• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim Ayı Kahve Kulübü Aylık Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (SONUÇ)

Anket yapılıyor ve kavurucular bu ankete katılıyor ise kazanabilme ihtimallerini biliyorlar değil mi ? Bu bir mazaret değil benim gözümde.

Bu ankete katılan firmalar bile isteyerek ankete girip indirim taahhüt etmiyorlar mı?
Hocam olur mu öyle şey? Bizler ve mod. ekibi belirliyor katılacak firmaları -ki genelde kavuran herkes dahil ediliyor-. Sonra indirim için rica ediyorlar. Bazı firmaların haberi olmayabilir anketten vs.

Bu ankete katılan firmalar bile isteyerek ankete girip indirim taahhüt etmiyorlar mı?
sistemi tam anlamamışsınız. kavurucular listeye giriyor, biz seçiyoruz. sonra haberleri oluyor. o zamana kadar haberleri olmuyor. Hazırlıksız bir zamanda yakalamış olabiliriz. ki bence sistemin en zayıf yönü bu. @NoDRaC Bu konuda bi çözüm bulabilir misiniz. Sanki kavurucuları da sıkıştırıyor gibiyiz.

Hocam olur mu öyle şey? Bizler ve mod. ekibi belirliyor katılacak firmaları -ki genelde kavuran herkes dahil ediliyor-. Sonra indirim için rica ediyorlar. Bazı firmaların haberi olmayabilir anketten vs.
Yanlış anlamayın lütfen konuyu tam anlamak için soruyorum, aylık tadım etkinliği listesindeki firmalardan anket için onay alınmıyormu? Ayrıca Kahve Fabrikasının anketten haberi yoktuda süprizmi yapmış olduk? Pek gönüllü değillermiş hissi uyandırdılar.

Alım konusuna mesaj yazabilme kuralı getirilsin fikrimi yineliyorum.

Bu iki entry'e kalıbımı basıyorum.

Forumda bir kesim bunu tamamen ticari olarak görmeye başladı ve işin "gönüllülük" esasıyla yürütüldüğünü de unutuyorlar bana kalırsa. Ticari olarak görülmesini de yadırgamıyorum, lakin ekonomik düzen ortada. Ama işin gönüllülük kısmının kulak arkası edilmesini yadırgıyorum.

Kahve fabrikası, zümrüt karaca, coffeenutz vb. kavurmacılar, bunların hepsi öncelikle bir ticari işletme. Herkesin bütün işini gücünü bırakıp, tüm vaktini foruma harcamayı istemenin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Kimse size nordic approach'tan kahveleri alabileceksiniz diye bir vaatte bulunmadı ki zaten daha geçen hafta neredeyse %40'lık bir kampanya yapıldı ve kod geçersiz diyenlerin bile çoğu aldı.

Burada keyifli vakit geçirmek için foruma giriyoruz. Yok kod nerede, yok nordic alamayacaksak neden kazandılar falan deniyor.

Açıkçası Şerif Bey de çıktı ve her tarafı mutlu edecek açıklamayı yaptı. Neden bu kadar olumsuzluk pompalanıyor bunu algılayabilmiş değilim.

Neyse Şerif Bey kargom nerede? :unsure:
Ticari olarak görmüyorum kesinlikle. Burada toplu alımın maksatlarından birisi de farklı kavurmacıların kahvelerini/kavurmalarını denemek ve güzel vakit geçirmek tabiki. Bir diğer maksadı ise bazen bütçemizi aşan ve indirimler ile alabileceğimiz kahveleri de deneyimlemek. Anketin maksadı da zaten indirim yapılmasını istediğimiz kavurucuyu seçmek değil mi? Yoksa bu sitede anket açılmasına da gerek yok herkes istediği kavurucudan kahve alabilir ?

