıca arada neredeyse dark roast çekirdekler mevcut. Tüm çekirdeklerin tabii ki aynı renk olmasını beklemiyorum ancak aynı kahve için kavrumların en azından benzer olması gerekmez mi? Elinde eylüldeki alımdan kalan varsa karşılaştırabilir miyiz?
Benim 12 ekim kavrumum da böyle görünüyor. Daha iyi bir ışıkla tekrardan çekmeyi denerim vakit bulunca ama şimdilik belki bir fikir verir dedim.

Keşke ilk aldığımın da fotoğrafını çekseymişim :/

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211105-010425~2.png
    Screenshot_20211105-010425~2.png
    411 KB · Görüntüleme: 81
Benim 12 ekim kavrumum da böyle görünüyor. Daha iyi bir ışıkla tekrardan çekmeyi denerim vakit bulunca ama şimdilik belki bir fikir verir dedim.

Keşke ilk aldığımın da fotoğrafını çekseymişim :/
Çok teşekkür ederim öncelikle paylaşımınız için. Sizin de Eylül'de aldığınız deneme paketi daha açık kavrum muydu?

Ekleme : Yeni denediğim kahveleri not aldığım bir defterim var, 30 Eylül kavrumunu 6 Ekimde deneyip not almışım. Kırmızı meyve ve mango belirgin bitter tat hiç yok ve soğudukça ananas alınabiliyor yazmışım. Az önce tümüyle aynı parametrelerle demleme yaptım, fermente tatları hafif alabiliyorum ancak bunlara eşlik eden bir bitterlikte söz konusu, iki sipariş arası tutarsızlık üzücü oldu:(
Bende 30 Eylülde kavrulmuş hambela tüketmiştim, çok güzeldi

Geri