Ama sizin de bahsettiğiniz kesimin yanında bir kesim de bana göre manasızca herkes mesaj yazamasın gibi bir tutumda. Aynı kesimde de sürekli bir kavurucunun yanında olma merakı var anlam veremediğim bir şekilde. Burada kavurucu savununca elit olunmuyor arkadaşlar :) Ben Şerif beyi tanımak zorunda değilim. Siz tanıyor çok seviyor ve destek olmak istiyor olabilirsiniz. Ben tanımam etmem firmanın sitesine bakar mevcut kahvelere göre oyumu veririm. Kazanınca da öyleydi eksik çuvalım vardı kavurmacı kazanacağını bilmiyordu şans eseri kazandı gibi şeyler beni ilgilendirmiyor. Ben fikrimi söyledim ve bu kavurucudan kahve almayacağımı söyledim. Her mesaja her konuya cevap verme zorunluluğu hissetmeyin kendinizde. Sizlere afiyetler olsun. İstediğiniz gibi bir toplu alım olsun.

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...aylik-alimlari-bilgilendirme-soru-cevap.2504/

Buradaki bilgilendirmeleri okuyabilirsiniz.

Toplu alım gönüllülük esasıyla işliyor oylamada yüksek oy alan kavurucuyla görüşme yapıyorlar indirim ve çekirdekler ona göre belirleniyor. Bu yüzden ankette hangi firma çıktıysa öncesinde bir indirim taahhüt etmesi ya da sonrasında belli bir yükümlülük yerine getirmesi zorunlu değil.

Bu ay ben de kahve fabrikasına ellerindeki kahve çeşitliliği ve Nordic kahveleri nedeniyle oy verdim o yüzden nordic kahvelerinin dahil olamaması üzücü oldu ancak çözüm odaklı yaklaşımlar her zaman günü güzelleştiriyor Şerif Bey'in yukarıda yazdığı gibi toplu alıma katılmasak bile %25 indirim sağlayalım demiş bu benim için yeterince tatmin edici bir yaklaşım.

sistemi tam anlamamışsınız. kavurucular listeye giriyor, biz seçiyoruz. sonra haberleri oluyor. o zamana kadar haberleri olmuyor. Hazırlıksız bir zamanda yakalamış olabiliriz. ki bence sistemin en zayıf yönü bu. @NoDRaC Bu konuda bi çözüm bulabilir misiniz. Sanki kavurucuları da sıkıştırıyor gibiyiz.
Anladım. Ben herkesin haberi var diye biliyordum. Pardon. O zaman işler değişti. Anket sisteminin değişmesi gerekiyor sanki. Her kavurucunun önceden bilgilendirmesi ay ay müsaitlik durumlarının sorulması gerekiyor. Örneğin Kafeinkültürden Orkun bey kendi konu başlığı altında bu ay müsait olamayacağını belirtmesine rağmen ankette yer aldı ve bir çok arkadaş kendilerine oy verdi. Anketi düzenleyen arkadaşların daha çok vakit ayırıp sağlıklı bir liste hazırlaması daha uygun olacaktır.

Bence şuan önemli konuyu kaçırıyoruz bu ay Şerif hocayla devam mı edelim yoksa kahveler geldiği vakte mi erteleyelim bence kahveler hangi tarihte gelirse o zaman alalım çünkü birçok kahveyi denedik Şerif hocadan nordicleri şahsen ben indirimli olmasada alırım ama bu ay bence 2.kavurucuya geçelim diyorum ben

Yanlış anlamayın lütfen konuyu tam anlamak için soruyorum, aylık tadım etkinliği listesindeki firmalardan anket için onay alınmıyormu? Ayrıca Kahve Fabrikasının anketten haberi yoktuda süprizmi yapmış olduk? Pek gönüllü değillermiş hissi uyandırdılar.

Selam arkadaşlar. Alınmıyor ve haberimiz de genelde olmuyor açıkçası. Geçen yıl "bizi ankete almayın lütfen" dediğimde de bana tepki gösterilmişti "kazanacağınız ne belli ki?" diye.

Selamlar,

Kıymetli Şerif bey çok nazik bir şekilde bu ay için hazırlıksız yakalandıklandıklarını iletmişler lakin birazda isteksiz gibi geldi bana,benimde hissiyatım aynı şekilde oldu.

@ademuysal ♣ bey, o popüler bir kullanım.
Böyle nitelikli kahveyle ilgilenen, buna kafayı takmış insanlara hâl-i hazırdaki terminolojide "coffee geek" deniyor. Sosyal medya sitelerindeki kahve meraklılarının profil kısımlarına "coffee geek" yazdıklarını da görebilirsiniz. Aslında "cool" bir terim olarak görülüyor yani bu "coffee geek".

Size hoca diyen insanlara geek demek hoş olmamış yakıştıramadım size.

Üzdüysem kusuruma bakmayın, art niyetli yazmadım. 2007'de ilk açtığım Türkiye'nin ilk forumunu (Kiva Han Forum) Coffeegeek'ten tanıştığım Türk üyelerle birlikte açtık ve içeriğini doldurmaya çalıştık. Kendimi de öyle bir kategoride görüyorum ve mutluyum bu durumdan. Hiçbir kişiyi de statü olarak alt veya üst olarak tanımlamak için yazmadım, Hoca kelimesi de hoşuma gitmese de değiştirilemez noktada o konu.

Edit'liyorum hemen.

Selam arkadaşlar. Alınmıyor ve haberimiz de genelde olmuyor açıkçası. Geçen yıl "bizi ankete almayın lütfen" dediğimde de bana tepki gösterilmişti "kazanacağınız ne belli ki?" diye.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, direk kaynağından net bilgilenmiş oldum ve konunun bu şekilde yürüdüğünü bilmediğimden eleştirel yaklaşmıştım, firmanız nezninde sizden özür dilerim ve tüm eleştirilerimi geri alıyorum, eksiklik bizim taraftaymış nediyeyim, mahçup oldum şimdi.

Üzdüysem kusuruma bakmayın, art niyetli yazmadım. 2007'de ilk açtığım Türkiye'nin ilk forumunu (Kiva Han Forum) Coffeegeek'ten tanıştığım Türk üyelerle birlikte açtık ve içeriğini doldurmaya çalıştık. Kendimi de öyle bir kategoride görüyorum ve mutluyum bu durumdan. Hiçbir kişiyi de statü olarak alt veya üst olarak tanımlamak için yazmadım, Hoca kelimesi de hoşuma gitmese de değiştirilemez noktada o konu.

Edit'liyorum hemen.
Dün konuştuklarımız aklıma geldi abi tebessüm ettim :)

gerçekten garip muhabbetler dönüyor bu konu başlığında. ben nordic kahveler için oy vermiştim, onlar yokmuş o zaman başkası seçilsin, ya da nordic kahvelerin biteceği neden önceden söylenmedi diyen insanlar görüyorum.

arkadaşlar, size nordic kahve vaadinde bulunan mı oldu? daha açık sorayım kahve fabrikasını seçerseniz ay sonuna kadar isteyen herkes nodric kahveleri indirimli alacak diyen mi oldu? sitede nordic kahveler dışında bir sürü kahve var, belki ben onlar için oy verdim. yeni kahveler gelecek deniyor belki ben onları denemek için oy verdim? benim istediğim kahvenin stoğu azmış, o zaman oylama iptal olsun 2. çıkan üzerinden ilerleyelim demek bencillik değil mi?

madem bu kadar önemliydi nordic kahveler sizin için, oy kullanmadan önce arayıp stok durumunu sorsaydınız. gerçi içimizde bunu da kulübün toplu alım ekibinin yapmasını bekleyenler bile var.

istediğiniz kahve kalmamış mı, diğer kahveleri beğenmediniz mi? bu ay toplu alıma katılmazsınız olur biter, dünyanın sonu değil, önümüzdeki aylarda beğenip denemek istediğiniz kahvelerin olduğu firma kazanır toplu alıma katılırsınız.

gerçekten garip muhabbetler dönüyor bu konu başlığında. ben nordic kahveler için oy vermiştim, onlar yokmuş o zaman başkası seçilsin, ya da nordic kahvelerin biteceği neden önceden söylenmedi diyen insanlar görüyorum.

arkadaşlar, size nordic kahve vaadinde bulunan mı oldu? daha açık sorayım kahve fabrikasını seçerseniz ay sonuna kadar isteyen herkes nodric kahveleri indirimli alacak diyen mi oldu? sitede nordic kahveler dışında bir sürü kahve var, belki ben onlar için oy verdim. yeni kahveler gelecek deniyor belki ben onları denemek için oy verdim? benim istediğim kahvenin stoğu azmış, o zaman oylama iptal olsun 2. çıkan üzerinden ilerleyelim demek bencillik değil mi?

madem bu kadar önemliydi nordic kahveler sizin için, oy kullanmadan önce arayıp stok durumunu sorsaydınız. gerçi içimizde bunu da kulübün toplu alım ekibinin yapmasını bekleyenler bile var.

istediğiniz kahve kalmamış mı, diğer kahveleri beğenmediniz mi? bu ay toplu alıma katılmazsınız olur biter, dünyanın sonu değil, önümüzdeki aylarda beğenip denemek istediğiniz kahvelerin olduğu firma kazanır toplu alıma katılırsınız.
Valla konuyu okuyasım kaçıyor gerçekten. Yarım kg kahve içeceğiz, okumadığımız duyar kalmıyor 😀

Yanlış anlamayın ama bu uslupta yanlış. Burada her ay toplu alım olur iyi veya kötü insanların beklentileri var evet indirim bence en son konu Şerif abi kibar bir şekilde belirtmiş stok olmadığını 1çuvalı kavurup foruma satsa yine tartışma çıkacak bize kalmadı vs. Bu ayki toplu alım neden 2.kaydırılmaz onu anlamadım atıp olacak birşey yok Şerif abi de stok olmadığını bu ay diğer müşterileri yoğunlaşması gerektiğini belirtti geçen senede ana sora da aynısı olmuştu geçen sene sadece bize kavurdu o 1çuvalı bu senede affını istiyor nolacak yani medeni insanlarız birbirimizi kırmadan anlaşabiliriz kimsenin kimseye sert çıkmasına gerek yok bence

Meslektaş, hobidaş arkadaşlara öncelikle selamlar.

Tüm yorumları okudum ve herkes de yazdıklarında haklı, üzerine ekleyebileceğim veya itiraz, savunma yapabileceğim bir konu yok. "Ama" veya "ancak" ile de başlayan bir cümle ile de devam etmek anlamsız.

Geçen 3 x 100'lük Nordic seti Nodrac'ın özelden mesaj atmasıyla Spontane olmuştu, nasıl olsa yine sipariş verir ve yerini doldururum diye düşünüyordum, ancak üzerine bir etkinlik daha gelince Stok hesabımız şaştı ve dün Nodrac ile de bunu uzun uzun konuştuk, düşündük nasıl yapabiliriz diye.

Eğer Nodrac ve diğer Forum Mod'ları kabul ederse biz stoku azalan Nordic Approach kahveleri hariç diğer kahvelere yine ay sonuna kadar %25 iskonto yapalım Kahve Kulübü üyelerine, ancak Ekim ayı toplu alım kampanyası / etkinliği için ankette bize en yakın olan şirket ile devam edilsin. Her iki yerden de avantajlı bir durum söz konusu olur üyeler için.

Yeni bir sipariş daha veriyoruz Nordic'ten, gelmesi, gümrükten geçmesi ve profil çıkartılması 1 ay sürer en az, yine sizler için Etkinlik harici bir kampanya yaparız biz.

Kendi cafelerimiz de yüksek sezona girdi Üniversitelerin açılmasıyla, Nordic'leri çok sipariş geçiyorlar şubelerimizden, stok bitti demek istemiyoruz müdavimlerimize de.

şerif

Selamlar Kardeşim @mvscoffee

Bu ay yine bir hayli hareketli geçeceğe benziyor.Lakin kıymetli Şerif bey'in konu beyanını esas alıp ankette 2.en çok oyu alan kavurucu ile mi iletişime geçeceksiniz yoksa kahve fabrikası ile devam mı edeceğiz.

Aydınlat bizi kardeşim aydınlat...

Geri